6 moduri de a crește moralul angajaților în timpul COVID-19

Menținerea moralului angajaților ridicat: o provocare în timpul COVID-19

Pe măsură ce cazurile de COVID-19 cresc, cresc și sentimentele de îndoială și anxietate în rândul lucrătorilor. Cu politicile de carantină obligatorie și de lucru la distanță în vigoare, mulți angajați constată că rutinele lor zilnice au fost răsturnate.

Potrivit unui sondaj efectuat de Societatea pentru Managementul Resurselor Umane a 2.278 de profesioniști în resurse umane, 65% dintre angajatori spun că menținerea moralului angajaților este o problemă în timpul COVID-19.

Pentru mulți angajați, aceasta poate fi prima dată când lucrează de acasă pentru o perioadă lungă de timp. Chiar și mulți veterani care lucrează de la domiciliu se pot simți dezechilibrati, deoarece se confruntă cu distanțarea socială în toate orele zilei, în loc de cele opt sau nouă obișnuite.

Odată cu creșterea incertitudinii și a schimbării, unii angajați ar putea experimenta crize de moral scăzut. În calitate de angajator, este important să înțelegeți că aceasta este o consecință naturală a unei crize globale. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a crește moralul în rândul angajaților și pentru a promova o experiență pozitivă a angajaților.

Cum să îmbunătățim moralul angajaților în timpul COVID-19?

Iată 6 modalități excelente de a crește moralul angajaților tăi în timpul COVID-19:

# 1 Sărbătorește realizările și reperele

Nu este un secret pentru nimeni că COVID-19 a creat lupte pentru multe companii din întreaga lume. Cu scăderi substanțiale ale veniturilor și mai puține vânzări, multe companii încearcă doar să rămână pe linia de plutire în timpul acestei pandemii. Având în vedere aceste vremuri dificile, este important ca liderii companiei să recunoască câștigurile companiei și ale angajaților atunci când apar.

Urmăriți-vă să împărtășiți în mod frecvent câștigurile legate de afaceri cu echipa dvs., chiar dacă sunt mici. Aceasta ar putea include o nouă vânzare care a fost făcută, o poveste specială sau un comentariu de la un client sau un nou parteneriat cu o altă companie.

Este important ca angajații să știe că mai există oportunități disponibile și succese de avut în această criză. Acest lucru le va menține motivația și spiritul ridicat în acest timp.

În al doilea rând, luați în considerare împărțirea câștigurilor angajaților cu echipa. Acest lucru nu numai că crește moralul, dar crește și un sentiment de conectivitate, deoarece oamenii sunt distanțați fizic.

Câștigurile angajaților ar putea include o aniversare a serviciului cuiva, o promovare sau o realizare mai personală, o astfel de angajament recent. Recunoașterea unor știri ocazionale care nu sunt legate de muncă este complet acceptabilă. Angajații sunt oameni și au vieți în afara locului de muncă. Recunoașterea altor repere arată că îți pasă de creșterea personală a angajaților tăi, precum și de creșterea profesională a acestora.

💡 Verificați 20 de idei minunate de recunoaștere a angajaților!

#2 Îmbunătățiți accesul la resurse

Pentru a menține o experiență bună pentru angajați, asigurați-vă că angajații dvs. au resursele adecvate pentru a face o muncă excelentă. Acum ar putea necesita instrumente suplimentare pentru a funcționa eficient într-un mediu de la distanță. De exemplu, toți angajații pot necesita acum un nou software pentru apeluri video, un VPN, o cască sau o altă configurare pentru laptop și monitor. Asigurarea că se simt confortabil în mediul lor de lucru la distanță este primul curs de acțiune.

În plus, luați în considerare oferirea angajaților dvs. de resurse de wellness în timpul acestei crize. Nu este un secret pentru nimeni că nivelul de stres a crescut vertiginos de la anunțul COVID-19. De la îngrijorarea cu privire la sănătatea cuiva până la îngrijorarea siguranței locului de muncă, unii angajați s-ar putea simți uneori copleșiți.

Nu neglijați sănătatea mintală a angajaților dvs. în timpul acestei pandemii – asigurați-vă că le oferiți resurse adecvate, astfel încât să poată obține sprijin dacă au nevoie. Fie că îi evidențiază și îi încurajează să folosească beneficiile pe care le au la dispoziție, găzduiește sesiuni de exerciții virtuale sau le trimită link-uri despre ameliorarea stresului, acestea sunt câteva modalități de a arăta că îți pasă în timpul COVID-19.

💡 Consultați-ne Ghid pentru profesioniștii în HR: Cum să evitați epuizarea și să vă păstrați angajații?

# 3 Creșteți flexibilitatea

Pe măsură ce barierele dintre viața de acasă și cea de la locul de muncă scad, unii angajați pot descoperi că programul lor obișnuit de 9-5 este imposibil de susținut. Unii angajați ar putea avea copii pe care acum trebuie să-i gestioneze 24/7, în timp ce alți angajați s-ar putea găsi în îngrijirea unei persoane dragi bolnave. Oferirea de flexibilitate atunci când vine vorba de orele de lucru ar putea fi utilă.

Dacă unii angajați trebuie să înceapă munca mai devreme sau trebuie să lucreze seara, lăsați-o să fie o opțiune. În plus, dacă unii angajați nu sunt la fel de receptivi atunci când vine vorba de a răspunde la e-mailuri sau mesaje, luați în considerare să le reduceți. Suntem în mijlocul unui timp foarte neobișnuit.

Experimentarea cu noi dinamici de lucru în timpul acestei pandemii se poate dovedi a fi fructuoasă pe parcurs. Potrivit unui sondaj realizat de Zenefits, 77% dintre lucrători evidențiază aranjamentele flexibile de muncă ca un aspect major în căutarea unui loc de muncă.

Dacă companiile pot implementa acum politici flexibile de muncă și le pot susține dincolo de criza COVID-19, ar putea avea mai mult succes, atrăgând candidații la locuri de muncă și dobândind talent pe viitor.

În plus, unii angajați pot constata că planurile lor de vacanță sunt acum anulate din cauza interdicțiilor de călătorie. Dacă angajații nu își pot lua vacanța planificată acum, permiteți-le să-l transfere în bancă pentru viitor, când criza se va termina. Mulți lucrători pot descoperi că o vacanță este foarte necesară odată ce COVID-19 trece!

💡 Aflați cum va arăta viitorul muncii: Este munca flexibilă și la distanță aici pentru a rămâne?

# 4 Revizuiți opțiunile de asistență medicală

Pe măsură ce cazurile de COVID-19 continuă să crească, mulți s-au gândit la modul în care își pot menține sănătatea și să-și păstreze cei dragi în siguranță. Unii angajați ar putea gestiona copii mici, unii ar putea avea grijă de un părinte fragil, iar alții ar putea avea propriile lor complicații de sănătate care îi pun într-o stare vulnerabilă. Pentru mulți angajați, stresul a crescut pe măsură ce știrile despre decese s-au răspândit în mass-media.

În calitate de lider de companie, acum ar putea fi un moment bun pentru a revizui programele existente de asistență medicală și a lua în considerare măsuri suplimentare care pot fi luate pentru a proteja angajații. Există modalități de a oferi angajaților dvs. servicii de consiliere online sau întâlniri virtuale cu profesioniștii din domeniul sănătății?

Dacă gândurile de boală consumă mințile lucrătorilor, atunci va fi o provocare pentru ei să rămână productivi și optimiști în timpul săptămânii de lucru. Asigurați-vă că angajații dvs. au acces la resurse de asistență medicală adecvate, astfel încât să poată obține sprijin dacă sunt afectați de COVID-19 sau de o altă complicație de sănătate.

Dacă doriți să oferiți asistență medicală angajaților, dar nu știți de unde să începeți, este complet în regulă. COVID-19 este un virus nou și chiar și cei mai calificați experți învață mai multe despre natura bolii pe măsură ce zilele trec. Pentru a obține o perspectivă asupra nevoilor angajaților dvs., contactați-le. Luați în considerare crearea unui sondaj pentru a pune întrebări despre problemele lor de sănătate.

Poate că consensul este că sănătatea mintală trebuie să fie prioritizată, sau poate că angajații au nevoie de asistență pentru a sprijini persoanele în vârstă în viața lor. Nu este nicio rușine să obțineți feedback din partea forței de muncă. De fapt, mulți angajați pot aprecia că opinia lor este luată în considerare în procesul decizional. Înregistrarea cu alții se dovedește cu siguranță a fi cea mai bună practică în timpul acestei pandemii.

💡 Descoperă 8 beneficii cheie ale programelor de bunăstare a angajaților!

# 5 Comunicați corect

Este esențial ca liderii companiei să evite panica publică în timpul COVID-19. În cele mai multe cazuri, angajații îi admiră pe liderii companiei și se uită la ei în perioadele de criză. Dacă un lider de companie emană stres și frustrare, este probabil ca și angajații să modeleze acest comportament. Ca atare, liderii ar trebui să încerce să rămână calmi și să își gestioneze emoțiile atunci când comunică cu angajații lor.

Deși poate fi ușor să te întorci în interior în perioade de panică, este esențial ca liderii companiei să evite acest comportament. În acest moment, este important ca liderii companiei să comunice frecvent și să împărtășească actualizări sincere cu forța de muncă. Luați în considerare organizarea unei „Întâlniri COVID-19” bisăptămânală sau lunară în care vă discutați planurile pe măsură ce criza evoluează. Angajații pot folosi acest lucru ca o oportunitate de a pune întrebări și de a obține claritate cu privire la situația lor de muncă.

Menținerea angajaților în întuneric nu va face decât să sporească sentimentele de îngrijorare și îngrijorare. Aceasta este, de asemenea, o modalitate excelentă de a elimina orice zvonuri false și bârfe care circulă în aceste vremuri de incertitudine. A lua o perioadă scurtă de timp pentru a menține angajații la curent va demonstra un leadership excelent și va fi cu siguranță apreciat de personal.

💡 Verificați 3 exemple inspiratoare de mare leadership în timpul COVID-19 și învață de la Airbnb, Marriott și Walmart!

# 6 Încurajează legătura virtuală

Când forța de muncă este separată, este esențial să se facă eforturi pentru a menține angajații implicați. Din fericire, există multe strategii disponibile pentru a vă menține angajații conectați – indiferent unde se află.

Din fericire, software-ul video precum Zoom și GoToMeeting facilitează interacțiunile virtuale. Dacă utilizați aceste platforme, există câteva activități pe care le puteți distra pentru a-ți implica angajații. În primul rând, luați în considerare împărțirea angajaților în perechi în fiecare săptămână și încurajați-i să ia o „pauză de cafea virtuală”. Acest lucru nu numai că emulează o activitate comercială obișnuită, dar este o modalitate excelentă pentru angajați de a se familiariza mai bine cu cei cu care nu lucrează în mod normal.

Apoi, luați în considerare blocarea orelor în fiecare vineri pentru a găzdui „beri virtuale”. Aceasta este o modalitate excelentă de a încheia săptămâna într-o notă pozitivă. În cele din urmă, luați în considerare o „sală de prânz virtuală” deschisă la prânz în fiecare zi. Unii angajați pot lipsi să ia prânzul cu colegii lor și aceasta este o modalitate excelentă de a menține tradiția.

Compania dvs. folosește o platformă de mesagerie pentru a se conecta una cu cealaltă? Multe companii folosesc platforme precum Slack, Microsoft Teams sau Google Hangouts pentru a rămâne conectate. Dacă acestea sunt deja folosite în cadrul operațiunilor dvs., luați în considerare crearea unui nou canal legat de COVID-19. Acest lucru este perfect pentru a le permite angajaților să discute despre orice glumă și știri legate de COVID-19 pe care le descoperă.

Nu numai că aceste activități vor promova implicarea în rândul angajaților, dar personalul poate folosi aceste întâlniri ca oportunități de a împărtăși propriile sfaturi pentru gestionarea carantinei. De la comunicarea sfaturi pentru a menține copiii ocupați până la discutarea emisiunilor preferate de vizionat pe Netflix, acest lucru va stimula cu siguranță camaraderia de birou, deoarece angajații sunt separați fizic.

💡 Pentru idei suplimentare, consultați articolul nostru: Implicarea angajaților – De ce este importantă și cum să o construim?

Menține moralul ridicat al angajaților dincolo de COVID-19

Menținerea unui moral ridicat al angajaților este cu siguranță o provocare în timpul unei crize globale, dar nu este imposibil de realizat. Lucrurile mici – cum ar fi comunicarea puternică, flexibilitatea sporită și accesul bun la resurse – arată că îți pasă.

Luați în considerare colaborarea cu echipa de conducere pe măsură ce această pandemie progresează pentru a implementa unele dintre aceste programe. Acest lucru va pune cu siguranță compania dumneavoastră în cea mai bună situație pentru menținerea unei culturi grozave în timpul acestei pandemii.

În plus, la încheierea crizei, compania dumneavoastră va fi într-o poziție puternică pentru a reține talentul și a angaja rapid noi angajați. A avea o reputație de a sprijini lucrătorii și de a menține spiritul ridicat în timpul unei crize va stimula cu siguranță brandul angajatorului și va sprijini succesul pe termen lung.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *