Care sunt aspectele negative pe care le vei întâlni în calea ta

Dacă te gândești să pornești pe o cale ca antreprenor digital, sau chiar ca antreprenor tradițional, pentru că poate ai întâlnit sau ai văzut pe cineva care a obținut rezultate excelente în această lume, este corect să fii foarte clar în ce te bagi , care sunt negativele pe care le puteți întâlni în calea voastră.

Nu pentru a te descuraja, dar de foarte multe ori ceea ce arată toată lumea este doar faimosul „vârful aisbergului”.

Dacă nu ați auzit niciodată această expresie, este folosită pentru a descrie o situație în care, de exemplu, nu se acordă nicio pondere majorității muncii antreprenorului sau a ceea ce a trebuit să treacă pentru a ajunge la acel scop și singura parte vizibilă. este, într-adevăr, vârful aisbergului.

Cu siguranță nu lipsesc aspectele pozitive în acest job, satisfacții și rezultate pentru cei care se angajează, dar realitatea este că în spate sunt mult mai multe, ceea ce adesea nu se arată.

Mai presus de toate pentru că atunci când cineva își împărtășește rezultatele, de multe ori o face pentru a vinde un curs bazat pe afacerea sa și, prin urmare, arată neapărat doar laturile pozitive, când în realitate în fiecare zi un antreprenor trebuie să se confrunte cu situații destul de solicitante și uneori chiar negative, cum ar fi atunci când neașteptat se întâmplă.

Evenimente și probleme neprevăzute

Antreprenorul prin definiție este grozav rezolvator de problemeadică o persoană care și-a dezvoltat capacitatea de a găsi aproape întotdeauna soluții valide la probleme, care sunt la ordinea zilei când se desfășoară o activitate antreprenorială.

Dacă vrei să devii antreprenor, în fiecare zi vei întâlni câteva neașteptatîn Probleme pe care nu le-ați calculat și va trebui să le puteți face față în cel mai bun mod pentru afacerea dvs. Și asta este valabil pentru orice tip de afacere pe care decizi să o începi.

Chiar și realizând un plan de afaceri excelent și încercând să calculezi riscul de afaceri în cel mai bun mod posibil, nu vei putea preveni să se întâmple ceva ce nu a fost prevăzut.

Unii oameni dezvoltă această abilitate de rezolvare a problemelor de-a lungul vieții, în timp ce alții nu au avut nevoie sau durează mai mult. Așa că se poate întâmpla tuturor să se simtă descurajați sau blocați, mai ales la început, dar tocmai aceste momente și aceste obstacole sunt cele care permit o creștere personală puternică și, prin urmare, vă cresc și valoarea pe piață.

Cu cât problemele cu care se poate confrunta o persoană sunt mai mari, cu atât veniturile sale vor fi mai mari.

Actualizare și studiu constant

Piața de astăzi este în continuă creștere și în continuă schimbare, în special în lumea digitală. Ceea ce poate știai în urmă cu șase luni poate să nu se mai aplice astăzi.

Prin urmare, pentru cei care vor să se apropie de această lume, curiozitatea și dorința de a cunoaște nu pot lipsi. Trebuie să fie iubitori de studiudornici să se cunoască și să se actualizeze mereu, punând la îndoială și noțiunile învățate anterior.

Dacă poate nu ai fost în fruntea clasei la școală, nu trebuie să te descurajezi, pentru că există o mare diferență: la școală ești forțat să studiezi, chiar și materii care nu-ți plac, în timp ce în lumea muncii, în realitate, trebuie să fii pasionat de sectorul tău și de aceea studiul nu va fi perceput ca o povară, ci ca o plăcere.

Cu toate acestea, este important să fii curios în general și la 360° pentru că nu știi niciodată când se poate dovedi utilă o anumită abilitate.

În acest sens, Steve Jobs a ținut odată un discurs la Stanford în care spunea: „Nu poți conecta punctele privind înainte; te poți alătura lor doar privind înapoi. Deci, trebuie să ai încredere că, într-un fel, în viitor, punctele se pot conecta.”

Studiul este, de asemenea, esențial pentru a fi la curent, deoarece progresul este foarte rapid și dacă nu ești la curent nu poți oferi cel mai bun serviciu, și riști să pierzi clienți.

Aşteptările

„În mai puțin de un an am devenit milionar și acum locuiesc în Dubai”.

Ați auzit sau citit vreodată o astfel de frază?

Nu se poate nega că acest lucru este posibil, dar este foarte puțin probabil totuși. De obicei, se spune că astfel de fraze atrag atenția și apoi vând ceva.

Problema este una: cine ascultă acea propoziție face ceva așteptări greșite și crede că, cumpărând acel curs, în mod magic și fără a parcurge vreun fel de cale, va putea să se îmbogățească într-un interval scurt de timp.

În acest fel, cei care au urmat acel curs și cred că sunt pe drumul cel bun nu își oferă de fapt posibilitatea de a greși sau de a dezvolta în mod adecvat abilitățile necesare.

De asemenea, este important să ne amintim că trăim într-o epocă în care este foarte ușor să obții aproape orice îți dorești datorită tehnologiei, care a făcut ca toată lumea în ziua de azi să aibă mult mai puțină răbdare, să-și dorească totul imediat și să se aștepte ca o afacere să aducă rezultate. la fel de rapid ca plasarea unei comenzi pe o aplicație.

Afacerile au nevoie de timp pentru a crește.

Să luăm ca exemplu doi giganți precum Netflix sau Amazon. Mulți oameni cred că aceste companii au doar câțiva ani când, în realitate, prima există din 1997 și a doua din 1994.

Puțini știu că la începutul noului mileniu, Netflix risca să se închidă din cauza Blockbuster, sau că Amazon s-a confruntat cu o perioadă foarte întunecată în care bula dot-com a izbucnit.

Toate acestea pentru că majoritatea oamenilor văd doar „vârful aisbergului”.

Greutatea mentală

Problemele, timpul, studiul constant, sunt factori mintal greu de suportat.

Stresul, anxietatea, fricile, îndoielile, toate sunt elemente pe care cu siguranță le vei întâlni odată ce vei începe o afacere.

Și se poate întâmpla uneori să nu suporti greutatea mentalăcă nu ești încă pregătit. În unele cazuri, poți să cazi și în depresie, să te simți deprimat emoțional, să faci atacuri de panică sau crize de anxietate.

Acestea sunt lucruri care se pot întâmpla și este dificil să te pregătești pentru toate acestea. Nu există o școală creată special pentru a depăși aceste dificultăți, dar aceste momente îți vor permite să crești!

Când apar primele probleme, va părea imposibil de depășit, dar cu timpul, perseverența și determinarea vor fi întotdeauna mai ușoare.

Din aceste motive, înainte de a începe o afacere este mai bine să te oprești pentru un moment și să te gândești bine la ceea ce vrei să faci, dacă te simți pregătit să înfrunți tot ceea ce presupune aceasta, chiar dacă să fii pregătit pentru totul mai întâi este imposibil.

Dacă ajungi vreodată la un punct și crezi că nu poți reuși, este foarte util să te înconjori de oameni care, ca și tine, au ales calea antreprenoriatului. Dacă nu știi multe, atunci intră pe a noastră comunitate unde puteți găsi mulți alții cu care să discutați și cu care să vă comparați.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *