Cele mai mari 5 mituri despre munca de acasă și sunt ele adevărate?

Pentru mulți dintre voi, beneficiile și provocările muncii de acasă au devenit realitatea voastră în ultima lună. S-ar putea să simți că te-ai înțeles cu adevărat; ai rutina ta de a te trezi, de a te indrepta direct la ibricul de cafea, apoi de a te apuca de lucru in propriul tau spatiu de birou pe care l-ai creat. Cu toate acestea, șeful, colegii, prietenii și familia (sau poate chiar tu) nu sunt pe deplin convinși că munca de acasă este o cale potențială către succes.

Realitatea de a lucra de acasă (ca și realitatea oricărui lucru) nu este chiar atât de plină de farmec pe cât se crede. Sigur tu poate sa lucrează în pijama și nu ai un șef care se uită peste umăr în fiecare secundă poate fi minunat. Dar lipsa unei navete și a unui frigider plin cu gustări în apropiere nu înseamnă că munca de la distanță este ușoară.

Munca este încă muncă, oriunde ai face-o. Iar lucrul de acasă prezintă propriul set unic de provocări pentru care lucrătorii tradiționali de birou ar putea să nu fie pregătiți. Dacă în prezent lucrați de acasă – sau aveți un prieten sau o persoană iubită care este – este posibil să fi observat că următoarele noțiuni despre lucrul de acasă sunt cu siguranță neadevărate:

1. Este mai ușor decât să lucrezi la birou

Anumite aspecte ale lucrului de acasă sunt Mai uşor. Nu te confrunți cu distragerile constante ale telefoanelor care sună, cu obiceiul enervant de a bate pixul vecinului tău sau cu colegii care rătăcesc în biroul tău pentru a discuta. Puteți lua o pauză dacă începeți să vă simțiți epuizat fără să vă faceți griji că aveți probleme. Puteți chiar să alergați pentru o plimbare rapidă prin cartier sau să vă opriți pentru a face o altă cafea în orice moment.

Dar să fii pe cont propriu necesită mai multă disciplină și determinare decât să fii responsabil în fața unui șef mereu prezent. Sigur tu ar putea petreceți-vă ziua răsfoind pe Facebook sau ridicând din urmă cu rufele, dar dacă nu vă mențineți în sarcină, veți plăti pentru asta mai târziu, fiind nevoit să faceți o noapte întreagă. Și dacă nu respectați un program de lucru disciplinat, ați putea avea clienți nemulțumiți să se întrebe de ce proiectele lor nu sunt finalizate la timp.

Respectarea unui program atunci când ești singurul responsabil pentru aplicarea acestuia înseamnă că trebuie să fii foarte bun în a rezista tentațiilor și a adera la un program (chiar și unul autoimpus).

2. Nu prea „funcționează”

Multe locuri de muncă tradiționale măsoară productivitatea folosind metoda „fundă în scaun”: dacă șeful te vede parcat pe scaun la 8:50 am și tot acolo la 5:10 pm, ei vor crede că trebuie să muncești din greu. În realitate, acest lucru poate fi departe de adevăr.

Mulți oameni pot părea productivi navigând pe internet, amestecând hârtiile ori de câte ori trece șeful și rămânând. doar puțin mai lung decât oricine altcineva. Dar ceea ce contează cu adevărat sunt rezultatele, iar atunci când nu ai acea responsabilitate „fundă în scaun” care te ține ostatic, te poți trezi de fapt că lucrezi mult mai mult. Când ai controlul asupra orelor tale, de ce ai vrea să-ți pierzi timpul?

În plus, mulți oameni care gravitează spre lucrul de acasă (independenți, antreprenori și altele asemenea) sunt în mod natural auto-începători care își iau locurile de muncă foarte în serios și se provoacă să își producă cea mai bună muncă. Acest lucru se poate traduce prin multe nopți de lucru târziu și weekenduri, deoarece atunci când altcineva nu stinge luminile la ora 17:00, nimic nu te obligă să încetezi să lucrezi.

3. Poți face orice vrei, oricând vrei

Deși este adevărat că vei putea obține acele râvnite programări la medic de la prânz pe care nu ți-a fost „permis” să le iei ca angajat de birou, asta nu înseamnă că poți să-ți arunci lista de lucruri de făcut la vânt și să îți poți consuma Netflix oricând. simte ca asa.

Dacă lucrați în orice fel de poziție cu care se confruntă cu clienții sau clienții, sunt șanse să vă desfășurați o mare parte din munca dvs. în intervalul tipic de nouă până la cinci, pur și simplu pentru că atunci oamenii cu care trebuie să interacționați vor fi cei mai disponibili. Diminețile și după-amiezii devreme sunt, de asemenea, momente de vârf de productivitate pentru mulți oameni; in timp ce tu poate sa faceți o tură de bufniță de noapte și finalizați un proiect la 2:00 dimineața, mulți oameni nu își vor face cea mai bună treabă atunci. Și, dacă locuiți cu alții, poate fi, de asemenea, mai ușor să vă finalizați munca în timp ce aceștia sunt, de asemenea, online pentru joburile sau cursurile lor de la distanță.

Dacă ești un planificator priceput și poți să te menții în sarcină, s-ar putea să scapi cu o perioadă liberă ocazională pentru a juca hooky, dar în cea mai mare parte, afacerea ta depinde de dăruirea ta, așa că pot apărea prea multe absențe. înapoi să te bântuie la fel cum ar face-o în lumea corporativă.

4. Vă oferă un echilibru mai bun între viața profesională și viața privată

Când lucram tradițional de la nouă la cinci, oricât de mult l-am urât, mă puteam cel puțin să mă liniștesc în faptul că îmi puteam opri „creierul de lucru” în momentul în care a lovit 5:00 pm. Serile și weekendurile mele au fost o lume complet diferită, în care munca mea nu a jucat niciun rol. Acum că muncesc pentru mine, însă, mă trezesc să lucrez mai multe ore ca niciodată.

O parte din acest lucru vine cu agitația pe care trebuie să o faci atunci când începi și îți dezvolți propria afacere, iar o parte provine din faptul că este greu să echilibrezi munca și viața când nu există nicio distincție fizică între cele două. Nu plec de acasă în fiecare dimineață și fac naveta la birou; Trec din dormitorul meu în bârlog. Dacă am un proiect care trebuie reparat, pot să-l aleg prea ușor după cină, odată ce soțul meu se culcă sau în weekend.

5. Lucrul de acasă nu este o opțiune pentru mine

Deși există mai multe vocații care necesită ființa fizică într-un spațiu pentru a-și duce treaba la bun sfârșit, mulți oameni sunt surprinși să vadă câte locuri de muncă pot fi efectuate de acasă. Cu ordinele obligatorii de adăpost din cauza pandemiei de Covid-19, atât angajații, cât și angajatorii își duc munca la propriile case și constată că funcționează cu adevărat.

După cum poate ați învățat până acum, lucrul de acasă nu este o simplă plimbare. Dacă sunteți genul de muncitor care are nevoie de puțină ținere de mână pentru a se asigura că rămâneți la sarcină, atunci lucrul de la distanță a fost probabil o tranziție dificilă pentru dvs. Cu toate acestea, atâta timp cât vedeți cele de mai sus ca provocări la care trebuie să vă ridicați, probabil că veți prospera în această nouă eră a muncii de la distanță.

Resurse de lucru de acasă

Dacă ați avut probleme cu trecerea la lucrul la distanță sau chiar dacă ați prosperat, dar doriți să continuați să vă îmbunătățiți, avem o mână de articole utile pe care poate doriți să le consultați.

Trebuie să aveți sfaturi și instrumente pentru gestionarea echipelor de la distanță

Dacă dvs. și echipa dvs. ați trebuit recent să treceți la lucrul de la distanță, probabil că veți căuta instrumente de productivitate și colaborare pentru a vă îmbunătăți jocul. Iată cele 13 sfaturi și instrumente necesare pentru a vă ajuta să vă gestionați noua echipă de la distanță. Citeste mai mult.

Lista de verificare supremă pentru lucrul de acasă

Încă nu sunteți obișnuit să lucrați de la distanță? Consultați ghidul nostru de lucru de acasă pentru tot ceea ce aveți nevoie pentru a transforma munca temporară la distanță într-un beneficiu pe termen lung pentru afacerea dvs. și pentru angajați. Citeste mai mult.

Colaborare la distanță mai bună cu o căsuță de e-mail partajată

Dacă echipa ta se luptă să gestioneze adresele de e-mail partajate atunci când lucrează de la distanță, o soluție de căsuță primită partajată te poate ajuta să îmbunătățești comunicarea și eficiența. Citeste mai mult.

15 idei pentru ca afacerile să înceapă într-o criză

Dacă ați fost inspirat de tranziția către munca de la distanță, poate doriți să explorați crearea propriei afaceri. Iată 15 potențiale idei de afaceri pe care le poți începe online și de acasă. Citeste mai mult.

Kelly Gurnett este redactor-șef al Career Attraction, redactor-șef al CareerMeh și conduce blogul Cordelia Calls It Quits, unde își documentează încercările de a-și scăpa viața de lucrurile care nu contează și se concentrează mai mult pe lucruri. care fac.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *