Cum să găsești cel mai bun dezvoltator web pentru site-ul web al companiei tale

Construirea unui site web de la zero poate fi o provocare pentru majoritatea oamenilor. Există adesea o mulțime de jargon confuz implicate, precum și cheltuieli ascunse de care majoritatea nu vor fi conștienți. Acesta este motivul pentru care mulți proprietari de afaceri caută ajutorul unui dezvoltator web pentru a face toată munca tehnică pentru ei.

Fiecare nou proiect va avea propriile nevoi unice, așa că atunci când abordați un web designer există un set de întrebări pe care ar trebui să le puneți. A pune întrebări vă va ajuta să ghidați procesul de construire a site-ului dvs. și să vă asigurați că dvs. și dezvoltatorul dvs. lucrați pe aceeași pagină.

Să aruncăm o privire la șase întrebări importante pe care ar trebui să le adresați dezvoltatorului dvs. web și de ce trebuie să puneți aceste întrebări.

1. Ce fel de proces de proiectare și dezvoltare vom urma?

Modul în care dezvoltatorul dvs. web abordează procesul de creare a site-ului dvs. web poate spune multe despre expertiza lor. Trebuie să înțelegeți cum veți comunica în timp ce lucrați la proiectul dvs. Va fi acest lucru prin apeluri telefonice, Slack, e-mail, mesaj direct etc.?

Veți comunica în fiecare zi, o dată sau de două ori pe săptămână, sau chiar atunci când apar întrebări? Stabilirea unei rutine regulate de contact și actualizare vă va permite să vă simțiți mai încrezători în dezvoltatorul dvs. web și să vă asigurați de progresul proiectului dvs.

Discutați cum veți urmări sarcinile, etapele și termenele limită. Managementul proiectelor și comunicațiile dvs. ar trebui să fie centralizate și urmăribile. Se poate pierde mult timp urmărind fișiere și actualizări privind progresul. Decideți ce software veți utiliza, cum ar fi Trello, Asana, Google Docs etc. Încercați să definiți un hub central pentru a gestiona tot ceea ce are legătură cu proiectul.

Stabiliți cum veți revizui munca depusă pentru a vă asigura că veți obține site-ul web pe care l-ați imaginat. Sunteți de acord cu dezvoltatorul dvs. ce reprezintă o revizuire minoră, cum ar fi o modificare a dimensiunii fontului și ce reprezintă o revizuire majoră și câte revizuiri complete vor fi incluse în preț.

2. Ce tehnologii vei folosi la construirea site-ului?

Este important să vă asigurați că dezvoltatorul dvs. web urmează cele mai bune practici actuale pentru a obține un site web de calitate și pregătit pentru viitor. Software-ul de ultimă oră pentru design web va include diverse funcții, cum ar fi drag and drop și poate sau nu necesita experiență de codare.

Dezvoltatorul dvs. web trebuie să aibă o bună cunoaștere a noilor tehnologii care apar pe piață, care îi pot ajuta să construiască site-uri web mai bune. Trusa lor de instrumente poate include software bine stabilit, încercat și testat, amestecat cu noi dezvoltări unice de software personalizat.

În calitate de proprietar de afaceri, dacă doriți să citiți subiectul și să înțelegeți ce ar putea fi aceste tehnologii mai noi, puteți urmări unele dintre comunitățile de dezvoltare web populare, cum ar fi comunitatea Webdev Reddit și Web Designer News. Poate că nu înțelegeți tot ce se discută, dar ar trebui să începeți să recunoașteți tendințele actuale și subiectele fierbinți din lumea dezvoltării web.

Principalele caracteristici ale software-ului de proiectare a site-urilor web vor include crearea de fișiere HTML sau CSS de la zero, dezvoltarea meniurilor site-ului sau a meniurilor imbricate și un program de încărcare FTP care va permite ca site-ul dvs. să fie publicat atunci când sunteți gata.

3. Va fi site-ul meu personalizat și complet unic pentru mine?

Un număr surprinzător de dezvoltatori web vor folosi o temă de site-uri de tip off-the-shelf, fără a menționa acest lucru clientului lor. Întrebați întotdeauna dezvoltatorul dvs. dacă intenționează să folosească un șablon de site prefabricat sau dacă își vor folosi abilitățile de design grafic pentru a vă crea un site complet personalizat, adaptat nevoilor dvs.

Dacă sunteți nou în colaborare cu dezvoltatori web sau nu ați comandat niciodată un site web înainte, este posibil să nu realizați că există o serie de aspecte diferite ale lucrării, inclusiv dezvoltarea front-end, dezvoltarea back-end, designul interfeței cu utilizatorul , și altele. Majoritatea dezvoltatorilor web vor avea unul sau mai multe dintre aceste seturi de abilități și ar putea fi necesar să vă gândiți să vă împărțiți bugetul între două sau mai multe persoane dacă proiectul dvs. necesită o gamă largă de abilități.

Este important să ne uităm la munca lor anterioară pentru a le evalua abilitățile de design și funcționalitățile. Veți putea observa cu ușurință teme repetate care sunt folosite din nou. Întrebați care dintre site-urile lor au fost concepute în interior și care au fost create folosind un șablon. De asemenea, întreabă de unde provine lucrările lor de artă.

Dacă aveți nevoie de o soluție mai complexă, întrebați-i dacă se pot descurca. Cereți să vedeți exemple în care au acceptat solicitări similare.

4. Cum vor fi implementate SEO și strategia digitală pe noul site web?

Unii dezvoltatori web nu au expertiza mai largă pentru a se asigura că site-ul dvs. are ca rezultat atragerea de noi clienți. În aceste zile, fiecare lansare de site web nou trebuie să înceapă cu SEO.

Site-urile web moderne trebuie să își obțină SEO chiar din momentul în care site-ul este planificat. Cu ani în urmă, site-urile web noi au fost create mai întâi și apoi optimizate pentru SEO, dar motoarele de căutare de astăzi analizează și clasifică performanța noilor site-uri web cu un ochi atât de atent încât fiecare alegere de design trebuie evaluată pentru impactul asupra SERP-urilor.

Este adesea înțelept să întrebați dezvoltatorul web despre abordarea lor față de SEO și strategia digitală, iar câteva întrebări de început ar trebui să fie:

  • Ce instrumente și tehnici folosiți pentru a vă asigura o performanță SEO bună?
  • Ce optimizări înainte de lansare veți face pe site?
  • Ați analizat performanța concurenților mei în SERP-uri și ați folosit aceste informații?
  • Îmi puteți recomanda cum ar trebui să îmi îmbunătățesc conținutul site-ului web pentru a-mi atinge obiectivele?

5. Vor exista costuri neașteptate?

Există diferite moduri prin care dezvoltatorii web pot calcula costurile pentru site-ul dvs., iar unele dintre ele sunt mai puțin transparente decât altele.

Trebuie să luați în considerare atât de multe costuri în noul dvs. site web, inclusiv costurile de găzduire, numele de domeniu, dezvoltarea și costurile de întreținere continuă pentru site-ul dvs. Potrivit Startups.co.uk, vă puteți aștepta să plătiți între 7 GBP și 12 GBP numai pentru înregistrarea unui nou domeniu.

Mulți dezvoltatori web vor oferi un pachet complet cuprinzător în care se ocupă de toate aceste costuri și servicii interne, dar alții pot percepe doar pentru design și dezvoltare web și nimic altceva.

Costurile dezvoltării web ar trebui să fie flexibile, iar un dezvoltator bun va putea negocia un preț rentabil pentru proiectul dumneavoastră. Dar trebuie să obțineți o schiță scrisă a ceea ce este inclus în prețul dvs. și ce servicii suplimentare sunt oferite dacă aveți nevoie de ele.

După ce ați determinat ce doriți și ce aveți nevoie de fapt pentru a fi inclus în serviciul dvs., puteți analiza apoi să conveniți asupra unui contract cu dezvoltatorul dvs. web care nu conține taxe suplimentare ascunse pentru produsele sau serviciile de care nu aveți nevoie.

6. Ce fel de testare înainte de lansare veți face?

Este important ca site-urile web să fie testate pentru a se asigura că arată și funcționează corect pe o gamă largă de dispozitive și browsere.

Aceasta este o etapă crucială a construirii site-ului dvs. Trebuie să vă asigurați că noul dvs. site web corespunde tuturor așteptărilor dvs. pentru construcție. Merită să vă reiterați toate așteptările cu dezvoltatorul dvs. web în timpul etapei de testare înainte de lansare.

Vă poate ajuta ca așteptările dvs. cu privire la modul în care doriți să arate și să funcționeze site-ul dvs. pe toate platformele să fie înscrise în acordul dvs. cu dezvoltatorul dvs. web și să semnați proiectul numai după ce acestea au fost pe deplin înțelese și îndeplinite.

Fă-ți timp pentru a găsi dezvoltatorul web potrivit

Există un număr mare de companii și persoane care oferă servicii de dezvoltare web. Ca și în cazul multor alte profesii, seturile de abilități și specializările acestor dezvoltatori web vor varia foarte mult, la fel ca și experiența și cunoștințele lor.

În rezumat, ar trebui să vă asigurați că vă întrebați dezvoltatorul web cu privire la aceste domenii pentru a vă asigura că veți termina cu un site web potrivit scopului:

  • Ce fel de proces de proiectare și dezvoltare vom urma?
  • Ce tehnologii vei folosi la construirea site-ului?
  • Va fi site-ul meu personalizat și complet unic pentru mine?
  • Cum vor fi implementate SEO și strategia digitală cu noul site web?
  • Vor exista costuri neașteptate?
  • Ce fel de testare înainte de lansare veți face?

Treceți cu atenție la aceste întrebări atunci când verificați dezvoltatorii. Ca întotdeauna, revizuiți-vă planul de afaceri, finanțele și obiectivele pentru a stabili o linie de bază pentru proiectul dvs. de dezvoltare a site-ului. În acest fel, aveți elemente de planificare și bugetare la care să recurgeți dacă vă veți găsi dificultăți pentru a lua o decizie.

Joe Dawson este director al agenției de design strategic Creative.onl

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *