Cele mai bune filme despre antreprenoriat: povești ale unor mari antreprenori

Revoluții copernicane, perspective tehnologice care au schimbat lumea, personalități strălucitoare, controversate și ambițioase, cu obiective precise și voință fermă de a le atinge. Multe obiective importante care și-au punctat drumurile și chiar unele eșecuri, inevitabile atunci când împingi spre progres și necunoscut.

Acestea sunt caracteristicile principalelor povești care au inspirat lumea editurii și a cinematografiei. Cele mai bune cărți despre antreprenoriat au fost scrise despre aceste succese și au fost filmate filme, seriale TV și documentare cele mai bune povești de afaceri.

Povestea lui Steve Jobs în filmul Jobs

Locuri de muncascris de Matt Whiteley și regizat de Joshua Michael Sterneste pur și simplu portretul de neuitat și memorabil al unui geniu care, din nimic, sau mai bine zis, dintr-un garaj rece și gol, și-a construit primul computer personal și a dat naștere unei companii cu cea mai mare capitalizare din lume.

The film trece prin anii de viața lui Steve Jobs începând din 1971, când tânărul protagonist interpretat de Ashton Kutcher merge la facultate, până în 2000, când prezentarea iPod-ului. Tocmai cu această scenă se deschide filmul, cu Steve Jobs în Apple Town Hall care îl prezintă pe celebrul player de muzică digitală într-o întâlnire.

Filmul vorbește despre geniul și talentul unui tânăr Steve Jobs Acea împreună cu prietenul Steve Wozniak creează, în garajul casei părinților adoptivi ai lui Jobs, primul computer numit Mărul I. Totuși, drumul este în sus, este dificil găsi investitori care cred în proiectul celor doi vizionari.

Acolo istoria Apple si Povestea lui Steve Jobs. La Mărul I preia Apple II iar apoi cel Macintoshnoul computer personal lansat în 1984. O dată importantă, stabilită chiar de Jobs, care a centrat campania publicitară pe analogia cu fratele mai mare care apare în romanul lui George Orwell în același an.

Cu toate acestea, vânzările nu au atins nivelurile așteptate și din cauza prețului decis de John Sculley, noul CEO Apple angajat direct de Jobs. Este confruntarea și membrii consiliului de administrație iau partea lui Sculley. Jobs este forțat să-și abandoneze creatura. Este un moment esențial în viața filmului lui Steve Jobs și în viitorul Apple.

Compania se deteriorează, dezvoltarea tehnologică stagnează, Macintosh-ul este acum învechit, soluția se numește din nou Steve Jobs care între timp a fondat NeXT. Au trecut 10 ani, Steve Jobs reintră în Apple pe ușa din față, mai întâi ca consultant și apoi ca director general. Si renașterea lui Apple si răzbunarea unui talent incontestabil și strălucit.

Geniul lui este perfect exprimat într-o frază celebră în care invită nebunii, diferiții, singuraticii, rebelii să creadă în viziunile și ideile lorpentru că acești oameni sunt cei care schimbă lumea și o împing înainte, ei sunt geniile noului mileniu, care pot fi defăimați sau aclamați, se poate sau nu să fie de acord cu ei, dar cu siguranță „puterea” lor nu poate fi ignorată.

The Social Network, film despre succesul Facebook

Rețelele sociale nu este una dintre multele povești de succes antreprenorial este filme pe Facebook și povestește viața, primii pași și geniul introvertit Mark Zuckerberg, fondatorul ei. Pixul care a dat viață capodoperei îi aparține lui Aaron Sorkin, același care a scris Steve Jobs, cel care înțelege cel mai bine obsesia tehnologiilor inovatoare.

Filmul regizat de David Fincher povestește vicisitudinile celebrei rețele de socializare, de la anul înființării, 2004, până la procesul de 600 de milioane de dolari care îl implică pe fondatorul acesteia. Mintea genială a lui Mark, un tânăr student universitar de la Harvard, este remarcată de trei colegi care caută un programator care să-și facă intenționează să creeze Harvard Connectionun fel de canal care conectează studenții universitari online.

Pentru a dezvolta ideea, însă, în secret, este doar Mark Zuckerberg. Succesul uriaș pe care site-ul îl colectează extinde proiectul de la Harvard la Yale, Universitatea Stanford și Columbia. Comportamentul impropriu cu cei trei studenți de la Harvard și marginalizarea ulterioară a prietenului său Eduardo Saverin, finanțatorul său inițial, l-au costat două procese îndelungate pe care aceiași protagoniști le aduc împotriva fondatorului Facebook. Iar dacă primul îl costă, ca să zic așa, doar 65 de milioane de dolari, rămâne nespecificată suma pe care Mark Zuckerberg va trebui să o plătească fostului său prieten Saverin.

Rețeaua de socializare este un film lucid care analizează relația cu un aspect care a devenit acum parte din viața de zi cu zi din toate punctele de vedere. În spatele Facebook se află personalitatea lui Zuckerberg, un inovator plin de talent și viziuneuneori obraznic, la care place sa visez și căruia nu-i place să se ocupe în schimb cu exteriorul și cu realitatea care îl înconjoară. Ambiția este cea care mișcă sufletele, voința de a uimi și de a crea ceva cu adevărat grozav pe care alții nici nu-și pot imagina.

Zuckerberg a inventat Facebook pentru a impresiona fata care l-a părăsit, Steve Jobs a inventat iPod-ul să pună muzică în buzunarul fiicei sale și să fie iertat pentru puțina dragoste pe care i-o dă. Un alt mod de a comunica poate, mai vulcanic, original, creativ, uneori discutabil, care a avut însă marele merit de a marca o epocă.

Povestea lui McDonald’s, fondatorul

Există numeroase filme despre succes: Piratii din Silicon Valley despre Steve Jobs și Bill Gates, tuckerpovestea lui Preston Tucker și visul lui, Crocodil în Yangtze care spune povestea lui Jack Ma, fondatorul Alibaba, sau Fondatorulpovestea incredibilă a nașterii McDonald’s.

Fondatorul si filmul McDonald’s și viața și călătoria antreprenorială a Ray Kroc, fondatorul ei. Kroc este un vânzător de smoothie-uri, nu foarte priceput la vânzarea produselor sale, dar când își dă seama că un anume restaurant este la mare căutare pentru blendere, nu pierde ocazia și descoperă fast-food-ul McDonald’s condus de frații aceluiași. Nume.

Fii fascinat de modul în care este condus restaurantul, de la serviciul rapid, până la atmosfera de familie. Ii convinge astfel pe cei doi frati creați o franciză, dar noile deschideri nu reflectă eficiența restaurantului inițial, în schimb, managementul defectuos este cel care este răspândit. Atunci a apărut ideea de a deschide afilieri către clasa de mijloc, mult mai stimulată decât cei înstăriți să se arate practici și dispuși.

Pasul este făcut, Ray decide că este timpul să dizolve contractul care îl leagă de frații McDonald’s, dar și că este esențial să păstreze numele, în care americanii se recunosc acum. Îi lichidează pe frați cu o sumă egală cu 26 de milioane de dolari (curenti) și îi scoate din afaceri, deschizând un McDonald’s chiar peste drum de restaurantul lor. Un succes obținut prin voință și tenacitate, care în acest caz nu au avut nicio legătură cu talentul și calitățile înnăscute, ci cu viziunea obișnuită, da. Asta întotdeauna.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *