8 moduri de a construi un brand grozav

Fiecare mare afacerea începe cu o idee. Începe o soluție sau un serviciu de rezolvat pentru o problemă sau o nevoie și o poveste din spatele a ceea ce a inspirat totul. În agitația de a vă lua ideea și de a o transforma într-o afacere reală și, în mod ideal, genul care generează venituri semnificative, trebuie să vă faceți timp pentru conectați-vă cu acea poveste.

Pentru că companiile care sunt amintite pentru ceva mai mult decât doar lucrurile pe care le vând sunt cele care își iau timp pentru a crea povestea în ceva cu care clienții lor se conectează cu adevărat. Ele devin mai mult decât o simplă afacere; a avea o poveste îi face un brand.

Dar cum să-ți descoperi povestea și să te asiguri că ajunge la oamenii pe care vrei să-i atragi? Și dincolo de a o cunoaște sau de a o scrie, cum poți lua acea poveste și o amplifica în ceva cu care oamenii se conectează cu adevărat?

Cel mai important lucru de reținut este că, deși brandingul pare un proces în întregime creativ, este o parte artă și o parte știință. Chiar dacă nu crezi că ești genul creativ, există pași și exerciții în care te poți angaja pentru a explora povestea companiei tale pentru a construi un brand în care atât tu, cât și clienții tăi să crezi.

1. Identifică-ți publicul ideal

Cel mai greu lucru de navigat și de rezonat pentru clienți este o companie care trimite mesaje mixte. Branding și marketing excelent încep cu a spune și a partaja cu consecvență în timp. Unul dintre primele lucruri pe care le puteți face pentru a stabili mesaje coerente ca companie este să înțelegeți foarte clar cu cine ar trebui să vorbiți—piata ta tinta.

Pentru cine sunt construite produsele și serviciile dvs.? Ce problemă le rezolvă? Unde ar auzi despre compania ta? Care sunt punctele lor dureroase?

Acestea sunt toate întrebările pe care ar trebui să le puneți pentru a vă identifica și înțelege clienții ideali. În plus față de a pune întrebări, fă-ți timp pentru a construi până la trei persoane ideale pentru clienți.

Pentru inspirație, poate fi util să se bazeze chiar și pe aceste persoane pe clienții existenți, astfel încât să aveți o idee clară a sferei personalității și nevoilor lor. Deși nu fiecare persoană care cumpără de la compania dvs. va potrivi aceste personaje cu un tricou, stabilirea unui sentiment cu cine doriți să interacționați vă va ajuta să vă îmbunătățiți mesajele pentru a vorbi clar tipului de persoană pe care doriți să o atragă compania dvs. Dacă aveți nevoie de ajutor cu procesul de personalizare, îl parcurgem într-unul dintre cursurile noastre numite Marketing care contează.

Noii proprietari de afaceri cred adesea că brandingul înseamnă să-ți pui amprenta și apoi să o aplici în tot ceea ce produce compania ta. Dar branding-ul tău înseamnă mult mai mult decât că. Brandul tău se referă la personalitatea ta ca companie, la felul în care faci afaceri, la felul în care tratezi oamenii, valorile companiei tale, cultura ta și motivul pentru care faci afaceri în primul rând. Este vorba de a lua toate aceste lucruri și de a le întruchipa prin acțiunile și angajamentele tale în lume și cu clienții tăi.

Fă-ți timp pentru a reflecta la cine vrei să fie compania ta în lumea afacerilor și la ce vrei să reprezinte—misiunea ta. Apoi concentrați-vă pe modul în care puteți prezenta și aduce aceste elemente în marca dvs. Acesta este mai mult decât cuvintele pe care le puneți pe site-ul dvs. web, este vorba despre modul în care vă prezentați și reprezentați în lumea afacerilor.

3. Definiți ceea ce îi obligă pe clienții dvs

Un brand care este mai mare decât un simplu logo este unul care se gândește constant la nevoile și experiențele clientului. Un brand care iese în evidență este unul care creează marketing și mesagerie care conectează și rezonează cu aceiași oameni. Petrece timp cu adevărat să vă cunoașteți cliențiiși evaluați intern modul în care doriți să inspirați clienții să ia măsuri pentru a interacționa cu compania dvs.

Este vorba despre înțelegerea nevoilor și emoțiilor lor. Este vorba de a intra în legătură cu ei atunci când pot beneficia de produsele sau serviciile pe care compania ta le poate oferi și de a oferi cu adevărat soluții care îi ajută pe oameni.

Navigarea în această parte a mărcii dvs. înseamnă să folosiți empatie și să înțelegeți cu adevărat de unde vin clienții dvs. și cum doriți să se simtă după ce vă conectați cu compania dvs. Dacă puteți profita de emoții pentru a crea experiențe pozitive pentru clienți, este mult mai probabil să creați loialitate față de marca și afacerea dvs.

4. Stabiliți o voce de brand

Branding-ul și marketingul nu se referă doar la cine vorbești și la ceea ce spui publicului tău ideal, ci și la modul în care le spui. Acordați-vă timp în afacerea dvs. pentru a stabili o consecvență vocea mărcii cu care clienții tăi se pot conecta. Pune întrebări precum:

Vocea mărcii noastre este puternică sau blândă? Educativ sau inspirator? Este formal sau mai casual?

Veți ști că sunteți pe calea cea bună atunci când vocea mărcii dvs. rezonează cu clienții și aceștia spun că marketingul dvs. a simțit că le vorbește direct. Cheia este să faceți ca această voce să se potrivească publicului dvs. și să fie consecventă în toate activele și mesajele create de compania dvs.

5. Curăță estetica mărcii tale

Brandurile sunt parțial construite din idei, dar sunt construite și din elemente vizibile mai tangibile. Culorile companiei dvs., tipul de caractere pe care îl utilizați, stilul de ilustrare sau imaginile pe care le puneți în marketingul dvs. sunt toate elemente esențiale în definirea și diferențierea mărcii dvs.

Concentrați-vă și definiți „aspectul” companiei dvs. de la început și conduceți-o de către potențiali clienți pentru a vedea dacă iese în evidență într-un mod pozitiv. Odată ce te hotărăști cu o estetică care îți place, nu devii și folosește un amestec de stiluri sau elemente vizuale, deoarece poate fi confuz pentru clienți.

Deși aceste elemente pot evolua în timp pe măsură ce designul și propriul stil se schimbă, alegeți piese care sunt armonioase între ele și rămâneți cu ele pentru un timp. Dacă te îndrăgostești de aceste elemente, știi că poți oricând rebranda, dar dacă faci o schimbare, va trebui să o implementezi pe deplin.

A avea o estetică clară va face brandul dvs. memorabil și, în mod ideal, un client ar trebui să poată identifica ceva ca făcând parte din marca dvs. din cauza modului în care arată, chiar dacă nu are logo-ul dvs. trântit peste el.

6. Aflați unde ar trebui să locuiască marca dvs. online

Nu există nicio îndoială că marketingul pe internet poate fi un motor uriaș pentru vânzări pentru întreprinderile mici. Sunt tone de instrumente și platforme ceea ce vă poate face simplu și ușor să vindeți online bunurile și serviciile companiei dvs., dar este la fel de important să luați în considerare locurile în care doriți să vă promovați ofertele de afaceri pentru a vă asigura că ceea ce promovați se transformă într-adevăr.

Cu multitudinea de platforme de social media, Activitati SEO/SEMiar reclamele pe care le puteți difuza online poate fi dificil să spuneți care este locul potrivit pentru care să apară afacerea dvs. și poate fi obositor să promovați în milioane de moduri diferite.

În acest moment, este esențial să te întorci la conceptul de client(i) ideal(i) și să te întrebi, unde stau oamenii tăi? Oricare ar fi răspunsul, acolo trebuie să fie afacerea dvs. să posteze și să promoveze conținut.

În loc să încercați să abordați fiecare canal, alegeți trei platforme sociale de bază și două moduri interne de a vă promova și de a vă concentra strategia de marketing, povestirea și conținutul în jurul a ceea ce va rezona cel mai bine în fiecare loc.

7. Identificați-vă cele 5 povești de bază

Nu este suficient doar să vă prezentați pe site-uri sau rețelele sociale și să vă prezentați produsele sau serviciile. Oamenii care sunt implicați activ online sunt atrași de mărci și companii care folosesc aceste medii pentru a spune povești la care clienții țintă se pot relaționa.

De aceea, este esențial să determinați și să definiți un set de povești de bază care să poată funcționa ca o reflectare continuă a mărcii dvs. pe rețelele sociale și pe web.

Cheia este că mai puțin înseamnă de fapt mai mult. Oamenii vor să găsească și să urmărească oameni pentru anumite lucruri, iar dacă postarea dvs. este de aproximativ un milion de produse sau servicii diferite, oamenii vor fi confuzi și vor nu mai urmări din cauza inconsecvenței conținutului.

Încercați tot posibilul să vă distilați marca în 5 povești de bază concepute pentru a vă atrage publicul ideal și apoi să vă organizați conținutul în jurul acestor povești pentru a atrage adepți de durată și a le transforma în clienți plătitori.

8. Distribuie în moduri consistente și autentice

În cele din urmă, trebuie să vă gândiți acum doar la ceea ce împărtășiți, dar la felul în care împărtășiți și la felul în care acest lucru modelează modul în care alții pot simți despre marca dvs. Ca societate, trecem printr-o eră foarte interesantă în branding și marketing, care a implicat mult conținut #influencer și publicitate afiliată.

Ceea ce vedem este o scădere constantă a numărului de persoane care se implică cu acest tip de conținut, chiar dacă vânzările online continuă să crească. Ce înseamnă asta pentru marca dvs. este că oamenii nu vor să fie vânduți în moduri ascunse. Vor să știe că o reclamă este o reclamă și sunt de acord cu asta atâta timp cât ești sincer.

Prin urmare, intenționați să fiți autentic în felul în care vă puneți marca pe piață. Amintiți-vă că oamenii care vă promovează produsele (plătite sau altfel) vor fi, de asemenea, priviți ca o extensie a mărcii dvs., așa că luați în considerare cu atenție cu cine partenerați.

În cele din urmă, doriți să vă concentrați pe a spune povestea companiei dvs. în moduri consecvente, captivante și utile pentru a oferi conținut care să pară organizat pentru a inspira clientul să învețe mai mult decât să-i împingă „influența” să-și cumpere produsele sau serviciile. Oamenii vor să cumpere de la oameni reali și companii reale cu care se simt conectați, așa că construiește un brand care să se prezinte online într-o manieră la fel de autentică ca și în persoană.

Amintiți-vă, construirea unui brand de impact și memorabil nu este ceva care se întâmplă peste noapte. Este nevoie de timp și poate fi simplificat parcurgând acești pași pentru a ști ce este menit să împărtășească brandul tău lumii. De acolo puteți defini procese și conținut care vor prelua marca pe care ați construit-o și amplifica povestea companiei dvs. în moduri consistente pentru a atrage, la rândul său, clienții cu care trebuie să lucrați.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *