7 informații cheie pe care le puteți obține din analiza situațiilor dvs. financiare

Potrivit unui studiu publicat recent de firma de consultanta Bain & Company, doar aproximativ 10% din toate afacerile sunt capabile să realizeze o creștere susținută, profitabilă și continuă. Pentru a vă asigura că afacerea dvs. este capabilă să se împingă în acest grup talentat, va trebui să acordați o atenție deosebită situațiilor financiare și să faceți câteva ajustări.

Începeți prin a face o analiză lunară a situațiilor financiare pe dvs situația fluxurilor de trezorerie, adeverinta de venitși bilanț. Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți sau ce căutați când faceți acest tip de revizuire, consultați acest ghid.

În timp ce examinarea situațiilor financiare în fiecare lună poate părea a fi un pic de formalitate, aceste declarații vă pot ajuta să înțelegeți mult mai bine locul în care se află afacerea dvs. și tipurile de schimbări pe care va trebui să le faci pentru a-ți îndeplini obiectivele.

Chiar dacă ai un consultant financiar alături de dvs., va fi în continuare benefic să vă uitați atent, mai ales dacă căutați modalități de a vă dezvolta afacerea sau vă confruntați cu o decizie de cheltuieli mari.

În acest articol, vom discuta șapte dintre lucrurile pe care ar trebui să le căutați în mod activ. Efectuarea unei singure mici schimbări în cursul activității dvs. de afaceri poate avea nenumărate efecte pozitive, care se răspândesc în timp. După ce ai citit aceste 7 perspective cheie pe care le poți obține din situațiile tale financiare, vei fi supărat pe tine că nu ai făcut-o înainte!

1. Oportunități de externalizare

Pentru ca afacerea dvs. să se ridice la nivelul întregului său potențial economic, va trebui să faceți acest lucru reducere de costuri în orice mod posibil. Outsourcing financiar și contabilitate sarcinile către experți calificați vor scădea adesea costurile generale și vor crește calitatea generală – și este posibil să descoperiți că există și alte sarcini repetitive pe care le ar putea să externalizeze pentru a vă economisi timp și bani.

Sarcini precum contabilitatea, managementul sistemelor și raportarea financiară sunt printre sarcinile cel mai frecvent externalizate. De fapt, în studiul Bain, din cele 10 la sută dintre companiile care au fost considerate a fi viabile din punct de vedere financiar, 85 la sută au folosit „aprovizionarea cu capacități” sau alte metode strategice de externalizare.

Pe măsură ce vă puteți revizui situațiile financiare, fiți atent la sarcinile care ar putea fi gestionate de cineva din afara companiei dvs. Firmele externalizate vor face munca pe care sunteți incapabil sau prea ocupat să o faceți, iar externalizarea muncii dvs. vă va oferi timp și energie pentru a vă concentra asupra altor părți ale afacerii dvs.

2. Posibile deduceri fiscale

Sunt sute de unic deduceri fiscale disponibile pentru întreprinderi iar aceste deduceri fiscale pot avea un impact considerabil asupra profitului dumneavoastră. Făcând un efort de a fi „conștient de impozitare”, vă puteți îmbunătăți marjele de profit fără a fi nevoie să faceți modificări structurale. De asemenea, este important să fiți mereu la curent cu modificările legislației fiscale, deoarece acestea vă pot afecta afacerea în mod diferit în fiecare an.

Examinarea unui raport de cheltuieli vă poate ajuta să găsiți elemente cheie care să fie deduse din venitul raportat al companiei dvs. Aceste articole pot include orice, de la cheltuieli de transport la costuri de marketing și până la 50% pentru prânzurile profesionale. Se salvează chitanțele de-a lungul anului va face, de asemenea, mult mai ușor procesul de deducere.

3. Semne de fraudă

Chiar dacă afacerea dvs. este destul de mică, va exista întotdeauna cel puțin un anumit risc de fraudă.

Pentru a minimiza probabilitatea ca informațiile financiare să fie compromise, luați în considerare următoarele acțiuni:

  • Asigurați-vă că toate informațiile confidențiale sunt revizuite și deschise direct de dvs
  • Separați sarcinile financiare esențiale (facturare, depozite, contabilitate etc.)
  • Configurați plățile automate ale facturilor, atunci când este posibil
  • Stabiliți un set clar de practici contabile standardizate
  • Examinați-vă des situațiile financiare

Prevenirea fraudei este un proces activ; cu cât treceți mai mult timp fără să vă reconciliați cărțile, cu atât mai probabile cazuri de fraudă vor rămâne neobservate.

4. Oportunități de extindere

Dacă sunteți ca mulți proprietari de afaceri, probabil că aveți ambiții de a crește și extinde-ți afacerea peste orar. Cu toate acestea, indiferent dacă aceasta înseamnă achiziționarea unui birou, deschiderea unei noi locații sau testarea unei noi linii de produse, momentul extinderii dvs. va fi absolut critic.

Situațiile financiare vă vor ajuta să ilustrați dacă extinderea afacerii dumneavoastră este o posibilitate fezabilă sau nu. Ta marjele de profitraportul dintre datorii și capitalurile proprii și previziunile viitoare ale fluxului de numerar (deduse din situațiile fluxului de numerar) vor fi toate destul de relevante. Lucrul cu un contabil sau un consilier de afaceri vă poate ajuta să interpretați aceste informații în mod mai obiectiv.

5. Cheltuieli redundante

În mod ideal, afacerea dvs. va fi eliminat deja toate cheltuielile redundante. Cu toate acestea, majoritatea rapoartelor anuale arată că o companie plătește pentru aceleași rezultate de mai multe ori.

Multe dintre aceste concedieri nu vor deveni evidente până când cărțile afacerii dvs. nu vor fi clasificate și cuantificate în mod clar. Modificarea structurii de angajare, a opțiunilor de operare și a altor sisteme poate face o diferență majoră în timp.

6. Echilibrul contabil

După cum vă va spune orice contabil, echilibrul contabil este o necesitate absolută. Dacă activele tale nu sunt egale cu pasivele tale plus capitalul propriu, atunci este garantat că va fi ceva în neregulă cu cărțile tale.

Lipsa echilibrului contabil poate indica multe lucruri, inclusiv cifre inexacte, intrări clasificate incorect și chiar unele cazuri de fraudă. Indiferent de ceea ce poate cauza această problemă, va trebui să fie rezolvată și corectată rapid.

Poate doriți să luați în considerare achiziționarea de software de contabilitate specializat, cum ar fi QuickBooks sau Xero dacă încă îți faci contabilitatea în foi de calcul (sau deloc). Acest lucru vă va ajuta să vă gestionați vânzările și cheltuielile și să urmăriți tranzacțiile zilnice.

7. Oportunități de automatizare

Pe lângă monitorizarea activă a oportunităților de externalizare, afacerea dvs. ar trebui să caute și oportunități de automatizare. Pentru a determina dacă automatizarea este potrivită pentru dvs., va trebui să efectuați o analiză cuprinzătoare ținând cont de costurile de oportunitate.

În fiecare an, afacerea dvs. ar trebui să ia în considerare efectuarea unui „audit” intern în care să cântăriți cu atenție noile tehnologii – mașini, software, internetul obiectelor (IoT) etc. – cu nevoile dvs. actuale de operare. În timp ce automatizarea nu este mereu în interesul afacerii dvs., este adesea una dintre cele mai disponibile modalități de a vă asigura un avantaj competitiv.

Concluzie

Situațiile dvs. financiare, care includ bilanț, adeverinta de venit, situația fluxurilor de trezorerie, și diverse altele — sunt mult mai mult decât o simplă formalitate. Acestea ilustrează starea afacerii dvs., defectele sale și caracteristicile sale cele mai valoroase.

Făcându-ți timp să examinezi cu atenție aceste declarații, te poți stabili ca unul dintre cele 10% dintre companiile care au atins viabilitatea financiară deplină.

Vinnie este un om de afaceri, antreprenor, avocat, autor, soț și tată. El este căsătorit de peste 20 de ani cu soția sa Debbie și au patru copii. Este avocat și este specializat în antreprenoriat, social media marketing, publicitate online, marketing afiliat, marketing digital, strategie de afaceri, dezvoltare de echipă, leadership, finanțe, dezvoltare de afaceri, marketing prin e-mail și multe altele! În 2014, a co-fondat și a devenit CEO al Fully Accountable, o firmă de servicii complete, externalizate de contabilitate și finanțare pentru afacerile digitale și de comerț electronic. Cinci ani mai târziu, Fully Accountable este lider în industrie, deservind sute de companii numai în comerțul electronic și digital. Echipa noastră este experți în digital; „vorbim digital”.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *