Cum să folosiți cele mai bune practici UX pentru a crește numărul de conversii în vânzări

Indiferent dacă aveți un site web de afaceri stabilit sau tocmai vă începeți afacerea, optimizarea experienței utilizatorului (UX) ar trebui să fie în prim-planul minții dvs. Experiența dvs. de utilizator vă poate încânta pe clienți, împingându-i să cheltuiască mai mult sau să vă sporească conversia medie pe site-ul dvs.

În medie, aveți la dispoziție aproximativ 3-5 secunde pentru a face o primă impresie bună și pentru a capta atenția vizitatorului. Odată capturați, următorul obstacol este să-i facă să se convertească.

În ultimii opt ani, am făcut design pentru mărci de comerț electronic și am învățat câteva trucuri utile pe parcurs. În acest articol, vom parcurge aceste sfaturi pentru a profita de experiența utilizatorului și a crește numărul de conversii pe site-ul dvs. Aceste 9 sfaturi sunt, de asemenea, utile dacă tocmai ați început să vă proiectați următorul site web de afaceri.

1. Nu uitați mărcile comerciale și drepturile rezervate

Veți fi șocat de câte videoclipuri de testare și grupuri de discuții au văzut utilizatorii afirmând că primul lucru pe care îl verifică pe un site web este dacă există o marcă comercială înregistrată(™) sau un simbol cu ​​drepturi rezervate(®) lângă logo-ul lor. S-ar putea să vă gândiți la acest lucru ca pe un mod vechi de a privi lucrurile, dar încă din copilărie, mulți utilizatori au avut acest lucru înrădăcinat în ei și l-au descoperit pe numeroase mărci de renume mondial. Deci ei raportează în mod subconștient aceste simboluri înapoi la încredere.

Deși marcarea mărcii dvs. nu este o practică obișnuită pentru un startup, aceasta probabil ar trebui să fie. Nu puteți plasa doar aceste simboluri lângă logo-ul dvs.; trebuie să vă uitați la cerințele de reglementare pentru utilizarea lor. În mod obișnuit, marcarea unui logo costă în jur de 500 USD – dar acest lucru poate crește dramatic dacă aveți nevoie de o expresie marcată.

2. Stabiliți un îndemn clar la acțiune

Acest lucru a fost spus de nenumărate ori de numeroși designeri, dar îl voi reitera. Având un îndemn principal clar la acțiune poate crește dramatic conversiile și ratele de clic. Dar, trebuie să vă asigurați că colorarea acțiunii principale se află în partea de sus a ierarhiei vizuale (diferită de restul butoanelor de pe site-ul dvs.).

Multe site-uri își colorează apelurile la acțiune la fel. Dacă doriți ca utilizatorul să întrebe sau să adauge în coș, atunci asigurați-vă că acest buton are o culoare diferită de restul butoanelor dvs. Dacă trebuie să fie de aceeași culoare, puneți-o în evidență în alt mod.

3. Observați și învățați

S-ar putea să vă gândiți la acesta ca pe un dat, dar mulți fondatori și proprietari de afaceri încă nu știu despre înregistrarea utilizatorilor sau cartografierea site-ului lor. Aceste date sunt neprețuite și servesc drept referință vizuală la care puteți lucra atunci când vă uitați la îmbunătățirea site-ului dvs.

Aceste instrumente urmăresc mișcările mouse-ului utilizatorului și modul în care aceștia interacționează cu site-ul dvs. – unele chiar urmăresc „clicurile furioase” pe care utilizatorul a făcut clic de mai multe ori într-o furie cauzată de obicei de un link întrerupt sau de un buton inactiv. Instrumentele care pot fi folosite în acest scop sunt ieftine și în cea mai mare parte gratuite până la o anumită limită. Aș recomanda utilizarea Hotjar sau Fullstory pentru a captura hărțile termice ale vizitatorilor și înregistrările utilizatorilor.

„Folosirea HotJar pentru înregistrarea interacțiunilor clienților noștri cu site-ul nostru rapid și ușor ne-a permis să optimizăm conversia acelor clienți, îmbunătățindu-ne și concentrându-ne asupra conținutului la care țin.”

David, fondator la Firstclasspostcodes

4. Includeți telefonul și chatul live

Într-un test A/B recent în care 100.000 de clienți noi au vizitat site-ul web, testul B care a arătat numărul de telefon al companiei noastre în bara de navigare a primit o creștere a conversiei și o reducere a ratelor de respingere. Afișarea numărului de telefon al companiei este o simplă modificare a UX care ar putea aduce site-ului dvs. rezultate similare.

Dacă nu aveți un număr de telefon al companiei, atunci chatul live ar putea funcționa și el. Deși cel mai bine este să aveți ambele opțiuni disponibile dacă este posibil pentru a crește încrederea utilizatorilor și încrederea în companie.

5. Semnale FOMO (Frica de a rata)

Semnalele FOMO sunt, de obicei, acele ferestre pop-up enervante de pe site-uri web care spun de obicei „Cineva a cumpărat recent asta”. Când sunt implementate astfel, clienții devin obosiți și, de obicei, lucrează la un negativ pentru valorile dvs.

Implementarea cu grație a semnalelor FOMO, cum ar fi pe pagina unui produs deasupra unui buton de apel la acțiune, oferă semnalului mai multă ponderare și încredere. Un exemplu ar fi: „În depozit au mai rămas doar 4”. Această metodă necesită de obicei destul de multă integrare, dar poate crește în mod dramatic ratele de conversie.

6. Adresați-vă clienților

Această metodă este simplă, dar adesea trecută cu vederea de multe companii. Puteți să vă adresați clienților înainte sau după cumpărare, intervievându-i și învățând despre experiența lor, sau creând un sondaj simplu pe care utilizatorul îl poate completa.

Veți fi întotdeauna surprins cât de mult vă vor spune clienții despre experiență și, de obicei, puteți găsi reclamații înainte de a vizita site-urile de recenzii. Asigurați-vă că sondajul merită clientului – acest lucru poate fi la fel de simplu ca adăugarea unui cod de cupon la următoarea lor achiziție sau un mic voucher Amazon.

7. Mobile First?

Veți auzi că multe companii folosesc termenul „Mobile First” și sunt corecte, deoarece majoritatea traficului web pentru comerțul electronic și SaaS este în general mobil acum. Dar ceea ce lipsesc multe dintre aceste companii este că majoritatea conversiilor lor vor fi încă pe desktop și tabletă. Acest lucru se datorează parțial oamenilor care găsesc ceea ce caută pe mobil și fac achiziția de pe computerul lor, unde este mai ușor să consume informațiile și „simți” mai sigur. În concluzie, proiectați mai întâi pe mobil, dar nu treceți cu vederea statisticile de conversie de pe desktop atunci când proiectați.

8. Testați pe alte browsere

Fiecare utilizator nu navighează pe Google Chrome. Deși nouă dezvoltatorilor și tehnicienilor le place, populația în general folosește browserul cu care vine mobilul sau desktopul lor, cum ar fi Safari, Firefox sau Opera. Multe site-uri web nu folosesc testarea între browsere ca parte a suitei lor de testare a experienței utilizatorului. Efectuarea acestui test destul de simplu poate face diferența într-o vânzare.

O mulțime de companii SaaS nu realizează că unele piețe își navighează site-urile web pe software învechit, cum ar fi Internet Explorer 9/10 și, uneori, site-urile web SaaS de lux nici măcar nu se încarcă în aceste browsere.

9. Creați conținut care poate fi scanat

Când creăm conținut pentru paginile noastre, avem tendința de a scrie în paragrafe pe care ne așteptăm ca utilizatorul să le citească în întregime – dar nu este cazul. Când scrieți, creați conținut care poate fi ușor de scanat și citit pe ecran. În lumea designului, numim acest test „testul de cinci secunde”; în acest timp, un utilizator ar trebui să știe despre ce este pagina sau despre ce este produsul într-un anumit grad de acuratețe.

Pentru a crește capacitatea de scanare a conținutului dvs., vă recomand să creați liste cu marcatori cu cele mai importante aspecte ale informațiilor. Aceste teste pot fi efectuate la un preț scăzut folosind platforma Usability Hub.

Concluzie

În concluzie, unele dintre metodele enumerate mai sus pot funcționa pentru site-ul dvs. web sau nu pot face nici măcar o zgârietură. Cel mai bun mod de a testa sau de a experimenta aceste metode este prin crearea unui test A/B pe site-ul dvs. web sau pur și simplu să luați notă de valorile cheie înainte de a lansa modificările. Apoi monitorizează-le timp de câteva luni, în funcție de câte date colectezi pe zi.

Experiența utilizatorului poate fi extrem de utilă atunci când se creează un site web și nu trebuie trecută cu vederea. Doar asigurați-vă că testați pentru a profita la maximum de ea.

Jonathan Kelley este un designer UI/UX cu peste 10 ani de experiență în design pentru mărci mari de comerț electronic și startup-uri mai mici. Îl veți găsi lucrând în prezent la compania de arhivare a e-mailurilor Cryoserver și lucrând la propriile coduri de voucher startup-ul Vouchertoday, care oferă cupoane grozave pentru mărci precum VonHaus, Moonpig și Boohoo.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *