5 provocări cheie de recrutare cauzate de coronavirus

Va schimba pandemia de coronavirus modul în care recrutăm?

În momentul în care scriu acest lucru, coronavirusul (COVID-19) s-a răspândit în peste 190 de țări și a provocat aproape 18.000 de vieți. Numărul de cazuri zilnice confirmate continuă să crească și nimeni nu știe când se va opri. 😟

Această pandemie globală de coronavirus a perturbat complet viața de zi cu zi a oamenilor. Suntem instruiți să stăm acasă, cu excepția cazului în care este absolut esențial să ieșim afară. În majoritatea țărilor, totul este închis, cu excepția magazinelor și farmaciilor. 🔒

Ce înseamnă asta pentru industria de recrutare? 🤔

Focarul de coronavirus a împiedicat planurile de angajare ale angajatorilor. Mulți angajatori își întrerup planurile de angajare până când vor vedea cum va evolua situația. Unii dintre ei nu au de ales decât să-și închidă afacerea și să-și concedieze angajații.

Pe de altă parte, unele industrii, cum ar fi asistența medicală și logistica, se confruntă cu o nevoie bruscă de un număr mare de noi angajați. Cu toate acestea, cei care continuă să recruteze într-o perioadă de coronavirus trebuie să aplice diferite metode și să schimbe modul în care recrutează pentru a rămâne în siguranță și în conformitate. 😷

Astfel, coronavirusul are deja un impact semnificativ asupra pieței muncii și a industriei de recrutare în ansamblu. Continuați să citiți pentru a descoperi un set complet nou de provocări de recrutare cauzate de coronavirus, precum și sfaturile mele de experți pentru a le transforma în oportunități! 💪

Recrutarea în timp de COVID-19: provocări cheie

Iată cele 5 provocări cheie de recrutare cauzate de pandemia de coronavirus:

1. Concedierea în loc de angajare

2. Volum mare de angajare

3. Dificultăți în ocuparea locurilor de muncă

4. Digitalizarea recrutării

5. Reducerea bugetelor de angajare.

Provocarea #1: Companiile concediază în loc să angajeze

Cea mai mare provocare în industria de recrutare în acest moment este destul de evidentă: unele companii concediază în loc să angajeze. Conform cercetărilor recente ale companiei de consultanță și management al riscului global Willis Towers Watson, 42% dintre organizațiile chestionate au înghețat sau au redus angajările.

În loc să angajeze noi angajați, aceștia sunt forțați să-și concedieze angajații existenți din cauza crizei coronavirusului. 😟Totuși, am spus „unele companii” pentru că anumite industrii au fost afectate în mod deosebit de puternic de pandemia de coronavirus. Industriile care sunt mai susceptibile la impactul economic al coronavirusului decât altele sunt:

  1. Calatorie si turism
  2. Hoteluri, baruri și restaurante
  3. Divertisment (cinema, parc tematic, cazinouri)
  4. Conferințe de afaceri și târguri comerciale
  5. Producători (cei care nu au primit piese vitale din China).

Primele runde de concedieri au început deja în acele industrii. Companiile din alte industrii au impus în mare parte înghețarea angajărilor, potrivit USA Today. Au pus angajările în pauză și așteaptă să vadă ce se va întâmpla și cum va evolua situația în aceste vremuri incerte.

Cum să transformi această provocare într-o oportunitate?

Aceasta este oportunitatea ta de a smulge talentul de top! 🎯

Mulți oameni vor fi disponibilizați din cauza crizei coronavirusului. Unii dintre angajații concediați erau jucători de top și profesioniști de top în domeniul lor. Aceasta este șansa ta de a intra în contact cu ei și de a-i ajuta să găsească o nouă poziție pe care o vor iubi.

💡 SFAT PRO:

Chiar dacă nu au fost disponibilizați (încă), angajații din industriile menționate mai sus sunt probabil îngrijorați de viitorul companiilor lor și, prin urmare, mult mai deschiși să vă asculte oferta.

Provocarea #2: Trebuie să oferiți un volum mare de candidați pentru anumite poziții

În timp ce criza coronavirusului este fatală pentru industriile menționate mai sus, oferă o oportunitate bruscă pentru anumite alte industrii. Unele companii au nevoie de forță de muncă suplimentară pentru a susține nevoia în creștere pentru serviciile lor.

De exemplu, locurile de muncă deschise pentru curățenii apar pe acoperiș. Coronavirusul provoacă o creștere de 75% a cererii de noi angajați în acest sector, potrivit pieței de locuri de muncă online ZipRecruiter. Postările pentru locuri de muncă la spitale și alte locuri de muncă din domeniul sănătății au crescut, de asemenea, cu 35%, potrivit raportului LinkedIn. 📈

Alte industrii care angajează pe scară largă în timpul crizei coronavirusului sunt:

  1. Companii de transport si livrare
  2. Magazine alimentare si servicii de livrare
  3. Companii de învățare online
  4. Companii de întâlniri și comunicare la distanță
  5. Furnizori de îngrijire a copiilor.

Cel mai mare retailer din lume, Walmart, a declarat că cererea de bunuri de zi cu zi, cum ar fi alimente și articole de bază pentru casă, a crescut până la punctul în care trebuie să angajeze 150.000 de muncitori pentru a se ocupa de aceasta. De asemenea, Amazon crește salariile și deschide 100.000 de noi poziții pentru a se asigura că rețeaua sa de livrare poate rezista pandemiei de coronavirus.

Cum să transformi această provocare într-o oportunitate?

Angajarea unui număr mare de candidați într-o perioadă scurtă complet de la distanță nu va fi posibilă fără un software specializat de recrutare (cum ar fi TalentLyft, wink-wink 😉).

💡 SFAT PRO:

Dacă ești un recrutor într-o companie care trebuie să angajeze dintr-o dată mulți oameni, vei avea nevoie de ajutor suplimentar. Folosiți atât oamenii, cât și puterea tehnologiei.

Unii recrutori grozavi din companii s-au închis din cauza crizei coronavirusului ar putea fi disponibili pentru a vă ajuta. Angajează-i mai întâi!

Provocarea nr. 3: aveți dificultăți în obținerea aplicațiilor

Dacă lucrați într-o companie care continuă să funcționeze relativ normal și nu ați impus o înghețare a angajărilor, probabil că veți avea dificultăți în ocuparea posturilor deschise, în special a celor care erau deja greu de ocupat înainte de pandemia de coronavirus.

În februarie 2020, a existat o reducere de 47% a aplicațiilor în medie în toate industriile, comparativ cu februarie 2019, conform raportului WaveTrackR. Se preconizează că această reducere va crește și mai mult în următoarele câteva luni. 😱

De ce este asta? În tomul instabilității și crizei, oamenii sunt reticenți în a face schimbări majore în viață, cum ar fi schimbarea locului de muncă. La fel ca în cazul companiilor, candidații sunt jos, așteaptă să vadă ce se va întâmpla. Preferă să rămână în siguranța locului de muncă actual în vremuri incerte.

Cum să transformi această provocare într-o oportunitate?

Da, oamenii sunt reticenți în a-și schimba locul de muncă chiar acum. Pe de altă parte, pandemia de coronavirus poate avea cel puțin o parte din munca recrutorilor mai simplă – ajungerea la candidați. S-ar putea să fii surprins să afli că este de fapt mai ușor să faci mâna pe mulți candidați în vremea pandemiei de coronavirus.

Cum poate fi aceasta? Ei bine, înainte de criza coronavirusului, erau ocupați tot timpul: erau în întâlniri, mergeau la fabrici sau zburau undeva. Dar acum, sunt blocați acasă, plictisiți și așteaptă la capătul telefonului mobil. Poate chiar îngrijorat să-și păstreze locul de muncă.

💡 SFAT PRO:

Acesta este momentul perfect pentru un branding inteligent de angajator! Profitați de această ocazie pentru a vă construi marca de angajator și pentru a vă diferenția compania de concurenții dvs.

Adresați-vă atât celor mai mari preocupări ale angajaților actuali, cât și ale potențialilor dvs. candidați – asigurați-i că compania dumneavoastră este stabilă și susținătoare.

Provocarea #4: Trebuie să vă digitalizați procesul de recrutare cât mai curând posibil

Epidemia de coronavirus a schimbat complet modul în care trăim și lucrăm. Birourile sunt închise și toți lucrăm de acasă – de la distanță. Profesioniștii în resurse umane și recrutorii care doresc să supraviețuiască acestei crize trebuie să se adapteze – și trebuie să o facă rapid. ⏱️

Începeți prin a face un audit al practicilor dvs. de recrutare. Examinați întregul proces de angajare și identificați zonele care nu sunt digitale. Apoi găsiți modalități de a le face să funcționeze online. Din fericire, aveți o gamă largă de instrumente de recrutare care să vă sprijine.

Profitați de această ocazie pentru a vă digitaliza complet procesul de angajare și pentru a-l actualiza cu câteva practici moderne de recrutare avansate. Acest lucru poate părea un pic copleșitor în acest moment, dar pe termen lung, îți va face viața mai ușoară și chiar îți va reduce costurile de recrutare!

Cum să transformi această provocare într-o oportunitate?

Multe programe de recrutare oferă pachete gratuite pentru companiile lovite de criza coronavirusului. Profita de oferta lor!

💡 SFAT PRO:

Pentru a vă ajuta să economisiți timp, am întocmit o listă cu cele mai importante software-uri de care veți avea nevoie pentru a vă digitaliza întregul proces de recrutare.

Provocarea #5: Trebuie să vă reduceți costurile de angajare

„Reducem cheltuielile cât putem pentru a fi în siguranță.”

Dacă ai auzit asta de la C-suite a companiei tale, nu ești singurul. Cei mai mulți dintre recrutorii și profesioniștii în resurse umane cu care am discutat în ultimele săptămâni au raportat că au auzit același lucru pentru directorii lor.

Unii dintre ei spun că bugetele lor de recrutare sunt reduse la jumătate. Unii dintre ei chiar trebuie să treacă de la recrutare în agenție la recrutare internă, ceea ce este un șoc imens pentru ei! Oricare ar fi situația dvs. specifică, nu intrați în panică (se pare că auzim mult asta zilele astea, nu?😅).

Dar într-adevăr – nu intrați în panică. Ai asta! 💪

Puteți trece peste acest lucru ȘI servi drept sprijin pentru directorii dvs. în timp de criză, dovedind valoarea dvs. incomensurabilă pentru creșterea companiei dvs.

Cum să transformi această provocare într-o oportunitate?

În primul rând, anulați toată tehnologia de recrutare. Acesta este timpul de criză, așa că nu vă puteți permite să plătiți pentru diferite programe de recrutare.

Tot ce aveți nevoie este un software simplu, puternic și ACCESIBIL care să vă ajute să găsiți, să atrageți, să selectați și să angajați candidați de top. Desigur, trebuie să fie ușor de adoptat și perfect chiar și pentru începători completi. Și trebuie să o ai și să funcționeze într-o săptămână.

Pare imposibil? Din fericire, nu este. Vă prezentăm TalentLyft! 😁 Da, le poți avea pe toate. Pentru doar 49 USD pe lună! Vino și ia-l. 😉

💡 SFAT PRO:

Poate chiar le puteți avea pe toate complet gratuit! 💰

Element cheie: Coronavirus – o oportunitate pentru recrutorii inteligenți!

O nouă boală cu coronavirus (COVID-19) a apărut brusc și s-a răspândit extrem de rapid în toată lumea, provocând schimbări uriașe foarte rapid. 😷

COVID-19 a schimbat modul în care trăim, muncim și angajăm. Confruntarea cu izbucnirea pandemiei de coronavirus pune cu siguranță unele provocări serioase.

Pe de altă parte, (poate) are și avantajele sale. Profesioniștii în resurse umane și recrutorii care reușesc să vadă această criză ca pe o oportunitate vor fi cei care vor ieși din ea ca fiind câștigători. 🏆

Așadar, vă rog, păstrați-vă calmul, rămâneți pozitivi și concentrați-vă energia pe găsirea unor modalități alternative de muncă și angajare în lunile următoare.

Sperăm că, după ce ați citit această postare pe blog, ați obținut informații importante despre cele mai presante provocări de recrutare cu care vă veți confrunta în timpul pandemiei de coronavirus, precum și câteva idei utile pentru a le aborda cu succes. 💪

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *