Cum să alegi o locație de afaceri

Acest articol face parte din programul nostru Ghid de pornire a afaceriio listă curată a articolelor noastre care vă va pune în funcțiune în cel mai scurt timp!

Dacă te-ai gândit demararea unei afaceri pentru o vreme, sunt șanse să aveți o idee despre cum va arăta locația afacerii dvs.

Asta e grozav, dar nu e destul.

Alegerea locației potrivite înseamnă mult mai mult decât găsirea locului care arată cel mai aproape de cel pe care l-ați imaginat.

Este vorba de a fi într-un loc în care clienții tăi te vor vedea, de a fi într-o locație competitivă, de a rămâne în limita bugetului și de a respecta reglementările și legile locale și de stat.

În acest articol, vom analiza lucrurile pe care trebuie să le țineți cont atunci când alegeți o locație, vă vom oferi sfaturi despre unde să căutați o locație de afaceri și vă vom oferi câteva resurse pe care credem că le veți găsi utile, deoarece tu lucrezi prin procesul.

Ascultați-i pe Peter și Jonathan vorbind despre cele mai prietenoase și mai puțin prietenoase orașe pentru afaceri în cel de-al paisprezecelea episod din The Bcast, podcastul oficial Bplans (la 27:42):

Faceți clic aici pentru a vă abona la The Bcast pe iTunes »

1. Întrebări pentru a ghida căutarea locației companiei dvs

Înainte de a intra în detaliile esențiale ale alegerii locației, luați în considerare următoarele lucruri.

Considerente Generale:

 • Unde este al tau piața țintă situat?
 • Ce imagine sau marca vrei sa transmita?
 • Cum te potriviți sau să vă remarcați concurenții tăi?
 • Cât de aproape trebuie să fii de furnizori?
 • În ce fel de cartier vrei să-ți înființezi magazinul? Este siguranța foarte importantă?
 • Vei fi ușor capabil să găsească angajați?
 • Zona dvs. este prietenoasă cu afacerile?
 • Aveți acces la o comunitate implicată care este dornică să vă ajute?

Considerații financiare:

 • Va trebui să faceți renovări ample înainte de a vă muta?
 • Cât costă impozitele pe proprietate? Cât costă impozitele pe venit și pe vânzări? Echilibrează-le.
 • Ai putea plăti mai puțin alegând să începi în alt stat?
 • Îți poți permite să plătești angajaților tăi cel puțin salariul minim?
 • Vă calificați pentru programe sau stimulente economice guvernamentale? Te-ai putea califica în altă parte?

Considerații juridice:

 • Poti tu conduceți legal afacerea dvs in aceasta zona?
 • Daca doriti sa faceti renovari sau modificari la cladire, exista restrictii legale?
 • Veți întâmpina restricții din cauza legilor de zonare din zona sau locația dvs.?

2. Înțelegeți legile de zonare și condițiile de închiriere

Înainte de a începe „căutarea” locației perfecte, merită să știți puțin despre modul în care legile de zonare vă pot afecta.

Legile de zonare și înființarea magazinului

În ceea ce privește locul în care vă puteți desfășura în mod legal afacerea, ar trebui să luați în considerare reglementările și ordonanțele locale de zonare. Acestea vă vor afecta capacitatea de a face modificări proprietății pe care o achiziționați și, într-adevăr, de a o achiziționa în primul rând. De asemenea, vor defini modul în care pot fi utilizate diferite proprietăți și ar putea impune restricții asupra unor lucruri precum înălțimea sau dimensiunea unei structuri.

În general, o proprietate este zonată fie pentru uz comercial, fie pentru uz rezidențial. Acest lucru împiedică întreprinderile să construiască în zone rezidențiale și viceversa.

Cel mai bun lucru de făcut pentru a afla cum este zonată proprietatea din zona sau orașul dvs. este să contactați agenția locală de planificare. Poti de asemenea uita-te la un avocat pentru ajutor pe parcursul procesului.

O simplă căutare pe Google ar trebui să arate și o hartă de zonare a zonei dvs., așa că încercați.

Iată un exemplu:

Harta de zonare a orașului Eugene, Oregon.

Daca esti operarea unei afaceri din propria casă, multe dintre aceleași legi de zonare se vor aplica și în cazul dvs. Restricțiile obișnuite pot include: limitarea sau interzicerea semnalizării legate de afacerea dvs. în afara sau în casa dvs., efectuarea de modificări exterioare la casa dvs. care se referă la activitățile de afaceri și restricții legate de trafic sau zgomot.

În funcție de orașul sau consiliul dvs., vi se poate solicita și obținerea unui permis de ocupare a locuinței. Iată un exemplu de permis pentru orașul Portland, Oregon.

De asemenea, merită să ne amintim că, dacă vă închiriați casa, este posibil să nu fie doar coduri de zonare cu care trebuie să vă confruntați. Adesea, proprietarii vor avea o clauză într-un contract de închiriere care precizează că proprietatea nu poate fi utilizată în scopuri comerciale. În acest caz, dacă încalci legea, riști nu doar să îți închizi afacerea, ci și să fii evacuat.

Ideea? Fă-ți cercetările!

3. Începeți căutarea pe jos și online

Să știi ce fel de locație vrei și ce trebuie să iei în considerare este foarte bine, dar unde te duci pentru a găsi o locație fizică pentru afaceri?

Câteva dintre opțiunile dvs. generale includ:

 • Ta SBDC local
 • Camera de Comerț locală
 • Craigslist
 • Mergând prin cartier ținând un ochi deschis pentru semne de închiriere
 • Agentii imobiliare comerciale

Câteva site-uri care listează proprietăți comerciale de închiriat includ:

4. Cum și-au găsit alții locația afacerii

Prestigiul locației și SEO

Loveletter Cakeshop este o brutărie de tip boutique de prăjituri de nuntă situată pe 535 Fifth Avenue din Manhattan. Proprietarul și bucătarul șef Brandon Baker spune că a ales această locație din câteva motive.

În primul rând, faptul că a fi pe Fifth Avenue este un trebuie sa pentru orice companie de lux din New York. „Dacă locuiți într-un oraș în care anumite străzi au influență și semnificație asupra altora, trebuie să vă considerați adresa ca parte integrantă a eforturilor dumneavoastră generale de branding”, spune el.

Și în al doilea rând, faptul că fiind poziționat în mijlocul orașului a oferit companiei sale un avantaj SEO. „Când căutați o afacere locală în Google (de exemplu, New York Wedding Cakes), Google vă va arăta companiile care se află cel mai aproape de locația dvs. exactă. Poziționându-ne în mijlocul geografic al unui oraș mare, ne-am asigurat că nu suntem niciodată prea departe de un căutător din Manhattan”, spune Brandon.

Pentru Bridgette Freeman, broker manager la Juwai Realty, locația și prestigiul au fost, de asemenea, factori decisivi importanți. „Deși nu sunt pretențioasă, industria în care mă aflu este foarte pretențioasă și locația contează”, spune ea.

Desigur, o locație minunată într-o zonă bună nu este tot ce contează. Bridgette adaugă: „Eu [also] ne-am uitat la afacerile învecinate, proximitatea de autostrada și ușurința de a ajunge la noi. În acest caz, acele lucruri se potrivesc și s-au limitat la ceea ce este într-un nume, sau mai degrabă, un nume de stradă. Afacerea noastră este situată pe Country Club Drive și lângă o mare comunitate de cluburi de țară.”

Deoarece Juwai Realty este specializată în proprietăți de lux, este important ca afacerea lor să reflecte același lucru. „S-a angajat un designer de interior pentru a face spațiul să strălucească. Închidem oferte odată ce oamenii ne cunosc adresa și vizitează biroul nostru. Știm cu toții cât de importante sunt tranzacțiile pentru orice afacere, în special pentru o afacere imobiliară.”

Locație, locație, locație!

Fii acolo unde oamenii se așteaptă să fii

Pentru startup-ul tehnologic din Londra Crozdesk, alegerea unei locații de afaceri a avut mult mai mult de-a face cu locul în care urmau să fie localizați alții ca ei.

„Ca startup tehnologic, a fost esențial pentru noi să fim localizați în ceea ce se numește „The Silicon Roundabout”. Am identificat o tendință la Londra: amenajarea de birouri, spații comune și depozite sub șinele suprateranului, în interiorul „The Arches”. Odată ce am fost siguri de locația noastră, am folosit Gumtree.”

În lumea tehnologiei, accesul la talent este de o importanță capitală. Când te situezi în mijlocul locului exact în care lucrurile se vor întâmpla, îți faci viața mult mai ușoară.

Crozdesk este acum situat în centrul scenei startup-urilor din Londra, oferindu-le acces la exact aceste lucruri: talent și un stil de viață înfloritor, cu mult trafic pietonal (sunt chiar în spatele celebrului Cargo Night Club).

Pune pe primul loc nevoile clienților tăi

Pentru Consiliere și consultanță Polaris, a avea o locație la care ar fi ușor de ajuns a fost un considerent principal.

„Am făcut câteva cercetări de piață cu clienții noștri înainte de a deschide magazinul. În calitate de terapeuți, am avut clienți existenți la alte agenții care au ales să ne urmărească în noua noastră locație. Ne-am asigurat să le anunțăm că plecăm și i-am întrebat unde ar fi cea mai ușoară locație centrală de a ajunge”, au spus aceștia.

În cele din urmă, s-au hotărât asupra unei locații în Pawtucket, Rhode Island, situată chiar lângă 95 și pe fiecare rută majoră de autobuz.

„Pentru clienții noștri locali și unii non-locali, acest lucru a permis accesul facil tuturor. De asemenea, am văzut după câteva luni nevoia de a deschide un birou virtual pentru mai mulți dintre clienții noștri din afara statului care doreau acces la serviciile noastre.”

Luați în considerare să faceți propriul tău studiu de piațăși întreabă-ți publicul țintă unde ar fi locația ideală pentru el.

Gândește-te la propriile tale valori și unde vei fi fericit

Lui Harold Hughes i s-a spus că dacă își dorește startup-ul de tehnologie Bandwagon pentru a avea succes, ar trebui să se mute în Silicon Valley.

Problema? El a vrut să rămână înrădăcinat în comunitatea sa din Carolina de Sud. „Compania mea, Bandwagon, este o piață de bilete pentru sporturi universitare, așa că unde mai bine decât Sudul pentru a înființa o companie? Aceasta este casa fotbalului universitar, așa că rămânând aici în Greenville, SC, pot stimula creșterea locurilor de muncă în comunitatea mea, rămânând în același timp aproape de clienții noștri – fani!”

La sfârșitul zilei, Harold a făcut alegerea potrivită pentru el și chiar nu ar putea suna mai fericit!

Alte resurse utile:

Aveți experiență în alegerea unei locații de afaceri? Ce ai făcut bine și ce ai schimba? Spune-ne pe Twitter @Bplans!

Candice este un scriitor independent, bijutier și hibrid de marketing digital. Puteți afla mai multe despre ea pe site-ul ei personal sau puteți lua legătura cu ea pe Twitter @candylandau.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *