Cum să găsiți testeri beta pentru a vă valida ideea de afaceri

Ai primit o idee de afaceri asta îți arde în fundul minții de luni de zile și în sfârșit este timpul să faci ceva în privința asta. Conceptul te entuziasmează — fluturii din stomacul tău, palmele transpirate sunt cam entuziasmați și tu stiu că oamenii o vor iubi.

Dar cum faci într-adevăr știi că va fi un hit? De unde știi că oamenii vor deveni la fel de entuziasmați ca tine de asta?

Adevărul este că nu.

De fapt, mulți fondatori de întreprinderi mici și startup-uri își bazează ideile mai degrabă pe presupuneri decât pe fapte și acesta este motivul mult cad la primul obstacol. Fără oameni care sunt interesați de ideea ta și care o vor găsi utilă, te vei lupta cu adevărat pentru a-ți demara afacerea și pentru a reuși.

Deci, cum afli dacă oamenii sunt de fapt urmează să investească banii lor câștigați cu greu în ceea ce pui acolo?

Răspunsul sunt testerii beta.

Aceștia sunt oameni care se potrivesc cu tine piața țintă audiență care încearcă produsul sau serviciul dvs. pentru o taxă redusă sau gratuit în schimbul feedback-ului și mărturiilor. Pe lângă faptul că obțineți opinii din viața reală de la potențiali clienți din viața reală, veți putea vedea și ce funcționează și ce nu funcționează în afacerea dvs. Este una dintre cheile pentru cercetare de piata.

Apoi, odată ce totul se desfășoară fără probleme cu testerele beta, puteți pune produsul dvs. acolo pentru ca lumea să-l vadă în siguranță, știind că face ceea ce spune și că este nevoie de el.

De ce aveți nevoie de teste beta

Când începi o afacere, este foarte ușor să obții viziunea tunelului.

Știm ce încercăm să creăm din interior spre exterior, dar nimeni altcineva nu știe, ceea ce înseamnă că deseori trecem cu vederea lucruri importante pentru că credem că alții sunt pe aceeași pagină cu noi.

Testerele beta vă ajută să descoperiți orice problemă în planul dvs. de afaceri și puneți produsul sau serviciul dvs să lucreze înainte de a-l pune acolo. Ultimul lucru pe care îl doriți este să vă lansați afacerea creată cu dragoste doar pentru a fi întâmpinați de greieri sau, mai rău, de comentarii negative.

Testerii beta vă ajută să evitați ambele situații.

Pe lângă faptul că se asigură că este nevoie de produsul dvs. în industria dvs., testerii beta vor descoperi tot ceea ce nu funcționează și vă vor oferi feedback cu privire la ceea ce puteți îmbunătăți pentru a vă îmbunătăți și mai bine afacerea.

Atragerea beta-testerilor potriviți

Înainte să vă gândiți să mergeți acolo pentru a găsi testeri beta, trebuie să știți ce fel de testeri beta doriți sau, mai important, nevoie.

Nu este bine să le ceri prietenilor și familiei care nu au nevoie ca produsul tău să fie testeri beta, deoarece nu vor ști dacă obține rezultatele pe care le dorești. De fapt, acest lucru ar putea fi mult mai dăunător decât orice.

În schimb, doriți să căutați cel mai relevant feedback posibil, asigurându-vă că testerii dvs. beta se potrivesc cu publicul țintă. Deși doriți ca oamenii să sublinieze ce ar putea fi îmbunătățit, doriți, de asemenea, ca utilizatorii să ofere feedback cu privire la funcțiile care au funcționat cu adevărat pentru ei și ce nu.

Dar, cel mai important, trebuie să vă amintiți că testerii beta nu stau doar așteaptă să ofere feedback cu privire la noua dvs. afacere. În timp ce afacerea dvs. ar fi consumat o mulțime de ta timp și fii super emoționant pentru tu, asta nu va fi neapărat cazul pentru toți ceilalți care au calea pe care o traversezi.

Testerii tăi beta sunt oameni ocupați, așa că trebuie să le captezi atenția și să-i implici cât mai bine.

Pentru a face acest lucru, vă ajută să oferiți un stimulent solid și un obiectiv clar pe care îl vor atinge când vor termina de folosi produsul sau serviciul dvs. Din nou, acest lucru înseamnă că este important ca testerii dvs. beta să se potrivească publicului dvs. țintă și să caute în mod activ rezultatul final pe care îl oferă afacerea dvs.

Pentru a începe, iată câteva modalități de top de a găsi teste beta relevanți pentru noua ta idee de afaceri.

1. Lista dvs. de e-mail

Dacă nu ați început deja să construiți o listă de e-mail pentru pornire, atunci ar trebui să începeți imediat.

Acesta este unul dintre cele mai valoroase lucruri pe care le vei avea în afacerea ta ca, spre deosebire de canalele de social media, tu deține foaia de calcul cu detalii de contact mai degrabă decât o terță parte care și-ar putea închide ușile în orice moment.

În mod ideal, veți fi început să vă extindeți lista de e-mail inainte de începeți să vă creați produsele și serviciile, astfel încât să puteți obține validarea la fiecare pas.

Este important să vă mențineți abonații implicați trimițând buletine informative valoroase, videoclipuri și conținut educațional. Acest lucru va genera încredere și va reitera valoarea produselor și serviciilor dvs. atunci când acestea vor fi lansate în cele din urmă.

Până când sunteți gata să vă lansați afacerea, veți avea o listă bine populată de abonați relevanți la care îi puteți contacta și îi puteți invita să devină testeri beta. Acest lucru funcționează deosebit de bine dacă vă segmentați lista în cei mai implicați abonați, deoarece acești oameni interacționează deja deschis cu marca dvs. și vă place în mod clar ceea ce prezentați.

Puteți trimite un e-mail rapid pentru a cere feedback, nu doar atunci când sunteți în modul beta. De fapt, poate fi mai benefic să includeți cei mai implicați abonați pe tot parcursul ciclului de viață al construirii afacerii dvs., astfel încât să puteți obține din nou validarea pentru fiecare pas.

2. Prin comunicare personală

Este atât de ușor să accesezi mii de oameni relevanți prin natura interconectată a internetului, dar uneori ajută să sapi puțin mai adânc decât atât. Dacă afacerea dvs. se referă la produse și servicii de mare valoare (a se citi: un preț ridicat) sau oferiți o ofertă personală, de tip unu-la-unu, merită să contactați personal potențialii testeri beta.

De exemplu, dacă afacerea dvs. este orientată către studenți, faceți o vizită la colegiul local și întâlniți studenții în persoană pentru a le cere să fie testeri beta. Alternativ, dacă construiți o afacere localizată, puteți accesa evenimente de rețea și evenimente comunitare pentru a găsi potențiali testeri beta.

Acest lucru oferă, de asemenea, un mai mult formă personalizată de feedback și funcționează bine dacă doriți ca doar câțiva testeri beta să încerce un produs sau un serviciu de mare preț.

3. Prin grupuri și forumuri Facebook

În caz contrar, vă puteți întoarce online și puteți accesa puțul potențialilor testeri beta care pândesc în grupuri și forumuri Facebook precum Reddit sau Quora.

Lucrul grozav la această metodă ești tu stiu acești oameni sunt deschiși să-i ajute pe alții, deoarece tind să își petreacă deja cel puțin o parte din timpul liber răspunzând la întrebări și oferind sfaturi pe platforma aleasă.

Grupurile Facebook, în special, sunt un loc grozav pentru a găsi oameni din publicul țintă care vrei pentru a ajuta. De fapt, există aproape un grup de Facebook pentru fiecare fel de interes și zonă geografică, este doar un caz de a afla unde se petrece publicul țintă.

Cheia este să nu intră în aceste grupuri și pur și simplu strigă pentru testeri beta. În schimb, doriți să cultivați conexiuni cu oameni cheie, participând activ la conversații și ascultând cu adevărat ce dialog se întâmplă deja în industria dvs.

Profitați la maximum de testerele dvs. beta

Găsirea și lucrul cu testeri beta este una dintre cele mai importante părți ale începerii unei noi afaceri. Dacă sări peste acest pas, s-ar putea să descoperi că produsul sau serviciul tău este un mare eșec atunci când îl lansezi în sfârșit, pur și simplu pentru că nu ți-ai făcut timp să validezi dacă a fost necesar sau nu.

Rețineți: găsiți teste beta care se potrivesc publicului țintă și faceți din experiență una captivantă pentru ei.

Scott este CEO al Elevation Marketing. El este un asumător echilibrat de riscuri, cu aproape trei decenii de experiență în începerea și creșterea agențiilor de publicitate și marketing. Perspicacitatea lui în afaceri este corelată cu dorința de a construi echipe creative care prosperă în medii de lucru deschise și colaborative. Scott caută cei mai buni oameni creativi, nu numai pentru a oferi servicii de calitate clienților, ci și pentru a ajuta la modelarea direcției viitoare a Elevation.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *