7 pași pentru a construi o strategie de recrutare în rețelele sociale

Rețelele sociale sunt aici pentru a rămâne

Platforme de social media continua să domine web ca conducere canale de comunicatie. Site-uri precum Facebook, Twitter și Instagram numără utilizatorii în miliardearătând clar companiilor că ar trebui să fie mai mult atent dintre ei.

Chiar aveți nevoie de o strategie de recrutare în rețelele sociale?

Una dintre activitățile cele mai populare și mai utile pe care le puteți folosi prin intermediul rețelelor sociale este acțiunea recrutarea candidatilor. Utilizarea rețelelor sociale în recrutare este cunoscută ca recrutarea socială. Recrutarea socială este una dintre cele cel mai productiv marketing de recrutare strategii.

Descărcați Lista celor mai productive strategii de marketing de recrutare care te va ajuta să atragi și să angajezi cei mai buni talente!

Studii arată că candidații la post prefera folosind rețelele sociale ca mijloc de caută de lucru mai mult decât orice altă metodă. Potrivit unui recent Sondaj LinkedIn, jumătate dintre profesioniști urmăresc companii pe rețelele de socializare cu intenția de a rămâi la curent cu locurile lor de muncă.

Fiecare companie are locuri de muncă disponibile dintr-un motiv sau altul – inclusiv al dumneavoastră. Ce mai bine mod de a umple golul proverbial decât prin folosind rețelele sociale pentru a-ți promova marca de angajator?

În această postare pe blog, vom arunca o privire câțiva pași care te poate ajuta atrageți candidați relevanți și angajați talente de calitate în cel mai scurt timp.

Cum să construiți o strategie de recrutare în rețelele sociale?

Am întrerupt procesul complicat al construirea unei strategii de recrutare pe rețelele sociale în 7 pași ușor de urmat:

Pasul #1: Alegeți platformele potrivite

Platformele de social media se încadrează în mai multe categorii diferite. Unele sunt folosite de casual utilizatorii de internet ca mijloc de a comunica cu prietenii și cei dragi. Alții preferă să folosească rețelele sociale ca mijloc pentru Rețele B2B, bloggingul companiei si alte activitati.

Alegerea platformei potrivite pentru specificul dvs industrie și Descrierea postului este foarte important. Pentru exempluputeți căuta un manager de conținut prin Facebook, dar este mult mai probabil să găsiți o persoană talentată prin LinkedIn.

Aceeași regulă se aplică și pentru tip de continut sunteți pe cale să publicați. Postări pe blog funcționează mult mai bine pe LinkedIn decât pe Twitter sau Instagram. Definiți-vă așteptări și asigurați-vă că alegeți una (sau mai multe) platforme care se potrivesc cu dvs specific tendințele industriei.

Pasul 2: vizați candidați anumiți

Căutarea unui candidat pentru un loc de muncă nu este la fel simplu așa cum se pare. Poți avea cel mai bun posibil anunț locuri de muncă dar dacă nu reușești ţintă piața potrivită – nimeni nu va aplica pentru ea. Asigură-te că ești clar despre tip de oameni pe care vrei a atrage către compania dumneavoastră.

Vrei să atrage proaspăt absolvențistabilit profesionisti sau ceva la mijloc? Ai special cerințele pentru locul de muncă cum ar fi o anumită etică a muncii, fundal, statutul de familie și alte caracteristici? Acestea sunt important întrebări care te pot ajuta mai bine a determina care candidați marca dvs într-adevăr are nevoie.

Puteți evita o mulțime de timpi de nefuncționare pur și simplu crearea unei persoane candidate și centrare întreaga campanie de recrutare pe aceasta. Va face inapt candidați trece pe aplicație în timp ce încurajatoare alţii să trimite CV-urile și scrisorile de motivație ale acestora.

Pasul 3: Creați un calendar de conținut

Atragerea candidaților de înaltă calitate înseamnă a fi consistente si persistente. Asigurați-vă că sunteți gata să creați continutul de recrutare timp de câteva săptămâni în avans.

Puteți automatiza conținutul menționat prin intermediul rețelelor sociale de către programare aceasta. Se va posta automat în funcție de cerințele dvs. personalizate și se va asigura că puteți concentrare pe evaluarea datelor și crearea ulterioară de conținut. A calendarul de conținut va face mai ușor pentru oameni să vadă anunțul de deschidere a unui loc de muncă și să reacționeze la acesta.

Cu atât mai mult de multe ori postezi, mai bine șansele tale sunt să fii depistat. Asigurați-vă că nu exagera Cu toate acestea, platformele de social media funcționează în același mod în care face SEO. Prea mult continutul (chiar si continutul bun) te poate pune pe lista neagra a spam afacerilor.

Pasul #4: Încurajează interacțiunea

Joacă cu îndemnuri (CTA) a imens rol în recrutarea social media. Deși este adevărat că candidații caută de lucru și natural răspunde la postări interesante, trebuie asigura că se întâmplă de fapt. Include motivaționalemesaje în mișcare în anunțul dvs. de angajare.

Lucruri ca “înscrie-te astăzi – schimbă-ți ziua de mâine” și similare ar trebui incluse în postările tale pe rețelele sociale. Sunt uşor pentru a digera și a face interesant pentru ca utilizatorii rețelelor sociale să ia în considerare și, eventual, să aplice pentru muncă.

Dacă cauți nomazi digitali sau freelanceriați putea lua în considerare localizarea conținutul dvs. pentru măsură suplimentară. Verificați cel mai mare traducere companii de pe web și vedeți dacă puteți găsi ajutor de la un traducător profesionist pentru a face acest lucru. La urma urmei, sunt șanse să nu ai deja pe statul de plată vorbitori nativi de spaniolă, chineză sau rusă (pentru a numi câțiva).

Pasul 5: Stabiliți reguli și cerințe

În ceea ce privește fișele postului, ar trebui să fii conștient de toate Detalii referitor la aceasta. Asta înseamnă că ar trebui defini întregul proces de aplicare La scrisoare inainte de postand orice.

O strategie de recrutare în rețelele sociale nu este diferită de recrutarea tradițională de resurse umane când vine vorba de reguli și cerințe. Setați reguli stricte de formatare, documentare și reluare pentru candidații dvs.

Nu te baza pe improvizație și nu te aștepta la fiecare aplicație care îți iese în cale. Cei care nu vă respectă regulile vor continua să facă același lucru dacă le acceptați. Asigurați-vă că sunteți văzut ca profesional și că tu aştepta nimic mai puțin de la potențialii colegi.

Pasul 6: Comunicați prin intermediul rețelelor sociale

Natura canalelor de social media dictează direct comunicare. Paginile tale de socializare pot servi cu ușurință ca asistență pentru clienți backdoor pentru orice potential candidat.

Este posibil ca oamenii să ceară adiţional informații despre plasament, compania în sine sau procesul de recrutare. Instruiește-ți managerii de rețele sociale să răspunde la toate întrebările în ceea ce privește locurile de muncă deschise.

Nu ignora aceste mesaje din moment ce vor Reflectați prost pe clasamentul pe rețelele sociale și pe vizibilitatea generală. Site-uri precum Facebook și Twitter preferă să afișeze pagini care raspunde frecvent mesaje private, spre deosebire de cele care nu. Fii parte din primul și arătați o voință bună răspunzând chiar și întrebările legate marginal.

Pasul #7: Nu-i lăsa să aștepte

Platformele de social media încurajează timpi de răspuns rapid și schimbarea rapidă a informațiilor. Urma această logică dacă intenționați să utilizați recrutarea pe rețelele sociale.

Odată ce aplicațiile încep să vină, asigurați-vă că dvs reveniți la candidați cât mai curând posibil. Dacă nimic altceva, creați un automatizate mesaj de răspuns care va asigura o experiență excelentă candidaților.

Compania ta poate obține o mulțime de reputație rea prin ignorarea mesajelor directe, mai ales dacă este ceva la fel de important ca plasarea unui loc de muncă. Oricine ți-a trimis CV-urile are mare nevoie de angajare. Arată-le respectul thei merita de răspunzând cu întrebări suplimentare sau o programare la interviu cât mai curând posibil pentru a evitați experiența proastă a candidatului.

Concluzie: clătiți și repetați

Odata ce tu a stabili brandul dvs. ca dependent de recrutare pe rețelele sociale, oamenii vor fi dornic pentru a vedea Mai mult deschideri. Învață-i pe adepții din rețelele sociale să fie pe atenţie pentru posibila angajare de catre acordând mare atenție la postările tale. Veți crea treptat un organic baza de urmăritori pe care o puteți folosi promova nu numai a ta deschideri dar produse și alte știri conexe.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *