7 tendințe care vor defini viitorul comerțului electronic în 2022

Primul lucru pe care l-au făcut majoritatea companiilor de comerț electronic în februarie 2020 a fost să-și spargă bilele de cristal și să arunce previziunile privind cererea, deoarece lumea se pregătea să nu fie ca nimic din ce am mai văzut până acum. Acea incertitudine încă există, dar acum putem să ne întoarcem la ea pentru a vedea modele și pentru a stabili câteva așteptări pentru 2021. Dar țineți boabele de sare pregătite pentru că nimeni nu este destul de sigur cum va fi anul.

Pentru a oferi ajutorul pe care îl putem, am alcătuit o listă de șapte previziuni pentru comerțul electronic în 2021 și ce înseamnă aceasta pentru mărcile mari și mici. Acestea se bazează pe elemente care ar trebui să vă consolideze magazinul și să limiteze întreruperile, construind în același timp relații mai bune cu clienții. Economia și clienții dvs. încă se schimbă, așa că haideți să vedem ce ne-au învățat forțele motrice ale schimbării.

1. Integrare socială mai mare

Marketingul eCommerce tinde să urmeze vânzările și tendințele sociale mai largi, acordând prioritate ușurinței de acces pentru inovația sa. De exemplu, postările și poveștile Instagram care se pot cumpăra au permis utilizatorilor să verifice aproape imediat și au avut un succes considerabil. Au dus la un program Magazine care a sosit în timpul crizei COVID. Aceste instrumente au ajutat companiile să-și crească capacitățile generale de comerț electronic și să capteze mai mult interes din partea unui public captiv.

Alte canale sociale au făcut, de asemenea, progrese la sfârșitul anului 2020. Parteneriatul Shopify cu TikTok este o mișcare care atrage atenția mărcilor și a consumatorilor, deoarece reclamele pot ajunge în feedul unui utilizator și sunt modelate ca și restul conținutului pe care îl consumă.

Ne așteptăm ca această tendință să continue, deoarece utilizatorii rămân acasă până în 2021, iar multe creșteri ale rețelelor sociale din ultimul an se consolidează în obiceiuri mai permanente. Mobilul a fost o modalitate obișnuită de creștere a angajamentului, iar concentrarea TikTok pe mobil a făcut din acesta un loc de urmărit pentru comerțul electronic social. Companiile vor dori să observe ce canale utilizează publicul lor, dar ar trebui să se aștepte să-și transfere unele dintre cheltuielile publicitare mai tradiționale către cumpărături sociale și noi integrări între canalele de vânzări și aplicațiile sociale.

2. Clienții vor să scapi din cale

O caracteristică a peisajului anului 2020 a fost o creștere bruscă a instrumentelor digitale de autoservire. Chatbot-urile și instrumentele de servicii telefonice alimentate de oameni au crescut, de asemenea, din cauza necesității de a rămâne la distanță. Consumatorul mediu i-au plăcut înainte aceste opțiuni, dar acum mai mult de 75% dintre cumpărători spun că le preferă, potrivit McKinsey.

Aceeași cercetare evidențiază că preferința se extinde la clienții B2B și B2C și doar 20% dintre cumpărătorii B2B doresc să revină la vânzări în persoană. Acest lucru este împotriva multor practici din spațiu și demonstrează că va trebui să construiți relații pe site-uri web și prin conținut. Interacțiunile sunt digitale acum, iar preferințele clienților o vor menține așa.

Concluzia comerțului electronic este că trebuie să oferiți clienților căi de cumpărături și de explorare, obținând informațiile de care au nevoie pentru a lua o decizie de cumpărare cu întreruperi minime. Călătoria de vânzări este acum autonomă, așa că majoritatea punctelor de contact pentru interacțiunea umană ar trebui să fie conduse de clienți. Făcând clic pentru a apela sau accesa un chatbot, tweeting pentru serviciu sau posibilitatea de a programa o conferință video/demo ar trebui să fie în mâinile lor.

Explorarea raportului arată că cumpărătorii și vânzătorii se așteaptă ca aceste modele să rămână cel puțin până în 2021, oferindu-vă o mulțime de oportunități de a testa și optimiza eforturile pe care clienții dvs. le preferă.

3. Piețele de nișă devin un joc mai mare

În 2020, boom-ul comerțului electronic a jucat inițial direct în mâinile celor mai mari piețe digitale din jur. De exemplu, Amazon și-a înregistrat cele mai mari profituri vreodată și probabil că va arunca din nou acest număr din apă.

Cu toate acestea, profiturile Amazon și cele ale fondatorului și CEO-ului său, au stimulat unele conversații despre modul în care consumatorii ar trebui să-și cheltuiască banii. Tratamentul companiei față de lucrători, întârzierile și o privire mai atentă asupra practicilor sale de afaceri determină comunitățile mici să caute în altă parte. Librăriile au devenit un domeniu în care oamenii își schimbă dolarii, iar piețele de nișă care evită giganții pot fi mai atrăgătoare pentru consumatorii care doresc să dea înapoi comunității locale și afacerilor mai mici.

L-am văzut în marketing și vânzări pentru companii de comerț electronic mai mici și chiar în unele cercuri B2B. Există dorința de a arăta local și de a vă concentra mai mic. Pentru vânzător, a avea o prezență la această scară mai mică oferă, de asemenea, o flexibilitate mai mare pentru a răspunde cerințelor consumatorilor. Poate deschide uși semnificative, mai ales dacă lași publicul să conducă conservarea.

Ceea ce companiile de comerț electronic ar trebui să urmărească în 2021 este cât de bine pot captura concurenții lor zone de nișă și ce poate sau nu poate fi imitat. De exemplu, librăria Capitol Hill Books din Washington DC a încercat să reflecte ofertele de exclusivitate ale unor concurenți pentru cumpărături, dar a avut un succes mixt. Apoi, un singur e-mail de la un client s-a transformat într-unul dintre cele mai de succes instrumente de vânzări în timpul pandemiei de COVID-19.

4. Vocea va acorda prioritate cumpărării mai bune

Interacțiunile vocale pe dispozitivele cu și fără ecrane cresc semnificativ datorită asistenților personali precum Siri și Alexa. Probabil că ați văzut căutarea vocală și cumpărarea ca o tendință de urmărit de câțiva ani și am fi de acord că spațiul s-a extins în moduri interesante pentru comerțul electronic.

Cu toate acestea, 2020 ne-a arătat că este o potențială putere pentru comerțul electronic, deoarece oamenii se simt confortabil să cumpere prin voce. Industria a trecut de la așteptarea acestei tendințe la a vedea 43% dintre proprietarii de difuzoare inteligente din SUA folosind tehnologia pentru a face o achiziție. Adică aproximativ 17 milioane de americani.

Pentru comerțul electronic, aceasta înseamnă să vă asigurați că conținutul dvs. funcționează pe difuzoare inteligente. Faceți din acesta un proces de examinare pentru tot ceea ce faceți, de la anunțurile și capabilitățile de căutare la site-ul dvs. web și chiar e-mailurile și ofertele pe care le trimiteți. Când ești mai simplu și mai ușor de înțeles, ești un candidat mai bun pentru vânzări.

Multe mărci de comerț electronic mai mici nu realizează că aceste instrumente de căutare se bazează adesea pe Bing pentru interogări de căutare. Acest lucru ar trebui să ghideze eforturile de marketing și de dezvoltare a site-ului, cel puțin parțial. Va crea muncă și accent suplimentar, dar asigurarea faptului că conținutul dvs. este corect pe Bing vă poate ajuta să obțineți câteva vânzări suplimentare de comerț electronic.

5. Prețurile dinamice vor vedea un test amănunțit al datelor

Prețurile dinamice au înregistrat o creștere în timpul pandemiei și este de așteptat să continue, conform companiilor cu date despre el, cum ar fi 3dcart. Acest lucru vine cu mult potențial pentru venituri și satisfacția clienților. În același timp, există un risc semnificativ dacă clienții vă percep ca o creștere a prețurilor sau înregistrează creșteri mari de preț în timpul călătoriei cumpărătorului lor.

În 2021, se așteaptă ca mărcile de comerț electronic să efectueze mai multe cercetări asupra concurenților, informând prețurile și modificările probabile ale randamentului pe parcursul anului. Capacitatea de a capta aceste date și mai multe informații despre consumatori va facilita dezvoltarea „inteligenței prețurilor”, permițând companiilor să maximizeze veniturile, reducând în același timp amenințările și canibalizarea.

Oferta și cererea vor continua să fie în flux. Acest lucru creează o oportunitate de a testa noi modele și metodologii dinamice de stabilire a prețurilor, iar producătorii de produse de informații privind prețurile vor începe probabil să ofere mai multe date și instrumente. Comercianții cu amănuntul vor trebui să prioritizeze urmărirea valorilor și prognozele, inclusiv modul în care concurenții ajustează promoțiile care ar putea împinge ceva sub prețul anunțat.

Clienții fac și ei o activitate dinamică de stabilire a prețurilor. Extensii de browser – cum ar fi Honey, Amazon Assistant și Invisible Hand – pentru a verifica prețurile pe site-uri, a aplica cupoane și chiar a urmări prețul dvs peste orar. Datele disponibile pentru instrumentele consumatorilor vor informa cumpărăturile acestora și alegerea finală a furnizorilor.

Dacă intenționați să ajustați des prețurile, realizați că clienții dvs. din 2021 vor învăța probabil ce faceți și vă pot recompensa sau pedepsi, în funcție de cât de bună este o ofertă pe care o oferiți față de dacă ei simt că deveniți prea lacom.

6. Clienții vor dori mai multe informații despre livrare și atingeri

În calitate de furnizor de servicii de onorare a comerțului electronic, specializat în articole mari, grele sau voluminoase, noi, cei de la Red Stag Fulfillment, urmărim o varietate de solicitări ale consumatorilor și ale companiei cu privire la expediere și onorare.

Începând cu datele din 2019, mărcile de comerț electronic au înregistrat creșteri ale clienților care doreau mai multe opțiuni și informații despre capacitățile lor de expediere. Clienții doreau să vadă diferite selecții de preț și viteză în timpul procesului de finalizare a comenzii, plus estimări în timpul cumpărăturilor. Integrarea cu instrumentele pentru cărucior de cumpărături a permis multora să estimeze prețul și totuși să rețină că selecțiile finale se bazează pe codurile poștale ale cumpărătorului.

Transparența a fost cheia pentru începutul anului 2020. Apoi, piața a cunoscut unele dintre cele mai mari întreruperi de îndeplinire din memoria recentă. Vânzările locale și regionale au fost mai puțin probabil afectate, dar am observat totuși creșteri ale cererii de informații despre disponibilitate, viteze, fiabilitate și timpi de procesare. Clienții tăi devin pricepuți cu privire la toate aspectele împlinirii și vor pune întrebări mai profunde decât înainte.

Mărcile de comerț electronic vor dori să învețe cum pot furniza informații și automatiza acești pași, oferind, de asemenea, opțiuni gratuite și rapide. Dincolo de categoriile largi, aceștia vă întreabă și despre elementele specifice ale industriei dvs. Produsele de lux și produsele fragile îi fac pe clienți care solicită o experiență de despachetare mai bună, care să includă expedierea și inserțiile de marcă. Dacă vă adresați clienților conștienți de sănătate și planetă, fiți gata să răspundeți la întrebări despre sustenabilitatea dvs. în transport maritim.

Livrarea gratuită nu mai este singurul lucru de care vor avea nevoie mărcile dacă doresc să fie văzute ca inovatoare și oferind cele mai convingătoare opțiuni de realizare.

7. Luarea rapidă a deciziilor poate fi o caracteristică permanentă

Procesul de luare a deciziilor al clientului determină ceilalți factori pe care i-am analizat pentru 2021. Consumatorii sunt din ce în ce mai informați și se așteaptă să oferiți diverse informații și opțiuni, în timp ce îi întâlniți acolo unde doresc să cumpere și să se joace. Când decid că magazinul dvs. este locul în care vor cheltui, cumpărăturile trebuie să fie ușoare și eficiente în timp ce aleg produsele, expediază și obțineți alte detalii pe care le doresc.

Clienții tăi sunt pe scaunul șoferului. Asta înseamnă, de asemenea, că sunt liberi să schimbe benzile în orice moment, iar boom-ul opțiunilor de comerț electronic face acest lucru mai ușor. O pauză în călătoria vânzărilor ar putea să nu fie ceva prin care lucrează singuri. Companiile de comerț electronic vor trebui să gestioneze așteptările și să testeze în mod repetat pentru a se asigura că totul funcționează și că datele despre rambursări, returnări, expediere, vânzări și multe altele sunt întotdeauna disponibile.

Deși clienții au fost foarte îngăduitori după ce au făcut o achiziție în 2020, nu este clar dacă vor ierta înainte de a face o achiziție în 2021. Misiunea ta este să-i ajuți, fără să ajungă la drum și să sprijini o experiență de cumpărare mai ușoară. Când au decis să cumpere de la dvs., accelerați-l și nu le dați șansa de a se răzgândi.

Pregătiți-vă pentru mai multe schimbări

Ca urmare a pandemiei, tendințele în comerțul electronic au avansat într-un ritm incredibil de rapid în 2020. Și este probabil ca modificările pe care le-am enumerat aici să continue să se consolideze ca necesități pe tot parcursul anului 2021. Fiți pregătiți să treceți peste ele acum și să faceți modificările necesare pentru menține-ți afacerea de comerț electronic competitivă. Există mai puține oportunități de a aștepta și, dacă nu vă gândiți măcar să vă adaptați la câteva dintre aceste tendințe, vă veți găsi în curând că vă străduiți să țineți pasul.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *