Cele mai bune practici de gestionare a datelor pentru organizațiile din domeniul sănătății care vizează creșterea

În zilele noastre, pacienții sunt foarte pricepuți când vine vorba de a juca un rol în propria bunăstare. Ei sunt bine familiarizați cu multitudinea de servicii de asistență medicală disponibile astăzi pe piață. Acestea includ lucruri precum testarea genetică la domiciliu, dispozitivele purtabile, aplicațiile mobile de sănătate, dispozitivele IoT etc.

Acum, deși aceste două tendințe pot părea disparate la început, ele sunt legate de un singur lucru – extinderea exponențială a datelor medicale.

Cu toate aceste date care vin într-un ritm covârșitor, este o nevoie mai mare ca întreprinderile din domeniul sănătății să-și valorifice potențialul. Făcând acest lucru nu numai că îi va ajuta pe liderii din domeniul sănătății să înțeleagă mai bine toate datele adunate în unitățile lor, dar va ajuta întreaga fraternitate din domeniul sănătății la nivel global și va îmbunătăți rezultatele în ansamblu.

Cum să-ți dezvolți afacerea din domeniul sănătății cu o gestionare mai bună a datelor

În acest articol, vom analiza câteva dintre cele mai bune practici de gestionare a datelor. Acestea îi vor ajuta pe liderii din domeniul sănătății să vizeze creșterea și să identifice oportunități de creștere a profitului afacerii lor.

1. Utilizați automatizarea pentru a eficientiza fluxurile de lucru

Astăzi, una dintre cele mai importante provocări atunci când vine vorba de asistență medicală este eficientizarea fluxurilor de lucru. Discernarea modului de adunare, stocare și gestionare a datelor de asistență medicală din surse disparate. Apoi determinăm cum să dai sens tuturor acestor date pentru a extrage informații. Acest lucru ajută în mod eficient la formularea politicilor, la furnizarea celor mai bune opțiuni de îngrijire posibile pentru pacienți și la conducerea unităților de asistență medicală mai eficient.

Aici intervine automatizarea. Mai exact, soluții automate de asistență medicală conduse de algoritmi progresivi de învățare automată (ML). Atunci când sunt utilizate împreună cu platformele bazate pe cloud, acestea pot oferi liderilor din domeniul sănătății puterea de a valorifica datele puse la dispoziție în domeniul medical conectat la nesfârșit și de a le folosi la potențialul optim.

De la facturarea vizitei de rutină a unui pacient la medic până la programarea întâlnirilor fără intervenție umană până la efectuarea de cercetări privind noi module de medicamente și terapii – doar datele ajută o organizație să ia decizii inteligente și să își definească obiectivele.

Chiar și atunci, modelele convenționale de gestionare a datelor pentru dezvoltare, cercetare și îngrijirea pacienților nu îndeplinesc instrumentele și resursele necesare pentru a utiliza pe deplin informațiile disponibile la nivel global din surse de toate tipurile.

Automatizați sarcinile manuale și alte procese din cadrul organizației dvs. care necesită mai puțină intervenție umană. Acest lucru lasă personalului dumneavoastră mai mult timp pentru a se concentra asupra activităților care contribuie în mod direct la profitul afacerii dumneavoastră.

De exemplu, dacă cabinetul dumneavoastră a dezvoltat o platformă de telemedicină personalizată, o puteți îmbunătăți prin integrarea unui software automat de programare a programelor cu platforma pentru a economisi timpul personalului, astfel încât să se poată concentra pe alte sarcini importante care contribuie direct la îmbunătățirea rezultatelor pacienților.

Soluțiile automate de asistență medicală pot formula un fel de cadru, nu numai pentru a scoate mai mult sens de la date, ci și pentru a le folosi corect. Prin urmare, aceasta este o tehnologie pe care companiile din domeniul sănătății ar trebui să se uite imediat să le folosească!

2. Stocați datele într-un depozit central în cloud pentru a le face interoperabile

În ultimii ani, s-a observat o schimbare uriașă în formularea, consumul, partajarea și stocarea datelor în spațiul medical.

Furnizorii de servicii medicale au parcurs un drum lung în a-și perfectiona protocoalele de gestionare a datelor. De la stocarea tuturor documentelor pe sistemele tradiționale de fișiere, până la adoptarea acum digitizării. Acest lucru a fost vizibil evident în adoptarea rapidă a sistemelor de fișe electronice de sănătate (EHR).

Potrivit unui raport recent publicat de Veritis, o firmă de consultanță IT cu sediul în Texas, aproximativ 83% din spațiul de asistență medicală utilizează în prezent Cloud-ul pentru a-și efectua operațiunile de bază. Pentru o industrie care a fost de mult renumită pentru că a rămas în urmă față de contemporanii săi, este surprinzător de lider prin exemplu în ceea ce privește adoptarea cloud-ului.

Integrarea tehnologiei cloud în fluxurile de lucru zilnice are un dublu avantaj în domeniul sănătății. Este benefic atât pentru întreprinderile din domeniul sănătății, cât și pentru consumatorii acestora.

Pe partea de afaceri, tehnologia cloud poate reduce semnificativ costurile operaționale. În același timp, le permite furnizorilor să furnizeze soluții de îngrijire personalizate, de înaltă calitate. În ceea ce privește consumatorii, adoptarea cloudului poate spori implicarea, oferind pacienților acces la propriile informații de asistență medicală. Acest lucru duce în continuare la rezultate îmbunătățite pentru pacienți.

Interoperabilitatea sporită a datelor din domeniul sănătății, care vine alături de adoptarea cloud, economisește timp. Ambii furnizori, precum și pacienții lor, beneficiază. Îndepărtează barierele legate de o locație fizică care, altfel, împiedică accesul la îngrijire.

Datorită acestor motive menționate, întreprinderile progresiste din domeniul sănătății ar trebui să caute cu siguranță să integreze această inovație tehnologică de ultimă generație în modelele lor de afaceri dacă doresc să rămână înaintea omologilor lor din industrie.

3. Formulați un plan de afaceri pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți șansele de succes

Un plan de afaceri atent formulat este unul dintre cele mai importante instrumente din arsenalul tău. Deținerea unui plan oferă organizației capacitatea de a-și prezenta obiectivele și de a urmări progresul pe măsură ce afacerea începe să crească.

Planurile de afaceri includ în general informații cuprinzătoare care pot ajuta la ameliorarea șanselor de succes ale organizației. Unele dintre elementele constitutive ale unui plan de afaceri tipic sunt:

  • Analiza pieței
  • Analiza competitivă
  • Marketing
  • Segmentarea clienților
  • Planuri de logistică și operațiuni
  • Proiecția fluxului de numerar
  • Strategii de creștere pe termen lung

Indiferent dacă conduceți o echipă de sute sau doar două, nu puteți fi întotdeauna disponibil pentru a lua singur fiecare decizie.

Spuneți personalului dumneavoastră că poate face referire oricând la planul de afaceri pentru a înțelege următorii pași în absența dumneavoastră. Împărtășirea planului dvs. de afaceri cu angajații vă ajută, de asemenea, să vă asigurați că fiecare resursă este aliniată cu un singur obiectiv și împărtășește aceeași înțelegere a obiectivelor pe termen lung.

Scrierea unui plan de afaceri poate ajuta, de asemenea, să vă ajute să iluminați mai bine tendințele și preferințele consumatorilor, să vă înțelegeți concurența, piața în care vă desfășurați activitatea, potențialele perturbări și alte perspective care nu sunt întotdeauna vizibile la suprafață.

Aceste planuri transmit obiectivele dumneavoastră organizaționale dintr-o singură privire și păstrează bine organizate informațiile despre afacerea dvs. de asistență medicală. Acest lucru vă va ajuta să păstrați toate departamentele și partenerii dvs. pe aceeași pagină.

Datorită tuturor motivelor menționate mai sus, a avea un plan de afaceri robust este cu siguranță o bună practică de gestionare a datelor pe care fiecare organizație de asistență medicală ar trebui să o adopte imediat.

În cele din urmă, pentru a viza în mod eficient creșterea afacerilor, întreprinderile din domeniul sănătății trebuie să își structureze strategia de gestionare a datelor și platformele de date în funcție de nevoile consumatorilor lor.

De asemenea, este important să înțelegeți cum puteți utiliza diversele soluții digitale disponibile astăzi pentru:

  • Conectați diferite departamente
  • Îmbunătățiți comunicarea
  • Facilitează transmiterea datelor în cadrul organizației

Creșterea este un proces continuu. Necesită efort constant. Diferitele elemente din cadrul afacerii dumneavoastră trebuie să funcționeze ca o singură unitate. Chiar de la resursele și instrumentele în care investiți, până la satisfacerea așteptărilor consumatorilor și planificarea pentru viitor.

Rahul Varshneya este fondatorul și președintele firmei de consultanță în sănătate digitală Arkenea și a scris pe larg despre confluența asistenței medicale, economiei startup-urilor și tehnologiei.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *