6 Sfaturi pentru Ace It

Cum să angajezi noi angajați – de la distanță?

Cea mai mare schimbare pe care pandemia globală COVID-19 a adus-o în prim-plan este modul în care lucrează oamenii. Cu milioane de oameni nevoiți să se izoleze, companiile au fost nevoite să-și regândească strategiile operaționale pentru a continua.

O strategie-cheie pe care au adoptat-o ​​majoritatea liderilor de afaceri și directorilor de afaceri este munca la distanță. În SUA, un sondaj realizat de Seyfarth a constatat că 67% dintre angajatori le-au cerut angajaților de la fața locului să lucreze de acasă în timpul crizei COVID-19.

Dar munca de la distanță nu a început odată cu pandemia de COVID-19. Tocmai a fost declanșat de criza actuală, în măsura în care acest mecanism de funcționare a devenit acum noua normalitate. Aceasta înseamnă că, dacă trebuie să angajați noi talente pentru afacerea dvs., ar trebui să fiți pregătit să faceți acest lucru de la distanță.

Beneficii de recrutare la distanță

Recrutarea de la distanță are multe beneficii. Iată doar câteva dintre ele! Recrutarea de la distanță vă permite să:

 1. Depășește barierele geografice
 2. Atrageți un număr mai mare de aplicații
 3. Aduceți resurse cu calificare unică de pe tot globul.

Recrutarea de la distanță oferă o modalitate de a depăși provocările pe care le prezintă Covid-19 pentru afacerea dvs. Vă ajută să rămâneți pe linia de plutire și să rămâneți relevant prin atragerea și păstrarea angajaților talentați.

Ce presupune recrutarea la distanță?

Tehnologia se află în centrul recrutării de la distanță. Pentru a sursa, selecta, intervieva și angaja angajați virtual, aveți nevoie de instrumentele de recrutare potrivite care vă permit să vă conectați cu potențiali angajați din diferite locații geografice.

Dar este suficientă tehnologia? Nu chiar! Recrutarea de la distanță necesită, de asemenea, să vă refabricați strategiile, să vă echipați cu abilitățile potrivite și să vă modificați stilurile de recrutare. Continuați să citiți pentru a afla despre sfaturile și trucurile care vă pot transforma într-un expert în recrutare la distanță! 🏆

Top 6 sfaturi pentru angajarea de angajați la distanță

Recrutarea angajaților de la distanță necesită să găsiți noi modalități de a atrage, de a intervieva și de a vă integra forța de muncă. Citiți mai departe pentru a descoperi câteva sfaturi utile pentru a reuși acest proces:

Sfat #1: Clarificați competențele de bază necesare

Atunci când angajați noi angajați, trebuie să fiți clar cu privire la nivelul lor de competență, împreună cu responsabilitățile pe care doriți să le asume. Când vă gândiți la competențele de bază, luați în considerare abilitățile necesare angajaților pentru a lucra de la distanță cu aceeași eficiență ca și când ar lucra într-un birou.

Verificați mediul lor educațional, experiența anterioară pe care o dețin și tipul de pregătire pe care au primit-o până acum pentru a înțelege cât de buni sunt în domeniile lor respective. Acest lucru vă va oferi o idee dacă un candidat este potrivit pentru un anumit rol.

În plus, lucrul la distanță necesită și un set complet nou de abilități. Identificați competențele generale de lucru la distanță care vă vor oferi un punct de referință pentru a evalua mai bine candidații în timpul procesului.

Când angajați de la distanță, există anumite abilități și calități cărora trebuie să le acordați o atenție deosebită, cum ar fi:

 • Comunicare efectiva
 • De gestionare a timpului
 • Colaborare
 • Familiar cu diferite culturi
 • Competență de lucru în echipă
 • Abilitatea de a lucra sub presiune
 • Automotivarea.

Indiferent de rolul pentru care angajați, aceste abilități sunt mai mult sau mai puțin obligatorii pentru a supraviețui în noul mediu de lucru.

Sfatul #2: Creați un anunț excelent de muncă de la distanță și promovați-l

Scopul unui anunț de angajare este de a oferi candidaților o înțelegere holistică a ceea ce presupune un loc de muncă la distanță. Așadar, asigurați-vă că descrierea postului dvs. este captivantă, realistă, scurtă și, în același timp, care atrage atenția.

Atunci când creați un anunț de angajare pentru o poziție la distanță, fiți transparent în ceea ce privește rolul și responsabilitățile și transmiteți clar natura locului de muncă – lucrul la distanță în acest caz.

Un anunț de angajare la distanță ar trebui să aibă următoarele:

 • Un brief al companiei – cu viziunea și misiunea, valorile și politicile de lucru la distanță
 • Un titlu de post care comunică rolul cheie al postului
 • Atrageți publicul potrivit, incluzând cuvinte cheie precum virtual, lucru de acasă sau la distanță în titlu.
 • Responsabilități cheie asociate postului
 • Detalii despre poziție – dacă este un loc de muncă cu normă întreagă sau cu normă parțială și restricții geografice, dacă există
 • Calificări necesare – educație, experiență anterioară, abilități soft și alte calități pe care le căutați
 • Procesul de depunere a cererii și termenul limită.

Identificați strategii pentru a transmite anunțul de locuri de muncă potențialilor candidați. Cel mai bun mod de a face acest lucru este prin utilizarea panourilor de locuri de muncă precum FlexJobs, WeWorkRemotely și Indeed. De asemenea, puteți folosi blogul companiei dvs. și platformele de social media, cum ar fi LinkedIn și Facebook, pentru a posta anunțuri de angajare și pentru a răspunde la întrebările pe care le-ar putea avea candidații.

Arătați-le potențialilor solicitanți cum va fi lucrul în compania dvs. folosind idei de conținut pentru bloguri de carieră sau incluzând videoclipuri care prezintă cultura companiei dvs. în conținutul dvs. de socializare.

Sfatul #3: Gestionați aplicațiile cu tehnologie

Odată ce faza de aplicare se încheie, îndreptați-vă atenția către selectarea și selectarea celor mai calificați candidați din grupul de aplicații primite. Aceasta este cea mai dificilă parte a procesului de angajare la distanță pentru 52% dintre echipele de angajare.

Cea mai bună modalitate de a ușura acest proces este utilizarea unui software de recrutare online (cum ar fi TalentLyft! 😉). Recruitment CRM vă permite să organizați și să gestionați cu ușurință cererile de angajare pentru a evita confuziile și pentru a vă asigura că niciuna dintre ele nu trece prin fisuri.

Urmăriți rapid procesul de selecție, având un criteriu care surprinde calificările cheie pe care trebuie să le aibă candidații dvs. ideali. Puteți face acest lucru rapid prin alegerea competențelor de bază din fișa postului.

Asigurați-vă că evaluați candidații în ceea ce privește abilitățile dure, precum și abilitățile soft. Începeți prin a judeca calitățile specifice rolului și treceți încet spre abilitățile soft, cum ar fi capacitatea cognitivă, personalitatea și potrivirea culturală a candidatului, pentru a determina cât de bine se potrivește el sau ea în echipa dvs.

Cu criteriile stabilite, utilizați software-ul de recrutare pentru a aduce aplicațiile relevante pe o platformă centralizată unde le puteți selecta și selecta într-o singură mișcare. Acest lucru va face procesul de screening mai ușor și mai rapid.

După ce aveți lista de candidați pe lista scurtă, va trebui să:

 • Citiți CV-urile pentru a vă asigura că au abilitățile și calitățile pe care le căutați
 • Sună-i pe candidați pentru a-i cunoaște mai bine și pentru a afla dacă sunt potriviți pentru post
 • Oferă-le o misiune de testare pentru a-și evalua abilitățile de lucru la distanță.

Și dacă îți trec mini-testul, du-i la un apel video pentru interviul real. Acesta este exact ceea ce vom discuta în următorul nostru punct.

Sfatul #4: Adopta interviurile video

Interviurile sunt o parte importantă a procesului de angajare, deoarece vă oferă șansa de a înțelege mai bine candidații. Deoarece nu vă puteți răsfăța cu interviuri în persoană, interviurile video oferă o cale de ieșire. Vă ajută să alegeți indicii non-verbale în timpul interviului și să evaluați candidații în timp real.

Există multe platforme diferite de interviu video care vă pot ajuta organizațiile să recruteze de la distanță. Această tehnică de recrutare new-age va deveni mai răspândită cu timpul. Iată câteva trucuri utile pentru a fi bine pregătit pentru interviurile virtuale:

 • Verificați în prealabil conexiunea la internet și software-ul de videoconferință
 • Oferiți candidaților linii directoare pentru întâlnirile virtuale cu o zi sau două înainte de interviu, astfel încât aceștia să aibă suficient timp să se pregătească
 • Organizează-ți echipa de angajare. Faceți ca persoana care va lucra cu candidatul să facă parte din echipa de intervievare
 • Pregătiți întrebările de interviu în avans și decideți ce întrebări le va adresa fiecare membru al echipei de angajare
 • Decideți ce competențe va căuta fiecare persoană din echipă
 • Distribuiți CV-urile candidatului cu echipa de angajare înainte de interviu
 • Stabiliți o limită de timp pentru interviu
 • Țineți cont de fusul orar al candidatului atunci când programați interviul.

Fii la fel de pregătit ca și pentru un interviu față în față. Rugați-vă echipa de angajare să se alăture sesiunii de interviu mai devreme. Pentru a vă conecta mai bine cu candidații, exersați ascultarea activă și păstrați-vă ochii pe cameră pentru a menține contactul vizual.

Sfatul #5: Adoptă o abordare de comunicare multicanal

Comunicarea este un aspect esențial al procesului de angajare. Este lipiciul care leagă totul, din momentul în care lansați procesul de recrutare și până în momentul în care îmbarcați angajații de la distanță și îi asistați la fiecare pas.

O bună comunicare asigură că procesul dumneavoastră de angajare este transparent și credibil. Pe tot parcursul procesului de angajare, vei comunica intern cu diverse echipe și extern cu potențialii candidați.

Cel mai bun mod de a menține lucrurile transparente este adoptarea unei abordări de comunicare multicanal. În loc să te bazezi pe un singur canal de comunicare, comunicarea ta este mai eficientă atunci când folosești o combinație de e-mailuri, apeluri telefonice, apeluri video și mesaje text.

Determinați ce canale de comunicare să utilizați pentru situații specifice. De exemplu, puteți folosi e-mailul pentru a trimite scrisoarea de ofertă candidatului selectat, mesajele text pentru a informa candidații despre ceva urgent și apelurile telefonice pentru a comunica termenele în procesul de angajare.

Videoclipurile pot fi folosite pentru intervievarea candidaților, așa cum sa discutat mai sus. De asemenea, ținând cont de momentele de anxietate, candidații tăi ar putea trece, fii emfatic în comunicarea ta, pe toate canalele.

Sfat #6: Treceți la înscrierea online a angajaților

Încorporarea angajaților implică orientarea și formarea noilor angajați pentru a-i familiariza cu organizația dvs. și cu echipa din care vor face parte. Este o parte integrantă a oricărui proces de angajare. Spre deosebire de procesul tradițional de integrare, în care desfășurați sesiuni de formare offline, recrutarea de la distanță necesită să adoptați integrarea online.

Pe lângă faptul că vă economisește o cantitate semnificativă de timp, această tehnică vă ajută și să reduceți cheltuielile frivole de formare, cum ar fi rezervarea unei săli de conferințe, aranjamentele pentru transportul de noi angajați și costurile legate de mâncare, băutură și multe altele.

Pentru a oferi angajaților de la distanță o experiență plăcută de integrare și pentru a-i ajuta să se stabilească în noile lor roluri, tot ce aveți nevoie este instrumentul de integrare potrivit. De exemplu, puteți utiliza software-ul de bază de cunoștințe pentru a crea un manual al angajaților care să cuprindă informații despre compania dvs., politicile de lucru, politicile de resurse umane, diferite echipe și divizii și multe altele.

Apoi, angajații pot folosi acest manual pentru a se informa cu privire la firma dvs., politicile și noile responsabilități pe care le vor asuma. În plus, puteți avea și cursuri de formare încorporate în acest manual, astfel încât noii angajați să le poată accesa convenabil ori de câte ori au timp.

Pentru a îmbunătăți experiența generală de integrare, puteți efectua sondaje de integrare pentru a colecta feedback cu privire la calitatea manualului și dacă acesta oferă angajaților o înțelegere completă a companiei dvs. Pe baza intrărilor primite, îmbunătățiți calitatea manualului dvs. online, păstrându-l relevant pentru ceea ce au nevoie noii dvs. angajați.

Viitorul recrutării de la distanță

Lucrul de la distanță oferă mai multe beneficii decât vă puteți imagina și acesta este motivul pentru care angajații le place. Având în vedere situația actuală și faptul că oamenilor chiar a început să le placă acest nou sistem de lucru, nu putem prezice ce ne rezervă viitorul. De acum, tot ceea ce putem presupune este că munca la distanță va rămâne în viitorul apropiat.

În vremuri ca acestea, recrutarea de la distanță este ceva care vă poate ajuta să rămâneți pe linia de plutire și să profitați de talentul unic al persoanelor din întreaga lume pentru a vă menține operațiunile. Pe lângă cele șase sfaturi discutate mai sus, îmbunătățiți succesul recrutării de la distanță prin pregătirea răspunsurilor la întrebările posibile pe care le-ar putea adresa angajații.

Deoarece mediul de lucru la distanță este diferit de mediul tradițional de birou, lucrătorii la distanță vor ridica probleme pe care angajații de la fața locului nu le vor face. Fiți pregătiți să răspundeți la aceste probleme atunci când apar.

Optează pentru oameni care se potrivesc bine cu cultura companiei tale, mai ales atunci când angajezi angajați pentru o perioadă lungă de timp. Angajații de la distanță care împărtășesc o etică de lucru similară și se potrivesc bine în echipa ta sunt probabil mai productivi decât cei care nu o fac.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *