cum să deschizi unul și să faci bani cu un site

Dacă sunteți în căutarea unui mod de a face bani onlinesigur ai auzit de termen Moneyblog sau vei fi citit sfaturi despre cum să construiți un site web care să genereze venituri prin vânzarea de spațiu publicitar sau cu vânzarea de produse afiliate.

Dar mai exact, ce este un Moneyblog? Pentru ce este și cum poți câștiga bani online cu un Moneyblog?

Moneyblog este un site creat special pentru a face bani. Blogurile sunt prezente pe web de aproximativ douăzeci de ani, cu scopuri și viziuni diferite: unele sunt concepute pentru a-și exprima opiniile pe anumite subiecte, altele conțin ghiduri și sfaturi pentru utilizatori, altele sunt create cu singura intenție de a-și monetiza conținutul.

În toate cazurile, dar mai ales în cazul Moneyblog, este esențial să se dedice timp și perseverență dezvoltării, deoarece conținuturile trebuie să fie de calitate și de utilitate concretă pentru cei care le citesc.

În acest ghid vom vedea pentru ce sunt pașii începe propriul tău blog și gama de activități pe care, prin acest instrument, este posibil să le implementeze pentru a obține profituri constante, în special prin aderarea la programe de afiliere sau prin vânzarea de postări pentru invitați și spațiu publicitar.

Să începem prin a spune că: oricine poate deschide un blog!

Cum se deschide un Moneyblog: domeniu și găzduire

Pentru creați un Moneyblog de nicăieri nu este esențial să aveți cunoștințe de coduri HTML și abilități avansate de calculator. Într-adevăr, în ultimii ani, furnizorii au evoluat oferind soluții pentru instalarea automată a unui CMS cu doar câteva clicuri. Cel mai cunoscut și cel mai folosit este WordPressconstituie „scheletul” unui site web, prin setările WordPress fiind de fapt posibil să se selecteze și schimbați aspectul site-ului dvs.

Pentru începe un blog primul pas este să cumpărați un domeniu și un serviciu de găzduire. Nu știi ce este? Nu vă faceți griji: domeniul este url-ul site-ului dvs. (www.yoursite.it de exemplu), în timp ce găzduirea corespunde material cu spațiul de stocare în care sunt stocate datele.

Odată clarificat conceptul de găzduire și domeniu, este necesar să alegeți, după cum am menționat anterior, CMS-ul (Content Management System) care să fie instalat pe Moneyblog.

Cât costă un domeniu și găzduire?

In ceea ce priveste costul domeniului si gazduirii, preturile variaza in functie de furnizor, dar in general considera ca costul este in jur de 30 de euro pe an.

Când vă abonați la domeniu și găzduire, evaluați toate extensiile disponibile și, prin urmare, nu numai .it, ci și .com. Pe baza numelui cu care te-ai hotarat sa iti botezi Moneyblog-ul, tastand-l pe sirul paginii de solicitare poti verifica daca este gratuit sau, daca este cazul, daca a fost deja folosit. În primul caz, vei putea continua cu achiziția, în timp ce în al doilea caz va trebui să schimbi numele, chiar dacă doar puțin, până când sistemul indică faptul că este disponibil.

Principalele avantaje ale unui Moneyblog

Între principalele avantaje ale unui Moneyblog trebuie sa fie frumos simplu si imediat de realizat. Dacă ai idei clare despre numele și structura blogului, în mai puțin de o oră poți începe să scrii conținut.

Nu va trebui să aștepți munca altcuiva sau chiar să elaborezi tu însuți aspectul grafic al Moneyblog-ului pentru că, în funcție de tema și destinatarii acestuia, ai mii de șabloane diferite din care să alegi, atât gratuite, cât și plătite (teme premium).

Un sfat general este să prefera fundalurile deschise Și caractere nu prea complexe de scriere, pentru a nu obosi privirea utilizatorului care ar putea părăsi site-ul dvs. după câteva secunde. Acest factor este important deoarece o abandonare rapida a site-ului, pe langa faptul ca nu genereaza profit, este vazuta ca un element negativ de catre Google care va penaliza site-ul dumneavoastra in pozitionare.

A Moneyblog este relativ simplu de gestionat, datorită tabloului de bord simplificat al CMS-ului instalat. Vei putea schimba tema, titlul unui articol, vei putea crea o categorie nouă sau o pagină nouă în doar câteva clicuri, fără a fi nevoie să modifici codul site-ului tău.

Un punct în favoarea blogului este cu siguranță al lui cost: începând de la puțin peste 30 de euro pe an, o conexiune la internet stabilă și un computer de calitate medie, poți gestiona pe deplin un instrument care, dacă este considerat util de către utilizatori și bine structurat, ți-ar putea aduce venituri constante, cu un efort minim în timp și bani.

După cum a fost scris anterior, oricine poate începe un blog de la zerofara investitii majore.

Dezavantajele unui Moneyblog

Principalul dezavantaj al Moneyblog-ului, mai ales dacă este realizat „low-cost” și cu o temă standardizată, este cu siguranță acela de a fi puțin limitat din punct de vedere al structurii: dacă acest element poate fi considerat un punct forte pentru cei care nu au cunoștințe de limbaj de programare și dorește un site „gata”, invers constituie și o limită în personalizare, întrucât aranjarea unor elemente, de exemplu titlul sau previzualizările articolelor, este supusă setărilor temei alese.

Un alt element care constituie un punct de reflecție se referă la faptul că Moneyblogul tău, tocmai pentru că este orientat spre generarea de venituri, trebuie să ofere conținut la nivel înalt. Luând un exemplu pe un Moneyblog dedicat electrocasnicelor, blogul tău trebuie să fie unul dintre principalele puncte de referință în ceea ce privește informațiile, prețurile, caracteristicile tehnice și capacitatea de a ilustra punctele forte, punctele slabe și recenzii veridice și obiective, cu imagini și descrieri de calitate. scris într-o italiană excelentă.

Din acest motiv, va trebui să fiți pregătit să vă dedicați o parte din timp cercetării și selectării produselor și scrierii de texte. În cazul în care vă puteți ocupa singur de redactarea textelor, veți putea economisi bani, deoarece nu va trebui să încredințați această lucrare unor terți.

În schimb, dacă decideți să externalizați gestionarea Moneyblog-ului către un webmaster și/sau editori externi, va trebui să fiți pregătit pentru faptul că veți suporta o cheltuială suplimentară. În ambele scenarii, rezultatul ar putea fi optim, cu o diferență în bugetul necesar și, în consecință, în câștigurile dvs.

Cum să-ți monetizezi blogul: programe de afiliere

Unul dintre pașii fundamentali ai administrării unui Moneyblog se referă la alegând cum să-l monetizezi.

Participarea la a Program de afiliere este una dintre metodele cele mai folosite de bloggerii de nișă, care au identificat un sector de bunuri sau servicii în care să se specializeze și să devină o legătură între clienți și reselleri.

Un clasic Program de afiliere asta este de către Amazoncare garantează a procent din fiecare vânzare efectuate de un utilizator prin intermediul propriului site. Dacă un utilizator dorește să cumpere un robot de bucătărie și citește recenzia de pe Moneyblog-ul tău care descrie funcționarea și principalele caracteristici ale acestuia, probabil că ar putea decide să cumpere unul făcând clic pe butonul din articolul tău. Din această acțiune, despăgubirea dvs. derivă. Comisioanele de vânzări variază în funcție de categoria de articol.

Pe lângă Amazon, există mii de producători și/sau distribuitori care se oferă să-și vândă produsele prin afiliere. Faceți niște cercetări web pentru a vedea singur.

O altă modalitate de a câștiga bani cu un blog: vânzarea postărilor pentru invitați

Dacă Moneyblog-ul tău are continut de calitate și este capabil să genereze trafic bun în rândul utilizatorilor, o modalitate suplimentară de câștig, care nu-i exclude pe celelalte, se referă la vânzarea postărilor pentru invitați.

THE postare de oaspete sunt articole care sunt publicate pe blogul tău și care conțin link-uri care indică către alte site-uri web. Pot fi inserate link-uri pentru a direcționa un utilizator către un site care oferă serviciul pe care îl caută sau către site-uri care explică mai bine un concept de pe site-ul tău.

De ce ar cumpăra cineva o postare pentru oaspeți pe site-ul tău?

Ori de câte ori postați un link pe blogul dvs. care indică un alt site, această conexiune este văzută de Google ca un transfer de autoritate. Într-un fel, îi spui motorului de căutare că site-ul către care faci legătura este un site care conține informații utile. Creați un profil bun de backlinksau link-ul de intrare către site-ul dvs., este unul dintre factorii fundamentali pentru poziționarea unui site web pe motoarele de căutare.

Din acest motiv, dacă site-ul tău este bine poziționat, are trafic, autoritate bună și link-uri de intrare de calitate, unii proprietari de bloguri sau ziare ar putea fi interesați să cumpere un articol pe care să îl publice pe blogul tău care să conțină un link către site-ul lor.

Vânzarea postărilor de oaspeți, în vederea poziționării unui site, nu este o practică permisă, din acest motiv trebuie făcută cu moderație și cu conștiință. Publicarea unui articol care vorbește despre frigidere și inserarea unui link către un site care vorbește despre grădinărit sau călătorii este destul de nefirească și suspectă.

Revânzarea site-ului: cât valorează Moneyblogul tău?

Acest metoda de monetizare a unui blog poate fi considerat la egalitate cu ieșirea dintr-o pornire. Să presupunem că nu mai aveți timp să vă gestionați blogul, că au fost publicate sute sau mii de articole, că există trafic constant și poate chiar venituri recurente generate din vânzările de produse sau din spațiul publicitar, atunci puteți alege să vindeți site-ul dvs. .

Exista site-uri și grupuri dedicate cumpărării și vânzării de site-uri web.

Cât de mult să vinzi un blog de bani?

Există diverse teorii și, presupunând că vei decide prețul printr-o negociere confidențială cu contrapartea, unii preferă ca preț de vânzare echivalentul cifrei de afaceri anuale a blogului plus un multiplicator, în timp ce alții preferă să calculeze valoarea numărând costurile suportate. pentru crearea articolelor și gestionarea până la momentul vânzării.

Pe scurt, fiecare poate alege prețul site-ului său, important este să ofere potențialilor cumpărători date și analize aprofundate privind traficul și cifra de afaceri generate de blog.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *