Cum pot chatbot-urile să îmbunătățească experiența angajaților?

Importanța oferirii unei experiențe excelente angajaților

În epoca actuală, în care dinamica conflictelor între companii continuă să se schimbe, experiența angajaților a apărut ca noua frontieră competitivă pentru ei. La fel cum faci cu utilizatorii tăi, interacțiunile și implicarea cu angajații tăi sunt la fel de importante pentru operațiunile de afaceri, productivitatea generală și atmosfera la locul de muncă. Dacă experiența angajaților dvs. nu este la înălțime, afacerea dvs. va avea de suferit, la fel ca și personalul care lucrează pentru dvs., ceea ce poate duce la schimbarea angajaților.

Organizațiile care doresc să recruteze și să rețină talente recunosc din ce în ce mai mult valoarea experienței pozitive ale angajaților în menținerea unui avantaj față de rivalii de pe piață și iau măsuri pentru a-l asigura. De fapt, Gartner spune că organizațiile care fac investiții durabile în experiența angajaților vor obține o îmbunătățire cu zece puncte procentuale a scorurilor de implicare a angajaților până în 2022.

Chatbot HR: o revoluție a experienței angajaților

Creșterea tehnologiilor precum inteligența artificială și învățarea automată nu ar fi putut veni într-un moment mai oportun. O forță de muncă milenară care se așteaptă la fiecare fațetă a vieții lor intercalate cu ochiurile digitale să se integreze perfect cu inovațiile de calcul cognitiv și inteligență artificială, cum ar fi chatbot-urile.

Acești roboți avansați sunt acum folosiți în toate locurile de muncă pentru a provoca o creștere a nivelurilor de productivitate, oferind direct gratificații instantanee angajaților. Aceste interfețe conversaționale au făcut deja incursiuni în lumea muncii, revoluționând cu totul experiența angajaților.

În condițiile în care HR se confruntă cu un scenariu fără precedent, a sosit timpul ca aceștia să adopte tehnologia pentru a-și îndeplini diferitele roluri strategice. Chatbot-urile de resurse umane bazate pe inteligență artificială prezintă o nouă modalitate revoluționară de a transforma viitorul experienței angajaților, cum ar fi automatizarea proceselor administrative, furnizarea de formare și facilitarea schimbului de cunoștințe. Să ne uităm la ce este un chatbot de resurse umane și cum va schimba dinamica forței de muncă în vremurile viitoare.

Ce este un chatbot HR?

Un chatbot este un program care simulează conversații cu un om prin utilizarea programării în limbaj natural (NLP). Folosit în mod obișnuit în comunicare, HR este un loc destul de ciudat pentru a vă aștepta ca chatbots să fie funcționali în orice fel sau formă.

Cu toate acestea, datele cercetării sugerează că AI conversațional în HR a îmbunătățit experiența de lucru a profesioniștilor, ajutându-i să-și folosească mai bine timpul, făcând sarcinile administrative redundante. Potrivit unui studiu, organizațiile care folosesc chatbot-uri de resurse umane ar putea economisi mai mult de 8 miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2022, o creștere uriașă față de cele 20 de milioane de dolari pe care organizațiile le-au economisit în 2017-2018.

Beneficiile chatbots HR

Chatbot-ii HR au diverse beneficii. Ei:

  • Economisiți timp făcând sarcinile repetitive redundante,
  • Ajutați angajații să obțină rapid răspunsuri,
  • Eliminați sfera oricărei erori,
  • Mențineți procesele de resurse umane non-stop.

Chatbot-urile pot fi, de asemenea, sintetizate pentru a învăța din noi interacțiuni cu ajutorul unei tehnologii hibride Agent+AI ®, astfel încât să furnizeze informațiile potrivite în orice moment. Dacă botul se întâmplă să întâmpine o întrebare pentru prima dată, interogarea poate fi redirecționată către un agent uman al cărui răspuns poate afla chatbot-ul.

Aceste beneficii alcătuiesc concluzia generală a automatizării HR: chatbot-urile HR îmbunătățesc experiența angajaților. Companiile care și-au dat seama de acest lucru au început să implementeze și chiar să proiecteze chatbot-uri de resurse umane. Una dintre aceste companii care a folosit chatbot-uri pentru a-și reînnoi operațiunile pentru a îmbunătăți EX este FirstJob.

Studiu de caz: Faceți cunoștință cu chatbot-ul de resurse umane numit Mya!

O companie de recrutare online, FirstJob adună detaliile biografice ale potențialilor solicitanți de locuri de muncă pentru stagii și locuri de muncă la nivel de intrare. Pentru a ușura procesul de comunicare cu candidații, aceștia au automatizat întregul proces prin introducerea unui chatbot numit Mya. Mya a fost folosită pentru a conversa cu candidații în timpul etapei de recrutare și pentru a le pune întrebări de pre-screening.

Botul a trimis, de asemenea, mesaje sub formă de alerte prin Facebook messenger, SMS, e-mail și Skype pentru a-i informa pe candidați cu privire la starea cererii lor, sfaturi și trucuri valoroase și ori de câte ori o nouă poziție era disponibilă sau ocupată. Simplificand procesele și ușurând comunicarea pentru toți cei implicați, Mya a ajutat FirstJob:

  • Îmbunătățiți eficiența recrutării cu 38%
  • Automatizați 75% din procesul de calificare
  • Îmbunătățiți procesul de implicare în muncă cu 80%

5 moduri în care chatbot-urile de resurse umane pot îmbunătăți experiența angajaților

Companiile avansate au ales deja calea AI, FirstJob fiind un exemplu excelent de utilizare a unui chatbot de resurse umane bazat pe inteligență artificială pentru a spori eficiența funcțiilor de resurse umane în ansamblu.

Aici, explorăm câteva beneficii ale unui chatbot de resurse umane și discutăm despre diferitele moduri în care acestea nu numai că se pot îmbunătăți, ci și pot transforma experiența angajaților în bine.

# 1 Ușurează procesele de îmbarcare

Chatbot-urile de resurse umane pot ușura procesele de introducere și integrare a noilor angajați. Aceștia pot fi desfășurați pentru a culege informațiile necesare de la noul recrut și pentru a-i duce prin procesele esențiale de integrare, cum ar fi înscrierea pentru asigurarea angajaților, informarea lor cu privire la programul viitor și alinierea lor la valorile companiei.

Luați cazul ChiefOnboarding. Implementat prin Slack, este un chatbot de HR de onboarding care simplifică procesul de integrare prin primirea noilor angajați, educându-i cu privire la misiunea companiei și le transmite secvențele de activități ale zilei pentru a se asigura că nu există lacune în comunicare.

#2 Simplificați livrarea serviciilor de resurse umane

Chatbot-urile HR pot simplifica procesele administrative, ajutând angajații să obțină informații despre procesele sensibile, care pot fi livrate rapid cu ajutorul unui proces de autoservire. Poate elimina necesitatea formularelor de hârtie inutile și le poate digitiza pentru a ușura furnizarea de servicii de HR, reducând în același timp investițiile semnificative pentru îmbunătățirea sistemelor existente.

Chatboții pentru furnizarea de servicii de resurse umane pot îmbunătăți experiența angajaților prin livrarea de notificări și alerte despre politicile companiei, stimulente, sărbătorile viitoare, politicile de vacanță și multe altele. Oferă toate informațiile necesare într-o manieră consolidată angajaților, astfel încât aceștia să nu-și piardă timpul căutând tot timpul prin birou de la cabină până la departamentul de resurse umane.

În afară de asta, chatbot-ii HR pot comunica aceste informații angajaților non-stop și pot menține operațiunile HR în absența profesioniștilor în HR. Ele fac resursele umane mult mai ușor accesibile forței de muncă, ajutându-i să obțină informații cu ușurință și, de asemenea, oferindu-le șansa de a intra în legătură cu departamentul de resurse umane oricând doresc, rezultând astfel o experiență mai simplă pentru lucrători.

# 3 Ajută la dezvoltarea abilităților

Angajații vor să fie mai competitivi și să caute mai multă pregătire din același motiv. Vor să se simtă mai implicați și să simtă că munca lor face diferența. Cu toate acestea, atunci când angajații descoperă că nu este cazul, se grăbesc să sară pe navă. Studiile arată că implicarea scăzută a angajaților nu numai că poate avea un impact negativ asupra funcționării unei organizații, dar îi poate costa și 4.129 USD pentru a angaja noi talente și a cheltui 986 USD în plus pentru angajarea noilor angajați.

Companiile au recunoscut acest fapt și au luat prevederi pentru a-și îmbunătăți în mod constant angajații. Cu toate acestea, modul în care majoritatea companiilor își desfășoară această sarcină este în cel mai bun caz substandard, cu formare obligatorie și bazată pe conformitate și neavând opțiunea de a personaliza domeniile de formare și dezvoltare a abilităților în funcție de nevoile personale.

Chatbot-ii de resurse umane pot rezolva din nou astfel de probleme, oferind instruire extrem de personalizată, ajutând în același timp lucrătorii să își îmbunătățească abilitățile la locul de muncă. Numiți „antrenori virtuali”, astfel de chatbot-uri pot proiecta și influența masiv dezvoltarea angajaților și asta în timp real. Dacă și când angajații întâmpină o problemă sau au îndoieli sau cu privire la ceva la care lucrează, ei își pot trimite imediat un mesaj către antrenorul virtual pentru a avea acces la link-uri și răspunsuri ale resurselor de formare potrivite pentru a-i ajuta să se îmbunătățească.

#4 Colectați feedback și asistați echipele

„Chatboții pot colecta, de asemenea, feedback de la candidații care abandonează în timpul procesului de aplicare. Obținerea unui feedback bun de la candidați este esențială pentru îmbunătățirea experienței candidatului și crearea unei imagini mai bune a angajatorului pe piața muncii.”, potrivit Beth Chin, specialist HR la Writemyx.

Colectarea feedback-ului este cu adevărat importantă la locul de muncă. Îți spune unde îți lipsește și ce poți face pentru a te îmbunătăți. De fapt, organizațiile care colectează și acționează pe baza feedback-ului angajaților și candidaților văd niveluri de implicare mai mari, atât de mult încât o organizație a reușit să realizeze o capacitate de producție crescută cu 3,8 milioane USD.

Ieșirea oferită de un chatbot este mult mai validată prin date și mai obiectivă în comparație cu agenții umani. Datele extrase de chatbot pot fi utilizate în continuare pentru a îmbunătăți în mod proactiv procesele din cadrul unei organizații și pentru a ajuta echipele prin distrugerea barierelor de comunicare dintre ele. Nu numai asta, dar echipele de resurse umane pot folosi și chatbot-uri pentru a programa întâlniri și a răspunde la întrebări operaționale. Datele extrase de chatbot-urile de HR pot fi, de asemenea, folosite pentru a simplifica procesele de recrutare prin introducerea unor modificări pentru a se asigura că rata de abandon al candidaților este minimă.

# 5 Brandingul angajatorului

Nu în ultimul rând, un alt scop extrem de util al chatbot-urilor HR este acela de a ajuta eforturile de branding ale angajatorului. Utilizarea unui chatbot de resurse umane pentru recrutarea de talente poate ajuta candidații să vă identifice și să vă diferențieze de alte organizații de pe piața muncii, reducând în cele din urmă și costul pe angajare prin reducerea timpului pe care trebuie să îl petreceți eforturilor de sensibilizare a candidaților. De asemenea, vă ajută să asigurați o abordare unică și standard pentru fiecare candidat și să fiți consecvent în comunicarea cu aceștia.

Concluzie: sunt chatbot-urile HR viitorul HR?

Este evident cât de mult pot îmbunătăți chatbot-urile experiența angajaților. Un bot inteligent poate elimina procesele greoaie, oferind și un repertoriu de informații angajaților oricând și oriunde ar putea avea nevoie de ele.

Extrem de integrante în averea unei afaceri, ele vă pot ajuta să mențineți angajații fericiți și să conducă la crearea unui mediu de lucru mai optimist, ajutându-vă astfel să realizați niveluri mai ridicate de retenție a personalului în acest proces.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *