Cum să abordați discriminarea obișnuită la locul de muncă

Dacă crezi că discriminarea nu există la locul de muncă, pur și simplu nu știi ce este. Conform Raportului 2019 privind forța de muncă în Europa de la ADP, 49% dintre lucrătorii din Regatul Unit cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani au raportat că se confruntă cu un anumit tip de discriminare.

Este aproape una din două persoane care au fost discriminate.

Pentru unii oameni, acest lucru nu va fi surprinzător. Pentru ceilalți, trebuie să existe o redefinire a termenului – și impactul pe care îl poate avea dacă nu este abordat. În această postare de la MHHP Law, acestea vor fi discutate în detaliu și vă vor lăsa cu o mai bună înțelegere a modului în care oamenii suferă și ce puteți face pentru a ajuta.

Definirea discriminării și a diferitelor forme ale acesteia

Potrivit Comisiei pentru Egalitatea de Șanse, discriminarea înseamnă „a trata o persoană în mod inechitabil din cauza cine este sau pentru că posedă anumite caracteristici”. Acest lucru, însă, poate fi exprimat în două moduri diferite.

Discriminare directă este atunci când un act de discriminare este reținut împotriva ta în mod direct și ești tratat mai rău ca urmare a acestui fapt. Un exemplu în acest sens ar fi dacă ai fi perfect pentru un rol, dar nu ales din cauza culorii pielii tale.

O indiscriminare indirectă este atunci când există o politică sau o regulă care pune anumite persoane într-un dezavantaj și nu vă este specifică personal. Să spunem că o companie ia făcut pe angajatori să lucreze în fiecare duminică – acest lucru poate fi în regulă pentru majoritatea echipei, dar discriminează indirect oamenii care se închină în mod obișnuit duminica.

Forme comune de discriminare

Există multe motive pentru care oamenii pot fi discriminați. Înțelegând acestea, vă puteți evalua mai bine locul de muncă pentru a înțelege cine poate fi discriminat – direct și indirect – în mod frecvent.

Discriminarea cu handicap

Acest lucru poate fi prezent în biroul dumneavoastră dacă… angajații au fost pedepsiți pentru absențe legate de dizabilități sau biroul nu a făcut ajustări rezonabile la mediu pentru a se potrivi mai bine angajaților în cauză.

Discriminarea rasială

Acest lucru poate fi prezent în biroul dumneavoastră dacă… există reguli care limitează oportunitățile din cauza rasei lor, cum ar fi cineva care este germană care vorbește fluent engleza, dar un rol nu le acceptă deoarece necesită un vorbitor nativ de engleză.

Discriminarea genurilor

Acest lucru poate fi prezent în biroul dumneavoastră dacă… există un dezechilibru salarial între bărbați și femei în roluri similare sau dacă anumite întrebări sunt adresate femeilor în interviuri care nu sunt adresate bărbaților.

Discriminare sarcina/maternitate

Acest lucru poate fi prezent în biroul dumneavoastră dacă… nu permiți femeilor însărcinate spațiu adecvat pentru a extrage laptele matern sau refuzi să angajezi pe cineva pur și simplu pentru că sunt însărcinate.

Discriminarea orientării sexuale

Acest lucru poate fi prezent în biroul dumneavoastră dacă… un bărbat homosexual este referit printr-o versiune feminină a numelui său sau oricui i se pun întrebări nepotrivite despre relația lor de același sex.

Costul discriminării

Cel mai pertinent cost este impactul pe care îl poate avea asupra persoanei care îl suferă. Le poate afecta grav încrederea, capacitatea de a performa și sănătatea mintală. În afara impactului personal, acesta se poate răspândi în întreaga echipă, astfel încât oamenii care nici măcar nu sunt afectați de această discriminare sunt supărați de aceasta.

În unele cazuri, oamenii vor părăsi compania, ceea ce înseamnă că acum veți avea un nou post de ocupat. Potrivit unui raport al SHRM, costul mediu pe angajare pentru companii este de peste 4.000 USD (deci puțin peste 3.000 GBP), în timp ce timpul mediu pentru ocuparea unei poziții poate fi de 42 de zile; asta nici măcar nu ținem cont de impactul lor personal pe care l-ar putea avea asupra echipei dacă toți sunt prietenoși.

La o scară mult mai mare, o analiză a practicilor de plată în peste 500 de locuri de muncă din Regatul Unit a constatat că PIB-ul ar fi cu aproximativ 7% mai mare dacă ar putea fi eliminate discriminarea etnică, de orientare sexuală și de gen. Acest lucru se datorează faptului că, potrivit cercetărilor de la INvolve și Centrul pentru Economie și Cercetare în Afaceri, „practicile discriminatorii de remunerare costă economia Regatului Unit 127 de miliarde de lire sterline în producție pierdută în fiecare an”.

Din aceste 127 de miliarde de lire sterline, studiile arată că discriminarea de gen este responsabilă pentru 123 de miliarde de lire sterline – în timp ce 2,6 miliarde de lire sterline sunt rezultatul discriminării etnice.

Ce poți face în privința asta

Primul pas este înțelegerea discriminării – cum apare și efectul pe care îl poate avea asupra persoanelor care suferă de ea. Cel mai rău lucru pe care l-ai putea face este să pledezi că există ignoranță, pentru că tot ceea ce face este să invalidezi victima și să o facă să simtă că nu sunt importante.

Stabiliți o echipă de HR imparțială

Un departament de resurse umane poate ajuta mult în acest sens, motiv pentru care întreprinderile mai mici pot fi și mai predispuse la discriminare, deoarece ar putea să nu fie suficient de mari pentru a avea încă o echipă de HR stabilită. Dacă acesta este cazul, persoanele responsabile trebuie să-și ia timp pentru a învăța despre discriminare și cum să-i gestioneze în mod corespunzător pe cei aflați în dificultate, pentru a-și îndeplini rolul într-o anumită măsură.

Construiți o echipă diversă

Construirea unei echipe diverse din punct de vedere etnic/rasial poate, de asemenea, ajuta la combaterea discriminării. În timp ce comunicarea îmbunătățită între acești oameni poate merge, de asemenea, un drum lung. Acest lucru se datorează faptului că un mediu de lucru pozitiv, în care oamenii se simt confortabil să vorbească și să se înțeleagă activ unii cu alții, fie va reduce discriminarea în mod natural, fie îi va face pe oameni să se simtă mai confortabil să se prezinte pentru a discuta despre asta.

Faceți pașii necesari

Adevărul este că prevenirea completă a acestor probleme este dificilă. Deci, cel mai bun pas următor este să vă asigurați că oamenii cel puțin se simt confortabil să discute problemele atunci când apar.

În ceea ce privește această diversitate, studiile au arătat, de asemenea, că mediile cele mai diverse au „12 puncte procentuale mai susceptibile de a-și depăși din punct de vedere financiar media industriei decât firmele cele mai puțin diverse” – după cum a raportat Onrec.

Unele companii au avut, de asemenea, succes în sondajul echipei lor, cu intrări anonime permise. În acest fel, puteți afla ce vă afectează echipa în mod direct și unic. Pur și simplu oferind oamenilor șansa de a-și face vocea auzită, îi va ajuta să simtă că compania este deschisă la schimbare.

Probabil că discriminarea va exista întotdeauna. Aceasta nu ar trebui să fie o scuză pentru a nu încerca. În schimb, ar trebui să fie încurajarea să faci tot ce poți în mod constant ca angajat sau angajator pentru a te lupta acolo unde poți. Procedând astfel, poți contribui la deblocarea potențialului echipei tale și la menținerea lor parte a acestuia mult mai mult timp. În acest fel, toată lumea câștigă.

Jack Bird este un scriitor pentru MHHP Law, care consideră că potențialul unei echipe poate fi deblocat doar atunci când locul de muncă îi sprijină și le înțelege. Această perspectivă, combinată cu dragostea lui pentru scris, l-a văzut scriind despre cultura biroului și discriminarea pe internet.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *