7 moduri în care companiile mici pot depăși marile corporații

Inovația are puterea de a conduce chiar și cele mai mici afaceri către succes, dar este suficientă pentru a le ajuta să preia cele mai mari corporații?

Nu este o întrebare ușor de răspuns, dar tot ce trebuie să facem este să ne amintim că multe companii care conduc lumea astăzi au început ca întreprinderi mici. Vizionarii din spatele acestor companii au fost inovatori. Au lovit formulele câștigătoare și restul, după cum se spune, este istorie.

Este mai ușor pentru antreprenori să lanseze startup-uri astăzi decât acele firme din trecut. Vă puteți conecta la o lume de oportunități de afaceri de pe laptopul dvs., puteți utiliza o mulțime de instrumente online pentru a gestiona operațiunile și vă puteți comercializa marca unui public de milioane prin intermediul rețelelor sociale (cum ar fi Quire, o platformă modernă de management de proiect spune„a crea este un lucru: a face oamenii să știe despre asta este o altă poveste”).

În ciuda acestui fapt, inovația rămâne un factor cheie pentru a duce orice afacere către succesul global – deci cum pot companiile mici să depășească corporațiile mari inovatoare?

Având în vedere acest lucru, iată șapte moduri în care puteți folosi inovația pentru a concura cu firme mai mari.

1. Concept mai rapid până la execuție

Lovind pe o idee irezistibilă este un moment incredibil de interesant pentru orice afacere mică. Dar, de fapt, efectuarea cercetării și dezvoltării pentru a aduce asta de la stadiul de concept la un produs sau serviciu comercializabil este un proces lung și provocator.

Din fericire, totuși, este încă mult mai ușor pentru întreprinderile mici decât pentru companiile mai mari.

De ce? Pentru că sunt mai puține cercuri prin care să sari. O idee pentru un produs sau serviciu nu trebuie să meargă la o echipă de directori și acționari pentru aprobare, dintre care unii pot fi bazați în cealaltă parte a lumii, într-un fus orar diferit. Nu este nevoie să așteptați să discute planul de afacerievaluează modul în care se încadrează în programare, buget și așa mai departe și derulează o idee prin intermediul comitetului.

Pentru întreprinderile mici, realizarea unei idei poate fi la fel de simplă ca un angajat care se apropie de manager pentru a formula împreună o strategie. Aceasta înseamnă că vă puteți aduce inovația în lume mai repede decât concurenții mai mari – și vă puteți stabili ca o forță de luat în seamă, un David către Goliat.

2. Forță de muncă mai mică + legături mai strânse = muncă în echipă mai puternică

Cercetările arată că o medie de afaceri americane mici are mai puțin de 100 de muncitoriiar acești lucrători sunt responsabili pentru crearea mai multor noi locuri de muncă decât companiile mai mari cu peste 500 de angajați.

Cu cât echipa ta este mai mică, cu atât este probabil să fie mai aproape. Oricine are experiență într-o afacere mică (inclusiv acest scriitor) știe că este ușor să formați legături strânse cu oameni din întreaga forță de muncă atunci când sunteți doar câteva zeci de persoane la fața locului.

Ca urmare, companiile mai mici au mai multe șanse să se unească și să se arunce în atingerea unui obiectiv comun decât cele mai mari. De asemenea, este mai simplu pentru manageri și liderii de echipă să țină personalul la curent cu privire la inovații, de ce contează acestea și ce beneficii înseamnă pentru toată lumea o lansare de succes a unui produs sau serviciu.

3. Adaptarea la revoluțiile tehnologice mai rapid

A inova poate însemna să faci schimbări majore în modul de lucru al întreprinderii tale mici. Acest lucru se poate datora faptului că mai mulți oameni sunt obligați să conducă cercetare de piata decât de obicei (de exemplu), sau instrumentele de management de proiect pe care te bazezi în mod obișnuit sunt prea stângace pentru a se adapta fluxului de lucru revizuit necesar pentru a atinge obiectivele la timp.

Din fericire, schimbarea și adaptarea la procesele stabilite este mai puțin dificilă pentru companiile mai mici.

Este posibil să aveți doar câteva departamente, fiecare cuprinzând trei sau patru persoane, de actualizat. Puteți începe să utilizați noi platforme și strategii cu mai puține perturbări: trecerea este mai ușor de negociat fără pericolul ca o companie cu sute de angajați să se oprească.

4. Un impuls mai puternic de a inova

Marile corporații care și-au stabilit un punct de sprijin sigur în industria lor au puține motive să inoveze: cele mai de succes mărci cu produse sau servicii la cerere constantă au câștigat deja jackpot-ul, așa că de ce prioritizează inovația?

Acesta poate fi un mod destul de simplist de a gândi, dar este adevărat. Și de aceea, întreprinderile mici au mai multă dorință de a angaja lucrători capabili să gândească în afara cutiei și să găsească oportunități valoroase de a deveni creativ.

Startup-urile și companiile în creștere ar trebui să ia în considerare mediul angajaților atunci când angajează. Au fost ei responsabili pentru a ajuta foștii angajatori să se dezvolte în moduri noi și interesante? Au abilități care s-ar putea dovedi benefice pentru conceptualizarea ideilor revoluționare?

Identificarea capacităților și talentelor personale ale lucrătorilor poate ajuta întreprinderile mici să găsească inovatori, chiar dacă nu au neapărat calificările formale pe care le așteptați. Companiile mai mari tind să se concentreze pe găsirea de oameni care se potrivesc doar criteriilor lor bine definite – și ar putea rata din cauza asta.

5. Gândirea inovatoare stimulează creșterea la nivel de companie

Inovația potrivită poate transforma întreaga traiectorie a companiei dvs. Puteți aduce pe piață un produs de care consumatorii nici măcar nu își dau seama că au nevoie, dar care aparent nu pot trăi fără.

Și aceasta este o veste bună pentru întreaga afacere. Mai multe venituri înseamnă mai mulți bani pentru a merge în jurul unei echipe mai mici, ca să nu mai vorbim de echipamente și facilități modernizate. Mai multă credibilitate și conștientizare a companiei dvs. înseamnă că angajații devin și candidați mai atrăgători pentru roluri viitoare.

Adoptarea acestei mentalități poate încuraja întreaga echipă să contribuie la lansarea unei inovații: fiecare ar trebui să poată ajuta în felul său. În marile corporații, toată lumea este doar un roți dințat într-o mașină vastă, iar șansele ca venituri mai mari să se scurgă la grile de salarizare mai mici sunt mici (cel puțin).

6. Mai puțin pericol atunci când încerci idei nedovedite

Dacă un brand global are o idee disruptivă care îi va consuma întreaga forță de muncă și va însemna o schimbare de direcție, acționarea asupra acesteia este un risc mult mai mare.

Au mult mai mulți bani de investit, dar mai mulți de pierdut. O bază de clienți mai mare înseamnă mai mulți oameni în funcție de produsele sau serviciile lor curente. Și abordarea unui creditor pentru finanțare pe baza unei idei nedovedite le-ar putea afecta credibilitatea – doar imaginați-vă impactul asupra reputației lor dacă inovația eșuează.

Întreprinderile mici nu trebuie să-și facă griji pentru nimic din toate acestea. Au mai puțini oameni care depind de ei. Au mai puțini acționari de convins. Ei se confruntă cu mai puțin pericol de a-și distruge reputația și de a pierde ani de venituri.

De asemenea, poate fi mai ușor de câștigat acces la finanțare de care aveți nevoie, deoarece probabil că căutați o sumă mai mică. S-ar putea chiar să găsiți tot sprijinul de care aveți nevoie cu un card de credit sau două.

Pe scurt: riscul este mai mic. Recompensa este mai mare.

7. Mai aproape de clienți

Cu cât o companie este mai mare, cu atât poate fi mai greu să construiești legături puternice cu clienții.

Unul dintre motive este că avem tendința de a vedea corporațiile mai mari ca fiind mașini autonome, fără chip. Sunteți doar un consumator din milioane – de ce v-ar acorda atenție?

Un alt motiv este numărul mare de cereri de asistență și obligațiile de marketing pe care le au. Mărcile masive au nevoie de echipe mari pentru a interacționa cu publicul lor prin telefon, e-mail, chat live și rețele sociale. Inevitabil, unii clienți vor rămâne în așteptare.

Aceasta este o mare problemă atunci când aproape jumătate dintre consumatori (din America de Nord și Europa) vor abandona un brand dacă o fac primesc continuu servicii slabe.

Întreprinderile mai mici, totuși, au mai puțini consumatori cu care să se ocupe. Și asta înseamnă că poți afla mai multe despre modul în care produsul sau serviciul tău inovator le va afecta.

O întreprindere mică poate investi mai mult în publicul său și poate înțelege punctele lor critice explicite.

Gandeste-te:

  • Le place sunetul conceptului tău?
  • Există o piață pentru inovația dvs.?
  • Ce perspective puteți obține vorbind pe larg cu clienții?

Răspunsul la aceste întrebări și apropierea de public poate genera inovație, ajutându-te să concurezi cu mărci mai mari.

IMM-urile pentru victorie

Lansarea unui startup sau ducerea afacerii tale mici la nivelul următor este o perspectivă descurajantă. Piața este mai competitivă ca niciodată, clienții au o gamă mai mare de opțiuni din care să aleagă și nenumărați oameni au mijloacele de a aduce o idee ca a ta cumpărătorilor.

Dar există o mulțime de spațiu și oportunități pentru întreprinderile mici de a-și inova calea către succes. Urmați sfaturile explorate mai sus pentru a încuraja inovația în întreprinderea dvs. și pentru a vă aduce echipa împreună într-un obiectiv comun: evoluția de la defavorizat într-un mare lovitor.

JT Ripton este un consultant de afaceri și un scriitor independent din Tampa. JT a scris pentru companii precum T-Mobile și altele. Îl poți urmări pe Twitter @JTRipton.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *