Antidotul la Burnout pentru antreprenori

Tu in sfarsit a început propria ta afacere. Nu lăsa epuizarea să ți-o smulgă! Pasiunea te va duce departedar nu previne epuizarea.

Se estimează că burnout-ul costă economia SUA 300 de miliarde de dolari anual, iar antreprenorii și proprietarii de întreprinderi mici contribuie la cota lor echitabilă.

Sunt antreprenor de mai bine de 25 de ani și îmi amintesc clar de factorii de stres neaștepți cu care am avut de-a face, la care nu mă așteptam niciodată când mi-am început afacerea.

Burnout-ul se poate strecura pe antreprenori

Pentru mine și pentru mulți alții, stresul de a începe o afacere provine din timpul de lucru îndelungat pentru a găzdui fiecare client și a nu refuza banii. Uneori, este, de asemenea, rezultatul asumării unor proiecte în afara ariilor noastre de expertiză, care necesită multe ore de cercetare și dezvoltare pentru a fi finalizate.

Dar cel mai mare factor de stres pentru mine a fost acela în faza inițială de pornire. Banii erau strânși, așa că nu am întins mâna și am primit ajutorul de care aveam nevoie. Izolarea se poate strecura asupra noastră. Antreprenorii tind să creadă că își fac doar treaba și nu observă că și-au tăiat liniile vieții altor oameni. De multe ori ne limităm conexiunea cu ceilalți atunci când avem cea mai mare nevoie.

Coach mulți clienți care desfășoară activități independente care abia se țin din cauza stresului extrem, a cerințelor herculeene și a epuizării generale. Cu aceste simptome, se îndreaptă spre epuizare.

Cum arată epuizarea?

Ce este burnout-ul? Asociația Americană de Psihologie David Ballard, PsiDdescrie epuizarea la locul de muncă ca „o perioadă lungă de timp în care cineva se confruntă cu epuizare și lipsă de interes pentru lucruri, ceea ce duce la o scădere a performanței la locul de muncă”.

Semnele de avertizare includ epuizare, dificultăți de concentrare pe muncă și lipsă de motivație. Burnout-ul poate fi cauzat de o varietate de factori, de la lucrul îndelungat în mod regulat, a fi conectat 24/7 și frustrarea care apare atunci când nu ai veniturile pe care le dorești și de care ai nevoie pentru a-ți menține afacerea în mișcare în direcția corectă. Antreprenorii din modul de pornire constată uneori că trebuie poartă multe pălării și „fă mai mult cu mai puțin”.

Reziliența este cheia depășirii stresului

Antidotul împotriva epuizării este reziliența. Reziliența nu înseamnă a fi capabil să depășești provocările și să continui. Este vorba despre dezvoltarea abilităților de a ne adapta, de a ne recupera și de a ne reîncărca astfel încât să putem fi productivi și mulțumiți în cariera și viața noastră.

În primii 10 ani ai afacerii mele de coaching, am oferit consiliere în carieră și am asistat profesioniști în tranziție – mulți dintre acești indivizi au fost eliberați de la locul de muncă. Unii dintre clienții mei au fost dezamăgiți de această tranziție și au început să-și ghicească competența, chiar dacă au avut cariere de succes.

Prin comparație, indivizii care au trebuit să învețe abilități pentru a-și spori rezistența au putut naviga mult mai eficient prin procesul de tranziție în carieră. Din această muncă, am identificat cinci strategii comune pe care acești oameni rezistenți le posedau ca parte a setului de instrumente pentru carieră. Acestea au devenit ulterior modelul meu de rezistență Benatti și îl folosesc cu toți clienții mei de coaching.

5 strategii pentru a crește rezistența

Modelul de rezistență Benatti include bunăstarea, conștientizarea de sine, marca dvs. (punctele forte), modurile în care sunteți conectat cu ceilalți și inovația sau crearea spațiului pentru a încerca lucruri noi.

1. Bunăstare: Ai grijă de tine

Bunăstarea se concentrează pe îngrijirea de sine: sănătatea ta fizică, emoțională și spirituală. Include somn, exerciții fizice, alimentație și cunoașterea factorilor de stres și crearea unui plan pentru a le face față.

Stimulator de reziliență a bunăstării: Faceți duminica o zi distractivă. Planifică ceva distractiv fiecare Duminică și, de asemenea, planificați ce veți face în weekendul următor. Anticiparea va să vă dea putere în timpul săptămânii de lucru. Nu așteptați până când aveți timp liber să faceți ceva distracție — s-ar putea să nu ai niciodată timp liber.

2. Conștientizarea de sine: Verificați-vă scopul

În strategie de conștientizare de sine, le rog clienților să-și exploreze scopul, deoarece aceasta definește direcția în care doresc să se miște cariera și viața lor. O „verificare” a mentalității îi ajută pe oameni să avanseze, subliniind controlul pe care îl au asupra reacțiilor lor la circumstanțe. Cunoașterea darurilor și provocărilor naturale ale tipului tău de personalitate este cheia pentru a funcționa bine la locul de muncă.

Stimulator de reziliență a conștientizării de sine: Vă asumați mai multă muncă decât puteți să te descurci în mod realist pentru că ți-e teamă că doar tu poți să o faci „corect”? Oferă-ți un verificați realitatea și realizați că pot exista mai multe modalități corecte de a realiza a sarcină, chiar dacă nu este felul tău.

3. Brand: concentrează-te pe punctele tale forte

Un brand nu înseamnă doar să te diferențiezi pe piață; Cunoașterea propriului brand personal te ajută să fii mai vizibil și mai proactiv în carieră.

Trebuie să te întrebi „Pentru ce vreau să fiu cunoscut?” Cunoașterea mărcii tale personale te va ajuta să-ți concentrezi atenția, așa că te asumi doar proiecte care completează-ți punctele forte și să te energizeze, mai degrabă decât să creezi mai mult stres.

Amplificator de rezistență a mărcii: Îți folosești punctele forte în carieră și viața personală sau încerci constant să faci totul pentru toată lumea? Gândiți-vă cum le puteți încorpora pentru a vă energiza, a vă concentra atenția și a preveni epuizarea. Făcând un simplu Analiza SWOT asupra ta vă poate ajuta — aruncați o privire sinceră asupra punctelor dvs. tari, punctelor slabe, oportunităților și amenințărilor.

4. Conexiune: Evitați izolarea

Conexiunea înseamnă cultivarea relațiilor. Relațiile puternice sunt un predictor al vieții și satisfacția în carieră, așa că nu încercați să mergeți singur, chiar dacă vă conduceți afacerea de unul singur.

Amplificator de rezistență a conexiunii: Programează-ți timp cu prietenii și colegi care te susțin și te energizează, și limitează-ți timpul cu oameni toxici. La întâlnirea cu colegi, observați dacă vă epuizează energia sau vă dau energie. Cu prietenii, observați dacă vă simțiți reînnoit și împrospătat sau tras în jos și negativ după petrecând timpul cu ei.

5. Inovație: Încearcă ceva nou

Încorporând spațiu și timp pentru inovație în carieră și viața personală te tine reincarcat. Aceasta poate include introducerea de noi interese sau competențe.

Amplificator de rezistență la inovație: Creativitatea și jocul sunt importante pentru inovație și REÎNCĂRCĂ. Ce faci săptămâna asta care este creativ sau jucăuș? Ce ești tu învăţare? Despre ce ești curios?

Singura întrebare care poate preveni epuizarea

Cel mai simplu mod de a preveni epuizarea este să începeți cu această întrebare de bază: „De ce am nevoie pentru a mă simți mai plin de energie, mai bine îngrijită, mai concentrată și mai inspirată?” Scrieți câteva idei și faceți un pas mic pentru reîncărcare, începând de mâine.

Trebuie să iei mai multe pauze în timpul zilei, să te odihnești mai mult, să faci mișcare, să te întâlnești cu prietenii sau colegii sau poate să iei viața mai puțin în serios și să te distrezi mai mult? Oricare ar fi, începe să-ți sporești rezistența acum și vei vedea cum îți va declanșa nu numai succesul profesional, ci și cel personal.

Beth Benatti Kennedy, MS, LMFT, este autoarea cărții Career Recharge: Five Strategies to Boost Resilience and Beat Burnout. Ea aduce peste douăzeci de ani de experiență în rolul său de conducere și coach executiv, expert în formarea rezilienței și vorbitor. Cu o experiență extinsă în dezvoltarea carierei, ea îndrumă persoane cu potențial ridicat despre cum să-și folosească influența în mod strategic, să colaboreze eficient și să se concentreze pe inovație.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *