7 mișcări inteligente de marketing în rețelele sociale pentru afacerile locale

Pentru că Facebook nu este doar pentru fotografii de petrecere

Utilizarea rețelelor sociale pentru a ajuta la atragerea de noi clienți și pentru a-i păstra pe cei actuali poate fi un act de echilibru. Fără nicio prezență online, compania ta pierde o bază imensă de clienți. Dar o afacere care copleșește cititorii cu prea multe postări poate, de asemenea, să înstrăineze clienții. Care este cel mai bun mod de a vă implica publicul online – fără a-l determina să apese butonul de anulare a prieteniei?

În multe feluri, puteți cultiva o prezență în rețelele sociale, imitând relațiile care funcționează în viața reală. Imaginează-ți un eveniment de networking: ai prefera să vorbești cu o persoană care te implică într-o conversație prietenoasă despre domeniul tău sau cu persoana care își petrece fiecare răsuflare încercând să-ți vândă ceva? Prin cultivarea unui raport prietenos cu publicul dvs. pe rețelele sociale, afacerea dvs. poate menține clienții interesați și implicați. A avea o conversație cu publicul tău, în loc să „vorbești” la ei, poate merge mult.

Amintiți-vă: încercați să ajungeți la clienți cunoscători de tehnologie, dintre care mulți trăiesc și respiră pe rețelele sociale. Postarea de conținut compulsiv, demn de partajat pe canalele adecvate, nu poate decât să vă ajute la dezvoltarea afacerii. Și când se îndoiește, imaginile cu pisici sunt probabil o idee bună. Aceasta este Internetul, la urma urmei.

1. Oferă oferte exclusive

Toată lumea adoră chilipirurile, iar adepții tăi din rețelele sociale vor răspunde probabil bine la reduceri și oferte. „Dacă le oferiți adepților din rețelele sociale oferte și promoții exclusive, puteți dezvolta un public mai larg”, a scris antreprenorul și CEO-ul AJ Agrawal pentru Inc. Clienții dvs. au șanse mai mari să rămână implicați cu marca dvs. atunci când sunt disponibile oferte potențiale. A te simți ca un „insider” cu reduceri exclusive este un avantaj suplimentar. De exemplu, dacă aveți cupoane grozave care sunt numai oferite pe site-urile tale de socializare, clienții tăi vor fi mai înclinați să apese butonul „Like”. Ofertele online sunt o modalitate excelentă pentru compania dvs. de a câștiga clienți fideli cu relativ puțin efort.

2. Obțineți analize

Mesajele tale ajung la publicul potrivit? Direcționarea rețelelor de socializare către persoanele cu cele mai multe șanse să vă devină clienți este cea mai bună modalitate de a profita la maximum de eforturile dvs. Din fericire, există modalități simple de a urmări accesul mesajelor dvs. După cum a explicat Drew Hendricks în Forbes„există și sute de instrumente pentru a analiza succesul și eșecurile campaniei tale pe rețelele sociale” și le poți folosi pentru a asigura succesul campaniei tale. Explorând aceste date pentru a crea un plan de acțiune pentru a ajunge la publicul țintă, puteți face ca rețelele sociale să funcționeze pentru dvs. în cel mai bun mod. Când vine vorba de transmiterea mesajului către persoanele potrivite, mai multe date este întotdeauna un lucru bun.

3. Conectați mai mult decât vindeți

Deși poate fi tentant să faci fiecare postare despre produsul sau serviciul tău, publicitatea constantă ar putea opri unii clienți. După cum a remarcat CEO-ul Ian Mills în Huffington Post, „Experții recomandă un raport de 80/20, cu doar 20 la sută din conținutul tău promoțională în natură, iar restul de 80 la sută constau în conținut care vă interesează cu adevărat publicul și îl implică în conversații.” Acest lucru vă va ajuta să mențineți publicul implicat fără a-și epuiza răbdarea, ceea ce va duce la dedicarea lor față de brandul dvs. pe termen lung. Dacă sunteți în afacerea cu vânzarea de vase de gătit, de exemplu, atunci postarea de rețete creative sau sfaturi de gătit ar putea fi o modalitate excelentă de a-ți menține clienții potențiali interesați.

4. Faceți comentarii

Partea socială a rețelelor sociale este crucială, iar multe întreprinderi mici și mijlocii ar face bine să intre în conversație. După cum a spus Gary Vaynerchuk, vedeta din rețelele sociale The New York Times„A asculta este cel punct. De aceea am decolat. Am răspuns la întrebările oamenilor, am creat context etc. Apoi ei făceau clic pe profilul meu și vedeau cine sunt și ce am făcut și asa am construit-olent și constant.” Echipa ta poate urma exemplul lui Vaynerchuk și poate interacționa cu clienții tăi online cât mai mult posibil. Comentând comentariile lor, de exemplu, sau răspunzând rapid la întrebări, puteți face ca afacerea dvs. să se simtă mai umană și personală.

5. Creați conținut care poate fi repostabil

Nu trebuie să faci fiecare tweet demn de un Pulitzer, dar merită să depui timp și efort în postările tale. După cum a scris antreprenorul și CEO Susan Gunelius Business Insider“Cu atât mai mult conținut uimitor pe care îl publicați online prin profilurile tale din rețelele sociale și destinațiile de marcă, cu atât mai mulți oameni vor dori să-l împărtășească cu publicul lor.” Dacă postările tale sunt lecturi amuzante, perspicace sau interesante, atunci există o șansă mai mare ca munca ta să fie partajată, ceea ce este, practic, expunere gratuită pentru compania ta. Deși s-ar putea să nu poți crea o postare care devine total virală, folosirea titlurilor care atrage atenția și a conținutului atent poate ajuta postările tale să iasă în evidență din mulțime.

6. Postați corect

Acest lucru poate suna ca o idee deloc, dar înțelegerea elementelor de bază ale platformei dvs. de socializare și postarea în consecință poate contribui în mare măsură către crearea de conținut șlefuit. Să știi „cum să folosești conținutul social pe fiecare unic canal pentru a maximiza rezultatele” este un factor cheie în jocul de social media marketing, așa cum a scris Michelle Crawley Avere. O postare lungă ar putea merge mai bine pe Facebook în loc de Twitter, în timp ce un videoclip scurt ar putea fi potrivit atât pentru YouTube, cât și pentru Vine. Obținerea elementelor de bază ale postării poate ajuta foarte mult în ceea ce privește menținerea publicului fericit. Dimensiunea corectă a imaginilor, de exemplu, poate menține postările tale să arate grozav, iar a te asigura că linkurile tale sunt live este o mare curtoazie pentru publicul tău.

7. Ascultă mai mult decât vorbești

Sau, în acest caz, citește mai mult decât scrii. Agenții de marketing în rețelele sociale ar face bine să „citească conținutul online al publicului țintă și jîn discuții pentru a afla ce este important pentru ei”, așa cum a scris expertul în comunicare de marketing Susan Gunelius Antreprenor. Să fii la curent cu știrile din domeniul tău, indiferent dacă ești un magazin de vinuri de specialitate sau o afacere de catering, este o modalitate excelentă de a rămâne la curent cu subiectele care vor capta interesul cititorului tău. Veți ști, de asemenea, ce subiecte au fost făcute până la moarte, iar acest lucru va face mai ușor pentru echipa dvs. să producă conținut proaspăt. Este un obicei ușor care te va ajuta să produci conținutul cel mai vizat pentru publicul tău.

Urmărește-ne pe Twitter @joinhomebase pentru mai multe sfaturi despre social media marketing pentru afacerea dvs.

setTimeout(funcție () {
!funcție (f, b, e, v, n, t, s) {
dacă (f.fbq) întoarcere;
n = f.fbq = function () {
n.callMethod ?
n.callMethod.apply(n, argumente): n.queue.push(argumente)
};
dacă (!f._fbq) f._fbq = n;
n.împingere = n;
n.încărcat = !0;
n.version = ‘2.0’;
n.coadă = [];
t = b.createElement(e);
t.async = !0;
t.src = v;
s = b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t, s)
}(fereastră, document, „script”,
„https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js”);
fbq(‘init’, ‘289044868114522’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
}, 3000);

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *