Cum să creșteți vânzările de comerț electronic — Sfaturi de creștere de la experții din industrie

Care sunt unele dintre cele mai bune strategii de afaceri pentru a-ți extinde noua afacere de comerț electronic? Pentru o afacere online care abia începe, probabil că încercați să găsiți răspunsuri la acea întrebare exactă. Și, deși există o mulțime de linii directoare generale cu privire la ceea ce trebuie abordat mai întâi, poate fi dificil să eliminați dezordinea și să găsiți strategii care funcționează cu adevărat.

Dar dacă ți-aș spune că există o modalitate de a găsi cele mai bune strategii de marketing eCommerce pentru afacerea ta? Strategii dovedite care vă vor optimiza rentabilitatea investiției (ROI) și sunt ferm înrădăcinate în metodologiile adoptate de platformele de comerț electronic de top. Strategii pe care le vom acoperi chiar în acest articol.

5 sfaturi de afaceri dovedite pentru creșterea vânzărilor de comerț electronic

Ei bine, am apelat la unele dintre cele mai bune platforme de marketing de comerț electronic din jur pentru a obține răspunsuri direct de la experți și le-am condensat în 5 sfaturi utile.

Tot ce am intrebat – Care este cel mai bun sfat pentru afacerile online pentru a obține vânzări?

Să începem!

1. Nimic nu funcționează ca cuvântul în gură — Raul Galera, ReferralCandy

Vorba în gură este o parte esențială a strategiei de marketing a oricărei afaceri în creștere. Odată ce afacerea dvs. este în funcțiune și pe măsură ce clienții noi vă cumpără produsele, recomandările vor începe să apară organic. Gândește-te la asta – clienții tăi probabil vor prezenta produsele tale prietenilor și familiei lor, iar numele mărcii tale va apărea în conversații și recomandări.

Acum, deoarece toate acestea se întâmplă organic, urmărirea achizițiilor de recomandare devine destul de dificilă (dacă nu imposibilă) fără a avea un software de marketing de recomandare. Acolo o companie precum ReferralCandy poate ajuta. ReferralCandy ajută mărcile să configureze și să ruleze programe de recomandare pentru clienți (cum ar fi Dăruiește 10 USD, primești 10 USD) pe pilot automat – asta înseamnă urmărirea achizițiilor de recomandare și distribuirea automată a recompenselor de recomandare.

Luați ca exemplu compania iWader. Strategia lor de marketing de recomandare a contribuit la 13% din toate veniturile, iar programul lor de recomandare a generat un ROI de 2.600%. Dacă produsul sau serviciul dvs. este bun și oferiți un serviciu excelent pentru clienți, rularea unui program de recomandare poate fi incredibil de utilă și fără probleme.

În plus, puteți, de asemenea, să solicitați recenzii sau să efectuați studii de caz cu clienți mulțumiți, transformându-vă recomandările într-o copie mai largă de marketing la fața locului. Deși nu este un cuvânt în gură tradițional, a avea recenzii pozitive listate pe site-ul dvs., în înregistrarea dvs. Compania mea pe Google sau oriunde altundeva îndeplinește aproape aceeași funcție. Ajută clienții similari să relaționeze și oferă surse autentice și de încredere pe care să le facă referire atunci când decid să facă o achiziție. Practic, versiunea digitală a cuvântului în gură.

2. Stabiliți o amprentă omnicanal pentru o experiență semnificativă pentru clienți — Rytis Lauris, Omnisend

Toată lumea urăște să primească o reclamă de la o marcă care nu este relevantă pentru ei. Se simte intruziv, deconectat și nejustificat, ceea ce duce adesea la percepții negative sau pasive asupra unui anumit brand. Pentru afacerea dvs. de comerț electronic, una dintre cele mai bune modalități de a genera vânzări este prin crearea unei experiențe captivante care trimite întotdeauna un mesaj relevant clienților dvs. Cunoscută sub numele de marketing omnicanal, această strategie este construită în jurul creării unei prezențe definite și consecvente, care se traduce între site-ul dvs. web, mesajele de e-mail, SMS-urile, rețelele sociale, reclamele tradiționale și digitale și chiar și în magazin.

Clientul nostru INGLOT Cosmetics Canada este un exemplu excelent de creare a unei rețele omnicanal care se extinde nu numai la toate canalele online, ci și la experiența lor în magazin. Conectând Omnisend cu sistemul lor de puncte de vânzare din magazin, aceștia își pot asista clienții și pot face recomandări pe baza achizițiilor lor anterioare. INGLOT Canada nu oferă doar experiența lor online prin e-mail, ci folosește SMS-uri și notificări push pentru a ajunge la clienții lor pentru oferte sensibile la timp.

INGLOT Canada se străduiește să fie acolo unde sunt clienții și să-și folosească datele despre clienți pentru a oferi o experiență generală mai bună. La asta ar trebui să aspire mai mulți retaileri de comerț electronic dacă doresc să reușească în următorii câțiva ani. Nu numai că va aduce beneficii clienților, ci va ajuta la reducerea costurilor pentru cheltuieli publicitare inutile sau campanii de marketing care pur și simplu nu se conectează cu publicul dvs.

Resurse pentru a vă ajuta să vă dezvoltați strategia omnicanal

3. Folosiți traficul organic pentru un ROI și conversii mai mari — Hailey Friedman, GrowthBar

Cel mai bun sfat pentru ca afacerile online să genereze vânzări este să investească în SEO. De ce? Pentru că SEO sau traficul „organic” este ieftin.

Dacă aveți o strategie SEO excelentă, puteți construi o afacere online profitabilă din prima zi.

SEO este modul în care am reușit să transformăm Growth Marketing Pro în cel mai mare blog de marketing de creștere de pe internet. Și deblocarea este cea care a ajutat să producă aproape un milion de dolari pe an în venituri pasive pentru partenerul meu, Mark, și pentru mine.

Pentru a exemplifica — luna trecută am obținut 12.873 de accesări organice numai pentru cuvântul cheie „Zoom webinar review”. Da, ne ocupăm de locul 1, 2 sau 3 (în funcție de zi) pentru revizuirea celui mai mare instrument de webinar de pe pământ. Și luna trecută am câștigat 18.056 USD vânzând software de webinar prin marketing afiliat.

Iată câteva exemple de cuvinte cheie pentru care ne poziționăm pe locul 1 sau pe locul 2, inclusiv „software pentru webinar”, „software pentru pagină de destinație” și „ce este marketingul de creștere?”

Cum facem asta în mod repetat și constant?

În ultimii 10 ani, ne-am distilat strategia SEO în doar câteva componente cheie, care ne-au ajutat să ne poziționăm în primele câteva rezultate pe Google pentru unele dintre cele mai competitive cuvinte cheie de pe internet. Aceasta include crearea de conținut grozav, analiza concurenților, revizuirea volumului de căutare și concentrarea asupra componentelor tehnice SEO, cum ar fi viteza site-ului și backlink-urile.

Cea mai puternică componentă este instrumentul nostru SEO GrowthBar. Nu aveți neapărat nevoie de un instrument SEO pentru a replica succesul nostru, dar vă promit că vă va face mult mai rapid și mai ușor să vedeți rezultate.

4. Păstrați-vă clienții cu marketingul de loialitate — CandyBar

Îmbunătățirea rentabilității investiției este destul de simplă. Alegeți clienții existenți decât clienții noi. Clienții fideli nu numai că cumpără din nou și din nou, ci și aleg produse din magazinul tău față de concurenții tăi. Și de aceea ar trebui să le mulțumiți din când în când. Ceva la fel de mic ca un card de mulțumire poate face diferența. Primim în permanență povești despre comercianți despre cum au reușit să păstreze clienții folosind chiar și cele mai simple programe de loialitate.

Când începeți pentru prima dată, s-ar putea să nu fie necesar să creați un program formal de loialitate. Puteți pur și simplu să trimiteți un cupon pentru ziua de naștere a unui client sau să trimiteți reduceri numai pentru abonați dacă se înscriu pentru lista dvs. de e-mail. Pe termen lung, poate fi mai valoros să creați un program mai robust pentru a urmări mai bine și a încuraja loialitatea clienților, dar doriți să vă asigurați că acest lucru are sens pentru afacerea dvs. și că merită costul.

5. Selectați sistemul de management al conținutului potrivit

În calitate de blogger WordPress și expert în comerțul electronic cu peste 4 ani de experiență, iată cel mai important lucru pe care aș dori să-l împărtășesc — Fii foarte specific cu alegerea CMS-ului tău.

Poate părea un lucru mic, dar alegerea unui sistem greșit de management al conținutului îți poate afecta afacerea. Acest lucru vă poate ajuta să optimizați producția, să eficientizați gestionarea site-ului și, în general, să economisiți bani prin evitarea costurilor inutile. Care, la rândul său, poate fi investit în continuare în dezvoltarea afacerii dvs.

De exemplu, dacă înființați un magazin online și aveți o afacere susținută de inventar, veți dori o platformă care oferă funcții precum integrări de gestionare a stocurilor. În caz contrar, veți investi atât de mult în personalizare și dezvoltare pentru funcțiile pe care doriți să le aveți.

În acest moment, noul lucru fierbinte pentru gestionarea stocurilor este dropshippingul. Și pentru asta, ar trebui să alegeți Shopify. În timp ce WooCommerce va fi mult mai ieftin, veți pierde o mulțime de furnizori. Pe lângă faptul că totul este într-un singur loc, Shopify oferă aplicații dropshipping care se integrează exclusiv cu platforma. De exemplu, Fuel, un furnizor de dropshipping POD, oferă produse ieftine, dar se integrează doar cu Shopify.

Dacă inventarul nu este o problemă sau îl gestionați intern, probabil că veți dori o platformă cu alte funcții. Pentru a determina ce aveți nevoie de la o platformă CMS, revizuiți-vă planul de afaceri și obiectivele operaționale. Acest lucru vă poate ajuta să prioritizați funcțiile necesare, evitând în același timp aplicațiile superficiale care pur și simplu nu vă vor aduce beneficii afacerii.

Creșterea conversiei comerțului electronic este un proces iterativ

Acestea au fost câteva sfaturi grozave de la experții care lucrează în prezent în comerțul electronic, pe care le puteți folosi pentru a construi o afacere online serioasă, cu un ROI mai mare și fluxuri de venituri rafinate. Lucrați la marca dvs. de afaceri și creați un plan de afaceri pe termen lung care vă ajută să gestionați acest proces.

Preferata mea dintre toate strategiile este reținerea clienților. Există o mulțime de moduri prin care puteți face clienții să vă aleagă afacerea în detrimentul altora. Folosiți o propunere de valoare extraordinară, campanie de loialitate, dovezi sociale și chiar marketing de conținut pentru a vă conecta mai bine cu clienții. Continuați să vă îmbunătățiți strategia, să testați și să repetați abordarea pentru a identifica ce rezonează cel mai bine.

Pulkit Bhardwaj este un blogger WordPress și un pasionat de comerț electronic. Când nu este ocupat să împărtășească idei minunate, poate fi găsit ajutând magazine noi pe boutiquesetup.net sau împărtășind sfaturi de blogging pe starttheblog.com.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *