7 pași pentru a dezvolta un profil ideal de candidat – Persona

Conform statisticilor recente, prioritățile de top pentru angajarea echipelor includ:

 • Aprovizionarea directă a candidaților.

 • Investiție în instrumente pentru a accelera procesul de angajare.

 • Planificarea succesiunii.

 • Stabilirea și menținerea unui impuls puternic al angajaților.

 • Construirea de bazine de talente pentru viitor.

În același timp, provocările cu care se confruntă echipele de recrutare de resurse umane includ ocuparea posturilor la nivel de intrare și angajarea de candidați care la început nu par a fi potriviți. Angajarea de directori care spun că angajările proaste nu au abilități soft, iar candidații care se răzgândesc sunt, de asemenea, capcane comune.

Profilurile de candidați, utilizate corect, sunt instrumente de recrutare extrem de puternice, folosite pentru a crea contururi ale celor mai bune trăsături de personalitate pentru orice post dat. În același timp, profilurile de candidați bine concepute pot permite echipelor de HR să scape de cele mai comune capcane ale procesului modern de recrutare.

Ce este un profil de candidat, vă puteți întreba?

Înțelegerea profilurilor candidaților

În multe organizații, profilurile candidaților sunt concepute pentru a funcționa ca planuri pentru a ajuta recrutorii să creeze profiluri cu trăsături de personalitate adecvate și atribute unice pentru un anumit rol deschis. Nu este ușor să găsești ceva dacă nu ai o idee despre ceea ce cauți, inclusiv despre candidații potriviți pentru un loc de muncă.

În multe cazuri, fișele postului sunt orientate spre descrierea unui loc de muncă. Profilurile candidaților, pe de altă parte, sunt concepute pentru a găsi persoana ideală pentru job. Pe termen lung, managerii de angajare pot folosi, de asemenea, profilul de candidat potrivit pentru a crea sistemul adecvat de recompensă și recunoaștere a colegilor pentru angajare.

Echipele de angajare pot folosi sisteme automate de recompensă, cum ar fi Nectar, combinate cu profilul candidatului, pentru a proiecta modalități simple și rentabile pentru forța de muncă modernă de a crește aprecierea și de a stimula conexiunile între diverse echipe.

Profilurile de candidați excelent concepute includ caracteristici ale recrutului, cum ar fi optimist, experiență în serviciul clienți, gânditor independent, încrezător, gânditor critic, adaptabil, orientat spre vânzări, rezervat etc. .

Profilurile candidaților sunt, de asemenea, concepute pentru a păstra datele profilului de rețele sociale ale fiecărui candidat și canalele de comunicare preferate. În plus, fiecare profil unic ar trebui să spună echipei de resurse umane, dintr-o privire, despre pregătirea fiecărui candidat, obiectivele de carieră, motivația și postul actual.

Beneficiile redactării profilurilor ideale de candidați

Profilurile de candidați bine concepute conduc la rezultate mai bune în general

O înțelegere completă a candidatului înseamnă că cineva va fi mai capabil să-și ajusteze campania de angajare. De asemenea, va spori capacitățile de predicție a succesului muncii din partea companiei. Cu cât profilul candidatului este mai bun, cu atât echipa de angajare va fi mai concentrată pe parcursul procesului de angajare.

Îmbunătățește strategia de aprovizionare a companiei

Cunoașterea de lucru a candidatului ideal înseamnă că vă puteți direcționa campania de aprovizionare exact în locurile în care puteți localiza candidații care posedă caracteristicile necesare. Pe măsură ce managerii de angajare se străduiesc să facă angajările potrivite, recrutorii individuali pot, de asemenea, economisi bani prin implementarea metodologiilor de aprovizionare adecvate aliniate cu acestea.

Oferă o metodă detaliată de scriere a fișelor postului

În acest caz, fișele postului înseamnă mai mult decât a face o listă aleatorie de responsabilități. Ele sunt de obicei o componentă detaliată și necesară pentru găsirea candidaților potriviți pentru o poziție. Odată ce echipa de angajare are o idee bună despre tipul de persoană pe care o caută, poate crea o descriere a postului vizată pentru fiecare post.

Cum să dezvoltați un profil de candidat

Dezvoltarea unui profil de candidat consecvent și aplicabil vine cu o mulțime de beneficii. Cu toate acestea, este mai ușor de spus decât de făcut. Profilurile excelente ale candidaților conțin detalii cheie, cum ar fi cultura companiei, rolurile și responsabilitățile, abilitățile cheie și trăsăturile de personalitate.

În multe cazuri, echipa de angajare se va strădui mai întâi să creeze un profil de candidat atrăgător. În continuare, ei vor face tot posibilul pentru a realiza acest profil. Etapele implicate în găsirea unui profil bun de candidat sunt unice și consecvente în toate industriile.

# 1 Echipa de angajare ar trebui să cerceteze îndatoririle asociate cu rolul

Acesta este primul pas standard în procesul de angajare, conform celor mai recente parametri de recrutare. Această etapă conturează îndatoririle rolului și ceea ce se așteaptă de la noul angajat.

Echipa de angajare ar trebui să se străduiască să obțină cât mai multe informații cu privire la rolul, inclusiv departamentul căruia îi va fi repartizat persoana, abilitățile profesionale și soft necesare pentru post și sarcinile zilnice pe care persoana va trebui să le asume.

De asemenea, compania poate verifica pe ascuns posturile vacante similare postate de concurenții săi. Acest lucru va oferi o privire convingătoare asupra tipurilor de abilități necesare pentru poziție.

# 2 Rețineți calitățile unice necesare pentru rol

În continuare, echipa de angajare vine cu o perspectivă unică a rolului potențial. Aceasta include detalierea dezvoltării profesionale și oportunităților de leadership disponibile care sunt prezente în acest rol. Aceasta înseamnă să subliniezi ceea ce ar face ca rolul să fie atrăgător pentru un freelancer, de exemplu.

Echipa de angajare ar trebui să descrie și ceea ce face ca poziția companiei să iasă în evidență față de concurenții săi.

#3 Echipa de angajare descrie identitatea și cultura companiei

Deși este evident că mai mulți candidați pot fi potriviți bine pentru organizația dvs. datorită calificărilor lor profesionale și experienței de lucru cumulate, trăsăturile lor de personalitate pot să nu se potrivească atât de bine.

În acest moment, echipa de angajare trebuie să țină cont de comportamentele și atitudinile așteptate ale companiei. Echipa ar trebui să ia în considerare, de asemenea, misiunea și viziunea companiei și apoi să pună întrebări, cum ar fi ceea ce o potențială angajare va adăuga la valoarea generală a companiei și cum va avansa el sau ea viziunea companiei.

Managerii de angajare pot folosi unele dintre cele mai bune instrumente pentru a identifica cele mai compatibile angajări, inclusiv teste de abilități cognitive, teste de agilitate de învățare, evaluări de potrivire culturală, interviuri virtuale, teste de judecată situațională și chestionare de personalitate.

Testele de evaluare suplimentare pe care potențialii angajați le pot face pentru a stabili potrivirea candidaților includ:

 • Simulări de asistență prin chat live.

 • Evaluări ale limbajului vorbit.

 • Lucrați de acasă diagnosticarea sistemului.

 • Teste de competență lingvistică.

 • Teste de dactilografiere.

 • Teste de multitasking/ schimbare de context.

# 4 Subliniază-ți abilitățile hard și soft necesare pentru post

Abilitățile soft sunt un factor critic și includ creativitatea, capacitatea de rezolvare a problemelor și fiabilitatea. Pe de altă parte, abilitățile dure includ seturi de abilități solide și specifice, cum ar fi crearea de buletine informative pentru companie, programare, marketing digital și contabilitate.

În general, este ușor să cultivați și să îmbunătățiți abilitățile hard, dar abilitățile soft s-ar putea să nu fie atât de ușor de validat.

# 5 Notează o listă de trăsături și atribute pe care compania le caută

Este întotdeauna o idee bună ca echipa de angajare să scrie exact ceea ce caută. Acest lucru promovează obiectivul de a identifica candidații ideali pentru post. Acest lucru se realizează prin crearea de coloane cu cele mai importante trăsături mai întâi, urmate de trăsăturile mai puțin dorite.

Pe termen lung, acest tip de muncă permite companiei să economisească bani și să faciliteze examinarea aplicațiilor pe măsură ce sosesc. Acest lucru este ușor de realizat prin căutarea de cuvinte cheie combinate cu caracteristicile solicitantului, în special cele notate în primele câteva coloane.

Sursa imaginii

#6 Echipa de angajare trebuie să adopte așteptări realiste ale grupului de potențiale angajări

Un defect comun în rândul echipelor de angajare este să se aștepte la perfecțiune. Este aproape imposibil să găsești un candidat care să îndeplinească toate criteriile așteptate pentru postul în viața reală. Chiar dacă coloanele de trăsături vă vor ghida în identificarea candidaților, nu trebuie să vă așteptați ca toți să fie prezenți în primele câteva coloane, așa cum este indicat mai sus.

În multe cazuri, potențialele angajări vor poseda cele mai multe dintre abilitățile soft pe care echipa de angajare încearcă să le recruteze, inclusiv creativitatea și o mentalitate de rezolvare a problemelor. Totuși, nu se caută toate abilitățile grele.

În acest caz, este în cele din urmă foarte important să definiți așteptările realiste de la candidați și să vă amintiți că „perfectul” nu există în lumea reală. Managerii de angajare care caută singura perfecțiune vor pierde o mulțime de talente existente.

#7 Evaluați în mod regulat candidații cu cele mai bune performanțe

Echipele de angajare ar trebui să observe în mod critic candidații cu cele mai bune performanțe pentru a-și determina competențele de bază și trăsăturile de personalitate. Acest lucru poate fi determinat răspunzând la întrebări precum ce fac candidații zilnic, ce le place la cultura lor, ce abilități au care i-ar ajuta să strălucească și cum își petrec timpul online.

Următorii pași: Arătați potențialilor angajați la ce să se aștepte

Trebuie să rețineți că nu este vorba doar de a găsi angajatul potrivit pentru companie. Este, de asemenea, să vă asigurați că compania este potrivită pentru angajat. Câteva moduri de a face acest lucru includ:

 1. Oferirea potențialilor recruți un tur al biroului

 2. Aveți o pagină web dedicată pe care potențialii angajați să poată accesa pentru a afla mai multe despre cultura companiei dvs. și despre echipa dvs. actuală. De exemplu, Rosenbaum & Rosenbaum are o pagină dedicată care prezintă avocații lor vizitatorilor web:

Acest lucru îi poate ajuta pe potențialii angajați să vadă cu cine vor lucra, ce calificări au și la ce se pot aștepta.

 1. Oferiți-le potențialilor dvs. angajați o estimare a cât vor fi plătiți dacă vor primi locul de muncă. Compania ta poate fi minunată, dar nimeni nu lucrează pentru dragoste și aer curat, așa că este o necesitate să fii transparent în ceea ce privește plata. Puteți face acest lucru prin crearea unei pagini generale pe site-ul dvs. web care explică modul în care angajații vor fi plătiți sau informându-le angajații spunându-le direct.

 2. Majoritatea potențialilor angajați te vor verifica pe rețelele sociale, așa că asigură-te că te prezinți pe tine și echipa ta într-o lumină pozitivă. De exemplu, avocatul Brian White & Asociații de pe Facebook actualizează frecvent urmăritorii cu cum arată viața de birou în spatele ușilor:

A fi activ pe rețelele sociale și pe propriul site web este, de asemenea, benefic pentru eforturile tale generale de SEO și te va ajuta să te poziționezi mai bine pe motoarele de căutare.

În concluzie

Echipele de angajare din întreaga lume doresc să fie mai productive și mai eficiente în aprovizionarea, selectarea, intervievarea și evaluarea potențialelor angajări. Aceasta înseamnă că ar trebui să investească în prealabil și în dezvoltarea unor profiluri ideale de candidați care se potrivesc îndeaproape cu oamenii pe care doresc să-i angajeze.

Pe termen lung, acest lucru ajută la angajarea de candidați mai buni și face ca procesul de recrutare să fie bazat pe date, economisind în același timp bani pe termen lung. În cele din urmă, acest lucru face ca echipele de angajare să fie mai eficiente în potrivirea potențialelor angajări cu pozițiile și pentru a minimiza timpul necesar pentru integrarea unui nou angajat.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *