Cum construiesc afacerile relații în comunitatea lor

Pentru multe întreprinderi mici – inclusiv restaurantele locale – relația pe care o construiesc cu comunitatea lor are un impact profund asupra profitului lor. Chiar și francizații pot fi participanți activi în cartierul lor și pot culege beneficiile construirii comunității.

Construirea și menținerea relațiilor cu oamenii din comunitatea dvs. este importantă, chiar dacă aceștia nu devin niciodată clienții dvs., deoarece întâlnirea cu oameni noi și crearea de rețele pot face foarte multe pentru afacerea dvs. mică. Dacă oamenii din comunitatea ta se întâlnesc și se conectează cu tine personal, probabil că vor dori să-ți folosească afacerea atunci când au nevoie de un serviciu sau produs pe care îl oferiți.

Implicarea în comunitate

Dacă nu sunteți deja membru al camerei de comerț locală, nu mai citiți acum și alăturați-vă. Și nu plătiți doar taxele aplicabile. Mergi la întâlniri; participa. Camera de comerț vă poate pune în legătură cu școlile locale, conducerea orașului, alți proprietari de afaceri, liderii comunității și membrii comunității. Ascultând pe ceilalți, puteți începe să înțelegeți ce face comunitatea dvs. să bifeze și care este scopul comun. De acolo, vă puteți potrivi concentrarea la prioritățile clienților dvs. și puteți începe cu construirea de relații și implicarea comunității.

De asemenea, ar trebui să petreci timp în sala de mese a restaurantului tău sau să ai un GM personal care poate face o legătură cu mesenii. Construirea unor relații individuale pozitive cu clienții restaurantului dvs. vă ajută să știți ce contează cel mai mult pentru ei și chiar ei pot oferi câteva idei grozave.

Creați promoții bazate pe comunitate

Tot orașul vine la meciurile de fotbal din liceu vineri seara? Oferă o specială înainte de jocuri sau o reducere pentru mesenii care poartă ținute școlare. Un copil local suferă de cancer? Oferă să găzduiești un beneficiu, donând o parte din încasări într-o anumită noapte familiei. Consultați-vă colegii pentru a vedea ce se întâmplă în comunitate și ce le puteți oferi ca ființe umane, nu doar în sensul promoțional.

Aceste schimbări sunt simple, dar adesea dau rezultate mari și ajută la construirea încrederii și a relațiilor puternice în comunitate. Acest tip de promoții conduse de comunitate pot fi incluse în planul de afaceri original sau instituite ulterior de un restaurant deja înființat.

În unele cazuri, promoțiile mai generale vor funcționa bine atâta timp cât vă înțelegeți suficient de bine comunitatea pentru a ști ce prețuiesc. Unele restaurante oferă reduceri în zile speciale sau reduceri continue, inclusiv:

 • Veteranii mănâncă gratuit de Ziua Veteranului sau Ziua Memorialului
 • Speciale pentru Ziua Mamei și Ziua Tatălui
 • Primește un desert gratuit de ziua ta
 • Aduceți un talon de bilet de la un eveniment local și primiți o reducere
 • Obțineți o reducere cu un buletin de la o biserică din apropiere
 • Participați la o carte locală de cupoane sau un card de reducere care beneficiază școlile sau o echipă sportivă

Începeți să dați înapoi

A da înapoi comunității, numită adesea „responsabilitate socială”, joacă un rol mai important în afaceri astăzi decât oricând. De fapt, studiile arată că acesta joacă un rol cheie în atragerea clienților și transformarea lor în obișnuiți. Un studiu din mai 2013 realizat de Cone Communications și Echo Research a arătat că între 85 și 90% dintre cumpărători iau în considerare implicarea comunității companiei atunci când compară produsele. Când vine vorba de a mânca cu tine sau la restaurantul de pe stradă, acel 85% ar putea face o diferență enormă.

Deși acest lucru poate include donații către organizații nonprofit locale, există și modalități de a vă implica și de a contribui la bunăstarea comunității dacă nu aveți bugetul necesar pentru a contribui la toate strângerile de fonduri locale. Considera:

 • Colectarea conservelor pentru adăpostul local de alimente sau o colectare de alimente de sărbători
 • Oferirea clienților posibilitatea de a dona unei organizații nonprofit locale
 • Promovați evenimente locale nonprofit cu semnalizare în interiorul restaurantului
 • Distribuiți postări despre evenimentele comunității pe rețelele sociale
 • Agățați un panou pentru organizațiile locale pentru a posta despre evenimentele viitoare
 • Găzduiește o seară de strângere de fonduri, în care un procent din încasări merge către o școală locală
 • Sponsorizează o echipă locală din Ligii Mici
 • Sponsorizați un eveniment școlar sau oferiți-vă mâncarea la eveniment

Ieși în comunitate

Nu ezitați să participați la evenimente de care beneficiază școlile locale, bisericile și organizațiile nonprofit din cartier. Donează timp și produse atunci când este posibil pentru a-i ajuta pe cei din jurul tău. Acest lucru nu numai că le va oferi oamenilor șansa de a încerca mâncarea dvs., dar va construi și recunoașterea numelui și va crește loialitatea clienților. Dacă aveți articole de marcă, oferă câteva desene pentru un tricou, șapcă sau alt articol în timpul zilei.

Când este posibil, este întotdeauna o idee bună să trimiteți câteva dintre serverele dvs. de top la aceste evenimente sau să participați singur. Oamenii iubesc mâncarea bună, dar se conectează cu o față prietenoasă și un cuvânt bun. Când le poți demonstra că restaurantul tău le oferă ambele, este o situație de câștig pentru toate.

Crearea unei legături cu cei care locuiesc și lucrează în comunitatea dvs. aduce adesea mult mai mult randament al investiției decât un panou publicitar, un spot radio sau altă publicitate tradițională. Pe lângă creșterea gradului de conștientizare a mărcii pentru clienți, a avea un nume binecunoscut în comunitate facilitează și recrutarea de noi angajați.

Cea mai bună parte este că construirea unei relații cu comunitatea ta este simplă. Conectându-vă cu camera de comerț, liderii de afaceri locali și alte organizații comunitare, veți descoperi că oportunitățile de a ajunge la tot mai mulți clienți potențiali par să apară în mod magic. Ce moduri creative ai legătura cu comunitatea ta locală? Anunță-ne @joinhomebase.

setTimeout(funcție () {
!funcție (f, b, e, v, n, t, s) {
dacă (f.fbq) întoarcere;
n = f.fbq = function () {
n.callMethod ?
n.callMethod.apply(n, argumente): n.queue.push(argumente)
};
dacă (!f._fbq) f._fbq = n;
n.împingere = n;
n.încărcat = !0;
n.version = ‘2.0’;
n.coadă = [];
t = b.createElement(e);
t.async = !0;
t.src = v;
s = b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t, s)
}(fereastră, document, „script”,
„https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js”);
fbq(‘init’, ‘289044868114522’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
}, 3000);

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *