Cum să dezvolți o previziune mai bună pentru a combate haosul

Realitatea de afaceri de astăzi nu este doar „fără precedent” ca aceste vremuri de pandemie, dar este și incertă. Oamenii sunt fundamental ca să se teamă de necunoscut. Pentru liderii care încearcă să navigheze în procesul de luare a deciziilor, această incertitudine provoacă stres și îndoială.

Antidotul psihologic este capacitatea noastră de a planifica. În timp ce blocajele și concedierile fac să se simtă deosebit de imposibil de prezis viitorul, este posibil și necesar ca liderii să-și extindă capacitățile de previziune. Cheia pentru o previziune mai bună este o abordare perfecționată a gândirii strategice.

Pentru lideri, gândirea strategică este o abilitate dificil de dobândit, deoarece este la fel de mult o mentalitate ca și un set de tehnici. În plus, locurile de muncă tind să răsplătească răspunsurile tactice la cerințele imediate în detrimentul unei viziuni și planificări pe termen lung. În calitate de lider, acest lucru vă pune pe tine și echipa ta într-un blocaj — Cum ar trebui să planifici problemele de mâine când ești recunoscut doar pentru rezolvarea problemelor de azi?

Trucul este cultivarea și recompensarea gândirii strategice ca organizație. La Aperio Consulting Group, suntem experți în utilizarea analizei la locul de muncă și în implementarea strategiilor bazate pe cercetare pentru a construi culturi de înaltă performanță. Credem că perfecționarea previziunii tale ca lider în această perioadă de ambiguitate te va pregăti mai bine pentru ceea ce urmează.

De ce previziunea este crucială ca proprietar de afaceri

De ce este previziunea o abilitate atât de crucială pentru conducere în vremuri tulburi? Pentru că liderii buni știu să treacă peste haos pentru a se concentra pe ceea ce este important. Această abilitate este și mai critică în perioadele de perturbare, cum ar fi pandemia, deoarece toată lumea din echipă se confruntă cu un nivel ridicat de haos, emoție și stres. Un lider calm care poate tăia zgomotul și poate oferi direcție poate liniști mințile angajaților.

De ce trăsături au nevoie liderii de afaceri pentru o mai bună previziune?

Dar proiectarea acestui calm necesită competență când vine vorba de inteligență emoțională. Liderii trebuie să-și gestioneze mai întâi propriile emoții și reacții – cum ar fi să-și pună propriile măști de oxigen – înainte de a-i putea ghida pe alții. Dacă nu, emoțiile lor mari le vor îngusta concentrarea, făcându-le dificil să vadă imaginea de ansamblu. Această reacție de focalizare restrânsă este legată de răspunsul nostru fiziologic de luptă sau fugi: creierul uman este conectat să recunoască amenințările și să răspundă în mod corespunzător. Deși o concentrare îngustă ar putea ajuta dacă un urs stă în fața ta, nu te avantajează într-un loc de muncă profesionist.

Când trebuie să gestionați emoțiile care declanșează acel răspuns reacționar, ciclul pauză-evaluare-anticipa-acționare poate fi un loc bun de început. Menținând o stare de calm deliberat, puteți procesa mai bine informații noi și vă puteți lua timp pentru a lua o decizie. Unele situații necesită o acțiune imediată, dar cele mai multe vor avea rezultate mai reușite cu pașii următori gândiți cu atenție. La urma urmei, o abordare strategică a leadership-ului este de 10 ori mai influentă în percepția eficacității decât alte comportamente.

Întreruperea pentru a evalua și a anticipa vă mărește concentrarea, permițându-vă să vedeți soluții pe care altfel le-ați fi ratat. De exemplu, am lucrat odată cu un lider de companie al cărui focus era extrem de restrâns din cauza stresului. Dacă nu era atât de absorbit de gândurile sale, ar fi putut observa că echipa lui era fericită și dispusă să participe. Un angajat a spus: „Sunt lucruri pe care le putem face pentru a ajuta, dar el nu poate vedea asta”. Nu face aceeași greșeală: păstrează-ți atenția larg, astfel încât să poți profita de toate posibilitățile strategice și să planifici mai bine pentru viitor.

Cum să dezvolți o previziune mai bună

Când COVID-19 a lovit prima dată, l-am abordat dintr-o perspectivă pozitivă. Echipa noastră a folosit perioada de oprire lentă pentru a se concentra pe strategie. Am lucrat săptămâni lungi, am analizat cercetările de piață și am discutat despre viitorul industriei noastre. Și ne-a pregătit pentru succes. A fost greu, dar am vrut să știu că mergem în direcția bună. Acum, toată lumea este încântată de viziunea noastră.

Pentru echipă, a fost liniștitor să mă aud spunând: „Este în regulă. Nu știm cum se vor derula lucrurile, dar acesta este planul nostru.” Optimismul, transparența și previziunea mea i-au ajutat să se simtă în siguranță în capacitatea mea de lider și a companiei în ansamblu.

Căutați modalități de a menține o perspectivă pe termen lung în timpul și după pandemie? Iată trei strategii acționabile pentru a vă ajuta să lucrați spre un nou tip de viziune 20/20:

1. Fă-ți timp pentru auto-îngrijire

Dacă ești stresat și epuizat, niciun alt sfat nu va conta, deoarece concentrarea ta va fi prea îngustă pentru a-l pune în aplicare. Nu poți face mult altceva până nu elimini stresul. Faceți exerciții. Dormi. Hrănește-ți corpul. A lua o zi libera. Petrece timp în aer liber. Trebuie să acordați prioritate îngrijirii dvs. Personal, îmi place să mă relaxez fiind lângă un corp de apă. Când programezi timp pentru decompresie, îți îmbunătățești sănătatea mintală generală.

Corpurile noastre se pot descurca temporar pe ore lungi de lucru, dar ca un atlet care se antrenează foarte greu înainte de o competiție, trebuie să-i acordați timp corpului să se vindece și să se repare. Stresul cronic și presiunea nu sunt bune pentru corpul nostru – sau pentru funcționarea creierului nostru. Când cedăm în fața anxietății sau suntem conduși de ego, atunci lucrurile merg prost. Trebuie să ai suficientă flexibilitate și să speri să știi când este timpul să pivotezi, ceea ce înseamnă că trebuie să ai grijă de corpul tău și de creier înainte de a putea gândi strategic.

2. Practicați intuiția strategică

Nu ești un ghicitor cu o minge de cristal. Deși nu poți prezice viitorul, poți să-ți folosești intuiția pentru a-ți formula pașii de acțiune viitoare. Acest lucru necesită să-ți aloci timp și spațiu pentru a înțelege realitatea ta actuală și viitorul tău potențial. Faceți un pas înapoi și protejați un spațiu în afara zilei de zi pentru a dezvolta o perspectivă largă. Dacă ești mereu în buruieni, nu vei vedea niciodată toată grădina.

Din acest motiv, echipa noastră de la Aperio are întâlniri tactice săptămânale, întâlniri lunare de strategie și întâlniri trimestriale de previziune în locații în afara amplasamentului. Întotdeauna îmi încurajez angajații să-și ia o oră săptămânal de gândire pentru a evalua cum merg lucrurile și ce ar trebui să arate diferit. Este vorba despre conectarea punctelor dintre trecut, prezent și viitor – Ce s-a întâmplat, unde suntem și unde încercăm să mergem? Odată ce ați examinat modul în care trecutul și prezentul se relaționează, vă puteți prognoza mai bine viitorul.

3. Vizualizați organizația dvs. din perspectiva sistemelor

Faceți un efort specific pentru a înțelege nu numai valoarea departamentului dvs., ci și contribuțiile organizației dvs. la clienții, clienții sau constituenții dvs. Întâlnirile de conducere sunt importante pentru că aveți nevoie de timp pentru a înțelege această interdependență. Acolo vă puteți folosi energia pentru a determina ce să eliminați și ce să maximizați. Eliminarea este o sarcină dificilă, deoarece vrem să ne agățăm de familiar în perioadele de întrerupere, dar este esențial să facem un pas înapoi și să luăm acele decizii în mod judicios.

Creați scenarii sau ipoteze de testat. Stabiliți-vă ipoteza și vedeți dacă puteți „ucide” soluția în timp ce încercați să o testați. Dacă scenariul tău funcționează, este grozav; dacă nu, știi să te întorci la planșa de desen. Testarea și încercarea lucrurilor vă permite să vedeți cum se pot desfășura evenimentele și să ajungeți mai repede la destinație. Evitați să rămâneți la status quo pentru că nu vă împiedică decât să mergeți mai departe. În schimb, dați un pas înapoi, astfel încât să vă puteți vedea organizația dintr-o perspectivă a sistemelor și să luați decizii de perspectivă care să contribuie la progresul companiei dvs.

Fă-ți timp pentru a dezvolta previziunea

În general, mediile de lucru recompensează comportamentul tactic al „factorului”. Dar când te concentrezi doar pe acțiuni imediate, nu vei dezvolta niciodată previziunea. În 2021 și mai departe, trebuie să ai grijă de tine, să-ți oferi spațiu pentru a te gândi și a-ți privi organizația dintr-o perspectivă a sistemelor. Dacă poți tăia zgomotul și te concentrezi, s-ar putea să vezi oportunitatea ascunsă dincolo de haos.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *