cum să gestionezi banii încasați

Unul dintre secretele celor mai buni antreprenori pe care ar trebui să-l replici și tu dacă îl cauți libertate financiara este atenția pusă în managementul banilor. Indiferent dacă sunteți un freelancer, un angajat sau un investitor, aveți un model de urmat gestionează banii participantul este esențial pentru a controla și „imprima” creșterea cuiva.

Foarte des încercăm să replicăm cele mai cunoscute modele de mari antreprenori milionari, acest comportament este parțial greșit, ceea ce trebuie să copiem este mod de gândireînclinaţia spre organizare şi spre diversificarea veniturilor. Totuși, așa cum vom vedea mai târziu, un angajat care câștigă 1.500 de euro nu poate gestiona banii în același mod ca un antreprenor care are un flux lunar de numerar de 50.000 de euro.

The model de management al economiilor cel mai cunoscut este probabil cel Sistemul poate De T. Harv Eker.

Harv Eker este un antreprenor canadian, cel mai bine cunoscut ca scriitor și vorbitor motivațional, teoriile discutate în cărțile sale se concentrează pe modele de comportament care procură bogăție. El enumeră și argumentează obiceiurile proaste ale oamenilor, arătând care sunt cele potrivite atitudini de a acumula avere.

Întreaga teorie a lui Harv Eker se bazează pe a model financiar pe care doar oamenii care doresc să facă sacrificii pentru a avea succes le pot respecta.

În interiorul bestsellerului său Secretele minții milionareT. Harv Eker predă cum să gestionezi banii Pentru atinge libertatea financiară. Potrivit autorului, dacă o persoană nu este capabilă să gestioneze sume mici, de exemplu 1000 de euro, nici măcar nu va putea gestiona sume mai mari și probabil că nici măcar nu va lua în considerare problema gestionării acestora.

Sistemul cu 6 borcane al lui T. Harv Eker

Principiul din spatele Tehnica 6 borcane este foarte simplu, trebuie împărțiți banii primiți în șase borcane conform unor procente bine definite. Evident ca este necesar sa ai un venit constant de bani.

Dar ceea ce trebuie să înțelegi, dacă nu ai încercat încă acest sistem, este că este doar un model pentru antrenează-ți mintea să gestionezi banii în mod conștient, așa împărțirea banilor vă permite să suportați cheltuieli neașteptate pe lângă cheltuielile obișnuite ale vieții de zi cu zi.

Dacă la început s-ar putea părea ușor să reproduci acest model de management al banilor, amintește-ți că scopul este să-ți crești cash-flow-ul și, dacă reușești, vei observa cum vei modifica tu însuți procentele celor șase borcane.

Invata sa aplica teoria borcanelor și vei învăța gestioneaza finantele prin transformarea acumularii de economii in ceva normal, in acest fel banii capata mai mult sens.

Rețineți că cele șase borcane sunt o metaforă care poate indica șase conturi bancare diferite, dar veți înțelege mai bine mai târziu.

Borcanul 1 – Cheltuieli necesare (55%)

În acest borcan cad toate cheltuieli de bază pe care trebuie să-l susțin pentru a trăi. Chirie sau ipotecă, alimente, facturi, plăți auto, benzină, taxe de autostradă, coafor, cosmetician, țigări, pe scurt, tot ceea ce practic ocupă o mare parte din banii tăi și nu face parte din alte cheltuieli.

Cine cu prietenii?

Dacă nu este strict necesar, cinele trebuie puse în borcanul de agrement.

Borcanul 2 – Economii (10%)

The borcan de economii sau ceva cheltuieli pe termen lung este considerat de Harv Eker pentru a crea un real plan de economii din care sa tragi doar pentru cheltuieli neprevazute (amenzi, cheltuieli medicale, reparatii auto) sau pentru cheltuieli prevazute dar pe termen lung (vacante, scoala)

Pentru a crea acest plan de economii poate fi cu adevărat util să aveți un al doilea cont curent care nu trebuie niciodată atins, cu excepția, evident, în cazurile menționate mai sus. Daca uiti pi1nul acelui cont e mai bine!

Borcanul 3 – Investiții (10%)

Mulți consideră că acest borcan este gâsca care depune oul de aur.

Să spunem că Comunitatea Invest Hero (introduceți dacă nu ați făcut-o deja) se bazează pe acest borcan.

În cadrul acestui cont se află bani care vor fi folosiți pentru investiții care vor genera fluxuri de numerar și vor merge pentru a vă crește veniturile. Nu va fi întotdeauna posibil să investești banii în acest cont, mai ales la început când poate vei pune deoparte sume mici sau chiar mai târziu dacă nu există operațiuni interesante.

Banii din acest borcan nu trebuie atinși niciodată, doar veniturile din investiții pot fi redistribuite către celelalte cinci conturi.

Borcanul 4 – Distracție (10%)

De câte ori ne-ați auzit spunând asta relaxarea este esentiala pentru fiecare investitor sau antreprenor?

Odihnirea minții, detașarea de obișnuit și de muncă este esențială.

Acest cont include toate cheltuielile pentru jocuri și divertisment: aperitive, cine cu prietenii, o zi la spa, petreceri, experiențe sportive și multe altele.

Borcanul 5 – Formare (10%)

Am putea spune, fără îndoială, că acesta este al doilea borcan pe care se bazează comunitatea noastră. Într-un anumit sens, după cum poate ați citit în celelalte articole ale noastre, formarea este cea mai bună investiție asta se poate face. Din acest motiv, indiferent de cât câștigi, putem considera banii cheltuiți pe antrenament drept bani investiți.

Dacă nu ați mai făcut-o până acum, puteți vizita secțiunea noastră dedicată instruire pentru investiții și antreprenoriat.

Daca veniturile tale sunt mici, va trebui sa pui bani deoparte pentru a cumpara cursuri sau evenimente importante, dar intre timp poti sa faci selectie de informatii, sa citesti stirile, sa intelegi care surse sunt mai sigure si care sunt mai putine.

De asemenea, amintiți-vă că există o mulțime de informații gratuite pe web, cum ar fi blogul nostru, canalul nostru YouTube și podcasturile noastre.

Borcanul 6 – Generozitate (5%)

După cum spune și Robert Kiyosaki în carte „tată bogat, tată sărac„, una dintre primele cărți pe care probabil fiecare dintre noi le-a citit, trebuie întotdeauna face caritate.

Indiferent de venitul tău, a lăsa un bacșiș ospătarului, a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie, este un gest care mai presus de toate te face sa te simti bine Și te face să te simți mai bineÎn al doilea rând, creează un ciclu continuu de bani.

Ceea ce dai astăzi se va întoarce la tine de zece ori.

Dificultățile sistemului de conserve

Practic, confruntat cu asta sistem de management al banilor Pot apărea două situații problematice: care câștigă puțin Și care câștigă „prea mult”.

Câștig puțin: nu pot gestiona banii așa

Se poate intampla ca pentru a suporta cheltuielile necesare, adica pe cele primare, sa ai nevoie de mai mult de 55% din venit, problema in acest caz poate sa nu fie castigurile ci cheltuielile care trebuie efectuate.

Trebuie să încerci reduce cheltuielile.

Aveți o plată pentru mașină prea mare? A fost atât de necesar să schimbi mașina? Nu ai putea să iei unul second hand sau un model mai puțin scump?

Gândiți-vă la toate cheltuielile pe care le puteți elimina, dacă 55% din venituri nu sunt suficiente, nu puteți merge la coafor în fiecare lună, eliminați-vă viciile, încercați să vă deplasați mai degrabă pe jos decât cu mașina.

Te-ai gândit vreodată să-ți iei o casă mai mică? Evident, dacă închiriezi îți poți reduce semnificativ cheltuielile lunare.

Cealaltă soluție la această problemă este să creste castigurile.

face sacrificii, investește în formare dupa aceea incepe cu mici investiții profesionale a rotunji, sau monetizează-ți abilitățilecaută un al doilea loc de muncă pentru a crește veniturile.

Reduceți divertismentul. Amintiți-vă că cinele cu prietenii, pe care evident că trebuie să le reduceți dacă nu să le eliminați, fac parte din distracția dvs. și nu o necesitate.

Situație pozitivă: câștigi mai mult decât ai nevoie

Se poate întâmpla ca în momentul în care începeți să replici acest lucru model de management al banilor aveți deja un venit decent sau, după cum sperăm, utilizați acest sistem sau altul, ați reușit să vă creșteți fluxul de numerar în timp.

In acest caz iti vei da seama ca 55% ar putea fi un procent prea mare pentru a-ti acoperi nevoile, poate 30% este suficient. Asta înseamnă că poți împărțiți diferența între celelalte borcane. Îți vei putea permite să cheltuiești mai mulți bani pe divertisment, dar mai ales, prin creșterea capitalului investit, vei crea un fel de buclă în care portofoliul tău va beneficia mai presus de toate. Cu cât poți investi mai mulți bani, cu atât poți câștiga mai mulți bani și așa mai departe.

Dacă vă gândiți că creșterea veniturilor ar crește nivelul de trai, amintiți-vă că „funcția” este direct proporțională. Pe măsură ce câștigurile tale cresc, capitalul tău de divertisment va creștein consecinta nivelul tau de trai se va schimba, in plus, daca asa cum am spus mai sus nevoile tale cer mai putini bani, vei avea o diferenta pe care o poti distribui in celelalte borcane inclusiv in cea de distractie.

Desigur, încercați să cântăriți defalcarea acestei diferențe. Amintiți-vă să investiți în borcanul de investiții (scuzați jocul de cuvinte) și în borcanul de antrenament, numai așa vei lucra pentru viitorul tău, doar așa vei putea crește capitalul de care dispui, doar așa vei putea ai mai mulți bani de împărțit în borcanele tale.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *