7 forme de anuități pasive

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii devin interesați de investiții este faptul că pot inceteaza lucrul și trăiește datorită lor, prin crearea de venit pasiv.

Cu anuitate înseamnă un flux de numerar recurent care sosește pentru o lucrare făcută o dată sau de mai multe ori, căreia nu mai trebuie să-i dediți atât de mult timp sau energie, sau datorită unui activ inclus în portofoliu.

ȘI totuși, este important de subliniat că în realitate nu există nicio formă de venit pasiv căreia să nu i se dedice niciodată un minim de timp. Cu siguranță nu vor necesita la fel de mult timp ca munca activă, dar de obicei este necesară întotdeauna un minim de atenție.

Deci nu crede nu oamenilor care iti ofera acel gen de afacere sau investitie in care pui bani, sau lucrezi pe o perioada foarte scurta, si carora nu va mai trebui sa le dedici niciodata timp, pentru a mentine constant cash-flow-ul generat.

În acest sens, este la fel de important să stai departe de oamenii care îți spun că există o singură modalitate de a genera venituri. Pentru că nu este adevărat!

Există diverse opțiuni și o persoană ar trebui să își structureze strategia pentru atingerea libertății financiare, dacă asta își dorește, în funcție de caracteristicile și obiectivele sale.

Să vedem câteva dintre ele.

Împrumut peer-to-peer

The de la persoană la persoană împrumutul este o formă de finanțare oferită de persoane private. Pur și simplu o persoană împrumută bani unui terț, de la care va primi dobândă.

Această formă de anuitate poate fi chiar de natură imobiliară, datorită și noilor instrumente financiare, cum ar fi crowdfunding imobiliar. Desigur, dacă există un suport tangibil, cum ar fi o proprietate, nivelul riscului investițional este și el scăzut.

Cu toate acestea, de obicei riscul asociat cu peer to peer este mediu-ridicat, din cauza diverselor nuanțe pe care le poate lua investiția. În timp ce venitul pe care îl poate genera este similar cu cel al unei investiții cu risc scăzut.

venituri financiare

Acolo venituri financiare este probabil una dintre cele mai cunoscute forme de venit pasiv din lume.

Este generată datorită introducerii în portofoliul cuiva a unor instrumente financiare care realizează periodic profit.

De exemplu, corporațiile tind să distribuie dividende persoanelor care dețin acțiuni la aceeași corporație. Cupoanele de obligațiuni sau obligațiunile pot genera, de asemenea, un flux de numerar în același mod ETF-uri la distributie.

In ceea ce priveste bursa, de obicei vorbim de o anuitate intre 2% si 6% pe an.

Miza

The miza este o formă de venit pasiv născută recent datorită criptomonede.

În practică, există unele criptomonede și unele platforme care oferă o „recompensă” economică recurentă deținătorilor aceleiași criptomonede sau pentru că aceștia decid să blocheze, renunțând deci la posibilitatea de a vinde, o anumită criptomonedă pentru o anumită perioadă de timp.

Desigur, venitul variază în funcție de valoarea criptomonedei de pe piață, prin urmare această formă de venit este supusă marii volatilități tipice criptomonedelor. De obicei, însă, vorbim de o anuitate care variază de la 5% la 10% anual.

Este interesant, dacă vreți să mizați, să luați în considerare și stablecoins, adică criptomonede a căror fluctuație de preț este aproape nulă, având în vedere că de obicei sunt ancorate unui activ fizic, precum dolari, euro sau aurul.

Închiriere imobiliară

L’inchiriere imobiliara este probabil forma de venit pasiv preferată de italieni.

De fapt, este o investiție cu risc scăzut, pentru că există un suport tangibil care este, de fapt, o proprietate.

Pur și simplu, pentru a genera un venit dintr-o proprietate, trebuie să cumpărați o proprietate la un preț avantajos, să o renovați dacă este necesar, iar apoi să o lăsați unei terțe persoane să locuiască acolo în schimbul unei sume lunare de bani de obicei, chiria.

Cele mai cunoscute sunt închirierile pe termen lung, care de obicei variază de la 4 ani în sus, dar închirierile pe termen scurt, închirieri pentru studenți, airbnbs sau închirierea de camere și paturi sunt la fel de interesante.

Subînchiriere imobiliară

Acolo subînchiriere imobiliară constă în semnarea unui contract de închiriere pentru o proprietate, iar apoi, în loc de a merge să locuiască acolo, repropunerea aceluiași imobil unei terțe persoane pentru o chirie mai mare.

Diferența dintre chiria plătită de terț și chiria pe care ați plăti-o, va fi venitul dvs.

Nu este ceva ce se poate face întotdeauna cu orice proprietate. Dacă sunteți interesat de această formă de investiție, Aici puteti gasi mai multe informatii.

Filialele

Se poate întâmpla în timpul călătoriei dumneavoastră ca investitor să vă confruntați cu oportunitatea de a ajuta financiar aagenţie să se nască sau să crească, apoi să devină membri.

În aceste cazuri, dacă firma crește suficient, la un moment dat se plătesc sume de bani periodic partenerilor.

Partea interesantă este că acest venit poate crește exponențial, datorită creșterii continue a companiei.

Firme automatizate

O companie automatizată este o companie capabilă să producă în continuare în ciuda absenței proprietarului, care totuși va continua să primească venituri din aceasta.

În zilele noastre este posibil să creezi companii automatizate online și offline, dacă alegi strategiile potrivite de urmat. Alegerea colaboratorilor și crearea unei echipe căreia să îi delege diferitele procese vor fi cu siguranță esențiale.

Aceasta poate include, de asemenea, activități antreprenoriale sau de vânzări, cum ar fi dropshipping-ul sau autopublicarea.

Aceste 7 forme de venit pasiv nu sunt singurele modalități de a genera un venit automat. Pe parcursul călătoriei dumneavoastră ca investitor vor exista oportunități care, dacă sunt exploatate în mod inteligent, pot genera un flux de numerar recurent fără a necesita o atenție constantă.

De exemplu, colaborarea sau contribuția la crearea colaborărilor ar putea duce la primirea unui venit economic, chiar periodic, pentru contribuția proprie.

De obicei, un venit pasiv produce mult mai puțin decât un venit activ, deci generat de muncă constantă. Dar, așa cum am spus la începutul articolului, totul depinde de calea pe care doriți să o urmați și de obiectivele pe care le aveți.

Trebuie să începem întotdeauna cu o autoanaliză. Să înțelegi dacă pentru tine poate fi liber de orice constrângeri de muncă este mult mai important decât să câștigi sume mari, de exemplu.

Amintiți-vă că nu există o alegere corectă sau greșită. Depinde de la persoană la persoană.

Cu toate acestea, dacă sunteți interesat să descoperiți și să înțelegeți mai bine lumea investițiilor în general, sau să găsiți alte persoane cu care să discutați despre aceasta și cu care să colaborați în viitor, atunci vă invităm să vă alăturați comunitate gratuit, unde poți găsi tot ce cauți.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *