Cum companiile își pot construi, monitoriza și repara reputația online

Reputația online a afacerii tale este importantă pentru a găsi noi clienți și pentru a-i păstra pe cei existenți. Serviciul prost pentru clienți și termenele limită ratate frecvent se vor reflecta asupra modului în care sunteți perceput pe internet. Cu toate acestea, chiar dacă nu faceți nimic greșit, reputația dvs. poate suferi de o multitudine de probleme de conținut negativ publicate de terți.

Acest ghid vă va ajuta să vă construiți și să monitorizați o reputație online excelentă, precum și o metodă de reparare a uneia deteriorate.

Importanța reputației online a afacerii tale

Reputația ta online ca companie sau marcă definește modul în care utilizatorii te percep pe internet. În timp ce o reputație puternică poate fi cheia succesului, una slabă este probabil să descurajeze potențialii clienți noi care nu au făcut încă afaceri cu tine.

Ce se întâmplă dacă un potențial client găsește numeroase recenzii slabe? Ce va face el sau ea dacă dă peste un articol descurajator care apare în partea de sus a paginilor cu rezultate ale motorului de căutare (SERP)? În acest caz, este rezonabil să presupunem că reputația dvs. online vă dăunează și împiedică unele persoane să vă contacteze.

Soluția proactivă pentru această problemă este Managementul Reputației Online.

Ce este managementul reputației online?

Online Reputation Management, sau ORM, se referă la strategii și tehnici care influențează ce informații despre afacerea dvs. pot fi găsite online.

Desigur, conținutul negativ care se clasează proeminent în motoarele de căutare joacă un rol major. Obiectivul aici este de a depăși conținutul defăimător cu articole, rapoarte, postări de blog mai favorabile etc. Activele digitale pozitive le împing pe cele negative pe SERP-uri.

Există platforme de recenzii precum Angie’s List și Trustpilot, care sunt deosebit de importante pentru afacerile locale. Clienții adoră recenziile și le pun foarte mult accent.

Care este reputația ta online?

Acum că avem o înțelegere clară a importanței ORM, este timpul să vă determinați situația actuală. În timpul acestui proces, luați în considerare modul în care doriți să fie percepută afacerea dvs. în viitor.

Evaluarea situației actuale

Aflarea modului în care utilizatorii vă percep afacerea în acest moment poate fi determinată prin efectuarea unei cercetări amănunțite pe Google. Pur și simplu introduceți numele companiei, mărcii, produselor sau serviciilor dvs. și asigurați-vă că căutați „[company name] rapoarte,” “[product name] recenzii” și alte cuvinte cheie adecvate.

Deoarece pagina 1 a SERP-urilor primește marea majoritate a clicurilor, prioritizează primele două sau trei pagini, în funcție de câte resurse vrei să investești în asta. În plus, verificați conținutul publicat pe diferite platforme de social media și alte site-uri web importante. Cu această abordare, sunt șanse să nu puteți găsi tot conținutul care prezintă afacerea dvs. pe web.

Unul pe care îmi place foarte mult să îl folosesc este Mention. Este un instrument plătit pentru monitorizarea în timp real a rețelelor sociale, forumurilor, blogurilor și „restul web”. Alertele vă oferă actualizări live ori de câte ori marca dvs. este menționată undeva.

Apropo de alerte, Google Alerts este un alt instrument puternic pe care îl folosim pentru noi și clienții noștri. Vă permite să urmăriți întregul conținut nou publicat și indexat în Google (inclusiv videoclipuri) – cel mai bun mod de a vă asigura că nu pierdeți nimic. În plus, este gratuit!

Cum se configurează o alertă Google

Cei mai mulți webmasteri experimentați dintre noi îl folosesc deja, dar pentru cei care nu o folosesc, iată cum puteți configura o alertă Google:

 1. Accesați https://www.google.com/alerts și introduceți numele companiei dvs. sau orice alt cuvânt cheie.
 2. Introduceți adresa de e-mail la care doriți să primiți o alertă ori de câte ori este publicat conținut nou.
 3. Puteți seta preferințe suplimentare dacă doriți, cum ar fi cât de des doriți să fiți notificat, precum și sursele de conținut, limba și regiunea.

Ca alternativă gratuită la Mention, luați în considerare socialmention.com. Instrumentul monitorizează zeci de platforme de social media simultan. În plus, oferă informații despre puterea afacerii dvs. și probabilitatea ca aceasta să fie discutată pe rețelele sociale, printre alte scoruri utile de calitate.

Dacă sunteți mai îngrijorat de plângeri, dați o șansă Go Fish Digital Complaint Box. Răsfoiește peste 40 de site-uri diferite de reclamații și listează toate rezultatele negative. Din nou, introduceți pur și simplu numele companiei dvs. și așteptați ca rezultatele căutării reclamațiilor să apară (sau, mai degrabă, sperați să nu apară).

Definiți modul în care doriți să fie percepută afacerea dvs

Definiți care doriți să fie reputația dvs. online, similar cu brandingul. Asigurați-vă că îl aliniați cu obiectivele dvs. strategice de afaceri și cu viziunea pe care o aveți pentru marca sau compania dvs. Intervievarea clienților, partenerilor de afaceri și părților interesate pentru a afla ce cred aceștia despre afacerea dvs. este o modalitate excelentă de a identifica discrepanțe între reputația dvs. online și cea offline.

Cum să construiți sau să reparați o reputație online A+

Odată ce cunoașteți starea reputației dvs. online, este timpul să începeți să o construiți. Pentru unele companii, este posibil să porniți de la zero. Pentru alții, poate fi necesar să reparați o reputație negativă. În ambele cazuri, iată câțiva pași pe care îi puteți face pentru a începe să vă construiți o reputație online pozitivă.

1. Gestionarea recenziilor online

Nu mă înțelege greșit, gestionarea recenziilor online este importantă și pentru, să spunem, magazinele de comerț electronic și furnizorii de servicii cloud care vând la nivel național, dar pentru marketingul local, este absolut esențial.

O statistică pe care îmi place să o citez este de la BrightLocal. Într-un studiu de evaluare a consumatorilor locali din 2017, furnizorul de software SEO a constatat că 85% dintre consumatori au încredere în recenziile online la fel de mult ca în recomandările personale. O altă perspectivă crucială a fost că 48% dintre consumatori au nevoie de o evaluare de cel puțin patru stele înainte de a alege să folosească o afacere. Caz inchis.

Recenziile online pot funcționa pentru sau împotriva dvs. De aceea, este important să le gestionăm corect și proactiv. Nu faceți greșeala de a plăti pe cineva pentru a crea recenzii pozitive false, ceea ce vă expune organizația la riscuri suplimentare. Vă recomandăm să colectați cât mai mult feedback pozitiv și real al clienților. Realizam acest lucru prin

 • Întotdeauna încercând cât putem să ne facem clienții fericiți,
 • Alegerea și înregistrarea cu cele mai bune platforme de recenzii,
 • Încurajarea clienților fericiți să lase recenzii și
 • Gestionarea feedback-ului negativ.

1.1 Alegerea și înregistrarea cu platformele de recenzii

Oamenii preferă să lase recenzii pe platformele pentru care și-au creat deja un cont și cu care sunt familiarizați. Înregistrați-vă afacerea cu atâtea dintre aceste platforme cât este necesar, fără a depăși marcajul. Pentru că atunci când vă înregistrați cu fiecare director de acolo, recenziile ar putea fi răspândite prea subțire. Cu zeci de recenzii într-un singur loc, pari mult mai autoritar.

Ca firmă locală, o platformă pe care ar trebui să vă concentrați, mai ales la început, este Google My Business. Altele care merită luate în considerare includ următoarele:

 • Scheunat
 • Pagini Aurii
 • Better Business Bureau
 • Lista lui Angie
 • Trustpilot
 • Amazon
 • Facebook
 • Directoare specifice industriei

1.2 Încurajarea clienților fericiți să lase recenzii

Cum poți crește numărul de recenzii lunare pe care le primește compania ta?

Primul pas este să faci fiecare client fericit. Al doilea pas este să-l ceri. Dacă omiteți pasul 1, nu continuați cu Pasul 2. Acest lucru va provoca doar rău.

După ce ați finalizat pasul 1, contactați un client și încurajați-l să vă evalueze afacerea. Fii subtil și folosește un limbaj adecvat. De asemenea, întrebarea în persoană în timpul unei întâlniri față în față poate da rezultate mai bune decât solicitarea uneia prin telefon sau e-mail.

Vă rugăm să rețineți: Cu unele platforme, cum ar fi Yelp, regulile interzic solicitarea de recenzii. Și nu ar trebui să oferi niciodată stimulente sub nicio formă în schimbul unei recenzii. O astfel de practică nu numai că distruge scopul recenziilor comerciale, dar este, de asemenea, posibil ca înregistrarea dvs. de companie să fie ștearsă pentru încălcarea termenilor și condițiilor.

1.3 Gestionarea feedback-ului negativ

Gestionarea feedback-ului negativ al clienților este mai complicată. În primul rând, cum răspundeți la feedback-ul negativ într-un mod profesionist?

După părerea mea, dacă greșiți, cea mai bună opțiune este să vă asumați responsabilitatea și să recunoașteți că ați făcut o greșeală, apoi să încercați să găsiți cea mai bună soluție pentru clientul dvs. Nu ignora niciodată o recenzie negativă și nu uita să răspunzi în timp util. Acest lucru indică faptul că nu îți pasă cu adevărat de clienții tăi și de ceea ce au de spus.

În cazurile în care puteți reuși să mulțumiți un client și să-l câștigați, vă rugăm să-i cereți să-și actualizeze recenzia.

2. Suprimarea conținutului

Suprimarea conținutului și SEO negativ sunt două lucruri complet diferite. Împingerea conținutului negativ terță parte despre afacerea dvs. în josul SERP-urilor nu dăunează proprietarului sau editorului conținutului.

Acest lucru nu este valabil, totuși, dacă îndreptați în mod intenționat mii de link-uri spam către site-ul altcuiva pentru a încerca să-i afectați clasamentul. Este lipsit de etică și, în multe cazuri, poate încălca legile locale sau naționale.

3. Defăimarea și eliminarea conținutului

Reverse SEO necesită timp pentru a intra în vigoare. Ce faci dacă există o anumită bucată de conținut pe care doriți să o eliminați?

În primul rând, ar trebui să aruncați o privire la regulile de conținut ale Google. În caz de încălcare, puteți solicita eliminarea conținutului din serviciile Google, în conformitate cu legile aplicabile. Puteți găsi instrumentul potrivit pentru a iniția o solicitare de eliminare a conținutului prin această pagină de asistență Google.

Dacă nu se aplică o încălcare a regulamentului, puteți, totuși, să contactați autorul sau editorul conținutului și să încercați să-l convingeți să-l retragă – gândiți-vă la un acord reciproc. Dacă acest lucru nu funcționează, ordonanțe judecătorești sau ordonanțe de încetare și renunțare sunt alte opțiuni.

Prin lege, oamenii au voie să își exprime opinia despre orice și orice online. Ei pot face acest lucru fără să se teamă de consecințe, ceea ce este un lucru bun. Există totuși o diferență între a-ți exprima opinia și a publica conținut fals și defăimător cu scopul de a deteriora reputația unei persoane sau a unei companii.

Din fericire, instanțele au stabilit precedente legale cu privire la modul de tratare a defăimării online și este posibil ca acest tip de conținut să fie eliminat prin hotărâre judecătorească.

4. Social media

Nu este un secret pentru nimeni că social media este unul dintre cele mai puternice canale de marketing digital. Indiferent cât de mică sau mare este afacerea ta, trebuie să interacționezi cu rețelele sociale, mai ales dacă vrei să-ți construiești o reputație online excelentă.

Dacă mergi pe această cale, trebuie să rămâi angajat. Rămâneți activ și nu neglijați niciunul dintre profilurile dvs. Fără resursele adecvate necesare pentru a gestiona mai multe profiluri pe diferite platforme, este mai bine să vă concentrați pe unul sau două.

Construirea unei reputații online pozitive necesită timp

Construirea unei reputații online excelentă nu este știință rachetă. Pentru a vă optimiza eforturile, începeți prin a vă verifica reputația actuală online și prin a identifica căile care necesită atenția dvs. Apoi parcurgeți pașii menționați mai sus pentru a dezvolta un sistem pentru afacerea dvs.

Amintiți-vă, construirea unei reputații online pozitive nu este o sarcină unică. Dar dacă te pregătești să o gestionezi cu succes, răbdarea și continuitatea ta vor da roade.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *