6 moduri de a crește vânzările de sărbători și de a-ți implica clienții

Este sezonul pentru companiile din întreaga lume pentru a vedea rezultatul lor declarații de venit (profit și pierderi, sau P&L) trec de la roșu la negru! Vinerea neagră este chiar după colț, iar acesta este un moment excelent pentru a vă revizui obiectivele estimărilor de vânzări și a dezvolta o strategie pentru a le îndeplini prin campaniile de sărbători.

Așadar, ce va face afacerea dvs. pentru a vă asigura că produsele dvs. sunt în prim-plan, în timp ce clienții dvs. iau decizii de cheltuieli de Black Friday și Cyber ​​Monday până la sfârșitul anului?

Iată 6 moduri în care afacerea ta poate construi campanii de marketing de sărbători care te ajută să crești vânzările de sărbători în acest sezon!

1. Oferă reduceri speciale clienților fideli

Oferă reduceri speciale clienților tăi cei mai buni sau cei mai fideli la lucrurile pe care le cumpără cel mai mult. De ce să nu-i tratezi cu un cadou de sărbători, de la tine la ei? Oferirea ofertelor pe care nu le pot refuza pentru lucrurile pe care le cumpără cel mai mult este o modalitate excelentă de a spune Crăciun fericit, Hanukkah fericit sau Kwanzaa fericit celor mai fideli clienți!

Amintiți-vă, de obicei, vă costă mult mai mult să achiziționați clienți noi, decât să-i păstrați pe cei pe care îi aveți. Așadar, dacă vă adresați vedetelor dumneavoastră doar o dată pe an, asigurați-vă că este în perioada sărbătorilor. O abordare pentru a crește vânzările de sărbători ar putea fi oferirea acestor clienți fideli o pauză și mai mare atunci când vă recomandă familia sau prietenii. . . iar acele recomandări fac o achiziție.

2. Personalizați e-mailurile pentru clienții dvs

În special pentru magazinele online, dar pentru orice afacere care are adrese de e-mail și câteva informații de bază despre istoricul vânzărilor bazei lor de clienți, este grozav să poți personaliza e-mailurile incluzând numele și un detaliu pertinent. Poate că sunt client de mai bine de un an.

Poate ei plasează întotdeauna o comandă lunară. Dacă fac întotdeauna aceeași comandă, personalizați e-mailul cu o sugestie pentru un articol pe care credeți că l-ar dori pe baza istoricului lor de comenzi și spuneți-le de ce.

Segmentarea e-mailurilor pe baza istoricului clienților sau a detaliilor personale, cum ar fi data nașterii acestora, dacă o cunoașteți, este un instrument puternic. Această abordare le reamintește clienților că le apreciezi cu adevărat loialitatea. Funcționează bine pentru o campanie de marketing de sărbători, dar este și o strategie grozavă oricând.

3. Oferă certificate cadou

Poate că ești un atelier de reparații auto, un coafor, un serviciu de menajeră, un organizator profesionist sau un dezvoltator web – cum faci cadou aceste lucruri? Cu certificate cadou, desigur!

Cui nu i-ar plăcea un schimb gratuit de ulei și rotație a anvelopelor, o coafură nouă sau curățenie!?! (Știu că aș, aluzie, aluzie.) Sau poate ai o mulțime de produse și servicii și este prea dificil să alegi unul! Oferă cadoul alegerii. Certificatele cadou sunt grozave de umplutură pentru ciorapi și oferă o oportunitate excelentă de vânzare încrucișată (vezi #2!).

Nu complicați prea mult lucrurile, dar nu reduceți puterea de a oferi o opțiune online pentru achiziționarea unui certificat cadou, chiar dacă, în cele din urmă, încă trimiteți o copie fizică prin poștă. Încearcă-l – promovează-le pe canalele tale de socializare sau pe lista ta de e-mail.

Faceți un semn atrăgător din punct de vedere vizual lângă casa dvs. de marcat dacă aveți un magazin de cărămidă și mortar. S-ar putea chiar să derulați o vânzare cu carduri cadou, oferind o reducere de volum sau alte stimulente (cum ar fi să cumpărați un certificat cadou pentru un serviciu și să primiți un serviciu gratuit sau cu reducere) pentru ca clienții tăi obișnuiți să le cumpere cadou .

4. Vânzare încrucișată!

Lunile premergătoare sărbătorilor sunt un moment excelent pentru a sugera articole care să se potrivească cu produsele sau serviciile pe care clienții dvs. le achiziționează deja. Poate că anul trecut au cumpărat mamei un set frumos de cercei. Anul acesta, sugerează-ți colierul asortat. Când vindeți un pachet spa, oferiți setul premium de spa acasă pentru a merge cu el ca purtător pentru certificatul cadou!

Frizerii pot vinde încrucișat un set de șampon și balsam de calitate la salon. Magazinul de reparații auto poate oferi cabluri de conectare sau recipiente de fixare plată – toate ca mici transportatori drăguți sau umpluturi de ciorapi pentru certificatele cadou! Vânzarea încrucișată este o modalitate excelentă de a adăuga valoare clientului și de a crește vânzările de sărbători.

5. Trimite idei de cadouri

De câte ori te-ai lăsat nedumerit cu un cadou pentru acea persoană greu de cumpărat de pe lista ta? Am fost cu toții acolo! Așadar, ajută-ți clienții trimițând un e-mail plin de idei de cadouri adaptate persoanelor de pe lista lor, cu titluri precum: „cadouri pentru mama”, „cadouri grozave pentru colegi”, „cadouri pentru vecini” sau „cadouri pentru poștași”.

Care sunt cele mai populare articole ale tale și cine le cumpără? Distribuiți aceste informații persoanelor de pe lista dvs. de corespondență și ei vor fi recunoscători pentru asta!

6. Oferiți transport gratuit sau livrări speciale

Cui nu-i place surpriza?!? Nu vă fie teamă să gândiți în afara cutiei pentru a crește vânzările de sărbători. Ce-ar fi dacă acel pachet de spa premium și kit de spa acasă ar fi predat manual cu un buchet de flori proaspete sau cu o cutie de ciocolată?

Ce se întâmplă dacă schimbarea uleiului a fost făcută la fața locului, la domiciliul destinatarului? Ce-ar fi dacă un coș cadou cu câteva borcane de gem local de casă și scones proaspăt de panificație ar fi livrat proaspăt sâmbătă dimineața? Nu ar face ca cadoul să fie deosebit de special?

Dacă conduceți un magazin de comerț electronic, nu este un secret că sunteți concurând cu retailerii giganți precum Amazon care oferă mai multe opțiuni și transport rapid și gratuit. Ce vei face fie ca să merite așteptarea și să plătești mai mult, fie pentru a-ți reduce pierderile dacă oferi transport gratuit?

Modul în care creați experiența clientului în ceea ce privește așteptarea și primirea achiziției lor poate face o mare diferență în cât de dispuși sunt oamenii să plătească pentru costurile de transport sau să aștepte mai mult decât ar trebui dacă ar cumpăra de la Amazon.

7. Trimiteți carduri sau cadouri clienților actuali și anteriori.

Poate că să păstrați legătura și să vă gândiți este la fel de simplu ca să le urez clienților dvs. Sărbători Fericite și să le mulțumiți pentru afacerea lor! Clienților le place să știe sunt apreciati. Trimite-le a card mulțumesc sau un cadou special care nu are nimic de-a face cu încercarea de a le vinde ceva — te vor iubi pentru asta!

Nota editorului: acest articol a fost publicat inițial în 2011. A fost actualizat în 2019.

Carolyn Higgins este președintele și fondatorul Fortune Marketing Company. Misiunea ei personală este să ajute întreprinderile mici să nu mai risipească banii pe reclame și promoții care nu se livrează și să îi ajute pe proprietarii de afaceri să implementeze un sistem de marketing eficient care va atrage mai mulți clienți – în mod constant. Pentru mai multe informații despre Fortune Marketing Company, vizitați site-ul web sau blogul Fortune Marketing Company.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *