cum să economisești bani fără a face sacrificii

La fel ca în cazul dietei, când vine vorba de economisirea banilor, cineva se gândește imediat să fie nevoit să facă sacrificii și sacrificii.

Și ca și în cazul dietei, acest lucru nu este adevărat atunci când este făcut în mod conștient.

De câte ori te-ai trezit la sfârșitul lunii cu contul aproape la zero și te gândești să găsești metode alternative pentru a avea niște venituri în plus?

În mod clar, găsirea unor intrări alternative de numerar poate fi o soluție, dar nu este singura. De fapt, poți trăi bine și fără a face prea multe sacrificii, pur și simplu învățând să-l gestionezi pe al tău economii Și cheltuind mai inteligent.

Cu câteva trucuri simple vei avea în mâinile tale un nou capital de lucru pe care îl poți investi sau un „capital tampon” pe care să-l lași deoparte și care te poate veni la îndemână în caz de urgențe sau evenimente neprevăzute.

Să aruncăm o privire la câteva strategii utile.

Prima strategie: caută în mod activ chilipiruri

„Am văzut jacheta aceea la reducere, așa că am cumpărat-o. Am făcut o înțelegere!”

Nu, tocmai ai cheltuit bani!

Este adevarat ca cumpara lucruri la oferta înseamnă economisire, dar asta dacă și numai dacă sunt lucruri de care ai cu adevărat nevoie. Cu toate acestea, este ușor să cumperi lucruri inutile, pentru că sunt la reducere în perioada de reduceri sau pentru că se crede că singurele promoții existente sunt cele oferite de diferitele magazine.

Realitatea este că cu un minim de efort și cercetare activă poți găsi promoții și reduceri în orice perioadă a anului în toate sectoarele de care ai nevoie.

Unde găsiți promoții avantajoase

Prima acțiune care poate fi întreprinsă pentru a intra în lumea chilipirurilor este o căutare macroscopică în principalele motoare de căutare: în primul rând pe Googleunde există mai multe chei de căutare specifice pentru a găsi cele mai bune oferte.

Întotdeauna legat de Google, se poate dovedi util de utilizat Cumpărături Google pentru a compara prețurile produselor sau serviciilor care vă interesează cel mai mult.

Cât despre eu piata de desfacereAmazon și eBay sunt locuri grozave pentru a căuta tot felul de articole la un preț excelent.

În funcție de produsele care vă interesează, este de asemenea util să explorați site-urile sectoriale sau agregatoarele de prețuri pentru a vedea dacă reducerile sunt deja prezente pe site-uri oficiale numărul vânzătorilor este în continuare crescut în diferitele lanțuri de distribuție.

În cazul în care ai fost unul studentsă știți că vă bucurați de niște privilegii în acest moment, întrucât în ​​multe magazine online și offline puteți profita de reduceri dedicate (în primul rând, celebrul brand tehnologic cu un măr ca simbol).

În cele din urmă, așa cum spunem adesea, trebuie să exploatam și puterea lui rețele: s-ar putea ca ceea ce vrei sa cumperi cuiva il vinde deja, sau sa fi cumparat deja si sa iti ofere cateva informatii utile.

A doua strategie: puterea banilor

Să vorbim despre cel mai clasic dintre sistemele de economisire: purcelul.

Este foarte util să ai unul acasă pușculiță unde să punem bănuții, rămășițele la sfârșitul zilei sau de fiecare dată când trecem.

Unii oameni le poate fi greu să adauge acest nou obicei sau îl pot subestima. În acest caz poate fi mai practic, având în vedere că plățile cu cardul sunt acum acceptate aproape peste tot, să activați o funcție în contul dvs. economisi bani: multe conturi ofera posibilitatea de a activa servicii care, de fiecare data cand se face o achizitie, rotunjesc cheltuielile si scot diferenta cu pretul real in sectiuni separate.

De exemplu, puteți folosi serviciul „pușculiță” al Revoluţie: în acest caz, dacă cumpărați un articol cu ​​9,30 EUR, veți ajunge cu 10 EUR mai puțin în contul dvs., deoarece 9,30 EUR au fost folosiți pentru a plăti articolul, în timp ce ceilalți 0,70 EUR au fost plasați în „pușculiță”.

Un alt serviciu interesant este și retragerea automată, adică în fiecare săptămână/lună se retrage o sumă de bani prestabilită din disponibilitatea proprie.

A treia strategie: optimizarea economiilor

Acest punct este fundamental pentru că, indiferent de ceea ce veți fi economisit urmând strategiile despre care am vorbit până acum, vă va permite și să desenați un întoarcere din cheltuieli pe care inevitabil te trezești să faci zilnic.

Cum să-ți optimizezi economiile

Optimizarea se poate face prin coduri de reducere sau prin activitati ale cashback.

Pe lângă cashback-ul oferit de stat sau de furnizorii de servicii bancare, există platforme speciale prin care se pot face cumpărături pe alte site-uri. Acestea vă garantează o rentabilitate a cheltuielilor efectuate prin linkul lor de afiliat.

Pentru cei interesați de lumea cripto, există mai multe carduri asociate acestui sistem care oferă cashback în criptomoneda prezentă la schimbul lor; întrucât cripto se îndreaptă adesea către o reevaluare, banii pe care i-ați returnat astăzi cu ultima dvs. achiziție ar putea să-și dubleze sau să-și tripleze valoarea în câteva luni.

Aceste metode pot fi folosite pentru orice tip de cheltuială. De la cele de bază până la un simplu capriciu pe care meriți să-l iei din când în când, de la un computer nou la o cină în oraș sau o piesă nouă de îmbrăcăminte.

Chiar și cei care călătoresc des pentru muncă sau doar pentru plăcere vor putea găsi portaluri care oferă oportunități de cashback la costurile de transport și cazare.

Profitând de aceste trucuri simple pentru achizițiile tale, vei realiza în curând cum cheltuielile pe care le faci devin mai puțin împovărătoare și vei fi din ce în ce mai încurajat să cumperi inteligent.

A patra strategie: Eliminați lucrurile inutile

Această strategie este de obicei unul dintre cele mai populare sfaturi atunci când doriți să vă optimizați bugetul personal. Cu toate acestea, nu sunt mulți oameni care îl aplică, pe de altă parte sunt mulți oameni care ajung la sfârșitul lunii și se întreabă unde s-au dus toți banii.

Primul lucru de făcut, așadar, este să-ți faci o obișnuință să notezi toate cheltuielile pe care le ai în timpul zilei. De la cel mai mic, cum ar fi un aparat de cafea, până la cel mai mare. Pentru a avea o imagine completă a lansărilor pe parcursul lunii.

După cel puțin 3 luni poți înțelege clar cu ce te-ai obișnuit să cheltuiești și dacă ai făcut cheltuieli stupide sau inutile, cum ar fi un abonament la un serviciu pe care nu l-ai mai folosit de luni de zile, prânzurile și cinele în restaurante prea des sau chiar o cheltuială prea mare atunci când de cele mai multe ori vă referiți la afaceri.

Odată ce ai clar ce cheltuieli inutile sau de prisos faci, ultimul pas: elimină-le!

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *