Cum funcționează și cum să faci bani cu AirBnb

Astăzi, lumea investițiilor imobiliare prezintă multe oportunități de câștig, pe lângă speculații sau chirie pe termen lung. Una dintre ele se referă la platforma de AirBnb.

AirBnb este o platformă de sharing care leagă foarte simplu pe cei care caută cazare pe termen scurt și pe cei care au un spațiu pe care doresc să-l pună la dispoziție, care poate fi fie o casă, fie o cameră.

Lansat în 2008, astăzi AirBnb are peste 150 de milioane de utilizatori la nivel mondial, peste 2 milioane de utilizatori care stau într-o cazare în fiecare noapte, peste 6 milioane de reclame și din acest motiv a devenit unul dintre punctele de referință pentru ospitalitatea turistică.

Această platformă permite oricui să găsească un loc de cazare, fie că este de vacanță, fie din motive de studiu sau de muncă, dar nu numai atât, îți permite și să obții un venit suplimentar prin închiriere devenind gazdă.

Cum să devii gazdă AirBnb

„Indiferent de tipul de casă sau cameră pe care doriți să o împărtășiți, AirBnb face ca găzduirea călătorilor să fie ușor și sigur.”

Aceasta este premisa pe care platforma o clarifică imediat. Într-adevăr, ești gratuit sa inchiriez atat o camera cat si o casa intreaga, in functie de disponibilitatea dumneavoastra. Mai mult, ai control total asupra gestiunii închirierii: tu decizi când să închiriezi, la ce preț și cu condițiile pe care le dorești și pe care oaspeții vor trebui în mod firesc să le respecte.

De asemenea, sunteți liber să acceptați sau să respingeți o cerere de rezervare în termen de 24 de ore. Dacă aveți îndoieli cu privire la oaspete, puteți refuza cu ușurință cererea de rezervare. Dacă, în schimb, te hotărăști să o accepți, atunci va trebui să respecți angajamentul asumat, desigur.

A deveni gazdeadică o persoană care închiriază un spațiu, ceea ce ai nevoie este să ai un cont pe AirBnb și ceva timp, atât pentru a-ți face anunțul atractiv, cât și pentru oaspeții care vor rezerva.

Odată ce te-ai înregistrat ca gazdă pe AirBnb, procedura este foarte simplă și ghidată, o poți face și folosind contul tău Google sau Facebook, ceea ce vei avea nevoie sunt fotografii captivante ale spațiului pe care vrei să-l închiriezi și o descriere atractivă.

Va trebui să indicați în anunț tipul de spațiu pe care îl închiriați, condițiile și eventual serviciile pe care le oferiți. De exemplu, poți decide că nu vrei animale de companie sau fumători sau să oferi servicii precum Wi-Fi, închiriere de biciclete sau chiar baby-sitting.

Sunteți liber să decideți în ce perioade să închiriați, duratele minime și maxime ale sejururilor și perioadele de preaviz pentru anulări.

Pe lângă introducerea unei descriere a spațiului, a serviciilor și a regulilor, este foarte recomandat să scrii și o scurtă descriere a ta, pentru a stabili mai bine o legătură de încredere cu viitorii oaspeți.

AirBnb nu face neapărat publice datele sensibile. Tot pentru a fi eventual contactată de oaspeți, platforma oferă un chat pentru a comunica.

Cât câștigi cu AirBnb

Cu AirBnb sunteți liber să stabiliți Preț pentru sufragerie. Desigur, trebuie să ai așteptări realiste, având în vedere și timpul pe care vrei să-l petreci și tipul de închiriere pe care îl propui.

De obicei prețul este sugerat direct de platforma care realizează o analiză automată. Vi se va oferi un preț mediu pe noapte calculat pe baza pieței locale și a listelor din zona dvs.

Este un punct de plecare excelent deși nimic nu te împiedică să studiezi concurența în mod independent pentru a-ți înțelege mai bine zona, a vedea ce servicii sunt oferite și, astfel, a stabili mai bine prețul de închiriere.

Dar din toate acestea, ce câștigă AirBnb?

Platforma este foarte transparentă în acest sens și câștigă un procent atât de la cei care închiriază, cât și de la cei care rezervă. De fapt, oaspeții vor vedea, deja în faza de rezervare, un procent datorat, care variază de la 6% până la 12%, în timp ce chiriașii vor trebui să ofere AirBnb un procent fix din 3%.

De exemplu, dacă vă închiriați proprietatea cu 100 de euro pe noapte și primiți o rezervare de 5 nopți pentru un total de 500 de euro. În momentul rezervării, oaspeților li se vor cere 500 de euro plus comision, de exemplu 6% și, prin urmare, suma totală pe care vor trebui să o plătească va fi de 530 de euro. Odată primită plata, AirBnb va plăti și proprietarul, scăzând automat comisionul de 3% la cei 500 de euro, returnând un profit efectiv de 485 de euro.

În toate cazurile, este, de asemenea, posibilă delegarea managementului AirBnb către terți. Nu se poate incarca direct platforma dar nimic nu impiedica, in caz de lipsa de timp, ca administratorii atent selectionati sa gestioneze anunturile, rezervarile si sejururile oaspetilor.

În caz de deteriorare a proprietății, AirBnb garantează o acoperire de până la 800.000 de euro pentru fiecare rezervare. În plus, oferă un serviciu de asistență clienți activ 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

Toate acestea arată clar de ce platforma AirBnb a crescut atât de repede.

Numărul persoanelor care preferă să închirieze spațiu pe AirBnb, decât să-l închirieze în mod tradițional sau să recurgă la subînchiriere, crește din ce în ce mai mult. Mai ales în Italia, unde legile sunt mult mai în favoarea chiriașilor decât a chiriașilor. Cu toate acestea, există încă mulți oameni care rămân sceptici față de această nouă metodă și preferă închirierea tradițională pe termen lung.

Dacă v-a plăcut acest articol și sunteți interesat de investițiile imobiliare sau de lumea investițiilor în general, atunci alăturați-vă Comunitatea de investitoriunde puteți găsi multe alte conținuturi interesante.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *