8 sarcini interesante pentru a vă ajuta să identificați candidații de top

Actualizați-vă interviul cu sarcini interesante

Nu poți învăța decât atât de multe despre un candidat de la ei relua și scrisoare de intenție. Dar este procesul de recrutare în sine care dezvăluie cel mai despre noul tău angajat.

Interviu este șansa ta să într-adevăr cunoașteți candidatul – dacă îl utilizați bine.

Întrebând întrebări tipice de interviu ca “Ce așteptări ai de la acest rol? Unde te vezi peste cinci ani?nu va te duce departe. Candidați stiu aceste întrebări vor fi puse o au dreapta răspunsuri pregătit.

Acesta este motivul pentru care trebuie să-ți alegi intrebari de interviu cu înțelepciune.

De asemenea, ar trebui să vă gândiți să oferiți candidaților dvs sarcini sau sarcini creative asta cu adevarat săpa adânc în OMS ele sunt şi ce ei aduc la masă.

Citiți mai departe pentru șase sarcini interesante pe care o poți folosi identificați candidații de top în timpul procesului dvs. de recrutare.

Aveți nevoie de un instrument care să vă ajute în procesul de evaluare?

Cu TalentLyft, vă puteți personaliza evaluarea în funcție de postul pentru care angajați și asigurați-vă întotdeauna că oferiți tuturor candidaților o experiență egală și structurată!

Află mai multe

8 sarcini creative de recrutare

Aici sunt 8 sarcini creative puteți încorpora în dvs intervievarea proces:

Sarcina #1: Tava de intrare

O sarcină populară de interviu cu recrutori, the in tava este ceva cu care probabil ne-am confruntat cu toții la un moment dat în cariera noastră, fără să ne dăm seama de valoarea sa ca sarcină de recrutare.

Sarcina:
Candidatul tău tocmai s-a întors dintr-o vacanță de două săptămâni și își va găsi căsuța de e-mail plină de 200 de e-mailuri. Au o întâlnire într-o oră și trebuie să le proceseze pe fiecare în prealabil.

Sfat de expert:
Variați acest lucru în funcție de industria dvs. De exemplu, dacă sunteți o companie de comerț electronic, sarcinați candidatului să proceseze un volum mare de comenzi, mai degrabă decât e-mailuri.

La ce să fii atent:
Unii candidați ar putea deveni tulburați și să intre în panică în această etapă. Dar alții vor aborda acest lucru metodic, sortând e-mailurile după importanța lor pentru afacerea ta, clientul tău sau echipa lor. Această sarcină este excelentă pentru identificarea candidaților cu o etică puternică a muncii și un comportament calm în fața adversității.

Sarcina #2: Inversarea rolurilor

Acesta este un real minge cu efectși cu siguranță vei avea câțiva intervievați nedumeriți după ce ai întrebat (și vei avea nevoie de o piele groasă dacă alegi această sarcină).

Sarcina:
Pur și simplu cereți candidatului să vă evalueze ca intervievator. Rugați-i să aleagă câteva avantaje și dezavantaje despre stilul și tehnica dvs.

Sfat de expert:
Da, este îndrăzneț, dar poate dezvălui detalii despre candidatul tău. Nu numai că arată cât de bună este percepția lor asupra oamenilor (esențială dacă lucrați pe partea clientului), dar este și un bun indicator al abilităților lor diplomatice.

La ce să fii atent:
Nu vrei să angajezi pe cineva care este prea obscur sau prea autoritario, dar vrei să eviți și un candidat prea blând pentru a fi cu adevărat sincer. Un candidat de succes este sincer, dar abordează problema cu delicatețe și nuanță.

Sarcina #3: Arătați și spuneți

Acesta este simplu, dar poate dezvălui mulţimi despre candidatul dvs.

Sarcina:
Pur și simplu cereți intervievatului să aducă de acasă un obiect care îi reprezintă cel mai bine personalitatea și rugați-i să explice de ce l-a ales.

Sfat de expert:
Schimbați acest lucru prin creșterea numărului de obiecte pe care candidatul dvs. trebuie să le aducă sau prin stipularea anumitor tipuri de obiecte pe care trebuie să le aducă. O piesă de îmbrăcăminte, o carte și o cană, de exemplu.

La ce să fii atent:
Obiectul pe care l-au ales are valoare sentimentală sau are legătură cu un hobby sau pasiune? Pe lângă faptul că ascultați motivul pentru care candidatul dvs. l-a ales, luați în considerare de ce credeți că a ales-o candidatul. Au vrut ei să sublinieze o putere sau o fațetă a personalității lor? Acest lucru va dezvălui detalii despre candidatul dvs. ca persoană, mai degrabă decât ca lucrător.

Sarcina #4: Puzzle-ul traversării râului

Puzzle-uri de traversare a râului sunt literalmente vechi de sute de ani și, deși probabil că nu a fost destinat să elimine candidații săraci, este totuși o sarcină valoroasă la interviu pentru recrutori.

Sarcina:
Cel cu care sunteți probabil cel mai familiar este fermierul, vulpea, puiul și o pungă de semințe. Un fermier are o vulpe, un pui și o pungă de semințe și trebuie să traverseze un râu cu o barcă pentru a le transporta, dar poate transporta cu el doar un singur articol odată.

Sfat de expert:
Dacă lasă vulpea singură cu puiul, o va mânca, iar dacă lasă singur puiul cu sămânța, o va mânca. Este un zgârietor de cap, dar există o soluție. Faceți clic aici pentru mai multe puzzle-uri de traversare a râului pe care le puteți folosi.

La ce să fii atent:
Unii oameni sunt în mod natural mai buni la asta decât alții. Candidații mai logici vor găsi această sarcină ușoară, dar chiar dacă nu o înțeleg imediat, spune multe despre abilitățile candidatului tău de rezolvare a problemelor.

Sarcina #5: Investitorul înger

Sarcina:
Cereți-i candidatului să se imagineze ca un investitor înger, însărcinat să schimbe averea unei afaceri în dificultate. Oferă-le un buget stabilit și fă-i să creeze un plan scurt care subliniază care este strategia lor de afaceri și cum o pot implementa.
Pe lângă faptul că îl convingeți pe candidat să formuleze o strategie de afaceri, faceți-l să aleagă o nișă de afaceri în care să investească. Unii candidați ar putea alege pur și simplu o afacere care apelează la un interes personal, de exemplu, un iubitor de fitness ar putea investi într-o marcă de îmbrăcăminte activă.

Sfat de expert:
Candidații inovatori pot folosi o abordare mai calculată în acest sens, de exemplu, efectuând analize ale concurenței pentru a identifica întreprinderile existente care nu reușesc să identifice nișe profitabile. Când indivizii manifestă o abordare metodică a afacerilor, este un semn sigur că aveți un candidat de top pe mâini.

La ce să fii atent:
Odată ce ați selectat o afacere, încredințați-i candidatului să-și sporească profiturile. Candidații dvs. caută să implementeze noi strategii, cum ar fi o campanie de anunțuri plătite, sau lucrează la ajustarea celor existente? Se uită la noi investiții sau la încetarea strategiilor existente? Această sarcină este ideală pentru identificarea recruților pentru un rol managerial.

Sarcina #6: Antreprenorul de comerț electronic

Această sarcină este similară cu sarcina investitorului înger menționat mai sus, dar se bazează în schimb pe candidatul dvs. afacere de comerț electronic complet nouă de la zero.

Sarcina:
Sarcinați-le să aleagă un sistem de management al conținutului, o nișă, un plan de marketing de bază și așa mai departe.

Sfat de expert:
Evident, candidatul tău nu va veni cu următorul Apple, dar aceasta este o sarcină utilă pentru a afla cum abordează ideea și strategia din mers. Ca și înainte, uitați-vă la modul în care abordează sarcina și rugați-i să-și explice gândirea după aceea.

La ce să fii atent:
Când vine vorba de alegerea platformei potrivite pentru afacerea lor, optează pentru un constructor de magazine gata făcut sau pentru o opțiune de codare open-source? Copiază un model de afaceri existent sau renunță la ei înșiși? Alegerile de acest fel pot dezvălui profunde despre mentalitatea candidatului dvs. și despre cum s-ar putea integra în compania și echipa dvs. în ansamblu.

Sarcina #7: Descrierea culorii

Această sarcină este garantată ciot chiar și cel mai încrezător dintre candidați.

Sarcina:
Cereți intervievatului să descrie, cât mai bine, una sau mai multe culori unei persoane nevăzătoare.

Sfat de expert:
Unii candidați ar putea adopta un tact științific, făcând referire la cazuri fizice de culoare cu care o persoană nevăzătoare ar putea fi familiarizată, de exemplu, „galbenul este culoarea luminii calde a soarelui pe pielea ta”.
Alți candidați ar putea adopta o abordare mai creativă, descriind-o în termeni emoționali. De exemplu, s-ar putea descrie roșul ca o culoare a pasiunii, a iubirii sau a furiei.

La ce să fii atent:
Evident, nu există un răspuns „corect” la aceasta. Cu toate acestea, scopul acestei sarcini este de a discerne abilitățile de comunicare ale candidatului dvs. Răspunsul pe care îl căutați va depinde de cerințele rolului pentru care recrutați. De exemplu, dacă doriți să ocupați un rol creativ, cum ar fi un designer grafic, o abordare imaginativă vi se va potrivi.

Sarcina #8: Livrarea pizza

Probabil ați auzit de „câte utilizări pentru o lămâie” puzzle. Este o sarcină ușoară, dar îți spune multe despre candidatul tău.

Sfat de expert:
Dar poți duce acest lucru și mai departe, inspirându-te de la Apple. Aparent o întrebare populară pentru gigantul tehnologic în timpul procesului de recrutare, întrebarea dezvăluie abilitățile creative ale candidatului.

Sarcina:
Întreabă-l pe candidatul tău cum i-ar beneficia o foarfecă dacă ar fi livrător de pizza. Fă-i să enumere cât mai multe utilizări posibil în douăzeci de minute și apoi discută-le. O altă sarcină destul de simplă, dar care dezvăluie multe despre candidatul tău.

La ce să fii atent:
Dincolo de a te concentra pe cea mai bună utilizare a foarfecelor, vezi dacă candidatul tău cunoaște rolul livratorului de pizza. Acest lucru arată empatie și apreciere pentru un rol potențial nefamiliar.

Concluzie: îmbunătățiți-vă procesul de interviu cu aceste sarcini interesante

Merge dincolo obisnuitul intrebari de interviu cu rece sarcini listat mai sus.

În cele din urmă, răspunsul pe care îl cauți va fi varia în funcție de marca dvs., industria și rolul pentru care recrutați.

Dar indiferent de poziția ta, ești garantat pentru a găsi candidați de top cu acestea simple dar creativ sarcini de recrutare.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *