Cum să gestionați și să motivați eficient lucrătorii de la distanță

Munca la distanță devine noua normă în lumea post-COVID. În timp ce doar 17% dintre angajații din SUA obișnuiau să lucreze de la distanță și să practice comunicarea în echipă înainte de starea de „pandemie”, numărul lor a crescut drastic acum. Pentru companiile care sunt noi în această stare de lucruri, a apărut încă o provocare:

Este nevoia de metode alternative de colaborare cu angajații pentru o mai bună motivare, implicare și performanță.

Într-adevăr, comunicarea în echipă devine și mai crucială atunci când are de-a face cu angajații de la distanță. Oamenii pot deveni rapid mai puțin proactivi atunci când lucrează de acasă. Toate acele statistici înălțătoare despre stresul cu 82% mai mic al angajaților de la distanță și productivitatea cu 86% mai mare sunt valabile numai dacă procesele de colaborare ale angajatorilor lor sunt corect stabilite.

Aici veți găsi strategiile de comunicare pentru a menține lucrătorii de la distanță motivați și productivi, iar afacerea dvs. – să funcționeze fără probleme.

Semnele că echipa ta de la distanță nu este proactivă

Dar mai întâi, de unde știi că angajații tăi de la distanță nu sunt proactivi? Deși există câteva metode standard de a le monitoriza productivitatea (instrumente de urmărire a timpului cu capturi de ecran, conferințe video, comunicare în echipă prin chat-uri de grup etc.), niciuna nu vă spune despre motivațiile angajaților și eficiența muncii.

Știu ei să gestioneze timpul? Pe blogul Bid4Papers, am dezvăluit setul de abilități de gestionare a timpului de stăpânit, astfel încât acestea să influențeze performanța generală. Nu este vorba doar de stabilirea obiectivelor și de planificare, ci și despre conștientizarea de sine, răbdarea și gestionarea stresului.

Sunt încă pe aceeași pagină cu obiectivele și planurile dvs. de afaceri? Sunt mulțumiți de mediul de comunicare și de lucru pe care îl oferiți, astfel încât să se simtă motivați să facă o muncă la cel mai înalt nivel posibil?

Când comunicați cu echipa și măsurați implicarea acestora, vă rugăm să acordați atenție următoarelor semne de lipsă de motivație și productivitate:

Par neputincioși

Angajații tăi de la distanță sunt mai reactivi decât proactivi dacă începi să auzi de la ei ceva de genul: „Asta nu va funcționa niciodată” „Nu putem face nimic cu asta, așa este.” si asa mai departe.

Ei demonstrează o mentalitate de victimă

Un alt semn al lipsei de proactivitate și motivație este jocul de vina al echipei tale. S-ar putea să observi că simt că alții le fac lucruri rele, fără a fi capabili să schimbe situația. Frazele de alarmă sunt ceva de genul, „Nu ne vorbesc niciodată despre actualizări”, „De ce trebuie să ne ocupăm de greșelile lor”, etc. Este o mentalitate a la „Toți sunt proști, în afară de noi.”

Comunicarea ta se înrăutățește

Dacă observați o lipsă de comunicare deschisă atunci când vorbiți cu angajații dvs., este un semn că aceștia nu sunt proactivi. Este atunci când ei tac cu privire la problemele cu care se confruntă și tu nu știi despre ele, așa că nu poți rezolva acele probleme pentru a-ți susține echipa. Ca urmare, comunicarea se oprește: fiecare membru al echipei tale lucrează independent, fără motivație suplimentară de a colabora cu colegii.

Cum să mențineți motivați lucrătorii de la distanță

Dacă oricare dintre aceste semne reflectă starea actuală a echipei tale de la distanță, iată ce poți face pentru a schimba situația.

1. Stabiliți obiective și așteptări clare prin canalele de comunicare adecvate

Este logic ca echipa ta să fie mai motivată și mai proactivă atunci când are o imagine clară despre ce trebuie să facă și De ce trebuie să realizeze asta. Nu este suficient să stabiliți sarcini; angajații trebuie să vadă scopul acestor sarcini și rolul lor în procesul general de afaceri.

Faceți tot posibilul pentru a clarifica angajaților dvs. obiectivele companiei. Ajutați-i să înțeleagă de ce lucrează pentru dvs., ce așteaptă compania dvs. de la ei și modul în care sarcinile lor îndeplinite se corelează cu obiectivele dvs. de afaceri.

Amintiți-vă să alegeți canale de comunicare adecvate pentru a trimite acele mesaje echipei. Nu numai că forța de muncă devine mai dispersată cu angajații de la distanță, dar poate deveni și mai multi-generațională. Și, deși poate doriți să utilizați un canal de comunicare pentru a interacționa cu echipa, nu va fi confortabil pentru toată lumea.

Unii angajați nu folosesc altceva decât o rețea a companiei pentru a găsi informațiile de care au nevoie, în timp ce alții pot prefera apeluri vocale sau chat-uri în echipă și asta este în regulă. Permiteți lucrătorilor de la distanță să folosească canalele de colaborare în echipă potrivite pentru ei.

2. Construiește o mentalitate de creștere, oferindu-le angajaților tăi un cuvânt de spus

În ciuda tuturor beneficiilor pe care munca de la distanță le poate aduce, necesită tone de energie, autodisciplină și motivație. Membrii echipei tale se pot simți singuri și deconectați în biroul lor de acasă organizat greșit, se pot confrunta cu un echilibru scăzut între viața profesională și viața privată sau se pot afla sub stres. Este esențial să vă verificați în mod regulat și să colectați feedback-ul lor. Faceți parte din cultura companiei dvs. pentru a oferi angajaților un cuvânt de spus în timpul sesiunilor de comunicare în echipă.

Modul în care comunicați cu echipa dvs. afectează de departe moralul și motivația acestora. Ar ajuta dacă i-ai ajuta să intre construirea unei mentalități pozitive, de creștere pentru că asta îi determină pe oameni să treacă la acțiune și îi ajută să depășească provocările de zi cu zi cu care se confruntă la locul de muncă.

De ce să nu organizezi sesiuni de auto-dezvoltare online? Puteți încerca să vă depășiți timiditatea camerei web și să găzduiți singur astfel de evenimente sau să cereți experților în domeniu să împărtășească sfaturile lor despre abilitățile de rezolvare a problemelor și de luare a deciziilor pentru lucrătorii dvs. la distanță.

3. Comunicați bine și des

Copleșiți de o mulțime de informații pe care le obțin prin diferite canale de comunicare, angajații se pot simți stresați și pot începe să ignore mesajele dvs. demne de știri.

Pentru a face față asta, trebuie să partajați corect informații cu ei. Când lucrează de acasă, poate fi și mai dificil pentru tine să le captezi atenția; deci, faceți tot posibilul pentru a înțelege de ce au nevoie – și comunicați numai acele informații.

Stabiliți ce canal de comunicare preferă:

  • Apeluri telefonice o dată pe săptămână pentru a discuta sarcinile și a împărtăși feedback
  • Chat-uri liveunde chatbot-ii AI pot da nota și vă alăturați oricând este necesar
  • Apeluri video pentru a discuta despre cum merg lucrurile și pentru a oferi fiecărui membru al echipei un cuvânt de spus
  • Chaturi de grup în platformele de mesagerie în echipă, inclusiv mici discuții pentru a-i implica pe toată lumea
  • Mesaje unu-la-unupentru discutarea obiectivelor, sarcinilor și realizărilor individuale

Comunicați mai des cu membrii echipei prin canalele preferate. Vă rugăm să-i încurajați să folosească instrumentele lucrătorilor de la distanță pentru o mai bună economisire a timpului, un management al sarcinilor și o performanță mai bună.

Și luați în considerare platforme de mesagerie instantanee de încredere pentru a organiza obiectivele echipei și toată comunicarea la cel mai bun mod.

4. Personalizați-vă mesajele

După cum sa spus, lucrătorii tăi de la distanță se ocupă cu prea multe informații. Dar se întâmplă adesea ca nu toate trebuie să-l primească. Dacă doriți să vă ajutați echipa să rămână proactivă, asigurați-vă că se concentrează numai pe informațiile esențiale.

Segmentați-vă angajații și personalizați fiecare mesaj în consecință. Nu-i lăsa să se piardă în valul de informații sau să-și petreacă timpul ghicind ce le necesită atenția. Etichetează membrii echipei numai dacă mesajul tău se referă la ei.

5. Conectați-vă angajații de la distanță și cei care nu sunt la distanță

Când nu toți angajații lucrează în același birou, este prea dificil pentru ei să facă conexiuni personale. Și din câte știm, lucrătorii tind să fie mai productivi atunci când se simt conectați cu restul echipei. Pentru o productivitate mai bună a tuturor angajaților dvs., vă rugăm să faceți tot posibilul pentru a-i conecta prin comunicare virtuală.

Creați un stand virtual în care echipa dvs. se poate reuni cu alți angajați și poate împărtăși perspective, tendințe de afaceri, practici sau fapte amuzante. Luați în considerare software-ul de comunicare care le va permite să partajeze conținut și să comenteze asupra acestuia pentru o mai bună colaborare.

6. Permiteți flexibilitate în timp și recunoașteți realizările

Potrivit statisticilor de lucru de la distanță pe Flexjobs, flexibilitatea mai mare a ajutat 85% dintre companii să-și crească productivitatea. Mai mult decât atât, 90 la sută dintre angajați recunosc că un program mai flexibil le crește moralul și le ajută să se descurce mai bine cu munca.

Unii dintre membrii echipei tale pot fi din diferite fusuri orare sau pot prefera stilul de viață al nomazilor digitali. Având în vedere asta, de ce să nu ne gândim la un model de afaceri care să susțină flexibilitatea locației și a orelor de lucru?

Organizați-vă comunicarea în echipă cu privire la programul de lucru al tuturor angajaților.

De asemenea, munca de la distanță necesită o mentalitate complet diferită de cea a muncii într-un birou, iar unii angajați se pot lupta cu asta. Douăzeci la sută dintre ei nu au sentimentul de apartenență și se simt deconectați de restul companiei.

Pentru a-i motiva și mai mult și pentru a le încuraja proactivitatea, asigurați-vă că se simt recunoscuți și apreciați: Împărtășiți realizările echipei și personale cu restul companiei. Pentru aceasta, creați un canal dedicat în aplicația dvs. de comunicare, unde liderii de echipă vor împărtăși performanța remarcabilă a angajaților lor.

Metodele dvs. vor fi probabil diferite de cele ale altor afaceri

O nouă tendință pentru munca la distanță în lumea post-COVID a dezvăluit problema demotivării și a lipsei de productivitate în rândul angajaților. Înțelegând acest lucru, companiile caută metode diferite de a comunica cu lucrătorii de la distanță pentru o mai bună implicare și performanță.

Ei măsoară eficiența comunicării echipei, învață care canale de comunicare funcționează cel mai bine și își ajustează colaborarea cu angajații în consecință. Luați în considerare sfaturile de comunicare în echipă prezentate în această postare, oferiți angajaților dvs. de la distanță instrumentele necesare și aveți încredere în ei pentru a oferi tot ce au mai bun pentru succesul afacerii dvs.

Lesley este un scriitor independent cu experiență în marketing de conținut, blogging și tutorat online. Contribuind la publicații pe subiecte corespunzătoare, ea își propune să vă ajute să vă găsiți pasiunea și să profitați la maximum de ea.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *