6 idei unice de strângere de fonduri nonprofit pe care suntem siguri că nu le-ați încercat

Indiferent dacă strângeți bani pentru propria organizație non-profit sau pentru o altă organizație caritabilă, există mai multe modalități creative de a găzdui o strângere de fonduri. În loc să organizați o gală sau o cină obișnuită, gândiți-vă în afara cutiei și veniți cu ceva care să vă încânte și să vă emoționeze oaspeții.

Pentru a începe, am venit cu șase idei unice de strângere de fonduri pe care suntem siguri că nu le-ați încercat încă.

1. Accesorii tematice și personalizate

Multe strângeri de fonduri implică vânzarea de articole vestimentare unice de marcă, cum ar fi cămăși, jachete sau șepci. De ce să nu fii creativ și să vinzi în schimb accesorii tematice personalizate?

Imaginați-vă că aveți o strângere de fonduri personalizată pentru șosete sport Elite, invitând oamenii să cumpere încălțăminte cu echipa lor preferată. Puteți chiar să găzduiți un eveniment tematic, permițând participanților să se îmbrace în sprijinul oricărui joc iubesc.

Alternativ, optați pentru o temă ciudată și ciudată. Vinde eșarfe personalizate, cravate ciudate sau mănuși colorate. Cu cât mai prost, cu atât mai bine.

Transformă totul într-un eveniment de îmbrăcăminte și oferă mici premii acelor participanți care ajung să arate cel mai ciudat. Cu cât poartă mai multe eșarfe colorate și încălzitoare pentru picioare cu imprimeu pizza, cu atât mai bine. Oamenii nu numai că vor dona puțin în plus pentru a obține mai multe bunătăți, dar vor avea și un râs bun în timp ce o fac.

Amintiți-vă, strângerile de fonduri nu trebuie să fie gale serioase și pline de farmec. Nu e nimic rău să râzi până la cutia de donații.

2. Vânătoare de tesori

O vânătoare de scavenger este o activitate interesantă în sine. Cu toate acestea, este și o modalitate excelentă de a strânge bani pentru o cauză sau o organizație de caritate. Costul instalării unuia este în general foarte ieftin și nu trebuie să oferiți premii scumpe pentru ca jocul să merite.

Faceți lucrurile interesante organizând o vânătoare prin oraș. Puteți percepe echipelor o mică taxă de intrare, toate profiturile mergând către cauza aleasă. În acest fel, participanții vor face donații în timp ce se vor distra de minune.

Pentru a anima puțin lucrurile, creați niveluri de donații. Când cineva donează o anumită sumă, poate alege o ținută pentru echipa sa sau poate provoca un alt grup să se îmbrace într-un anumit fel. Există diferite moduri în care puteți condimenta strângerile de fonduri în acest fel.

Acestea fiind spuse, nu adăugați niciun nivel care ar strica distracția pentru toată lumea. De exemplu, nu toți donatorii vor putea oferi sume mari de fonduri. Oferirea de indicii suplimentare pentru donații mari elimină multă distracție din joc. În schimb, faceți nivelurile distractive și pline de satisfacții, mai degrabă decât să oferiți în esență „cheat-uri”.

3. Camere de evacuare

Camerele de evacuare au devenit incredibil de populare în ultimii ani. După ce antreprenorul Victor van Doorn a început Sherlocked, aceste jocuri puzzle s-au răspândit în întreaga lume. Acum sunt 15 dintre ei și ei emoționează și încântă jucătorii cu ore de distracție aventuroasă.

Interesant este că van Doorn susține că nu este atât de dificil să-ți creezi propriile camere de evadare. Tot ce este nevoie este o dragoste pentru puzzle-uri și un pic de gândire ieșită din cutie. A avea o poveste bună ajută, desigur, la fel ca și o cauză.

Rugați participanții să plătească o taxă mică pentru a se bucura de o cameră de evadare la strângerea de fonduri. Puteți chiar să aveți mai multe și să le permiteți donatorilor să aleagă ce povești și puzzle-uri ar dori să încerce.

Nu numai că este o modalitate foarte creativă de a strânge fonduri, dar nu trebuie să cheltuiți mulți bani pentru a crea o experiență palpitantă. Obiectele de zi cu zi pot fi folosite pentru a configura puzzle-urile. De fapt, puteți folosi orice, de la o listă de redare cu muzică misterioasă YouTube la unități USB blocate pentru a crea o narațiune distractivă.

4. Turneu de jocuri video

Jocurile video erau ceva ce îți plăcea din când în când, stând pe podea în fața televizorului din sufragerie. Astăzi, este o industrie globală masivă, cu turnee, sponsorizări și premii de mai multe milioane de dolari.

Jocurile de jocuri sunt un hobby larg răspândit, iar peste 2 miliarde de oameni se bucură de jocuri video într-o anumită formă. Organizarea unui turneu ar putea fi o modalitate fantastică de a strânge bani pentru organizația ta.

Pune o taxă de intrare și oferă câteva premii bune pentru cei care se situează în top. Diverse jocuri ar fi grozave pentru o seară ca asta.

Concurăți-i pe concurenți unul împotriva celuilalt în Mario Kart și puneți mulțimea să-i încurajeze. Alternativ, aruncați pe toată lumea într-un Fortnite Battle Royale și vedeți cine este ultimul bărbat sau ultima femeie în picioare. Hearthstone este o altă opțiune excelentă, iar curba de învățare nu este prea abruptă.

Ai putea chiar să descoperi câteva jocuri mai vechi pentru a-i face pe participanți să se simtă nostalgici dacă ești cu un grup mai în vârstă.

5. Strângeri de fonduri fără evenimente

Unele organizații non-profit de nivel înalt au bugete de publicitate considerabile și cheltuiesc averi mici pentru evenimentele și galele lor de strângere de fonduri. În loc să organizați o petrecere pentru a strânge bani pentru o organizație de caritate, organizați un non-eveniment.

Când trimiteți „invitațiile”, spuneți oamenilor ce au nu va să primească pentru banii lor. De exemplu, notează modul în care o donație de 30 USD va merge direct către organizația de caritate aleasă, mai degrabă decât către o cină festivă.

Aceste tipuri de „evenimente” adaugă un nivel revigorant de transparență și onestitate strângerii de fonduri de caritate. Donatorii tăi ar putea chiar să fie înclinați să doneze mai mult, știind că banii lor nu vor fi cheltuiți în mod frivol.

6. Strângeri de fonduri la distanță și virtuale

Strângerile de fonduri virtuale nu sunt nimic nou. Mulți YouTuber populari au folosit platforma pentru a strânge sute de mii de dolari pentru diverse organizații caritabile. De exemplu, binecunoscutul jucător de let, Jacksepticeye, a strâns 659.000 USD într-un singur flux pentru diverse fonduri de ajutor, ca parte a evenimentului online #HopefromHome.

O strângere de fonduri virtuală la distanță poate fi mare sau mică. Puteți găzdui un flux simplu și cu un link de donație sau puteți crea o întâlnire interactivă online. Oricum, pașii sunt relativ similari cu organizarea unui eveniment obișnuit.

Va trebui să alegeți o platformă, cum ar fi Zoom sau YouTube, să găsiți vorbitori sau interpreți, să trimiteți invitații și să decideți cum să acceptați donații. Există mai mulți furnizori de software online pentru a primi plăți de la care să alegeți.

Indiferent dacă doriți să găzduiți o acțiune, să faceți o prezentare sau să vă bucurați de o provocare trivia, opțiunile pentru o strângere de fonduri de la distanță sunt aproape nesfârșite.

Ultimul cuvânt

În ciuda opiniei comune, strângerile de fonduri nu trebuie să fie plictisitoare, standard sau să urmeze reguli stricte. Nu este nimic în neregulă să găzduiești un eveniment distractiv, creativ și ieșit din cutie, pentru a strânge bani pentru organizația ta sau pentru o organizație caritabilă.

Vinde accesorii personalizate stupide, cum ar fi șosete, mănuși și încălzitoare pentru picioare, și organizează un eveniment pentru a face lucrurile puțin mai interesante. Organizați o vânătoare de scavenger sau emoționați-vă donatorii găzduind o serie de camere de evadare și povești pe care să le dea seama.

Rețineți că oamenii vor să doneze pentru cauze și organizații caritabile, dar vor, de asemenea, să simtă că banii lor sunt cheltuiți în mod responsabil. Omite evenimentul cu totul și arată-le non-oaspeților tăi modul în care donațiile lor pot ajuta cu adevărat.

Indiferent dacă alegeți să găzduiți un turneu sau o petrecere, nu vă fie teamă să gândiți în afara cutiei. Doar pentru că donează pentru o cauză bună, nu înseamnă că donatorii tăi nu vor să se distreze în timp ce o fac.

Ashley Lipman este o scriitoare premiată care și-a descoperit pasiunea de a oferi cunoștințe cititorilor din întreaga lume cu privire la subiectele cele mai apropiate inimii ei – toate lucrurile digitale. De la primul ei premiu de liceu în Scriere Creativă, ea continuă să ofere conținut extraordinar prin diverse nișe care ating sfera digitală.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *