6 aspecte ale marketingului digital niciun antreprenor nu își poate permite să le ignore

Datorită unui peisaj în continuă evoluție și disponibilității aproape nelimitate a resurselor de implicare, se simte că marketingul devine din ce în ce mai dificil cu fiecare an care trece. Această bogăție de opțiuni, de fapt, îi poate pune pe marketeri în paralizie de analiză în timp ce încearcă să-și dea seama în ce direcție să meargă.

Rețelele sociale, în primul rând, au potențial ca instrument digital care mai mult de o treime dintre utilizatorii de internet apelează atunci când doresc să afle mai multe despre un produs sau serviciu. Apoi, există chatul live, care câștigă în popularitate pentru companiile care doresc să-și echipa site-urile web cu asistență pentru clienți în timp real, 24/7.

Chiar dacă aceste două soluții au fiecare propriul atractiv, nu vă puteți aștepta să stăpâniți marketingul digital pur și simplu achiziționând fiecare instrument disponibil – veți dori să dezvoltați un digital mai complet și mai holistic. strategie și plan de marketing.

Angajarea echipei potrivite pentru marketing digital

Adoptarea unei abordări holistice de marketing digital aduce dividende evidente pentru rezultatul final al unei companii. Cu toate acestea, vă ajută și să formați tipul de echipă de care aveți nevoie pentru a susține acel succes pe termen lung.

Să ne imaginăm că angajezi un specialist în marketing pentru a ajuta la generarea mai multor clienți potențiali, dar devii prea mult la nișă angajând un specialist în rețelele sociale. Este grozav pentru a construi o prezență socială, dar este puțin probabil ca această nouă angajare să vă ajute să creați un anunț, monitorizați datele sau urmăriți rezultatele.

Rețineți că, ca orice altceva, poate fi o provocare să angajați (și să vă permiteți) pe cineva care este bun la toate aspectele marketingului digital. S-ar putea să beneficiezi de pe urma externalizării sau folosirea unui contractant pentru anumite tipuri de campanii, oferindu-ți control și flexibilitate în ceea ce privește cât timp ții pe cineva la bord. Nu vrei doar ca cineva să facă treaba, ai nevoie și de ei pentru a oferi rezultate.

Indiferent dacă angajați un agent de marketing sau o faceți singur, obiectivul dvs. ar trebui să fie creșterea amprentei digitale (și în general) a companiei dvs. Următoarele considerații sunt câteva dintre cele mai importante aspecte ale oricărei campanii de marketing digital.

1. Site-uri web personalizate

Amprenta ta digitală începe cu site-ul tău web. Dacă v-ați condus startup-ul sau afacerea mică în întregime de pe pagina dvs. de Facebook, este o idee bună să luați în considerare crearea propriului site web. Dacă nu, există anumite riscuri. Ce se întâmplă dacă platforma se oprește, de exemplu?

Un site web nu este prea mult până când nu este proiectat și personalizat pentru afacerea dvs. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să cheltuiești tot timpul, banii și energie pentru a conduce oamenii către site-ul tău doar pentru ca aceștia să facă clic după o experiență „meh”.

Gândiți-vă la site-ul dvs. web ca niciodată complet terminat. Folosiți instrumente precum Hotjar pentru a vedea unde fac clic oamenii pe site-ul dvs. sau cât de departe derulează pe pagină. Testați diferite apeluri la acțiune. Dacă mesajul „cumpără acum” nu are ca rezultat atât de multe conversii sau achiziții, testați diferite opțiuni de preț și mesaje, precum „fără încercare fără riscuri”. Utilizați instrumente precum Qualaroo pentru a invita utilizatorii să vă spună dacă au găsit ceea ce căutau pe site-ul dvs. Și dacă nu au făcut-o, întreabă-i ce sperau să găsească!

Dacă ajungeți să cunoașteți elementele de bază ale experienței utilizatorului (numite și calatoria clientului), designul site-ului web, îndemnurile la acțiune și publicul țintă, vă veți îmbunătăți ratele de conversie și coboara-ti cost pe achiziție.

De îndată ce site-ul dvs. este deschis și funcționează, configurați-l Google Analytics. Veți afla multe despre traficul pe care îl primiți, de unde vine și dacă puteți asocia veniturile cu acel trafic.

2. Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO)

Pentru ca consumatorii să găsească site-ul web al companiei dvs., aveți nevoie ca paginile dvs. să apară în rezultatele căutării. Acest tip de expunere necesită optimizare pentru motoarele de căutare sau SEO. Moz definește SEO la fel de „practica de a crește atât calitatea, cât și cantitatea traficului pe site-ul web, precum și expunerea la marca dvs., prin rezultate neplătite (cunoscute și sub denumirea de „organice”) ale motoarelor de căutare.”

Într-adevăr, SEO înseamnă să înțelegi ce caută clienții tăi potențiali, cuvintele pe care le folosesc atunci când caută și tipul de conținut pe care îl caută: articole, instrucțiuni, videoclipuri, podcasturi, recenzii și multe altele. Există câteva aspecte tehnice, cum ar fi optimizarea meta descrierilor site-ului dvs. și asigurarea faptului că paginile dvs. sunt optimizate pentru dispozitive mobile și se încarcă rapid, dar gândiți-vă la el ca la procesul de furnizare a conținutului de cea mai bună calitate pe site-ul dvs.

Este nevoie de mult efort pentru a construi un site prietenos cu SEO, dar poți găsi o mulțime de informații online explicând cele mai bune practici SEO actuale și modul în care acestea se potrivesc în strategia ta digitală generală. Moz oferă o mare ghid pentru începători pentru SEO asta merita citit, doar ca sa intelegi tot peisajul.

3. Conținut video

Producerea de conținut video de înaltă calitate este mai ușor decât a fost vreodată și există câteva opțiuni relativ rentabile. O înțelegere de bază a procesului de editare și un smartphone cu o cameră 4K vă permit să faceți filmări brute și să le transformați într-un videoclip șlefuit. Există, de asemenea, o serie de videoclipuri explicative animate instrumente precum PowToon acolo. Ei fac videoclipurile animate create la fel de simplu ca înregistrarea unei voce off și utilizarea unui editor video de tip Powerpoint.

Înainte de a găsi un program online de bază care să vă ajute în editarea conținutului video, acordați-vă timp pentru a identifica preferințele de conținut video ale publicului țintă. Aceste cunoștințe vă vor ajuta să vă adaptați mai bine produsul final. Verificați acestea statistici despre motivul pentru care videoclipul este din ce în ce mai important mediu pentru marketerii digitale.

4. Reclame Google

Spre deosebire de SEO, Google Ads poate ajuta la atragerea consumatorilor către site-ul dvs. Cu toate acestea, în loc să o facă organic, acest serviciu mută lista de site-uri web în partea de sus (sau de jos) a paginii cu rezultatele unui motor de căutare. Gândiți-vă la el ca la un anunț digital clasificat cu o plasare excelentă.

Cel mai bun mod de a învăța și de a folosi Google Ads este să luați cursurile motorului de căutare. Asigurați-vă că cursul dvs. detaliază cum să vă conectați anunțurile la Google Analytics. În caz contrar, nu veți putea măsura neapărat rentabilitatea investiției în publicitate. De acolo, tot ce mai rămâne este să rulezi și să testezi reclame. Aș sugera din nou o abordare prin încercare și eroare a testării A/B și apoi ajustarea anunțurilor pe baza acestor constatări.

5. Reclame Facebook

Facebook are unele dintre cele mai bune capacități de direcționare – ca să nu mai vorbim de cei mai mulți utilizatori, cea mai mare atenție și cele mai ieftine costuri publicitare. Combinate, acestea fac din platformă o resursă puternică pentru agenții de marketing digital.

Dar testați reclamele Facebook, adică nu începeți cu o campanie uriașă. Vedeți mai întâi dacă vă puteți atinge obiectivele de marketing la scară mică. Dacă afacerea dvs. servește un grup demografic care nu petrece timp pe Facebook, veți avea dificultăți, indiferent cât de bune sunt anunțurile dvs.

Pentru a utiliza Facebook eficient, începeți cu Cursuri Facebook Blueprint. De asemenea, s-ar putea să doriți să explorați și alte cursuri legate de Facebook de la experți externi pentru a afla despre audiențe personalizate și retargeting, care este o formă de publicitate bazată pe activitatea online anterioară a unui utilizator.

Odată ce vă găsiți locul, rulați și testați câteva reclame. Încercarea și eroarea este adesea cea mai bună clasă, dar acest lucru este valabil mai ales atunci când implică Testare A/Bcare împarte publicul țintă în două grupuri și oferă mesaje diferite în speranța de a determina care anunț rezonează cu potențialii clienți.

Dacă sunteți o companie fizică, este, de asemenea, înțelept să învățați cum să urmăriți conversiile offline pentru a înțelege rentabilitatea investiției sau rentabilitatea investiției. Pune o întrebare simplă atunci când faci o vânzare, cum ar fi „De unde ai auzit despre noi?” poate merge un drum lung.

Fii clar cu privire la ceea ce încerci să obții. Obținerea a 2.000 de aprecieri sau urmăritori noi vă servește obiectivele de afaceri? Dacă o face, grozav! Acestea fiind spuse, dacă obiectivul dvs. de afaceri este de a crește achizițiile (conversiile) din reclamele Facebook, asigurați-vă că urmăriți asta.

6. Social media

Rețelele sociale în ansamblu pot oferi o mulțime de valoare pe termen lung afacerilor. Totul este să construiești o bază solidă și să știi ce să postezi pe Facebook, Instagram și Twitter pentru a-ți implica publicul țintă.

Postările vor varia în funcție de afacerea dvs., dar ar trebui să vă puteți rezuma strategia într-un singur cuvânt: relevanță. Cunoașteți gusturile, interesele și preferințele clienților dvs., apoi personalizați conținutul social pe baza acestor informații. Dacă încă nu ești sigur, urmărește faimosul autor, vorbitor și antreprenor Gary Vaynerchuk. Blogul și podcastul său conțin fiecare o mulțime de informații despre cum să construiți o strategie câștigătoare pentru rețelele sociale pentru potențialii clienți.

Din nou, fiți clar ce doriți să obțineți cu rețelele sociale. Căutarea cunoașterii mărcii este un obiectiv bun – s-ar putea măsura asta prin creșterea numărului de aprecieri sau de urmăritori. Cunoașterea mărcii este totuși un joc lung și poate fi dificil să urmăriți conversiile față de campaniile de branding pe rețelele sociale. Asigurați-vă că vă uitați la Google Analytics pentru a vedea de unde vine traficul site-ului dvs. Dacă orice procent din traficul înapoi către site-ul tău provine de la Facebook sau alte platforme de social media, vei putea să-l urmărești acolo.

Mulți proprietari de afaceri nici măcar nu se deranjează cu marketingul online pentru că se tem că le va costa un braț, un picior și poate câteva degete. Însă a simți doar câteva platforme online înseamnă o investiție de timp mai degrabă decât o mulțime de bani.

Fă asta și vei ajunge la pământ alergând – sau cel puțin mergând într-un ritm alert.

Shay Berman este CEO și fondator al Digital Resource, o agenție de marketing digital cu servicii complete, situată în Florida de Sud. Abordarea clară a lui Shay față de marketingul pe internet a condus afacerile clienților săi la noi culmi și a permis Digital Resource să ajungă pe lista Inc 500 după doar patru ani. Digital Resource oferă servicii excepționale în marketingul pe rețelele sociale, optimizarea organică a motoarelor de căutare, designul receptiv și multe altele.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *