Cele 6 canale de marketing digital pe care să le prioritizați în 2022

Deși este greu să anunți câștigători sau învinși în această pandemie, există anumite industrii care au beneficiat de schimbările în obiceiurile consumatorilor.

Comerțul electronic ca industrie a crescut destul de mult în acest timp, în special în segmentele Food & Drinks, Health & Fitness, Home & Garden și Beauty. Acesta este rezultatul transformării digitale accelerate a multor afaceri.

Marketingul nu face excepție, cu multe evenimente în persoană și conferințe de afaceri anulate, specialiștii în marketing sunt nevoiți să-și adapteze strategia de marketing digital.

Importanța marketingului digital pentru întreprinderile mici

Oamenii sunt acum mai conectați, cel puțin online, decât oricând. Din ce în ce mai multe platforme și servicii digitale continuă să apară, motiv pentru care să existe o strategie de marketing digital este foarte importantă pentru întreprinderile mici. Mai ales într-o perioadă în care mai mulți oameni sunt acasă și caută soluții mai convenabile, centrate pe client și mai rentabile.

Chiar dacă afacerea dvs. nu vinde produse online, ar trebui să utilizați în continuare marketingul digital ca parte a strategiei de comunicare. Acestea fiind spuse, cea mai bună modalitate de a folosi canalele digitale este ajustarea lor pentru a vă îndeplini obiectivele de afaceri. Digitalul poate fi cu adevărat o metodă ieftină și concentrată pentru a ajunge la clienți, dar poate fi și o groapă de bani dacă nu este abordată strategic.

Care este cel mai eficient canal de marketing?

Următoarele sunt câteva dintre cele mai bune canale de marketing digital pe care le puteți începe în timpul și după pandemie.

Când un utilizator introduce un set de cuvinte în motorul său de căutare preferat și, în consecință, i se prezintă o serie de link-uri diferite care duc la conținut relevant, se numește căutare organică. Și dacă acel utilizator decide să facă clic pe unul dintre linkurile cu care i se prezintă, se numește trafic organic. De exemplu, există mulți oameni care sunt interesați să învețe despre tot felul de lucruri diferite. Iar interesul oamenilor pentru tutoriale a crescut cu 72% uimitor în timpul pandemiei de COVID-19.

Deci, cum să folosiți căutarea organică? Prin crearea de conținut, pagini de vânzări și descrieri de produse în jurul termenilor, vă așteptați să cercetați piața țintă. Sunt multe altele, dar a ști ce doresc clienții tăi și a oferi resurse, produse și servicii care să le satisfacă nevoile este primul pas.

Pentru a obține un avans în ceea ce privește o inițiativă de căutare organică, uitați-vă la cine se clasează în prezent pentru termenii pentru care doriți să vă clasați. Verifică-le titlurile articolelor, structura paginilor, la ce alte site-uri trimit. Apoi adaptați aceste funcții la propriul site de comerț electronic. Dar căutați să răspundeți la întrebări mai specifice, resurse aprofundate și să oferiți o experiență generală mai bună pentru a elimina rapid concurența.

2. Social media

Cercetările efectuate în mai 2020 în 20 de țări diferite arată că 42% dintre utilizatorii rețelelor sociale petrec mai mult timp pe rețelele sociale în timpul pandemiei de COVID-19. După cum probabil știți deja, unele dintre cele mai populare platforme de social media includ Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn și YouTube. Când oamenii își verifică paginile de socializare preferate, există șanse mari să vadă o postare despre compania, produsele sau serviciile dvs. cu un link Aflați mai multe.

În realitate, acest tip de trafic nu este atât de greu de construit, dar necesită crearea frecventă de conținut relevant și captivant. Acest lucru poate fi dificil de întreținut fără un angajat dedicat care să vă conducă canalele sociale sau un program de postare organizat. Dar, dacă afacerea dvs. are o bază de clienți dedicată, puteți face rapid accesarea conținutului pentru a vă declanșa prezența socială.

Cheia este să rămâi mereu în contact cu publicul, odată ce ai câștigat un pic de tracțiune. Oferă promoții exclusive, contactează-i pe cei care s-au implicat cel mai mult și chiar evidențiază-ți canalele sociale de pe site-ul tău.

În plus, analizați difuzarea de anunțuri plătite pe canalele sociale. Acestea pot fi campanii ieftine care vizează o anumită nișă. Și dacă difuzați și căutați reclame (pe care le vom acoperi în scurt timp), anunțurile dvs. sociale vă pot completa mesajul și pot oferi puncte de contact suplimentare pentru potențialii clienți.

3. Marketing prin e-mail

Traficul de e-mail este tipul de trafic care este generat atât de campaniile dvs. de e-mail de ieșire, cât și de interacțiunile dvs. de e-mail. De exemplu, dacă cineva dă peste un link încorporat într-un e-mail și dă clic pe el, asta ar trebui să-l ducă direct pe site-ul tău.

Un lucru bun despre traficul de e-mail este că este una dintre opțiunile cele mai puțin costisitoare, dar este și una dintre acele opțiuni care pot fi foarte eficiente atunci când sunt făcute corect. Deoarece mulți oameni sunt încă încarși în casele lor, este mai probabil să-și citească e-mailurile. Aproximativ 44% mai multe e-mailuri sunt trimise în timpul pandemiei de COVID-19.

Având în vedere acest lucru, ar trebui să încercați să vă folosiți lista de e-mail cât de mult puteți în timpul acestei pandemii. Trebuie doar să știți că mai multe companii fac probabil același lucru, ceea ce înseamnă că va trebui să vă testați și să vă îmbunătățiți comunicarea. Subiectul, introducerile și lungimea e-mailului pot face diferența între o conversie și un mesaj necitit.

4. Recomandări

Recomandările reprezintă traficul trimis de la un site la altul și oferă o oportunitate excelentă de a transforma vizitatorii ocazionali în clienți fideli. De exemplu, dacă aveți o bază de clienți fideli căreia îi plac cu adevărat produsele sau serviciile dvs., puteți oferi un cupon cu jumătate de reducere pe care îl puteți împărtăși prietenilor și familiei. Acesta este motivul pentru care să vă bucurați clienții ar trebui să fie o prioritate, deoarece aceștia pot deveni cei mai mari avocați ai vânzărilor.

Pe lângă oferirea de promoții și beneficii care pot fi partajate, puteți căuta și să vă asociați cu alte companii. Faceți promovare încrucișată pe site-urile altora, lucrați la produse de marcă comună sau organizați împreună concursuri sociale între urmăritorii dvs. Este o modalitate simplă, ieftină și productivă de a vă ramifica într-un public stabilit, dar complementar.

Marketingul de căutare plătită include lucruri precum Pay-Per-Click, GeoMarketing, GeoFencing, reclame bannere, amplificare a postărilor pe rețelele sociale și multe altele. Principala diferență dintre strategia de căutare organică și strategia de căutare plătită este că cea din urmă vă cere să plătiți pentru mai multe lucruri diferite. Aceasta include fiecare anunț, fiecare afișare, fiecare vizită și fiecare conversie.

În ciuda faptului că GeoFencing (care vizează clienții într-o anumită locație geografică a afacerii dvs. fizice) ar trebui să treacă în spate în prezent, ar trebui să vă gândiți totuși să investiți o parte din banii dvs. de marketing în publicitate plătită. Începeți puțin, testați diferite texte publicitare, pagini de destinație și direcționare pentru a găsi combinația cea mai rentabilă.

Poate dura ceva timp pentru a vă optimiza anunțurile plătite, dar vă puteți crește sau reduce treptat cheltuielile pe baza rezultatelor reale. Este, în esență, o metodă mai puțin riscantă, care poate deveni cu ușurință mai eficientă decât publicitatea tradițională în timp.

6. Programe de afiliere și revânzători terți

Alte canale pe care le puteți utiliza includ programe de afiliere și revânzători terți, cum ar fi Etsy, Rakuten, Amazon și eBay. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă prezenta produsele și serviciile pe platforme consacrate pentru a obține vizibilitate, credibilitate și vânzări suplimentare.

Rețineți că nu veți putea primi sută la sută din fiecare vânzare pe care o faceți folosind aceste canale. Acest lucru este încă potențial mai bun decât plata în avans pentru reclame și poate ajuta la atragerea unui public complet diferit, care s-ar putea să nu vă găsească altfel.

Ce canal de marketing este cel mai important?

În primul rând, fiecare dintre canalele de marketing digital menționate mai sus este important în felul său. Toate au propriile lor scopuri și beneficii, dar depinde de dvs. să determinați care canal are cel mai mult sens pentru afacerea dvs. De asemenea, este important să rețineți că diferitele canale de marketing digital se alimentează reciproc, ceea ce poate ajuta la viabilizarea unui singur efort pentru mai multe canale.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să începi cu o analiză de piață pentru a determina ce platforme favorizează clienții tăi. Apoi setați obiective specifice, indicatori cheie de performanță (KPI) și bugete pentru eforturile dvs. de marketing digital. Ca întotdeauna, puteți reveni la strategia și previziunile dvs. de afaceri mai ample dacă nu sunteți sigur și puteți începe prin a susține inițiativele actuale. Lucrul important este să înceapă acum, deoarece marketingul și comunicarea digitală sunt aici pentru a rămâne și devin rapid o prioritate.

În calitate de CEO și co-fondator al Traktion, sunt pasionat de a ajuta companiile să se extindă cu talentul potrivit pentru creștere. Am peste 5 ani de dezvoltare a afacerilor de pe piață în 3 țări, după ce mi-am început cariera ca parte a echipei de lansare a Uber din India. De asemenea, sunt co-fondatorul platformei de evenimente P2P Lemonade.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *