5 motive pentru care participarea la târguri comerciale poate fi valoroasă pentru întreprinderile mici

Participarea targuri ar putea suna ca ceva ce numai marile companii sau companiile multinaționale pot realiza. Dar, de fapt, poate fi o modalitate eficientă din punct de vedere al costurilor de a-ți construi rapid afacerea mică.

Participarea la expoziția potrivită vă poate ajuta să creșteți cunoasterea marciicultivați relații de afaceri, generați clienți potențiali bine direcționați, aflați despre concurența dvs. și rămâneți la curent cu cele mai recente evoluții din industria dvs.

Iată cum puteți profita de aceste beneficii – fără a vă pierde întregul buget de marketing simultan:

1. Creșteți gradul de cunoaștere a mărcii

Târgurile comerciale acoperă o gamă variată de la evenimente mici cu câțiva zeci de furnizori până la evenimente majore care umplu sute de mii de metri pătrați din spațiul centrului de conferințe.

Dar indiferent de dimensiunea lor, majoritatea expozițiilor oferă participanților de afaceri oportunități de a-și prezenta numele în fața participanților, dincolo de simpla înscriere la un stand. De exemplu, este posibil să puteți plăti pentru a participa la un program de sponsorizare pe niveluri sau pentru a vă pune logo-ul pe modelul evenimentului (cum ar fi șnururile cu insigne sau pungile cadou pentru participanți).

Problema? Cele mai multe dintre aceste avantaje vin cu etichete de preț care nu sunt tocmai prietenoase pentru întreprinderile mici. O soluție mai bună pentru companiile mici este să caute oportunități susține prezentări sau participă la sesiuni de panel. Nu numai că este probabil să obțineți bilete gratuite pentru acest lucru, dar vorbirea la un eveniment vă poate ajuta să vă dezvoltați cunoașterea mărcii și să vă poziționați afacerea ca lider în spațiul dvs.

Pentru a înțelege ce tipuri de propuneri ar putea fi acceptate, adresați-i clienților întrebări pentru a determina ce subiecte îi interesează cel mai mult. De exemplu, dacă sperați să faceți o prezentare la conferință, trimiteți clienți întrebări de sondaj de genul acesta, întrebând despre ce vor să învețe. Folosiți aceste informații pentru a informa nu doar prezentarea dvs., ci și materialele de marketing pentru evenimente.

2. Cultivați relațiile de afaceri

Odată ce v-ați decis să participați la o expoziție comercială, depuneți un efort pentru a identifica exact ceea ce doriți să obțineți din experiență. Scopul tău principal este acela de a înregistra clienți reali? Încercați să vă conectați cu afaceri complementare? Sau poate doriți să aflați mai multe despre industrie. Decizi ce vrei să obții din investiția ta va fi vă ajută să vă pregătiți mai bine și determinați ce puteți cheltui pentru a produce un ROI pozitiv.

De exemplu, dacă utilizați participarea la expoziții comerciale ca o oportunitate de a vă conecta cu publicul și de a construi relații de afaceri, există mai multe acțiuni pe care le puteți lua din timp pentru a vă îmbunătăți rezultatele.

Promovează-ți prezența

Asigurați-vă că clienții dvs. știu că veți participa. Includeți hashtagul evenimentului în postările dvs. pe rețelele sociale pentru a afișa emisiunea pe radarul participanților. Acolo unde este cazul, alăturați-vă conversațiilor despre eveniment și pe site-urile de socializare.

Unele evenimente vor oferi o listă a participanților înainte de eveniment. Dacă reușiți să obțineți aceste informații, folosiți-le pentru a vă îmbunătăți gradul de informare la eveniment. Invitați participanții să treacă pe la standul dvs. sau să programați întâlniri care să aibă loc înainte sau după expoziție pentru a vă optimiza timpul.

De asemenea, este o idee bună să răsfoiți LinkedIn pentru a găsi alte persoane de contact cărora le-a plăcut evenimentul. Indiferent de modul în care identificați persoanele de contact, asigurați-vă că precizați în mod clar valoarea pe care o oferiți sau avantajul pe care îl vor obține dacă trec să vă viziteze.

Fii creativ cu Swag-ul tău

Pixurile de conferință și alte opțiuni de swag încercate și adevărate sunt plictisitoare și de nememorat. In schimb, cauta articole ca acestea care sunt utile publicului dvs., relevante pentru marca dvs. și care au o întorsătură ciudată sau plină de umor. Luați în considerare adăugarea unui slogan plin de spirit al mărcii pentru a vă ajuta afacerea mică să reducă zgomotul evenimentului.

Elementele de luat în considerare includ difuzoare Bluetooth, sticle de apă reutilizabile sau umbrele. Căutați articole care sunt relevante pentru marca sau industria dvs. De exemplu, dacă compania dvs. deservește industria muzicală, căștile vor fi mult mai atrăgătoare pentru participanți decât o geantă de tote.

În cele din urmă, luați în considerare crearea unei experiențe captivante sau a unui stimulent pentru participanții dvs. pentru a obține avantajul – cum ar fi jocul sau rezolvarea unui puzzle – în loc să lăsați totul pe o masă. Atașarea unui articol la o experiență va crea o amintire durabilă și, de asemenea, o experiență mai bună pentru participant.

3. Generați clienți potențiali de înaltă calitate

Nu participați doar la o expoziție comercială pentru distracție. Dacă scopul tău este să generezi clienți potențiali de înaltă calitate la eveniment, unul dintre cele mai bune instrumente din arsenalul tău este garanția de vânzări și marketing.

Aceste articole, inclusiv pliante, broșuri, dosare, cărți de vizită și multe altele, spun multe despre compania dvs. Modul în care împachetați conținutul face o primă impresie importantă care ar putea determina dacă clienții potențiali vor citi materialele.

De exemplu, utilizați imagini vii care să vă scoată în evidență garanția. Ca exemplu, luați în considerare acest dosar de buzunar fișă folosită de o companie de renovare a casei. Imaginile prezintă un tânăr cuplu care își renovează casa și sloganul companiei de renovare „Tu aduci visul. Vom aduce acasă”, dând un sentiment important de profesionalism.

Ca un sfat bonus, dacă doriți să măsurați succesul unui eveniment, luați în considerare distribuirea unui cod de cupon special care este folosit doar pentru eveniment. Mai târziu, ponderați investiția dvs. în emisiune în raport cu numărul de ori când codul produce noi clienți.

4. Aflați despre competiție

„Walking the show” este o tradiție tradițională a târgurilor comerciale. Când participați, fă-ți timp să te plimbi prin toate afișajele din sala de expoziție pentru a vedea ce fac concurenții tăi și ce tendințe apar.

Ce fel de promoții sunt concurenților tăi publicitate? Cine sunt ei direcționarea? Ce tipuri de afișaje folosesc și ce elemente vizuale sunt cele mai proeminente? Aceste tipuri de observații nu numai că vă pot informa experiențele viitoare la stand, dar vă pot oferi și informații valoroase asupra a ceea ce clienții trebuie să audă de la dvs.

De exemplu, să presupunem că compania dvs. vinde un program software care facilitează rezervarea online în mai multe industrii diferite. Dacă ați prioritizat costurile scăzute în toate materialele de marketing – dar toți concurenții vă fac publicitate ușurinței în utilizare – acesta ar putea fi un semn că trebuie să vă actualizați mesajele sau să vă îmbunătățiți funcțiile.

Un lucru pe care multe întreprinderi mici nu își dau seama este că nu trebuie să fii expozant la o expoziție comercială pentru a participa. Conferințele și evenimentele vând adesea permise care includ acces numai la etajul expoziției. Folosiți aceste bilete, atunci când sunt disponibile, pentru a participa la spectacole care deservesc nișe de piață specifice, precum acesta care vizează mărcile CPGpentru a înțelege mai bine industria dvs. mai largă și tendințele de afișare a standurilor.

5. Rămâneți în topul industriei

Un ultim beneficiu de care se bucură întreprinderile mici prin participarea la târguri comerciale este capacitatea de a rămâne în topul industriei. Plimbarea spectacolului, așa cum este descris mai sus, va dezvălui câteva noile tendințe de afaceri și perspective. Dar există câțiva alți pași pe care îi poți lua pentru a maximiza valoarea prezenței tale la spectacol.

Dacă prezentați o sesiune, poate fi necesar să participați la alte panouri și prezentări pentru a vă pregăti pentru propria dvs. Dar dacă nu sunteți, asigurați-vă că verificați agenda evenimentului pentru sesiunile care sunt relevante pentru afacerea dvs. sau pentru publicul dvs.; sunt adesea oportunități bune de a auzi de la voci noi care sunt capabile să împărtășească perspective practice, din lumea reală.

Faceți un efort deosebit pentru a participa la sesiunile susținute de lideri din industrie cu care ați beneficia de legătura. După ce ajungi acasă de la spectacol, trimiterea unui e-mail rapid cu o notă despre cât de mult ți-a plăcut prezentarea lor poate fi o modalitate excelentă de a porni o nouă relație.

Nu se poate ocoli faptul că expozițiile comerciale pot fi costisitoare. Dar dacă știți la ce spectacole participați și aveți grijă să maximizați rezultatele pe care le așteptați de la spectacol, aceste evenimente pot fi o modalitate excelentă de a vă ajuta să vă dezvoltați rapid afacerea mică.

Matt Shealy este președintele ChamberofCommerce.com. Camera este specializată în a ajuta întreprinderile mici să-și dezvolte afacerea pe web, facilitând în același timp conectivitatea între întreprinderile locale și peste 7.000 de camere de comerț din întreaga lume.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *