Cum să construiți o strategie de marketing omnicanal cu un buget limitat

Preferințele consumatorilor se îndreaptă din ce în ce mai mult către cumpărături online. Într-un raport recent Salesforce, cercetătorii au descoperit că vânzările digitale în Statele Unite au crescut cu 36% în decembrie 2020. În timp ce cumpărăturile online erau deja pe o traiectorie ascendentă înainte de pandemie, vă puteți aștepta ca mai mulți oameni să finalizeze achizițiile online în viitor.

În același timp, consumatorii caută și modalități simple de a intra în legătură cu afacerile locale. Fie că este vorba de gestionarea retururilor, de a beneficia de servicii mai personalizate pentru clienți sau pur și simplu de a sprijini comunitatea locală.

Dar cum pot retailerii tradiționali din cărămidă și mortar să concureze cu această creștere a angajamentului digital? Cum ar trebui să facă afacerile online mai mici să crească gradul de conștientizare pentru mărcile lor emergente? Prin dezvoltarea unei strategii de marketing omnicanal eficientă și prietenoasă cu bugetul.

Ce este marketingul omnicanal?

Marketingul omnicanal se concentrează pe furnizarea de experiențe consistente și personalizate pentru clienții dvs. pe toate canalele și dispozitivele, atât offline, cât și online. Scopul oricărei inițiative de marketing omnicanal este de a oferi mai multă valoare clienților dvs. prin conectarea modurilor în care aceștia comunică cu afacerea dvs.

Pe scurt, ar trebui să aibă aceeași experiență de servicii pentru clienți și de cumpărare oriunde comunică cu marca dvs. Indiferent dacă fac cumpărături în magazin, pe site-ul dvs. web, prin rețelele sociale sau oriunde altundeva.

Cum să creezi o strategie de marketing omnicanal

Cum vă planificați o strategie de marketing omnicanal cu un buget restrâns? Ați văzut că marii jucători din industrie oferă promoții similare și leagă lumi offline și online. Cu toate acestea, aveți resurse limitate și vă faceți griji dacă veți putea implementa cu succes un plan similar.

Din fericire, există mai multe lucruri pe care le puteți face ieftin pentru a oferi o experiență multicanal completă.

1. Înțelege-ți clienții

Ca și în cazul oricărui plan de marketing, trebuie mai întâi să vă înțelegeți clienții. Cine sunt ei și care sunt punctele lor dureroase? Nu contează dacă ajungeți la publicul țintă online sau offline – este vital să exprimați propunerea de valoare unică (UVP) pe care o oferiți.

UVP-ul dumneavoastră trebuie să fie legat de o soluție la problema lor. Un exemplu ar putea fi o companie locală de încălzire și răcire. După ce au chestionat clienții obișnuiți, ei descoperă că cea mai mare îngrijorare este prețul. UVP-ul lor ar trebui apoi să sublinieze că afacerea este fiabilă și accesibilă.

Mesajul rezonează pe rețelele sociale, în reclamele tipărite și atunci când personalul de vânzări interacționează cu clienții potențiali. Fiecare experiență pe care cineva o are cu marca dvs. ar trebui să fie legată de modul în care remediați punctele dureroase ale clienților.

2. Repetați sloganele online și offline

Ce reprezintă afacerea ta? Odată ce cunoașteți punctele dureroase ale clienților dvs. și UVP, este mult mai ușor să veniți cu o propoziție scurtă care să descrie ceea ce faceți.

Trebuie să vă repetați motto-ul online și offline. Unele dintre modalitățile mai eficiente de a crea o imagine pozitivă a mărcii și de recunoaștere a numelui includ reclame pe rețelele sociale, videoclipuri care prezintă soluții la problemele comune ale clienților și reclame din viața reală.

Gândiți-vă la locul în care iese clientul obișnuit și cum îi puteți contacta cel mai ușor. De exemplu, ambalajele pentru vehicule sunt una dintre cele mai eficiente reclame pentru industriile comerciale, cum ar fi instalatorii, electricienii și pictorii.

Dacă trebuie să ajungeți la părinți, s-ar putea să doriți să faceți publicitate în parcul local al Ligii Mici sau în ziarul școlii. Gândiți-vă unde este cel mai probabil publicul dvs. să vă vadă anunțul.

3. Rafinați-vă structura afacerii

O problemă pe care o au multe companii atunci când merg la o experiență omnicanal este ca toate departamentele lor să funcționeze împreună eficient. Explicați importanța abordării echipei dvs. de vânzări, departamentului de marketing, personalului de vânzări de la podea și chiar lucrătorilor din depozit.

Când un client vine la oricine lucrează pentru dvs. cu o întrebare despre o promoție sau o politică, ar trebui să poată răspunde. Dacă nu sunt, ar trebui să-i direcționeze către persoana potrivită pentru un răspuns.

Gândiți-vă la modul în care fiecare secțiune a afacerii dvs. funcționează împreună și la modul în care puteți fluidiza orice proces pentru cumpărători, creând un mediu centrat pe client.

De asemenea, ar trebui să investiți într-o stivă de tehnologie de marketing, astfel încât fiecare element să funcționeze împreună fără probleme. Unele dintre lucrurile pe care doriți să le integrați includ software-ul dvs. de gestionare a relațiilor cu clienții și magazinul dvs. de comerț electronic.

De asemenea, ar trebui să automatizați cât mai mult posibil din marketingul dvs., în special pentru promoțiile online. Automatizarea eliberează timp și vă oferă mai multe oportunități de a vă concentra pe experiența clienților.

4. Creați conținut de calitate

Doriți ca clienții să vă viziteze site-ul web pentru răspunsuri? Dacă da, trebuie să creați o experiență omnicanal în care să știe că sunteți expertul de bază în domeniul dvs. Conținutul de calitate generează trafic către site-ul tău web și te stabilește ca o autoritate în industria ta.

De exemplu, dacă conduceți o brutărie locală, s-ar putea să fiți văzut ca locul unde puteți comanda prăjituri de nuntă. O abordare omnicanal ar include vizarea cuplurilor nou logodite pe rețelele sociale care locuiesc în zona dvs. Veți indica că pot veni pentru o consultație gratuită.

În timpul vizitei, veți împărtăși cunoștințele dvs. de la nunți anterioare, cum ar fi că unii iubesc tortul cu vanilie, în timp ce alții preferă ciocolata, așa că ar trebui să ia în considerare să le ofere pe ambele.

De asemenea, puteți adăuga conținut pe site-ul dvs. cu sfaturi despre alegerea designului perfect pentru un tort de nuntă și cum să vă asigurați că este proaspăt. Oferiți sugestii cu privire la modalități de a economisi bani, cum ar fi să folosiți mai puține niveluri și să aveți prăjituri în foaie pentru a servi mai mulți oameni.

Gândește-te la ceea ce știi și faci cel mai bine și transformă-l în conținut. Acest lucru va genera trafic către site-ul dvs., care servește ca instrument de generare de clienți potențiali. În același timp, îi poți direcționa pe cei care vin în brutăria ta către site-ul web pentru sfaturi despre economisirea banilor sau poze cu alte prăjituri pe care le-ai creat.

5. Utilizați eficient platformele sociale

Rețelele sociale sunt o modalitate extinsă de a vă face publicitate afacerii. La urma urmei, aproape toată lumea are un fel de cont de social media. Primul pas este să afli care dintre ele îl frecventează cel mai des clienții tăi.

Odată ce îți faci o idee despre platformă, poți să-ți restrângi audiența pentru a-i include pe cei care locuiesc în comunitatea ta și au interese care se potrivesc cu ceea ce oferi.

Alăturați-vă unor grupuri legate de industria dvs. Dacă coaceți prăjituri de nuntă, alăturați-vă grupurilor de planificare a nunții. Asigurați-vă că înțelegeți regulile grupului și nu creați niciodată auto-promovare flagrantă. Este văzut ca nepoliticos și îți poate afecta reputația mai mult decât să o ajuți.

Cu toate acestea, există o mulțime de oportunități de a-i ajuta pe alții și de a renunța la numele afacerii dvs. în acest proces. Ieșiți în comunitate cât mai mult posibil pentru a conduce trafic către magazinul dvs. fizic.

6. Pune clientul în centru

Gândiți-vă la nevoile clientului dvs. și devin clare mai multe oportunități omnicanale. Instapage oferă un exemplu de companie care vinde trenciuri. A identificat o problemă pe care o aveau majoritatea clienților săi, care era pierderea centurii.

În loc să ignore problema, a venit cu câteva soluții. A început o campanie pentru a-i determina pe clienți să-și împărtășească soluțiile creative la problemă, cum ar fi adăugarea unei curele mai late sau folosirea unei eșarfe în jurul taliei.

Instapage a desfășurat campania prin e-mail, rețele sociale, site-ul său web și chiar prin anunțuri în magazin. De asemenea, a implicat câțiva influenți și a creat un concurs în care a invitat clienții să creeze un nou look pentru palton.

Cererea clienților pentru contribuții pe diferite platforme a implicat publicul țintă. De asemenea, a rezolvat problema fără a schimba efectiv produsul.

7. Conectați reclamele tipărite și digitale

Publicitatea dvs. online și offline poate lucra împreună pentru a îmbunătăți experiența omnicanal. De exemplu, puneți un afișaj în magazinul dvs. cu un hashtag pe care clienții îl pot folosi pentru a încărca fotografii cu ei folosind produsul. Leagă-l de un concurs sau reducere.

Invitați utilizatorii online să imprime un cod sau să-l salveze pe telefoanele lor și să-l aducă în magazin și să economisiți bani. Căutați modalități de a îmbina experiența din lumea reală și cea digitală.

8. Sprijiniți cauzele locale

O modalitate de a face cunoscut afacerea dvs. și de a accesa foarte ieftin mai multe canale este sprijinirea organizațiilor caritabile sau ligilor de tineret locale. De exemplu, dacă sponsorizezi o echipă din Ligii Mici, aceasta îți va pune banner-ul pe terenul lor.

De asemenea, puteți solicita unei organizații caritabile să vă împărtășească sponsorizarea pe profilurile rețelelor sociale și pe buletinul informativ. Fiecare expunere pe care o primești ajută la creșterea recunoașterii mărcii tale.

S-ar putea să vă întrebați dacă necazul coordonării unei experiențe omnicanal merită. Poate că aveți deja o mulțime de urmăritori locali. Cu toate acestea, implementarea tacticilor de marketing digital vă poate extinde audiența și aduce noi clienți potențiali și oameni care altfel ar putea să nu vă vadă mesajul. În același timp, vă întăriți mesajul oriunde îl întâlnește publicul țintă.

Puteți crea o experiență omnicanal fără a cheltui o avere. De ce să nu încerci și să vezi cum răspund clienții tăi? Încercați una sau două tactici odată și obțineți o idee despre cât de bine funcționează cu baza dvs.

Eleanor Hecks este redactor-șef la Designerly Magazine. A fost director creativ la o agenție de marketing digital proeminentă înainte de a deveni designer independent cu normă întreagă. Eleanor locuiește în Philadelphia cu soțul și puiul ei, Bear.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *