5 sfaturi pentru a începe o afacere cu soțul dvs

Când soțul meu Josh și eu ne-am lansat afacerea Pagely în 2006, tocmai eram căsătoriți de câteva luni. Am aflat în curând că asocierea cerințelor căsătoriei cu o nouă companie nou-înființată este obositoare, dar este și plină de satisfacții dacă vă angajați să lucrați împreună și să treceți peste toate durerile în creștere.

Afacerea noastră a fost fondată pe o idee simplă care s-a dezvoltat într-o platformă importantă de găzduire a site-urilor web, dar succesul nostru nu sa concretizat doar. Era dependent de comunicare și colaborare, ceea ce ne-a luat amândurora mult timp pentru a înțelege.

Deci, cum am progresat de la proaspăt căsătoriți ambițioși, cu un vis antreprenorial, la coproprietari care conduc o companie consacrată? Aceste cinci strategii ne-au ajutat pe Josh și pe mine să ne gestionăm afacerea fără a neglija căsnicia noastră – și ar putea funcționa și pentru tine și soțul tău.

1. Definiți rolurile, dar lăsați-le să evolueze

Când am început compania noastră, procesul a fost atât captivant, cât și emoționant. Majoritatea cuplurilor își petrec primii ani împreună învățând cum să fie căsătoriți, dar în același timp ne dăm seama cum să fim colegi de muncă.

În timpul acestei tranziții, principala noastră sursă de conflict a venit din stabilirea rolurilor noastre pentru fiecare. La început, am avut roluri clare desemnate, pe care rareori le-am permis să se suprapună. Am început cu marketing, facturare, crearea de idei, execuția proceselor și testarea gradului de utilizare. Josh sa concentrat pe tehnologie, vânzări, taxe, salarizare și resurse umane.

Acum, adoptăm o abordare mai echilibrată și ne combinăm responsabilitățile atunci când avem nevoie. De asemenea, ajută faptul că avem acum o echipă care ne poate ajuta să luăm decizii și să executăm în consecință.

2. Fă-ți timp să te conectezi în continuare unul cu celălalt

Deși nu am considerat niciodată că lucrul împreună ar putea fi în detrimentul căsniciei noastre, atunci când doi oameni sunt pasionați de succes, este dificil să oprești această mentalitate. Dragostea noastră unul față de celălalt a fost ușoară, dar a deține o afacere a fost greu, așa că acolo s-ar fi mutat atenția noastră – de multe ori în detrimentul relației noastre.

Chiar și în calitate de proprietari de afaceri experimentați, nu este neobișnuit ca conversația noastră să treacă de la programul cursurilor de înot pentru copii la o inițiativă de marketing Pagely, înapoi la a decide ce este pentru cină în interval de câteva minute. Una dintre provocările majore a fost aceea de a nu permite grindului să ne despartă, ci mai degrabă de a fi intenționați să ne conectăm și să satisfacem nevoile emoționale ale celuilalt în afara afacerii.

3. Păstrează un echilibru personal și profesional

La început, nu a existat nicio delimitare între viața noastră personală și cea profesională. După ce am devenit părinți, a devenit o prioritate clară pentru noi să despărțim cele două lumi. Când copiii noștri erau bebeluși, am lucrat de acasă și am angajat pe cineva să mă ajute. Era mai puțin costisitor decât grădinița și îmi permitea să fiu în continuare prezent în timp ce lucrez.

Acum, totul se bazează pe modul în care ne gestionăm programele – activitățile comune, funcțiile casnice și vacanțele în familie sunt organizate mai întâi, apoi responsabilitățile de muncă curg în jurul vieții noastre personale. Dimineața, încep o încărcătură de rufe, fac micul dejun și pregătesc copiii pentru școală. Când pleacă, îmi îndrept atenția către agenda de afaceri, dar odată ce se întorc acasă după-amiaza, este din nou „ora mamei”. Crearea și menținerea unei rutine consistente este strategia noastră de bază pentru menținerea echilibrului.

4. Valorificați punctele forte ale ambilor indivizi

Amândoi suntem capabili să gestionăm multe fațete ale operațiunii, dar fiecare avem puncte forte unice în care excelăm. A ști când să „deținem ceva” și când să ne ținem mâinile este un comportament învățat pe care l-am practicat în mod deliberat de-a lungul timpului.

O metodă de a descoperi punctele forte este să discutați despre ceea ce îi place fiecăruia să facă. Apoi, împărțiți sarcinile și reevaluați în mod obișnuit pe măsură ce preferințele se schimbă sau creativitatea stagnează.

De exemplu, nu am abilitățile tehnice ale lui Josh, dar sunt excelent cu structura, așa că pot transforma concepte abstracte în brainstorms pe care el le va extinde. De asemenea, pentru că spațiul tehnologic este dominat de bărbați, Josh este mai bun la crearea de rețele și la formarea de relații.

5. Lucrați spre o încredere și respect reciproc

Consider că cele mai eficiente și înfloritoare companii sunt susținute de co-fondatori care împărtășesc un obiectiv, respectă parteneriatul, ascultă viziuni opuse și știu când să răspundă cu „Hai să încercăm mai întâi ideea ta”.

A avea încredere în motivele co-fondatorului tău scade riscul ca îngrijorarea și îndoiala să-ți submineze colaborarea. Încrederea se extinde și asupra dezacordurilor – este posibil să avem puncte de vedere diferite cu privire la abordarea unei probleme, dar suntem încrezători că fiecare parte are o poziție la fel de validă, ceea ce face procesul decizional mai ușor. Chiar dacă uneori există lupte pentru putere, ca cuplu căsătorit, „renunț” nu este o opțiune – sunt prea multe în joc.

Ca un cuplu căsătorit, care se întâmplă să fie și parteneri de afaceri, lumile noastre se amestecă în mod constant – exact așa este și am învățat să funcționăm cu succes ca o echipă în fiecare dintre aceste sfere.

A rămâne uniți este cel mai important ingredient pentru susținerea unei relații devotate în timpul conducerii unei organizații. Există fluxuri și refluxuri în căsătorie și devin și mai amplificate atunci când combini presiunea unei afaceri. Dar cu angajament, răbdare, rezistență și intenționalitate, este posibil să reușiți în ambele.

Sally este COO și co-fondatorul Pagely, unde ghidează compania după Regula de Aur și o dedicație față de oamenii cu care lucrează și pentru care lucrează.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *