cum funcționează și cum să câștigi

Mulțumită sărbătorilor și noilor activități promoționale, cum ar fi Vinerea Neagra sau Cyber ​​​​MondayNoiembrie și decembrie sunt două luni speciale pentru vânzări, în special pentru platformele de tranzacționare precum eBay.

Aproape toată lumea, măcar o dată în viață, a vândut ceva pe eBay, poate pentru că nu mai aveam nevoie de el sau pentru a obține profit. În ambele cazuri însă, scopul a fost acela de a avea un randament economic, care poate să nu fi avut loc dacă unele detalii erau trecute cu vederea.

Acordând atenția corectă la detalii, de fapt, veți evita să faceți o pierdere pentru că ați stabilit un preț incorect sau pentru ca obiectul să rămână nevândut.

Așa că să vedem care sunt detaliile de care să avem grijă, pentru a profita la maximum de această perioadă profitabilă a anului.

Cum să vinzi pe eBay

eBay este una dintre cele mai populare piețe din lume unde oamenii pot cumpăra și vinde bunuri de diferite tipuri.

Pentru a vinde un articol pe eBay, procedură e foarte simplu. Doar să vă înregistrați cu un cont de afaceri, dacă aveți deja o activitate comercială, sau cu un cont standard, datorită căruia puteți vinde fără număr de TVA, în limitele permise de lege.

eBay ofera multe avantaje pentru cei care vinde: pe langa vizibilitate, de fapt, ofera diverse servicii de expediere cu incasare, modalitati de primire a platilor in mod sigur si diverse oferte de reclame.

Aceste oferte variază și sunt de obicei rezervate celor care decid să deschidă una magazin eBay, o varianta recomandata doar celor care vor sa inceapa sa vanda constant si nu ocazional. În acest caz, puteți alege să deschideți un magazin de bază, un magazin premium sau un magazin premium plus.

Ultimele două tipuri sunt rezervate doar pentru conturile de afaceri care au făcut deja vânzări cu feedback excelent.

Despre cum să începeți să vindeți pe eBay puteți găsi o mulțime de informații pe net, puține despre cum să vindeți strategic.

Cum să faci bani cu eBay

Pentru a face bani vânzând pe eBay, trebuie să fiți atenți la 3 elemente:

  • The Preț;
  • cel cheltuieli;
  • Acolo reputatie a contului dvs.

Riscurile pe care le expuneți vânzând pe eBay sunt în principal două: ca articolul să rămână nevândut, iar acest lucru se întâmplă dacă îl vinzi la un preț greșit sau dacă cumpărătorii nu au încredere în el sau că nu ai profit și asta se întâmplă când faci o greșeală de socoteală.

Pretul

Înainte de a vinde un articol pe eBay, trebuie să înțelegeți dacă este momentul potrivit pentru a-l face, dacă există așadar o piață și, în consecință, la ce preț să îl afișați.

Pentru a obține aceste două informații, procedura este foarte simplă: doar căutați articolul pe eBay și filtrați activând bifa „Articole vândute”.

Înregistrările nevândute nu trebuie să fie de încredere, deoarece reprezintă prețul pentru care vânzătorii ar dori să vândă articolul, nu ceea ce cumpărătorii sunt de fapt dispuși să plătească.

Activând în schimb filtrul „Articole vândute”, vă puteți da seama, între timp, dacă există sau nu piață. De fapt, dacă vânzările sunt puține și nu recente, înseamnă că poate nu este perioada ideală pentru vânzarea acelui obiect. În plus, acest filtru este util pentru a înțelege cu adevărat prețul la care este vândut obiectul pe care doriți să îl vindeți.

Contul

Când începi să vinzi pe eBay, vei realiza imediat că există o mare neîncredere în platformă din partea celor care cumpără.

Acest lucru se datorează faptului că eBay nu își asumă responsabilitatea pentru escrocherii. De obicei, în cazul experiențelor proaste, este necesar apoi să se recurgă la proceduri judiciare pentru a obține despăgubiri. Și chiar și în acest fel nu există nicio garanție de a fi protejat. De fapt, prima sentință în favoarea utilizatorilor din Italia a fost emisă în mai 2019.

Prin urmare, atunci când te înregistrezi pe eBay și vrei să vinzi, este indicat să oferi cât mai multe informații despre contul tău și să încerci să ai cât mai multe feedback-uri pozitive asupra contului tău. Dacă ești un utilizator nou, ideal ar fi să cumperi articole la un preț mic și apoi să ceri feedback.

Deci, dacă nu aveți încă niciun articol de vânzare, va trebui să aveți răbdare la început.

Cheltuieli

Serviciile oferite de eBay nu sunt toate gratuite. În funcție de cont și de serviciile alese, cheltuielile variază și trebuie să le cunoști.

Dacă abia începi cu un cont standard, ar trebui să știi că:

  • eBay percepe o taxă de valoare finală atunci când un articol este vândut. Comisionul se calculează ca procent din vânzarea totală, plus o sumă fixă ​​de 0,35 € per comandă. Taxa de valoare finală variabilă este de 11,5% din suma totală (adică suma totală plătită de cumpărător, care include și costurile de transport) a vânzării până la 2.000 € și 2% din suma totală a vânzării care depășește pragul de € 2.000.
  • Cu toate acestea, este recomandat să includeți în preț costurile de transport și transportul gratuit, chiar dacă acest lucru înseamnă plata unui comision mai mare, deoarece algoritmul eBay îi recompensează pe cei care nu percep transportul.
  • Sunt acceptate toate metodele de plată. Vă recomandăm să intrați pe Paypal pentru ca tranzacțiile să fie sigure.
  • Livrările au costuri diferite în funcție de serviciul ales. Este foarte recomandat să alegeți ca metodă de expediere DHL, care are un cost de transport care începe de la 8,35 EUR și apoi crește în funcție de greutate și dimensiune, deoarece oferă un număr pentru a urmări expedierea, livrează rapid și oferă ridicare la domiciliu.

Dacă luați decizia de a deschide un magazin eBay, va trebui să luați în considerare și taxa lunară și costul pe listare.

Avertizare

The escrocherii pe eBay nu se întâmplă doar de la vânzători. De fapt, odată ce reclamele au început, va trebui să fii foarte atent și la cine cumpără.

Nu este neobișnuit să fii contactat de clienți care nu există sau care oferă acorduri pentru un schimb în afara canalelor oferite de eBay, pentru a economisi bani. În orice caz, cel mai bine este să refuzați tot felul de oferte.

Unele propuneri de înșelătorie vor fi evidente, în timp ce altele vor fi mai greu de înțeles. Trebuie să alegeți întotdeauna o cale sigură, chiar și cu prețul unui venit mai mic.

Cu toate acestea, eBay nu este singura modalitate de a câștiga bani din tranzacționarea online sau de a avea un venit suplimentar datorită internetului. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe, intrați pe al nostru Comunitatea de investitori unde, pe lângă informații similare, puteți găsi și o mulțime de informații despre lumea investițiilor.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *