ce este piața de obligațiuni electronice și cum funcționează?

The piata auto sau Piața telematică a obligațiunilor a fost creată cu scopul de a simplifica negocierea diferitelor valori prezente pe piața de obligațiuni, permițând investitorilor să efectueze operațiuni de la distanță prin diferitele sisteme telematice disponibile.

Ce este ITV-ul?

The piata ITV este, după cum s-a scris anterior, Piața electronică a obligațiunilor și s-a născut exact în 1994.

Deja la vremea respectivă, atât investitorii privați, cât și profesioniști și-au exprimat solicitarea de a profita de un instrument care le-ar putea oferi un grad mai mare de confort decât canalele clasice de cumpărare și vânzare de obligațiuni.

Piața electronică a obligațiunilor este una dintre cele patru piețe reglementate de Borsa Italiana.

Piața ITP cum funcționează

Cumpărați pe piața electronică de obligațiuni

Există patru categorii de valori mobiliare care pot fi achiziționate pe piața electronică a obligațiunilor și printre acestea i Obligațiuni de stat (BOT-uri, BTP-uri, CCT-uri, CTZ-uri).
Acestora li se alătură obligațiuni neconvertibile si Obligațiuni euro. În plus, prezența lui obligații minore ei ABS (Securitate garantată cu active), precum și diverse titluri de creanță.

Prin intermediul pietei virtuale se poate accesa diversele sectiuni, in fiecare dintre acestea se afla titluri impartite pe categorii; datorita acestei subdiviziuni este posibila alegerea titlurilor de valoare in care sa investesti si ai posibilitatea de a negocia aceleasi fara a crea situatii confuze.

Cele două secțiuni propuse de piața ITV

Pe piața de obligațiuni electronice, puteți accesa două secțiuni diferite create pentru a avea o ordine mai mare și pentru a preveni posibila achiziție sau negociere a unei obligațiuni guvernamentale sau a unei obligațiuni fără interes.

Prima dintre acestea este reprezentată de secțiunea definită cu numele ITV intern care priveste numai si exclusiv titluri italiene.

Dacă, pe de altă parte, sunteți interesat să investiți în obligațiuni sau acțiuni din alte țări europene, mergeți pur și simplu la Secțiunea EuroMot; în acest caz vor fi prezente nu numai diferitele obligațiuni de stat, ci și supraobligațiunile și euroobligațiuni.

Evident, ambele secțiuni au o ordine precisă, datorită căreia se poate găsi mai ușor titlul de interes, în plus funcția de căutare facilitează și mai mult operațiunile de analiză a diferitelor titluri, prevenind pierderea de timp de tot felul.

Prima etapă a negocierilor

Pentru a face piața transparentă și a se asigura că investitorii, atât privați, cât și profesioniști, pot participa cu aceeași posibilitate de cumpărare, faza inițială este dedicată stabilirii prețului diferitelor obligațiuni de stat prezente în Mot.

În cadrul licitației de deschidere, care începe la 8 și se termină la 9, toți participanții pot propune o ofertă, cu sau fără limită de preț în funcție de reglementarea care se aplică pentru respectiva valoare, până la închiderea acestei faze; odată ce licitația se încheie, valoarea mai mare va defini prețul inițial al acelei titluri.

În această primă fază este esențial să se adopte un comportament care să respecte diversele reguli pentru a preveni orice excluderi în faza următoare.

Faza de negociere pe piața de obligațiuni electronice

Următoarea fază, însă, începe imediat ce licitația este închisă și continuă până la ora 17.30. În această fază, diverșii investitori au posibilitatea de a propune un preț diferit pentru achiziționarea obligațiunii de stat.

Fiecare investitor care operează într-o perspectivă speculativă adoptă așadar strategii pe care le consideră fundamentale și care îi permit să obțină compensații pe termen scurt prin operațiuni atent studiate.

Majoritatea investitorilor, totuși, cumpără pe piața de obligațiuni cu scopul de a crea un venit pe termen lungprin cupoanele eliberate periodic.

Cum pot avea loc negocierile

Negocierile pot avea loc în general în două moduri distincte.

Prima dintre acestea se numește a curs uscat și, în acest caz, se ia în considerare numai și exclusiv valoarea acelei obligațiuni sau titluri de valoare, fără a se calcula diferitele rate care s-au acumulat asupra acesteia.
Este o procedură care tinde să fie mai puțin complexă de realizat și care este deosebit de potrivită pentru cei mai puțin experimentați sau care intenționează să încheie negocierile într-un timp scurt.

Daca in schimb optezi pentru o negociere Tel Quel procesul de analiză a obligațiunilor și a diferitelor titluri este mai complicat; în acest caz este necesar să se aibă în vedere și ratele acumulate și alte elemente care au ca obiectiv determinarea prețului final al acelei valori. Această cale este de obicei întreprinsă de profesioniști.

Ce se întâmplă atunci când o garanție nu este achiziționată

Ar trebui a titlul nu este cumpărat sau în orice caz nu se ajunge la o încheiere a negocierii, așa este evaluat direct de Bursa de Stat.
Valoarea acestuia suferă așadar o variație care se calculează pe baza celor mai bune propuneri de cumpărare, care îi cresc valoarea.

În cele mai multe cazuri, mai ales dacă obligațiunea are un termen lung, aceasta vine reintrat a doua zi în timpul fazei inițiale de licitație și a fazei ulterioare de negociere.

The prețul este stabilit de Bursa Italiană de îndată ce piața de obligațiuni electronice este deschisă: este rezultatul diferitelor calcule care ne permit să cunoaștem valoarea exactă a obligațiunii luate în considerare.

Capacitatea de a arăta prețul

Una dintre opțiunile care pot fi exploatate în faza de negociere constă în posibilitatea de a arăta tot sau parțial prețul de cumpărare pe care se intenționează să-l plătească pentru achiziționarea acelei titluri prezente pe piața de obligațiuni electronice.

În funcție de strategia utilizată pentru achiziționarea diferitelor obligațiuni de stat sau pe baza comportamentului altor investitori, este posibil să se arate o parte din prețul pe care cineva este dispus să îl susțină.
In consecinta, pretul propus poate fi afirmat pana la expirarea licitatiei sau se pot face cunoscuti si alti parametri, nu doar temporali, care sa permita intrarea in posesia titlului in sine si in urma eventualului comportament al altor investitori.

Negocierea reprezintă o fază delicată care necesită un studiu atent care să ia în considerare nu doar concurența, ci și tipul de securitate care urmează să fie achiziționată.

Alte aspecte ale pieței ITV

The Piața electronică a obligațiunilor Și deschis tuturor cei care intenționează să facă investiții în obligațiuni de statobligațiuni și alte instrumente indicate anterior.

Pentru a evita efectuarea unor demersuri care pot fi complicate, te poți baza pe diferiții intermediari sau profesioniști bănci din sector datorită cărora ai posibilitatea de a încheia negocierea într-un mod pozitiv.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *