8 moduri creative de a obține mai mulți clienți

V-ați lansat cu succes afacerea și v-ați construit o bază de clienți solidă, chiar dacă mică. A începe cu mic are beneficiile sale; la urma urmei, ți-a oferit oportunitatea de a cultiva o relație loială cu clienții tăi. Până acum, ați avut timp să rezolvați eventualele probleme și sunteți încrezător că produsul sau serviciul dvs. este cu adevărat cel mai bun lucru pe care îl poate oferi afacerea dvs.

Acum, sunteți dornic să vă extindeți și să vă dezvoltați afacerea. Dar, creșterea bazei de clienți este mult mai ușor de spus decât de făcut. Cum atrageți mai mulți clienți pentru afacerea dvs.? l-am întrebat pe Consiliul Tinerilor Antreprenori pentru contribuția lor, precum și Tim Shoemaker, care a condus vânzările de canal la aici Palo Alto Software. De la tactici de marketing la o rețea mai bună, încercați aceste sfaturi și urmăriți-vă baza de clienți crește rapid.

8 idei pentru a vă ajuta să vă creșteți baza de clienți:

1. Când vine vorba de prezentarea ta, ieși din zona ta de confort

Dacă întâmpinați dificultăți în extinderea bazei de clienți, este posibil să vă restrângeți din neatenție concentrarea și, prin urmare, să pierdeți atenția cu potențialii noi clienți. Dacă îți prezinți afacerea în același mod în care ai făcut-o întotdeauna, nu este surprinzător că întâmpinați probleme în a ajunge la clienți noi.

„Mergi împotriva curentului și sfidează așteptările”, recomandă Wesley Mathews de la Marketing la nivel înalt. „Vânzarea este un transfer de încredere, așa că, în loc să te bazezi pe un argument de vânzare cu care ești confortabil, concentrează-te mai întâi pe construirea unei relații cu potențialul client.”

Construirea încrederii, spune Mathews, este una dintre modalitățile cheie de a ajunge la clienți noi. „Odată ce le-ai câștigat încrederea, le-ai câștigat și urechea”, spune el. „În acel moment, puteți începe să-i educați cu privire la recunoașterea valorii superioare a produsului dumneavoastră.”

2. Profitați de rețeaua dvs. existentă

Rețeaua dvs. existentă poate fi cel mai bun loc la care să vă adresați, deoarece cuvântul lor bun vă va ajuta să vă creșteți baza de clienți.

„Aș recomanda ca afacerea să dezvolte un grup central de clienți care pot face recomandări; recomandările sunt piste puternice”, spune Tim Shoemaker. „Le-aș recomanda să creeze o rețea cât mai mult posibil pe piața țintă. De exemplu, dacă sunt un magazin de biciclete, atunci ar trebui să încerce să se alăture cât mai multor grupuri legate de ciclism.”

Antreprenor Darrah Brustein este de acord: „Atingeți rețeaua dvs. imediată și determinați cine s-ar putea potrivit pentru produsul sau serviciul dvs.”, spune ea. „Cel mai bine este să vă concentrați la început pe cel mai jos fruct care agățat și, pentru început, este mai probabil ca aceștia să vă recomande compania rețelelor lor. Ai stabilit deja încredere în rețeaua ta, așa că folosește asta.”

3. Construiește o „hartă a relațiilor”

Tamara Nell de Nișa de conducere vă recomandă să construiți o „hartă a relațiilor”, care să se potrivească cu cele mai puternice relații ale dumneavoastră cu zonele în care există cea mai mare nevoie pentru produsul sau serviciul dumneavoastră. Această hartă vă va ajuta să vă îndreptați către cine trebuie să contactați, pentru a accesa bazele de clienți potențiali.

„Când mi-am început compania, am creat [a relationship map] și am găsit un partener care a avut prezentarea clientului, dar nu resursele necesare pentru a face munca”, spune ea. „Ne-am asociat și a fost fondată The Leading Niche. Până astăzi, îmi actualizez continuu harta relațiilor, ceea ce duce la noi oportunități.”

4. Continuați să vă extindeți rețeaua

Deși te bazezi pe rețeaua existentă pentru a-ți extinde baza de clienți este grozav, în cele din urmă s-ar putea să scapi de noi clienți potențiali. Când vă aflați în această situație, poate fi necesar să căutați să vă extindeți rețeaua.

„Poți avea o idee grozavă și o structură de afaceri grozavă, dar dacă nu ai contacte care ar putea fi interesate să te ajute, este imposibil să reușești”, spune Alfredo Atanacio de la Uassist.ME.

Cum procedați pentru a vă crește rețeaua? „Participați la evenimente de networking, alăturați-vă unor organizații, formați parteneriate și urmăriți cum rețeaua dvs. crește”, spune el. Vom intra puțin în asta în continuare.

5. Vorbește la un eveniment sau găzduiește o adunare a industriei

Ai destulă experiență în domeniul tău – de ce să nu te implici în comunitate? Împărtășindu-vă experiența și implicându-vă în industria dvs. la nivel local, veți avea ocazia de a vă dezvolta conexiunile, precum și reputația de lider de gândire în industria dvs.

„Primii mei clienți au venit din oferirea de a vorbi gratuit sau găzduirea unui atelier la evenimente de afaceri la care știam că vor participa clienții mei ideali”, spune Natalie MacNeil de la Ea preia lumea. „Am început la nivel local și apoi mi s-au oferit oportunități mai mari care m-au adus în fața mai multor oameni. Așa am declanșat afacerea mea în devenire.”

6. Adăugați apeluri la acțiune

La un nivel mai mic, mai ușor de acționat, există o mulțime de strategii pe care le puteți lua cu marketingul dvs. care pot atrage noi clienți. Adăugați un îndemn la acțiune pentru fiecare piesă de marketing pe care o trimiteți, fie că este o postare pe Instagram, un buletin informativ săptămânal sau unul dintre strategii de marketing offline.

„După stabilirea unui plan de marketing, veți începe să executați mai multe strategii în fiecare zi”, spune Nicole Munoz de la Începeți clasamentul acum. „Nu este suficient să scrii un blog. După ce este scris, trebuie să adăugați un îndemn care să precizeze clar cum pot colabora clienții cu dvs. (de exemplu, „Înscrieți-vă pentru…”). Faceți din asta o parte a tuturor discursurilor și acțiunilor de rețea.”

Îndemnurile la acțiune nu trebuie să fie elaborate sau să ceară multe de la clienții tăi; de multe ori, scopul este la fel de simplu ca și creșterea angajamentului. Întrebați-le părerile lor, sugerați-i să vă eticheteze cu un anumit hashtag sau furnizați un link pentru a se putea înscrie pentru actualizările dvs. prin e-mail.

7. Încercați să oferiți teste gratuite clienților noi

O altă tactică practică pentru achiziționarea de noi clienți? Oferă-le a încercare gratuită a produsului dvs. „Probele gratuite sunt o modalitate excelentă de a comercializa, deoarece atrag clienți noi și obțin recenzii și mărturii bune”, spune antreprenorul Souny West. „De asemenea, vă permit să obțineți mai mult feedback cu privire la produsele noi și apoi să aduceți îmbunătățiri acolo unde este necesar.”

Bine, sună grozav, dar cum îi transformi în clienți care revin? „Oferind probe gratuite, le puteți arăta valoarea a ceea ce aveți de oferit și le puteți transforma mai târziu în clienții care revin plătitori”, spune Souny.

Introduceți acestui potențial client valoarea produsului și clarificați că produsul sau serviciul dvs. este cu adevărat exemplar. Faceți asta, oferiți un serviciu excelent și probabil le veți putea converti într-un client loial.

8. Furnizați serviciul dvs. gratuit în schimbul unui studiu de caz sau a unei mărturii aprofundate

Dacă sunteți o companie bazată pe servicii, oferindu-vă serviciul gratuit, în schimbul ca clientul să servească drept „studiu de caz” sau furnizarea unui raport detaliat al beneficiilor serviciului dumneavoastră poate fi o modalitate excelentă de a obține clienți noi.

„Obținerea unui studiu de caz grozav este una dintre cele mai bune modalități de a genera o mulțime de afaceri noi, deoarece presupune că serviciul dumneavoastră funcționează și că aveți clienți fericiți”, spune Obinna Ekezie de la Wakanow. „În plus, schimbul de valoare – serviciu pentru studiu de caz – este o modalitate excelentă de a construi încredere și de a obține feedback solid de la un client.”

De exemplu, să presupunem că oferiți servicii de antrenament personal. Încercați să faceți un parteneriat cu un membru proeminent al comunității de fitness și oferiți-i un serviciu gratuit, în schimbul unei postări de blog care să-ți revizuiască serviciul pe blogul lor cu trafic intens. Acest lucru are ca efect creșterea expunerii mărcii, construirea încrederii și credibilității în domeniul dvs. și, sperăm, va conduce o mulțime de clienți noi în direcția dumneavoastră. Află mai multe despre cum să solicitați feedback valoros al clienților în acest articol.

Briana este un specialist în conținut și marketing digital, editor și scriitor. Îi place să discute despre afaceri, marketing și rețelele sociale și este un mare fan al virgulei Oxford. Bri este rezidentă în Portland, Oregon, și poate fi găsită, rar, pe Stare de nervozitate.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *