Cum să implementați o strategie Zero Waste pentru afacerea dvs

Dacă nu ați auzit deja, deșeurile sunt o mare problemă în SUA. Estimările actuale arată că cifra totală pentru deșeurile solide municipale este de aproximativ 267 de milioane de tone pe an, cu doar 67 de milioane de tone reciclate și 27 de milioane de tone compostate.

Cu toate acestea, națiunea se trezește cu producția de deșeuri. Și pe măsură ce noua legislație și inițiativele la nivel de stat pun un accent tot mai mare pe responsabilitatea producătorului, companiile de pretutindeni caută modalități de a reduce deșeurile. Ajutându-i simultan să devină mai eficienți, să fie mai responsabili și să obțină conformitate.

Pentru a ajunge la acest lucru, multe companii încep să exploreze conceptele zero deșeuri. Cu legături puternice cu economia circulară, este văzută ca o alternativă viabilă la gestionarea convențională a deșeurilor. În esență, își propune să reevalueze modul în care vedem deșeurile, lucrând printr-un set de principii ierarhice pentru a regândi, reduce, reutiliza, recicla, recupera și în alt mod gestiona grămezile noastre în creștere de deșeuri.

Cum să implementezi o strategie zero deșeuri pentru afacerea ta

Dar cum poate afacerea ta să implementeze o strategie zero-waste? Și ce fel de beneficii poate aduce? Aici vedem de unde să începem călătoria dvs. zero deșeuri și de ce companiile de pretutindeni ar trebui să se concentreze pe ierarhia zero deșeuri.

1. Evaluează, examinează, angajează

Ca și în cazul oricărui tip de plan de gestionare a deșeurilor, primul pas este întotdeauna evaluarea și examinarea rezultatelor existente. Implementarea unei abordări zero deșeuri nu este diferită, iar o analiză lungă și serioasă a generației dvs. de deșeuri vă permite să identificați domeniile în care să îmbunătățiți și să evidențiați practicile sau procesele ineficiente.

În această etapă, în funcție de dimensiunea și amploarea afacerii dvs., poate fi util să rețineți serviciile profesioniștilor în gestionarea deșeurilor. Acești experți vă pot examina și evalua în mod sistematic generarea de deșeuri și vă pot oferi valori detaliate privind cantitățile, frecvența și tipurile de deșeuri, precum și modul în care acestea sunt tratate (reciclate, depozitate) după ce au părăsit sediul dumneavoastră.

Alternativ, vă puteți ocupa singur de acest proces. Dacă aceasta este abordarea dvs. preferată, atunci este o idee bună să înființați o echipă dedicată de gestionare a deșeurilor sau să atribuiți jobul unei persoane. Este important ca evaluările dumneavoastră să fie cuprinzătoare, de exemplu luând în considerare deșeurile la nivel de producție, precum și în birourile dumneavoastră, urmărind și înregistrând, de asemenea, modul în care deșeurile își încheie călătoria. Țineți minte că acest lucru înseamnă probabil o mică scufundare la gunoi pentru a construi o imagine cuprinzătoare a ceea ce aruncați de gunoi, așa că fiți pregătit să vă murdăriți mâinile.

Oricum, nimic din toate acestea nu se întâmplă fără ajutorul angajaților tăi, iar angajarea acestora de la începutul călătoriei zero deșeuri a companiei tale este cheia. Asigurați-vă că împărtășiți noua viziune managerilor și angajaților, discutați despre beneficiile atât pentru companie, cât și pentru întreaga lume, cereți experiențe personale despre locul unde apar risipa și, desigur, idei despre cum să o reduceți. O strategie de zero deșeuri bazată pe afaceri este un efort de echipă și cu cât aveți mai mulți oameni la bord, cu atât va avea mai mult succes.

2. Regândiți și reproiectați

Odată ce vă ocupați de producția existentă de deșeuri, puteți construi un plan care are ca scop generarea de mai puține deșeuri. Primul pas este regândirea și reproiectarea sistemelor și obiceiurilor existente pentru a elimina risipa la sursă. Aceasta poate include orice, de la rafinarea proceselor de producție la utilizarea mai puține materii prime până la pur și simplu eliminarea treptată a materialelor plastice de unică folosință din bucătăria biroului.

Prin regândirea și reproiectarea sistemelor care generează în prezent deșeuri, nu numai că veți putea să minimizați producția de deșeuri, ci și să creați procese și practici mai eficiente, care au potențialul de a reduce costurile pe termen lung. Fiecare etapă a generării deșeurilor ar trebui să fie examinată și deschisă reproiectării. Fie că este nevoie de timp pentru a proiecta expedieri de carton care utilizează mai puțin card sau de a revizui cele mai populare produse pentru a include materiale reciclate, este esențial să explorați toate opțiunile disponibile.

Pentru un exemplu simplu, furnizarea de pahare reutilizabile alături de un răcitor de apă reduce deșeurile de plastic, oferind și economii de costuri în comparație cu un frigider aprovizionat cu apă de unică folosință. Același lucru poate fi valabil și pentru înlocuirea materialelor poluante, cum ar fi materialele plastice pe bază de petrol, cu materiale durabile și mai puțin toxice (cum ar fi bioplasticele) în produsele dumneavoastră.

3. Reduceți, reutilizați, reciclați

Orice materiale care se dovedesc dificil de integrat în reproiectarea dvs. nu sunt încă „deșeuri”. Următorul pas este să analizăm cum pot fi reduse, reutilizate și reciclate – în ordinea respectivă. Schimbarea mentalității noastre de unică folosință este printre cele mai mari provocări cu care se confruntă mișcarea zero deșeuri și, odată ce ați făcut față pașilor de regândire și reproiectare, este timpul să împingeți așa-numitele deșeuri mai sus în ierarhie.

Pentru a ne referi la exemplul nostru, plasticele de unică folosință sunt adesea complet reciclabile. Cu toate acestea, reducerea utilizării lor ori de câte ori este posibil este măsura preferată, ajutându-vă să eliminați deșeurile la sursă, mai degrabă decât să le „gestionați” mai târziu. Și aici este punctul crucial, a cere „cea mai bună utilizare” a materialelor în conformitate cu ierarhia zero deșeuri ne asigură că acordăm o valoare mai mare tuturor resurselor noastre.

Orice materiale sau produse care nu pot fi reduse sau refolosite trebuie reciclate cu conștiință. Aceasta înseamnă sortarea corectă a materialelor la sediul dumneavoastră, oferind coșuri de gunoi marcate clar și semnalizare care ajută personalul să facă acest lucru, organizând în același timp sesiuni de educație regulate și actualizări privind cele mai bune practici actuale.

Odată colectate, urmărirea deșeurilor dvs. până la instalația corectă poate fi, de asemenea, utilă, oferind date concrete care pot deveni parte a efortului adresat consumatorilor pentru a vă evidenția acreditările de durabilitate – o măsură importantă pe care o caută acum un număr tot mai mare de consumatori atunci când aleg produse sau Servicii.

Îmbunătățiți și perfecționați-vă strategia

Niciunul dintre acești pași către o strategie viabilă cu zero deșeuri nu este înscris în piatră și ar trebui să căutați să vă îmbunătățiți și să vă rafinați în mod constant planurile. De exemplu, reproiectarea proceselor și practicilor existente poate crea noi fluxuri de deșeuri sau ineficiențe care ar trebui apoi abordate pe măsură ce vă întoarceți în vârful ierarhiei zero deșeuri.

Ideea generală este de a promova cea mai bună utilizare posibilă a materialelor în orice etapă dată. În mod ideal, doriți să împingeți continuu materialele mai sus în ierarhie. Asigurându-vă că aveți un plan cuprinzător care poate fi revizuit și dezvoltat pe măsură ce progresați de-a lungul călătoriei fără deșeuri, veți lucra în fiecare zi pentru o gestionare mai eficientă a deșeurilor.

În cele din urmă, merită să ne amintim că „zero” în zero deșeuri este un obiectiv aspirațional. Atingerea zeroului absolut s-ar putea să nu fie niciodată posibilă, totuși, asta nu înseamnă că nu ar trebui să încercăm. După cum spune bucătarul zero deșeuri Anne-Marie Bonneau:

„Nu avem nevoie de o mână de oameni care să facă zero deșeuri perfect. Avem nevoie de milioane de oameni care o fac imperfect. „

Shannon Bergstrom este un consilier în materie de deșeuri acreditat LEED, TRUE. În prezent, lucrează la RTS, o companie de gestionare a deșeurilor și a reciclării bazată pe tehnologie, ca manager de operațiuni pentru sustenabilitate. Shannon se consultă cu clienții din diverse industrii cu privire la practicile durabile de deșeuri și scrie pentru Zero Waste.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *