Cum să creați o cultură a muncii incluzivă în afacerea dvs. mică

Toți oamenii merită să fie tratați în mod egal, iar oamenii sunt mai conștienți decât oricând de importanța incluziunii. Este esențial ca locul de muncă să fie un mediu în care toată lumea să se simtă binevenită și inclusă.

Cu toate acestea, beneficiile incluziunii nu sunt exclusiv altruiste. O cultură a muncii incluzivă vă poate ajuta să atrageți și să rețineți cei mai buni talente, îmbunătățind în același timp moralul, ceea ce, la rândul său, crește productivitatea și vă îmbunătățește rezultatul final.

De ce este importantă o cultură incluzivă la locul de muncă

Crearea unei culturi a muncii incluzive poate oferi diverse beneficii companiei dvs., care vă permit să:

Reflectați mai bine baza dvs. de clienți

Sunt șanse să aveți o bază de clienți foarte diversă. O cultură a muncii incluzivă va ajuta organizația dvs. să reflecte mai bine baza dvs. de clienți. Dacă oamenii simt că se pot relaționa mai bine cu afacerea dvs., atunci este mai probabil să devină clienți fideli.

Lărgiți-vă perspectivele forței de muncă

Având o forță de muncă diversă, vă va oferi acces la perspective diverse. Diferite perspective pot fi foarte valoroase atunci când vine vorba de rezolvarea problemelor, deoarece echipa este mai probabil să aibă o soluție. Echipele diverse vor lua, de asemenea, decizii mai bune în 87% din timp.

Evitați procesele de discriminare

Dacă se consideră că organizația dvs. a discriminat o anumită persoană sau persoane, atunci este posibil să aveți un proces pe mâini. Un proces ar putea fi costisitor din punct de vedere financiar și foarte dăunătoare reputației tale. Dacă v-ați propus să creați o cultură a muncii incluzivă, atunci șansele de a vă confrunta cu un proces de discriminare vor scădea considerabil.

Îmbunătățiți performanța

Studiile au arătat că echipele diverse tind să aibă performanțe mai bune decât echipele care nu sunt diverse. Într-adevăr, echipele diverse au cu aproximativ 35% mai multe șanse să depășească echipele care nu sunt diverse.

Păstrează cel mai bun talent

Adoptarea unei culturi de muncă incluzive va ajuta să faceți cel mai bun talent al dvs. să se simtă mai fericit în rolul lor alături de dvs., încurajându-i să rămână. Acest lucru vă ajută să vă păstrați cel mai bun talent și, de asemenea, vă ajută să reduceți nevoia de pregătire a personalului. Dacă nu adoptați o cultură incluzivă, există șanse mari să plece de la unul dintre concurenții tăi cei mai calificați lucrători.

11 pași pentru a crea o cultură a muncii incluzivă

Acest lucru duce la întrebarea cum să creați o cultură a muncii incluzivă în compania dvs.? Să aruncăm o privire mai atentă asupra modului în care o poți realiza.

1. Obțineți acceptarea de la conducerea superioară

Managementul superior va fi în măsură să modeleze întregul etos și cultura unei companii. Dacă organizația în ansamblu urmează să dezvolte o cultură incluzivă, atunci cei de la vârf trebuie să accepte și ea. Asta nu înseamnă pur și simplu să fie de acord cu asta sau să semneze niște documente – înseamnă să-i ai în spatele inițiativei și dornici să o facă să funcționeze.

Atunci când managementul superior susține pe deplin o cultură incluzivă, îi influențează pe alții să facă același lucru, inclusiv managementul mediu. De asemenea, este mai probabil să susțină schimbările eficiente, mai degrabă decât să ofere doar un serviciu ineficient de buze.

Obținerea acceptului total din partea conducerii superioare ar putea necesita o anumită educație, inclusiv educarea acestora cu privire la modul în care promovarea unei culturi de muncă incluzive poate fi benefică pentru afacerea în general.

Dacă sunteți proprietarul afacerii, atunci puteți vorbi cu investitori sau alți lideri de afaceri din industria dvs. Obținerea de acceptare din partea influențelor externe poate fi la fel de eficientă ca și în interior.

2. Oferiți o platformă pentru comunicare anonimă

Mulți oameni se vor simți inconfortabil când vorbesc atunci când vor vedea un comportament care contravine politicilor incluzive. Ei pot fi îngrijorați de răzbunare sau de ostracizare dacă alții știu că au vorbit. Unii oameni sunt, de asemenea, pur și simplu prea timizi pentru a vorbi.

Indiferent de motiv, problemele pot continua să rămână neverificate dacă nu sunt aduse la cunoștință.

O soluție este crearea unei platforme care să permită oricui să-și transmită gândurile în mod anonim. Deținerea unui sistem de anunțare vă permite să oferiți angajaților o cale ușoară pentru a oferi feedback și critici în deplină încredere și vă va ajuta să evitați potențiale procese de discriminare pe viitor.

Asigurați-vă că toți angajații știu că platforma este complet sigură și că nimeni, inclusiv managerii, nu va ști cine o folosește.

3. Găzduiți întâlniri regulate

Programați întâlniri regulate cu angajații dvs. cu incluziunea ca subiect și asigurați-vă că toată lumea este implicată. Vorbește cu echipa ta despre inițiativele tale și despre cum intenționezi să faci locul de muncă mai incluziv pentru toți.

Cereți echipei dvs. opinii și feedback cu privire la modul de a face planul să funcționeze, asigurându-vă că toată lumea are șansa de a-și spune partea.

Împărtășiți-vă progresul în mod regulat, anunțându-vă echipa ce a fost realizat și cum a fost benefic pentru toți cei implicați. Precizați că angajații sunt întotdeauna liberi să vorbească cu un manager despre orice îngrijorare cu privire la incluziune și alte subiecte.

Rețineți că oamenii care lucrează de acasă se pot simți cu ușurință detașați de echipă și de organizație în ansamblu. Dacă aveți personal care lucrează de acasă, o soluție de apelare în cloud poate face mai ușor pentru toți membrii personalului să primească actualizări regulate și să se simtă ca parte a echipei.

4. Construiește-ți etosul în jurul incluziunii

Inclusivitatea nu ar trebui să se refere doar la inițiativele care au loc la periferia culturii tale de lucru. În schimb, fă-l în centrul etosului organizației tale. Țineți cont de faptul că fiecare aspect al operațiunilor dvs. trebuie să fie efectuate având în vedere incluziunea.

Creați o declarație de misiune a companiei care să sublinieze obiectivele dvs. de incluziune pentru toți cei implicați, de la cei mai tineri angajați la cei mai în vârstă și chiar la clienții dvs. și alte afaceri cu care sunteți asociat.

Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că incluziunea este înrădăcinată adânc în compania dvs. și că există puțin loc pentru neînțelegeri. Nu uitați, de asemenea, să primiți feedback atunci când vă redactați valorile de bază, pentru a vă asigura că etosul dvs. include cu adevărat toți oamenii.

5. Lansați inițiative care susțin declarațiile dvs

De asemenea, este important să vă asigurați că vă puneți banii acolo unde sunt gura și să arătați că intențiile tale sunt oneste. Prea multe companii fac rost de incluziune și egalitate fără să se angajeze efectiv în nimic.

Sprijinirea organizațiilor de caritate, egalarea contribuțiilor angajaților și oferirea de timp de voluntariat plătit angajaților pot face o diferență reală și pot arăta că declarația ta de misiune este autentică.

6. Formați un grup de lucru pentru incluziune

Creați o echipă de oameni care cunosc subiectul incluziunii și au o pasiune pentru aceasta. Încurajați echipa să-și pună mințile împreună și să vină cu strategii care pot fi implementate în întreaga organizație.

Grupul dvs. de lucru poate ajuta la educarea și încurajarea restului forței de muncă. Ei pot crea postere și alte materiale care vor răspândi educația, vor face vizibile intențiile organizației și vor ajuta să-i facă pe indivizii care altfel ar putea fi marginalizați să se simtă bineveniți.

7. Sărbătorește diferențele

Ajutați-vă angajații să fie mândri de diferențele lor și încurajați-i pe alții să respecte și să îmbrățișeze aceste diferențe în loc să le discrimineze. Nu te feri de diferențe, ci sărbătorește-le și fă-o împreună.

Dacă au loc festivaluri culturale, să se știe că toți angajații sunt liberi să sărbătorească.

Sărbătorirea diferențelor în acest fel poate ajuta oamenii să se înțeleagă mai bine și să creeze mai multă unitate în forța de muncă. De asemenea, vă poate ajuta să vă educați forța de muncă despre culturile și practicile colegilor lor.

Aruncați o privire mai atentă la calendarul angajaților companiei dvs. și este posibil să găsiți evenimente care ar trebui incluse ca zile libere plătite. Acestea includ Juneteenth și anumite zile din timpul lunii Mândriei. Adăugarea unor astfel de ocazii în calendarul de sărbători al companiei va ajuta să le arătați angajaților și bazei de clienți că doriți cu adevărat să sărbătoriți diferențele.

8. Faceți locația dvs. accesibilă pentru scaunul cu rotile

Acolo unde este posibil, asigurați-vă că persoanele în scaune cu rotile au acces ușor la clădire. Creați rampe ușor de utilizat și asigurați-vă că ușile sunt suficient de largi pentru a oferi acces ușor. De asemenea, asigurați-vă că facilitățile sunt disponibile pentru persoanele cu dizabilități și că au tot ce au nevoie pentru a fi în siguranță și confortabil la locul de muncă.

De asemenea, asigurați-vă că scaunele cu rotile au acces ușor la zonele comune, cum ar fi cantinele și sălile de pauză, unde angajații pot socializa, făcându-le mai ușor să se simtă ca și cum ar face parte din echipă.

9. Încurajează limbajul incluziv

Limbajul pe care îl folosiți poate contribui la schimbarea modului în care oamenii se simt bineveniți în organizația dvs. De exemplu, utilizați pronume incluzive precum „ei” și „ale lor” în materialele oficiale pentru a evita orice percepție a părtinirii de gen.

Eliminați orice limbaj care ar putea fi considerat derogatoriu, opresiv sau insensibil din punct de vedere cultural și încurajați toți angajații să facă același lucru. Conduceți prin exemplu acordând o atenție deosebită acestui lucru în comunicările oficiale ale companiei.

10. Examinați procedurile pentru prejudecăți

Este adesea dificil să ne identificăm propriile părtiniri și ele pot fi ascunse la vedere în procesele și procedurile tale. Dacă prejudecățile nu sunt identificate, probabil că vor continua, dăunând afacerii dvs. și angajaților individuali.

Verificați procedurile și procesele dvs. de către o terță parte, de preferință o persoană educată pe subiecte care implică incluziunea. Rugați managerii de echipă să-și studieze propriile proceduri și să caute eventualele părtiniri în operațiunile lor de zi cu zi.

S-ar putea să fii surprins de câte părtiniri sunt prezente, iar identificarea lor vă permite să le remediați.

11. Recompensează performanța bună

Una dintre cele mai eficiente modalități de a le face angajaților să știe că sunt apreciați este să recunoască performanța lor bună.

Organizați recenzii de performanță astfel încât să puteți transmite aprecierea dvs. angajaților în privat și luați în considerare mai multe manifestări publice de apreciere, cum ar fi premiile pentru angajatul lunii.

Recompensarea performanței bune la locul de muncă îi va ajuta pe mai mulți angajați să se simtă parte din echipă, că sunt bineveniți și apreciați și va crește satisfacția la locul de muncă.

Incluziunea aduce beneficii tuturor

Mai sus sunt câteva dintre aspectele cheie de luat în considerare atunci când creați o cultură a muncii incluzivă. Este important ca toată lumea să fie de acord cu inițiativa, inclusiv cei de la cele mai înalte niveluri, și ca eforturile dumneavoastră să fie vizibile. Examinați-vă procesele curente pentru a căuta părtiniri ascunse și sărbătoriți diferențele dintre angajații din forța de muncă. Obțineți incluziune și puteți crește productivitatea companiei dvs. și puteți îmbunătăți reputația acesteia, ajutând în același timp să faceți locul de muncă un loc mai bun pentru toată lumea.

Gabby Baglino este un specialist în marketing digital pentru Vispato, cu câțiva ani de experiență în marketing de afaceri, scriere și creare de conținut.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *