Cum poate ajuta marketingul WiFi restaurantele să crească loialitatea clienților

Pe piața ultra-competitivă de astăzi, restaurante au sarcina provocatoare și uneori de neinvidiat de a-și face marca să iasă în evidență de toate celelalte. Pentru afacerile mai noi, poate fi și mai dificil din cauza unui buget mai mic și a mai puțini clienți fideli.

În comparație cu comercianții cu amănuntul online, întreprinderile concrete sunt de obicei lipsite de ceea ce a devenit cea mai importantă componentă a marketingului astăzi – datele reale despre clienți.

Datele clienților – de tipul prin care ajungeți cercetare de piata— este esențial pentru a înțelege cine sunt cu adevărat clienții tăi, unde sunt interesele lor și cum preferă să-și cheltuiască banii. De asemenea, ajută companiile să evalueze fezabilitatea produselor noiservicii sau elemente de meniu înainte de a le pune pe piaţă.

Sigur, poți să vorbești cu clienții tăi și să încerci să-i cunoști la un nivel mai personal, dar majoritatea restauratorilor pur și simplu nu au timp să investească în acest tip de colectare de date.

Opțiuni pentru a învăța și a colecta date despre clienții dvs

O opțiune ar fi să angajați o companie terță de cercetare de piață pentru a colecta datele pentru dvs., deși această abordare poate fi costisitoare. Dacă lucrați cu un buget de marketing mai mic, este posibil ca utilizarea unei companii de consultanță să nu fie fezabilă. În plus, dacă angajați o companie, veți primi doar datele clienților în acel moment și de la un eșantion mic al patronilor dvs. Dacă doriți mai multe date, va trebui să continuați să plătiți pentru ele.

Din fericire, există o tehnologie în curs de dezvoltare care permite startup-urilor de retail și restaurante să adune date demografice detaliate despre clienți și date despre comportament dintr-un eșantion foarte mare al clienților lor reali. Folosind punctul de acces WiFi pentru oaspeți existent, puteți aduna pasiv acest tip de date neprețuite cu o platformă de analiză WiFi.

Datele sunt actualizate în timp real și pot fi folosite pentru idearea, executarea și măsurarea campaniilor dvs. de marketing digital și tradițional.

Cum sunt colectate datele clienților folosind WiFi pentru oaspeți

Fiecare dispozitiv mobil care are WiFi activat trimite în mod constant un semnal care caută puncte de acces WiFi. Aceasta populează lista dinamică a rețelelor WiFi disponibile pe care le vedeți pe dispozitivul dvs. mobil. În semnal este inclus un număr unic de identificare numit adresă de control al accesului media sau adresă MAC.

Dimpotrivă, punctul dvs. de acces WiFi ascultă în mod constant aceste semnale trimise de dispozitivele compatibile WiFi – telefoane inteligente, tablete, laptopuri, ceasuri inteligente – care intră în raza de acțiune. Când punctul dvs. de acces primește un semnal, acesta îl va înregistra într-o bază de date împreună cu adresa MAC unică a dispozitivului. Acesta este modul în care platforma de analiză WiFi va identifica clienții individuali.

Partea bună a acestei strategii de colectare a datelor este că totul se face în culise. Nu trebuie să ridicați un deget și veți culege imediat date despre comportamentul clienților, indiferent dacă se conectează sau nu la WiFi. Veți putea vedea lucruri precum timpii de așteptare ale clienților, orele de vizită populare, rata vizitatorilor pentru prima dată, rata vizitatorilor repetă și multe altele.

Aceste valori anonime pot fi utilizate pentru a lua decizii de marketing și operațiuni bazate pe date.

Frumusețea unei platforme de analiză WiFi poate fi văzută atunci când un client decide să se conecteze la WiFi. Când încearcă să acceseze internetul, vor fi direcționați către pagina de destinație WiFi, cunoscută și ca portal captiv. Această pagină va fi creată de obicei pentru dvs. de furnizorul platformei de analiză. Pagina poate afișa noi elemente de meniu, promoții, evenimente și sondaje.

Cel mai important, este necesar ca un utilizator să introducă informații înainte de a accesa internetul – de obicei, numele și/sau adresa de e-mail. Când își finalizează autentificarea, este creat un nou profil de client și toate datele anterioare legate de adresa MAC unică a dispozitivului respectiv sunt adăugate la profilul de client. Dacă clientul se conectează folosind contul său de socializare, atunci pot fi adăugate mai multe informații, cum ar fi sexul și ziua de naștere (vârsta).

Apoi, printr-un proces numit profilare progresivă, poți aduna pasiv și mai multe date de la clienții tăi fideli. Dacă s-au conectat deja la WiFi o dată, aveți deja adresa lor de e-mail, așa că sistemul va căuta rapid o informație lipsă în profilul lor de client și va cere în schimb aceasta. De-a lungul timpului, veți avea acces la mii de profiluri de clienți foarte detaliate.

Utilizarea analizei WiFi pentru marketingul restaurantelor

Odată ce aveți o listă tot mai mare de profiluri de clienți, puteți începe să le analizați pentru a crea diverse segmente de clienți care sunt grupate după date demografice și comportamentale specifice. Cu datele colectate prin WiFi, știți că aveți cele mai precise și mai fiabile date pe care să vă bazați deciziile.

Fără să știe cine sunt clienții tăi, ce preferă și cum se comportă, specialiștii în marketing sunt forțați să creeze campanii de marketing în masă, trimițând un singur mesaj de marketing întregii lor baze de clienți în speranța că va rezona cu cel puțin unii dintre ei.

Dar marketing orientat este o modalitate mai bună și vă poate ajuta să economisiți resurse pe termen lung.

Ați trimite același mesaj mamelor care lucrează la domiciliu, care vizitează în timpul orelor de prânz, așa cum l-ați trimite mulțimii dvs. de happy hour de noaptea târziu?

Poate ai face-o și poate că ar rezona cu unele dintre ele. Dar nu s-ar părea mult mai eficient dacă ați putea trimite mesaje complet diferite clienților din fiecare grup individual?

Segmentarea bazei de clienți este un pas crucial în noile eforturi de marketing bazate pe date. Segmentarea clienților s-a dovedit în multe cazuri crește rentabilitatea investiției în marketingclicuri pe e-mail și implicarea generală a clienților. Pentru startup-urile de restaurante, acest lucru poate însemna diferența dintre un succes uriaș și o luptă continuă.

Nu numai că veți putea să vă optimizați campaniile de marketing pentru a atrage diferitele grupuri de clienți, dar puteți, de asemenea, să utilizați datele pentru a optimiza deciziile de cumpărare și de angajare.

Testați, testați și testați din nou

Probabil știi deja că executarea campaniilor de marketing și măsurarea succesului acestora nu reprezintă sfârșitul procesului. Ar trebui să testați mereu.

Așa cum ați testa diferite mesaje de marketing și medii, ar trebui să testați și diferite criterii de segmentare. S-ar putea să întâmpinați rezultate complet diferite de la efectuarea unei modificări simple a unui segment. Fără testare, nu veți ști niciodată dacă campaniile dvs. sunt la fel de optimizate.

Amintiți-vă că testarea mai multor elemente la un moment dat poate deveni confuză și poate modifica rezultatele, așa că dacă faceți o schimbare în segmentul de clienți, încercați să trimiteți același mesaj de marketing pe care l-ați trimis într-o campanie anterioară. În acest fel, veți ști că schimbarea segmentului a cauzat orice diferență de rezultate, și nu mesajul în sine.

Pasii urmatori

Platformele de analiză și marketing WiFi sunt mult mai puțin costisitoare decât achiziționarea de date de la o agenție terță de cercetare de piață, variind în general între 50 USD și 150 USD pe lună pentru platformele cu cele mai bune performanțe. Cele mai multe dintre ele vă vor oferi o demonstrație gratuită a produsului lor, așa că este recomandabil să aruncați o privire la câteva dintre ele pentru a vă asigura că soluția pe care o alegeți este perfectă pentru afacerea dvs.

Veți putea imediat să începeți să colectați date live despre clienți, care vă pot ajuta să luați decizii mult mai inteligente, bazate pe date, cu privire la ce să testați pentru a obține cel mai mare randament al investiției din campaniile și strategiile dvs. de marketing.

Allen Graves a fost în prima linie a marketingului digital de peste 15 ani. Anterior barman și server, Allen și-a orientat recent cariera spre lucrul cu Bloom Intelligence și profesioniști în marketingul restaurantelor, utilizând marketingul WiFi pentru a-i ajuta să crească achiziția clienților, cheltuielile, frecvența și satisfacția.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *