Cum să faci un videoclip animat explicativ care rezonează cu publicul tău

Animat videoclipurile explicative sunt captivante și vă poate ajuta să creați legături puternice cu clienții actuali și potențiali. În acest articol, vom aborda ceea ce face un videoclip explicativ animat grozav și cum să creați unul pentru afacerea dvs.

De ce videoclipuri animate?

Stai, nu sunt captivante toate videoclipurile explicative bine concepute? Ei bine, da, dar cu animația, aveți câteva beneficii suplimentare la care poate nu v-ați gândit:

Sunt grozave pentru a explica produse complexe

În comparație cu videoclipurile cu acțiune live, animația vă poate ajuta să vă prezentați produsul în detaliu. Adăugarea de elemente grafice pentru a evidenția date importante care pot ajuta la transformarea unor numere aparent plictisitoare și complicate în ceva ce publicul tău poate digera și își poate aminti cu ușurință.

Sunt complet personalizabile

Prin puterea animației, îți poți crea propria lume. Să presupunem că ai un produs muzical și ți-ar plăcea ca personajul tău să danseze într-o discotecă sau într-un teatru live – sau ambele! Ar fi foarte costisitor și ar consuma mult timp pentru un videoclip live-action. S-ar putea chiar să fie nevoie să angajezi mii de actori pentru a avea o mulțime. Cu animație, vă puteți crea propriul scenariu și personajele dvs. după cum doriți.

Nu ai încredere doar în ceea ce spun, ai încredere în Dropbox. Serviciul de găzduire a fișierelor a văzut a Creștere de conversie cu 10%. din videoclipul lor animat explicativ, adică 10 milioane de utilizatori noi!

Cele mai populare stiluri video explicative sunt:

  • Screencast
  • Stil desen animat
  • Tablă albă
  • Grafică în mișcare

Acest articol va fi despre stilul de desene animate videoclipuri explicative, pentru că este un stil foarte captivant, iar bugetul este o alegere ideală pentru startup-uri și antreprenori.

Deci, haideți să ne scufundăm!

1. Primul lucru: Cunoaște-ți publicul

Înainte de a începe, este esențial să aveți o perspectivă clară despre piata ta tinta. Dacă tot nu o faci, ar trebui să folosești câteva instrumente de analiză precum Google Analytics pentru a vă ajuta să înțelegeți mai multe despre datele demografice ale clientului ideal.

De exemplu: cine vine pe site-ul dvs.? Sunt bărbați sau femei? Cati ani au?

Este util să-ți cunoști publicul țintă, deoarece acesta ar trebui să fie reprezentat de personajul principal al videoclipului tău. Odată ce ați adunat aceste date, încercați să vă imaginați cum ar arăta ca un personaj. Persoana este femeie? Ce poarta ea? Care este treaba ei? Aceasta se numește a personalitate client sau cumpărător.

Compania noastră de producție video animată, Yum Yum Videoclipuri, am creat această poveste în care am folosit toate acele informații despre publicul țintă al unui client pentru a construi personajul principal.

2. Scrieți scenariul

Acum că ai personajul tău, trebuie să scrii o poveste puternică, dar foarte scurtă, în care personajul tău va experimenta o problemă – punctul de durere al publicului tăuiar produsul dvs. îl va ajuta să rezolve această problemă.

Acest tip de animație script video de marketing are trei momente:

Ce: Trebuie să arătați publicului țintă ce problemă rezolvă produsul dvs. Astfel, le vei capta rapid interesul și le vei păstra atenția până la final.

Cum: Acum că știu ce problemă rezolvi, va trebui să arăți cum îi poate ajuta produsul tău. În general, în acest moment va fi afișată sigla dumneavoastră.

De ce: eue timpul sa vinzi! Spuneți publicului țintă de ce produsul dvs. este cea mai bună alegere de pe piață pentru a-și rezolva problema.

Rețineți că 160 de cuvinte scrise în limba engleză sunt egale cu aproximativ un minut de videoclip. Deci, pentru un videoclip de 90 de secunde, veți avea nevoie de 240 de cuvinte.

Acesta este videoclipul care a ajutat Dropbox să-și crească conversia și să obțină venituri suplimentare de 50 de milioane de dolari. Vei vedea cele trei momente ale complot de marketing limpede: în primele treizeci de secunde, ei explică punctul dureros al publicului; dupa logo-ul acestora se prezinta solutia; apoi, ei explică mai multe despre caracteristicile unice ale produsului lor. Verifică!

3. Hai să fim artistici! Desenează-ți storyboard-ul și creează cadre de stil

Acest pas de pre-producție arată în imagini statice cum va fi videoclipul cadru cu cadru. Similar unui desen animat, storyboard-ul ne permite să vedem ce va arăta camera în fiecare fotografie înainte de a intra în producția videoclipului.

Dacă vă faceți videoclipul pe cont propriu, iată o opțiune de platformă software pe care o aveți pentru a desena un storyboard.

Acesta este un eșantion de storyboard bun dintr-unul dintre videoclipurile noastre animate (VO înseamnă voce off):

4. Creați-vă rame de stil

Odată ce ți-ai cimentat storyboard-ul de bază, dacă lucrezi cu o companie profesionistă, ei vor pune împreună cadre de stil.

Cadrele de stil sunt cadre de înaltă rezoluție (pe baza scenariului) care reprezintă o parte a videoclipului, ceva de genul fotografierii videoclipului final. Aceste imagini statice colorate ajută la vizualizarea adevăratei calități a videoclipului final înainte de finalizare.

Vezi un exemplu clar mai jos:

5. Luați în considerare opțiunile de proiectare

Aici aveți două opțiuni: puteți utiliza a produs bazat pe șablon sau angajați o companie profesionistă.

Dacă aveți anumite restricții de buget și de timp, puteți încerca unele dintre numeroasele platforme software pentru a crea un videoclip animat. Veți vedea că au personaje și fundaluri pre-proiectate care sunt folosite de mai multe ori pentru mai multe companii.

Dacă angajați o companie de producție animată, trebuie doar să îi oferiți informații despre publicul țintă, beneficiile produsului și obiectivul principal al videoclipului. Ei se vor ocupa de restul pașilor pentru a crea un videoclip de impact.

Odată ce toate etapele anterioare sunt verificate de către client, ilustratorii profesioniști vor desena digital toate elementele grafice care vor fi folosite în videoclip. Acestea includ personaje, tipografii și fundaluri. Fiecare detaliu va fi personalizat complet pentru a reprezenta personalitatea unică a mărcii dumneavoastră.

De exemplu, CrazyEgg—serviciul creat de Hiten Shah și Neil Patel—a crescut conversiile cu 64 la sută și au realizat un venit lunar suplimentar de 21.000 USD când au plasat acest videoclip animat de marketing pe pagina lor de destinație.

Atenție la personajul lor principal: este un ou cu o mustață amuzantă! Puteți obține acel nivel de personalizare doar cu o companie profesionistă, nu cu un șablon. Pur și simplu, fără acel personaj amuzant, întregul videoclip nu ar fi deloc amuzant.

6. Sursa-ți animația

Folosind toate elementele grafice, cadrele de scenariu și înregistrările de voce off, animatorii profesioniști reușesc să pună în mișcare întregul videoclip. De la mișcările personajelor din scenă la expresiile faciale, artiștii digitali profesioniști vor face videoclipul tău să pară amuzant atunci când trebuie să fie amuzant.

În acest sens, ați verificat cât de importante sunt expresiile faciale ale acestor CrazyEgg și mișcările mustaței sale pentru a transmite mesajul acestui brand?

7. Înregistrați-vă vocea off

De obicei, într-un videoclip explicativ animat, personajele nu vorbesc. În schimb, există o voce off – ca un narator – care trebuie înregistrată separat.

Alegerea vocii potrivite este cheia pentru a vă reprezenta cu adevărat publicul. Trebuie să se potrivească cu profilul lor și să stabilească tonul și starea de spirit a videoclipului dvs. De aceea, este foarte important să luați în considerare angajarea unui actor vocal profesionist care să fie și vorbitor nativ (din țara publicului țintă) pentru a vă îmbunătăți scenariul.

Desigur, există câteva generatoare de voce automate gratuite disponibile pe web, dar sună robotic și ciudat atunci când aveți nevoie ca vocea dvs. să fie amuzantă și plină de spirit. Crede-mă, a face această greșeală ar putea să-ți strice videoclipul în loc să construiești acea legătură neprețuită cu publicul tău!

8. Adăugați sunete FX

Să presupunem că povestea ta animată are o explozie ca în storyboard-ul de mai sus. Ei bine, probabil că vei avea nevoie de sunetul unei rachete care decolează. Toate aceste sunete sunt ceea ce numim FX și veți avea nevoie de ele pentru a vă îmbunătăți povestea.

Rețineți că veți avea nevoie și de muzică pentru a stabili tonul videoclipului explicativ. Regula generală este că muzica fără versuri este mai bună pentru a evita riscul suprapunerii cu vocea off.

Editarea muzicii și mixarea sunetului FX, împreună cu ajustările audio finale, alcătuiesc etapa finală a procesului de producție video.

Treci la asta!

Amintiți-vă, indiferent dacă aveți de gând să vă realizați singur videoclipul sau să angajați o companie profesionistă, trebuie să știți cine este publicul dvs. țintă și care sunt punctele sale dure.

Asigurați-vă că urmați fiecare pas din acest ghid atunci când creați un videoclip animat: scrieți un scenariu, creați un storyboard, proiectați-vă personajele, utilizați o voce profesionistă și adăugați muzică. Nu uitați să folosiți grafica și culorile mărcii dvs. pentru a vă construi o identitate puternică.

Víctor Blasco este fondatorul și CEO-ul companiei video explicative Yum Yum Videos. De asemenea, este designer audiovizual și expert în marketing video. Pe lângă conducerea afacerii, îi place să studieze filosofia chineză și este un adevărat tocilar pentru filmele științifico-fantastice și benzile desenate! Forța este puternică cu acesta.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *