6 cele mai frecvente greșeli de identitate de marcă și cum să le remediați

Identitatea de marcă este componenta vizuală a caracterului unei companii. Acestea includ logo-uri, tipografie, culori, design site și alte active. Fiecare element de identitate a mărcii este o cărămidă pentru a construi fundația unui brand.

Nike este o marcă de îmbrăcăminte sportivă cu unul dintre cele mai bune exemple de identitate de marcă de astăzi. Nu este neobișnuit să fii familiarizat cu sloganul său Just Do It și cu designul său recunoscut al logo-ului Swoosh. Elementele din identitatea mărcii sale îi întăresc calitățile unice și îi permit să rămână în topul pieței de îmbrăcăminte sport.

Este ușor de confundat cum diferă identitatea și imaginea mărcii. Atunci când compari identitatea mărcii cu imaginea mărcii, te ajută să vezi identitatea ca felul în care vă prezentați marca pe piață și influențați consumatorii să vă vadă. Pe de altă parte, imaginea mărcii este modul în care te percep consumatorii.

Ce greșeli fac companiile cu identitatea mărcii?

Există câțiva pași greșiți pe care le puteți evita pentru a stabili mai rapid un brand mai bun. Acest articol va aborda unele dintre cele mai frecvente neglijeri și vă va arăta cum le puteți evita. Descoperiți mai jos cum puteți minimiza riscul depunerilor de branding.

1. Neavând un scop de marcă

Afacerile au nevoie de profunzime. Acest lucru este crucial astăzi, deoarece consumatorii caută mărci care au obiective mai semnificative în afară de a câștiga bani. Un studiu realizat de Zeno Group a constatat că consumatorii sunt mai înclinați să susțină o marcă cu un scop clar de patru până la șase ori, comparativ cu companiile care nu o fac.

Scopul mărcii este de a defini ceea ce motivează compania dumneavoastră să existe și ce probleme încercați să rezolvați. Vă permite să deveniți mai intenționați și să fiți mai identificabil cu publicul. Lansarea unui brand fără un scop vă poate face să pierdeți oportunitățile de a implica și mai mult consumatorii.

Există câteva întrebări pe care ți le poți pune pentru a-ți găsi scopul. Iată câteva dintre întrebări.

  • Ce schimbare vrei să faci?
  • Ce te face unic?
  • De ce ar trebui să ai încredere?

Puteți folosi întrebările de mai sus ca punct de plecare pentru a începe să definiți „de ce” în afacerea dvs.

2. A fi inconsecvent

Asigurarea faptului că marca dvs. este recunoscută vă permite, de asemenea, să vă consolidați marca și să promovați autenticitatea. Le oferă consumatorilor un semn că vă pasă de modul în care vă percep marca.

Nu vă prezentați afacerea în același mod va afecta negativ marca dvs. Nu vrei să se întâmple asta pentru identitatea mărcii pentru care ai muncit atât de mult. Poate fi mai dificil pentru consumatori să verifice dacă marca dvs. sunteți dvs.

Un exemplu de consecvență a mărcii în mărcile mari este logo-ul Gap 2010. Noul logo a fost păstrat doar șapte zile și a stârnit furia publicului, deoarece era complet diferit și nu era aliniat cu identitatea mărcii. Unele publicații chiar au numit proiectul un dezastru din cauza reacțiilor pe care le-a primit. Da.

3. Uitând de ghidul de stil

Un factor care ajută la generarea inconsecvenței este lipsa unui ghid de stil. Este un document care reprezintă un regulament cu privire la elementele de design care compun identitatea ta.

A avea un ghid cu privire la identitatea mărcii dvs. este un instrument util. Vă ajută să vă asigurați că designerul cu care lucrați, indiferent dacă este intern sau independent, va ști ce elemente de design sunt pe brand și care nu.

Fără aceasta, s-ar putea să ai dificultăți în a găsi designul potrivit sau s-ar putea să te lupți cu revizuirile. Pentru început, puteți crea un ghid de stil de brand având următoarele.

  • Variante de logo și design
  • Tipografie
  • Culori (RGB și CMYK)
  • Activele rețelelor sociale
  • Antet pentru documente

4. Nu se verifică originalitatea

Nu fi un imitator. Vrei să te asiguri că designul logo-ului și alte active ale mărcii nu seamănă cu alte mărci. Este normal să te inspiri de la alții, dar asta nu înseamnă că poți să-ți faci o identitate de brand care să semene exact cu o altă companie.

Marca dvs. poate avea de suferit, deoarece poate deruta publicul. În plus, vă poate expune riscului de încălcare a mărcilor comerciale și a drepturilor de autor.

O modalitate prin care poți evita acest lucru este prin cercetare. Puteți căuta inversă într-o imagine folosind Google. Pentru a face acest lucru, trebuie să accesați Google Images, iar în bara de căutare, veți vedea o pictogramă a camerei. Apăsați pictograma și veți avea opțiunea de a utiliza fie o adresă URL a logo-ului dvs., fie de a încărca fișierul direct. Începeți să rumeniți rezultatele pentru a vedea dacă există o versiune identică a logo-ului dvs. acolo.

Ca alternativă, puteți accesa site-urile web cu directoare de afaceri și vă uitați la mărcile din industria dvs. De asemenea, vă ajută să vă verificați concurenții direcți și locali pentru măsuri suplimentare.

În cazul în care vedeți un design similar, doriți să faceți ajustări la identitatea mărcii dvs. pentru a părea mai original.

5. Neavând un public țintă

Oricât de dur ar fi să auzi asta, nu toată lumea îți va acorda atenție. De aceea, nu are rost să încerci să mulțumești pe toată lumea. Un brand trebuie să identifice publicul pe care îl dorește și să schimbe modul în care comunică și se prezintă pentru a atrage ținta lor.

De exemplu, dacă afacerea dvs. se concentrează pe Baby Boomers, identitatea mărcii dvs. trebuie să conțină elemente care le plac. Doriți să păstrați designul simplu și ușor de citit. În caz contrar, se pot simți înstrăinați și pot alege să nu afle mai multe despre marca ta.

Începeți să vă restrângeți publicul evaluându-i datele demografice, cum ar fi vârsta, sexul și nivelul de educație. Ulterior, puteți crea o persoană de cumpărător care este o reprezentare semifictivă a acestora. Acest lucru vă va ajuta să găsiți puncte comune pe care le împărtășiți și să descoperiți cum vă puteți transmite mesajul.

Efectuarea cercetării de piață vă permite, de asemenea, să identificați nevoile publicului, cerințele și posibilele schimbări. Ea pune o lumină asupra intereselor, placerilor și antipatiilor lor. De asemenea, aveți opțiunea de a efectua sondaje pentru a obține răspunsuri mai importante. Acest lucru este excelent pentru mărcile cărora le este greu să găsească o anumită bucată de date.

Când ați făcut bine, puteți folosi acest lucru pentru a face publicul să vă acorde mai multă atenție.

Primele impresii ultimele. Logo-ul afacerii tale este chipul mărcii tale. De aceea vrei să te asiguri că este cât se poate de memorabil și atrăgător.

Nu este totul doar pentru aspect, de asemenea. Siglele reprezintă, de asemenea, trăsăturile și obiectivele dvs. de afaceri. Publicul folosește logo-ul dvs. pentru a obține informații despre ceea ce oferă sau este specializată marca dvs.

Brandurile se luptă adesea să găsească un design care excelează atât ca formă, cât și ca funcție. Afacerile mici își sacrifică adesea designul pentru a nu depăși bugetul. Fie au un design prea complicat și suprasaturat.

A te mulțumi cu un design slab te poate face să pari neprofesionist și să pară că nu-ți pasă de modul în care te văd clienții tăi. Aceste probleme pot duce la diminuarea impactului mărcii dvs. și pot face logo-ul dvs. greu de reținut.

Când vă proiectați marca mărcii, fie că este vorba de un creator de logo-uri sau de un software de grafică, cel mai bine este să păstrați designul simplu. Doriți să echilibrați elementele de design și să vă îndepărtați de ilustrațiile detaliate. Cu toate acestea, dacă aveți buget, puteți lucra cu designeri grafici independenți sau cu firme de design pentru o abordare mai cuprinzătoare.

Nu-ți face griji pentru perfecțiune

Nimeni nu înțelege bine de prima dată. Chiar și cele mai proeminente mărci au încă partea lor echitabilă de gafe. Dar ajută să fii informat cu privire la posibilele probleme care pot apărea în ciclul de viață al mărcii tale.

A ști cum și ce probleme trebuie evitate pentru marca ta este esențială în crearea unei afaceri distincte și profitabile. De asemenea, vă ajută să economisiți timp și bani în rezolvarea problemelor evitabile. Această listă de greșeli comune de branding poate fi un ghid pentru a evita să faceți aceleași greșeli.

Stella este scriitoare de conținut pentru DesignCrowd și BrandCrowd. Ea scrie despre branding, tehnologie, comerț electronic, design și tot ce este între ele.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *