Cele mai bune 10 instrumente pentru urmărirea valorilor dvs. web

Deci, ați creat un site web pentru afacerea dvs. și sunteți în funcțiune.

Dar, știi ce se întâmplă de fapt pe site-ul tău? Știți ce pagini le vizitează cel mai mult și care pagini sunt cel mai probabil să încurajeze o achiziție? Care sunt cele mai bune surse de trafic ale tale?

Încercarea de a verifica toate datele pe care site-ul dvs. le generează poate fi un proces frustrant și confuz.

Din fericire, există o serie de instrumente excelente pentru urmărirea valorilor dvs. web (atât gratuite, cât și plătite) care vă pot ajuta să înțelegeți mai bine ce fac utilizatorii dvs. pe site-ul dvs. și chiar cum se descurcă concurenții dvs. în propriile eforturi online.

Ce este analiza web?

Înainte de a trece prin primele 10 recomandări ale noastre pentru instrumentele pe care ar trebui să le utilizați pentru a înțelege mai bine analiza dvs. web, merită să faceți o analiză rapidă a ceea ce este de fapt analiza web. Este o bucată importantă din gestionarea afacerii tale și profitând la maximum de prezența dvs. pe web.

Analiza web este mai mult un proces continuu decât o simplă analiză a datelor. Procesul începe cu colectarea și analiza datelor dvs. și ale concurenților, dar și mai important decât colectarea datelor este al doilea pas – ceea ce dvs. de fapt do cu toate acestea.

Odată ce aveți datele dvs. în mână, trebuie să le traduceți într-un set de acțiuni pe care le veți întreprinde pentru a vă îmbunătăți site-ul. Și, în cele din urmă, acele acțiuni trebuie să fie aliniate cu cele mai importante obiective de afaceri ale dvs.: creșterea vânzărilor, creșterea partajării sociale, creșterea angajamentului clienților sau oricare ar fi obiectivele adecvate pentru afacerea dvs. specifică.

1. Google Analytics [free and paid]

Vom începe cu ceea ce a devenit standardul în instrumentele de analiză web pentru afaceri de toate formele și dimensiunile (și nu este standardul doar pentru că este gratuit).

Google Analytics este de fapt unul dintre cele mai robuste și puternice instrumente de analiză existente. Vă va ajuta să înțelegeți exact ce fac vizitatorii dvs. pe site-ul dvs. Dacă conduceți un site de comerț electronic, Google Analytics vă poate urmări datele tranzacțiilor și vă poate ajuta să identificați care pagini de pe site-urile dvs. generează cele mai multe vânzări.

Dincolo de datele despre comportamentul utilizatorilor, Google Analytics face o treabă excelentă, oferindu-vă o idee despre datele demografice ale utilizatorilor dvs., arătându-vă de unde sunt utilizatorii dvs., ce tipuri de browsere de internet folosesc și chiar și dimensiunea monitorului computerului pe care îl folosesc.

Deși Google Analytics are la dispoziție o mulțime de date care pot fi copleșitoare, au adăugat, din fericire sfaturi educaționale în cadrul aplicației, astfel încât să puteți apela la ajutor în orice moment.

Există, de asemenea, o versiune plătită a Google Analytics pentru întreprinderile mai mari la care puteți face upgrade, dar majoritatea întreprinderilor mici și mijlocii se vor descurca bine cu versiunea gratuită.

2. Statcounter [$9/month and up]

Dacă căutați o analiză mai simplă, aruncați o privire la Statcounter. Face multe din ceea ce face Google Analytics, dar într-un format puțin mai simplu.

Dacă sunteți nou în analiză în general și căutați o curbă de învățare mai ușoară, Statcounter merită să vă uitați. De asemenea, se integrează cu ușurință într-o varietate de instrumente populare de construire a site-urilor, astfel încât să puteți începe rapid.

3. CrazyEgg [$29/month and up]

Instrumentul pentru hărți termice CrazyEgg.

Secretul succesului CrazyEgg este instrumentul lor de cartografiere a căldurii.

O hartă termică este o modalitate simplă de a depăși marea de date furnizate de alte instrumente de analiză și de a vedea vizual exact ce se întâmplă pe site-ul dvs. CrazyEgg vă permite să vedeți pe ce dau clic utilizatorii și, de asemenea, unde își mută mouse-ul pe pagină.

Puteți chiar să vedeți cât de departe derulează utilizatorii pe o pagină, ceea ce vă oferă informațiile de care aveți nevoie pentru a vă ajusta designul site-ului pentru a vă asigura că informațiile esențiale sunt văzute de cât mai multe persoane posibil.

Dacă sunteți un utilizator cu putere, puteți chiar să segmentați datele pentru a vedea cum se comportă utilizatorii dintr-o singură sursă de trafic în comparație cu alții.

Cele mai bune instrumente pentru SEO și cercetare competitivă:

4. MOZ [$99/month and up]

MOZ (fostul SEOmoz) este un instrument all-in-one pentru urmărirea clasărilor tale în motoarele de căutare, precum și a ceea ce se întâmplă cu concurenții tăi și prezența pe rețelele sociale.

MOZ vă oferă date detaliate despre site-urile care fac linkuri nu numai către site-ul dvs., ci și către site-urile concurenților dvs. Puteți vedea exact cum vă clasați în Google pentru un anumit termen de căutare și apoi puteți urmări performanța în timp în comparație cu concurența dvs. Acest lucru vă oferă un avans uriaș în timp ce încercați să vă optimizați site-ul pentru motoarele de căutare și să urcați în clasamentele de căutare organice.

Și, pe măsură ce Google și celelalte motoare de căutare pun din ce în ce mai mult accent pe modul în care site-ul și marca dvs. sunt partajate pe rețelele sociale, MOZ vă oferă date utile pentru a vă îmbunătăți prezența pe Facebook, Twitter și alte site-uri de socializare.

5. SEMrush [$69.95/month and up]

Dacă faceți publicitate pe Google, Bing sau Yahoo!, atunci SEMrush este un instrument excelent pentru dvs.

Pe lângă datele excelente despre clasamentele tale (și clasamentele concurenților) în motoarele de căutare, SEMrush îți spune pe ce căutări de cuvinte cheie fac publicitate concurenții tăi și chiar îți arată textul publicitar. Și, crezi sau nu, poți obține o estimare a cât cheltuiesc concurenții tăi pentru publicitatea în căutarea lor.

SEMrush este un instrument excelent pentru a înțelege exact ce se întâmplă în motoarele de căutare și vă oferă o perspectivă acționabilă asupra modului în care vă puteți îmbunătăți clasamentul și publicitatea online.

6. Ahrefs [$83/month and up]

Site Explorer de la Ahrefs dezvăluie valori și date SEO perspicace despre orice site web sau URL. Vă arată întreaga evaluare a domeniului (DR), o anumită evaluare a paginii (UR), numărul de backlink, domeniile de referință și traficul organic. Diagramele integrate în tabloul de bord facilitează urmărirea modului în care aceste valori s-au modificat în timp.

Puteți să aprofundați și mai mult și să analizați backlink-urile cu ancorele lor și cuvintele cheie organice cu valorile lor esențiale (volum de căutare, dificultate, CPC etc.). O caracteristică perfectă pentru a vedea ce cuvinte cheie ați putea trece cu vederea este Content Gap. Introduceți câteva domenii concurente și veți vedea toate cuvintele cheie pentru care se clasează, dar nu le veți vedea.

Dacă vă concentrați mai mult pe căutarea plătită, Site Explorer vă poate ajuta și în acest sens. Veți afla pentru ce cuvinte cheie licitează concurenții dvs., anunțurile pe care le difuzează și paginile care primesc cel mai mult trafic plătit.

Cele mai bune instrumente pentru testarea și optimizarea site-ului dvs.:

7. Convertiți [$599/month]

După ce ați colectat date despre modul în care clienții vă folosesc site-ul, următorul pas în procesul de analiză este să încercați lucruri noi pe site și să vedeți dacă puteți îmbunătăți performanța.

Poate doriți să convingeți mai mulți oameni să completeze un formular sau să adauge un produs în coșul de cumpărături. Poate vrei doar ca mai mulți oameni să „aprecieze” pagina ta de pe Facebook. Aici intervine un serviciu precum Convert. Convert vă permite să faceți rapid modificări site-ului dvs. și apoi să testați automat care versiune — versiunea veche sau versiunea nouă — este mai bună pentru a vă îndeplini obiectivele.

Cea mai bună parte despre Convert este că nu aveți nevoie de ajutor de la un dezvoltator web sau un inginer – întreaga interfață este punct-and-click și puteți face modificări site-ului dvs. fără a atinge o linie de cod.

8. Google Optimize [free and paid]

Fost Google Website Optimizer, Google a lansat acum acest instrument gratuit care vă oferă puterea unui instrument precum Convertiți într-un pachet gratuit care este strâns legat de Google Analytics.

Foarte asemănător cu Convert, Google Optimize vă permite să vedeți cum funcționează două versiuni diferite ale unei pagini web, astfel încât să vă puteți optimiza site-ul. La fel ca Convert, veți obține o interfață punct-and-click pentru a face modificări site-ului dvs., iar Google se ocupă de toate sarcinile grele legate de analiza datelor și de a vă spune ce versiune a paginii este mai bună pentru dvs. și afacerile dvs.

Cel mai bine, această funcționalitate este gratuită și ușor de utilizat – pur și simplu nu este la fel de completă ca un instrument plătit precum Convert.

Cele mai bune instrumente pentru urmărirea valorilor sociale:

9. Twitter Analytics [free]

Din fericire, unele dintre cele mai bune instrumente de analiză socială sunt integrate chiar în instrumentele pe care le utilizați deja. Pentru Twitter, conectați-vă la site-ul lor de publicitate și faceți clic pe fila „Analitice” din partea de sus.

Nu trebuie să faceți publicitate pe Twitter pentru a utiliza această funcție, așa că puteți pur și simplu să ignorați butoanele și linkurile lor care vă încurajează să plasați un anunț. În suita de analiză a Twitter, puteți vedea cine sunt urmăritorii dvs., de unde sunt, de ce sunt interesați și chiar să obțineți raportul de gen al urmăritorilor dvs. De asemenea, obțineți o analiză a tweet-urilor dvs., astfel încât să puteți vedea care tweet-uri ajung la cei mai mulți oameni și să creați cele mai multe conversii.

10. Informații despre pagina Facebook [free]

Dacă rulați o pagină de Facebook pentru afacerea dvs., atunci funcția încorporată Facebook Page Insights oferă o analiză detaliată a postărilor dvs. – la cine ajung, cui le place și cum evoluează performanța dvs. Facebook de-a lungul timpului.

Puteți vedea chiar și date despre vizitele pe pagina dvs. de Facebook și de unde provin acei vizitatori. La fel ca Twitter Analytics, puteți obține și date demografice rezumative despre fanii dvs. și despre persoanele care vă citesc postările. Per total, Facebook Page Insights oferă informații fascinante și acționabile, astfel încât să vă puteți optimiza prezența pe Facebook și să vă creșteți aprecierile și distribuirea conținutului.

Acum că aveți toate aceste instrumente pentru urmărirea valorilor web, următorul truc este să vă dați seama ce ar trebui să urmăriți.

Dacă conduceți o afacere mică, găsirea timpului pentru a vă analiza datele poate părea o sarcină descurajantă. Din fericire, nu trebuie să fie, iar în alte câteva articole, intru în mai multe detalii despre principalele valori web pe care ar trebui să le urmăriți si cele mai importante valori de afaceri de monitorizat peste granita.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *