ce este, cum funcționează, care sunt costurile, avantajele și dezavantajele

Dacă ești interesat de lumea lui investitii imobiliarecu siguranță ați auzit de fonduri imobiliare sau fonduri mutuale imobiliaresunt instrumente pentru operațiunile de speculație imobiliară cu o taxă de intrare mai mare decât crowdfundingul imobiliar.

Un fond imobiliar este un detaliu vehicul de investiții pe termen mediu-lung, care prevede un profit la scadență. În mod similar crowdfunding-ului imobiliar, îți permite să investești în imobiliare prin alăturarea unui grup de oameni, dar prevede un consiliu de administrație și orientări precise de gestionare a activelor în fruntea structurii.

Ce este un fond imobiliar

Un fond mutual imobiliar este o instituție financiară care a fost introdusă în Italia în 1998. Un fondul de investiții este definit ca bunuri imobiliare când investește cel puțin două treimi din activele sale în proprietăți imobiliare, drepturi imobiliare sau participații în companii care operează pe piața imobiliară. Această cerință trebuie îndeplinită în termen de 24 de luni de la înființarea fondului și trebuie să fie valabilă pe termen nelimitat. Procentul poate fi redus la 51% dacă fondul investește nu mai puțin de 20% din activele sale în tranzactii de securitizare sau împrumuturi garantate cu ipoteci.

Una dintre caracteristici, precum și avantajul unui fond imobiliar, este posibilitatea de a investi în proprietăți fără a avea sume mari pentru achiziționarea unei proprietăți, de fapt, fiecare investitor poate achiziționa niște acțiuni de capital care vor fi apoi utilizate de către fond pentru diferitele tranzacţii imobiliare.

Un fond imobiliar, prin emisiunea de acțiuni, creează o versiune mai lichidă a unei investiții imobiliare, permițând investitorului să opereze fără a fi nevoit să achiziționeze personal întreaga proprietate.

Tipuri și caracteristici ale unui fond imobiliar

A fond imobiliar poate fi închisîn acest caz este posibilă cumpărarea acțiunilor numai în momentul constituirii, sau deschiscând este posibil să aveți rambursări anticipate și să faceți probleme chiar și după creare.

Fondurile de investiții imobiliare se clasifică după:

  • subiecților cărora li se adresează (investitori retail sau experți);
  • metodele de dobândire (contribuție, necontribuție);
  • politica de distribuţie (distribuţie sau acumulare).

Un fond imobiliar tinde să aibă o durată minimă de 10 ani și un termen limită indicat pe prospect, în care fiecare investitor va primi înapoi capitalul investit.

Fondurile imobiliare pot funcționa folosind levierul financiar, acest lucru le permite să efectueze operațiuni cu o valoare extrem de mai mare decât activele reale disponibile.

Cum funcționează un fond imobiliar

Prima fază de creare a unui fond imobiliar presupune constituirea și subscrierea de acțiuni. Fiecare fond are un active inițiale definite, această sumă este împărțită în unități care pot fi achiziționate de investitori, odată atinsă suma care va fi utilizată apoi de fond pentru a funcționa, subscrierile sunt închise. Uneori, în cazul unui fond imobiliar deschis, este posibil ca în timp să fie emise și alte acțiuni pentru majorarea capitalului, permițând investiții ulterioare.

Ulterior, fondul selectează, în al doilea rând orientări de management stabilite în faza de înființareproprietățile pe care să funcționeze, pot fi mai degrabă rezidențiale decât comerciale, în funcție de preferința fondului.

La expirare, care poate interveni chiar si dupa 30 de ani, fiecarui investitor i se va restitui suma investita si majorarea, ca urmare a unui rezultat pozitiv al operatiunilor. Cu toate acestea, se poate întâmpla o scădere a valorii proprietăților, ceea ce ar duce la pierderea unei părți din capitalul investit.

niste fondurile imobiliare sunt listate la bursăacestea sunt singurele care vă permit să vă lichidați pozițiile în orice moment.

Avantajele și dezavantajele unui fond imobiliar

Să lăsăm pentru un moment fondurile imobiliare listate deoparte, pentru a ne dedica celor mai clasice introduse pe piață.

În timp ce un fond listat oferă posibilitatea de a-și lichida pozițiile în orice moment, un fond privat oferă avantajul de a investi într-un produs financiar care nu este legat de performanța burselor. Acest lucru face din fondul imobiliar un instrument excelent de investiții pe termen mediu și lung.

Principalul dezavantaj Și imposibilitatea recuperării sumei investite până la încetarea fondului, cu excepția cazului în care se convine altfel prin contract. Acest factor, mai ales pentru fondurile imobiliare care durează mulți ani, expune investitorii la riscuri mai mari, așa cum sa întâmplat în 2008 cu criza creditelor ipotecare care a dus la falimentul a numeroase fonduri de investiții.

Costurile fondurilor imobiliare italiene

Din punct de vedere financiar, sarcinile asupra unui fond imobiliar sunt mai mici decât cele care trebuie suportate în general pentru alte surse de investiții. Acesta este motivul principal care îi determină pe mulți să investească în acest tip special de fond.

The avantajul investiției într-un fond pentru cei care decid sa achizitioneze unitatile in momentul emiterii, este sa achizitioneze titlurile la un pret definit in faza de constituire, in caz contrar, cei care intra in cursa din decizia consiliului de administratie, cumpara valorile mobiliare la un valoare determinată de piață sau mai mare.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că într-un fond închis:

  • expirarea este plasata de obicei departe de data deschiderii fondului, mai mult, exista posibilitatea unei noi prelungiri cu 3 ani in cazul in care la momentul expirarii apar probleme pe piata de vanzare a activelor in care cineva a investit;
  • cuponul platit poate fi si foarte mare, dar capitalul investit ramane imobilizat o perioada indelungata.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *