5 moduri în care întreprinderile mici pot crea planuri eficiente de marketing pentru evenimente

Pentru unele companii, adunările sunt o parte crucială a activității lor. Cei care încearcă să facă marketing pentru evenimente, în special, au simțit impactul COVID-19. Acum, pe măsură ce statele se redeschid treptat, încă se confruntă cu cum să-i țină pe oameni în siguranță atunci când nu stau acasă – mai ales când acele redeschideri se referă la adunări și evenimente mai mari.

Afacerile de toate dimensiunile au fost nevoite să anuleze sau să amâne evenimentele planificate, dar veniturile pierdute de mii de dolari au pus companiile mai mici într-o dificultate financiară. Aceste organizații trebuie acum să reinventeze roata și să găzduiască evenimente în moduri noi și inovatoare.

Pentru mulți, acest lucru va însemna schimbarea evenimentelor în persoană în adunări mai mici, virtuale, în care participanții se simt în mod egal în siguranță și informați. Cum arată marketingul de evenimente pentru întreprinderile mici, într-un viitor incert?

Noul eveniment de marketing

În primul rând, marketingul eficient al evenimentelor pentru întreprinderile mici începe cu gândul la public. Oamenii care odată ar fi fost dornici să participe la evenimente probabil vor gândi diferit despre participarea la ele în viitor. Vor fi îngrijorați de sănătatea și siguranța lor și s-ar putea să se simtă confortabil doar mergând la evenimente în afara sau în spații mari, deschise.

Dezvoltați o înțelegere a unde se află consumatorii în acest moment și a modului în care se simt în lumina pandemiei. Această cercetare dă putere întreprinderilor mici să dezvolte un plan de marketing pentru evenimente care le va ajuta să depășească provocările cu care se vor confrunta după pandemie.

Se poate face, totuși. Nu cu mult timp în urmă, oamenii din fiecare industrie erau încrezători că marketingul experiențial va fi viitorul – mai ales că consumatorii mai tineri apreciază din ce în ce mai mult experiențele în călătoriile lor de consum. Suntem pregătiți pentru interacțiunea și experiența umană, dar va dura ceva timp până când aceste tipuri de evenimente revin.

Importanța țintirii

Liderii micilor afaceri au de-a face cu atât de multe în acest moment. Ei trebuie să fie capabili să separe faptele de ficțiune pentru a decide ce strategii de marketing pentru evenimente să folosească.

Din păcate, evenimentele nu atrag automat participanți și nu generează venituri. Unele întreprinderi mici cred că este o investiție utilă pentru a stimula oamenii să participe la evenimentul lor. S-ar putea să cheltuiască mulți bani pe o campanie generală de publicitate pe rețelele sociale și pe e-mailuri generale către abonați, dar apoi apar doar 10-20 de persoane. În cele din urmă, oamenii au nevoie de un motiv convingător pentru a-și sacrifica timpul pentru a participa la un eveniment.

De asemenea, trebuie să se simtă în siguranță și auziți. Un studiu a arătat că oamenii apreciază cel mai mult trei lucruri majore atunci când aleg dacă să participe la un eveniment: toalete care sunt curățate corespunzător și temeinic, stații de dezinfectare a mâinilor și capacitatea limitată de a crea capacitatea de a distanța în siguranță.

Evenimentele – la fel ca orice tactică bună de marketing – trebuie să fie vizate, captivante și relevante. Marketingul pentru evenimente este mai mult decât organizarea unei adunări grozave și speranța că oamenii vor apărea pur și simplu pentru o experiență nouă de brand. Când sunt realizate strategic, evenimentele oferă mai mult decât o modalitate inovatoare de a intra în legătură cu clienții. Acest lucru ar putea implica găzduirea de adunări locale virtuale sau lăsarea experților să preia canalele dvs. de socializare pentru o zi pentru a intra în legătură cu publicul dvs.

Întreprinderile mici pot învăța multe despre găzduirea evenimentelor urmărind cum fac corporațiile mari. De exemplu, este esențial să planificați cât mai mult din timp posibil și să găsiți cele mai eficiente procese pentru a dezvolta și executa un eveniment. Cel mai bun marketing pentru evenimente este întotdeauna atent cercetat, proiectat, planificat și coordonat.

Planificarea este cheia pentru că atât de multe lucruri pot merge prost cu un eveniment. Având în vedere timpul de care echipele au nevoie pentru a discuta și a răspunde la întrebări aparent nesfârșite „ce ar fi dacă”, planificarea evenimentelor mai mari poate dura ani de zile. Evenimentele grozave au un plan A, precum și planurile B, C, D și E. Dacă echipa de planificare înțelege viziunea și cum să o transforme în realitate, acest lucru va face ca înfruntarea oricăror provocări de marketing pentru evenimente să fie mai simplă.

Crearea unei strategii de marketing pentru evenimente de top

Nu există o singură rețetă de urmat atunci când creați un plan pentru eforturile dvs. de marketing pentru evenimente, dar există câteva lucruri de reținut, deoarece virusul continuă să se răspândească, dar țara se redeschide. Pe lângă asigurarea unei igienizări complete, limitarea capacității de a crea distanțare naturală și a fi atent să faceți toate părțile evenimentului dvs. cât mai fără contact posibil, faceți aceste cinci lucruri:

1. Definiți-vă publicul

Fiind o afacere mică, nu vă puteți permite să aruncați bani într-un eveniment cu scaune goale sau alimente nemâncate. Nu numai că irosește resurse, dar și nu reușește să-ți atingă obiectivele de marketing. Oamenii vor participa și își vor aminti evenimentele create pentru ei – cele care îi fac să se simtă bineveniți și să livreze experiența promovată.

Identificarea și definirea publicului țintă ar trebui să fie întotdeauna primul pas în marketingul evenimentelor. Ar putea părea firesc să începi să construiești un eveniment bazat pe o idee bună, mai degrabă decât pe participanții tăi. Identificând mai întâi publicul țintă, vă asigurați că tot ceea ce urmează vă va aduce organic ideile bune la suprafață.

2. Stabiliți obiective

Adesea, evenimentele sunt un produs secundar al inițiativelor companiei care recunosc munca grea a angajaților și implică potențiali clienți. Indiferent de ceea ce sunt menite să realizeze, trebuie să fie înrădăcinate în obiective dacă doriți să măsurați succesul pe viitor.

Fără a stabili valori de referință, nu puteți urmări progresul sau succesul. Obiectivele de marketing pentru evenimente țin echipele responsabile pentru termenele limită. Păstrează-ți obiectivele realiste și asigură-te că echipa ta le respectă. Această foaie de parcurs va menține echipa aliniată și evenimentul pe drumul cel bun.

3. Planifică mai mult decât ai deja

Stabilirea unui calendar pentru evenimentul dvs. și asigurarea faptului că toți membrii echipei își înțeleg responsabilitățile este un alt pas pe care nu îl puteți trece cu vederea. Cum faci asta să se întâmple? Planificare, planificare și mai multă planificare. Evenimentele de afaceri mici pot fi dificil de promovat, dar planificarea te ajută să o faci bine.

Creați puncte de contact specifice pentru a intra în legătură cu membrii publicului și a-i implica. Unele dintre cele mai frecventate evenimente sunt cele care sunt promovate cu o campanie omnicanal personalizată, care este posibilă doar cu planificare.

4. Urmăriți totul

Rezultatele sunt esențiale pentru a determina dacă utilizați strategii eficiente de marketing pentru evenimente. Îți oferă o perspectivă asupra a ceea ce ai făcut bine cu evenimentul tău și a ceea ce ar putea fi îmbunătățit data viitoare. Urmărirea formularelor de înregistrare, clicurilor și prezenței vă arată care eforturi sunt cele mai profitabile.

Tehnologia de colectare a datelor oferă informații excelente asupra succesului eforturilor dumneavoastră și este unul dintre cele mai bune instrumente de marketing pentru evenimente. Puteți utiliza o aplicație pentru evenimente, puteți lucra cu un partener de bilete sau puteți urmări rezultatele cu un CRM. De asemenea, puteți lua în considerare trimiterea de sondaje și formulare de feedback înainte și după eveniment pentru a vedea ce a funcționat și ce nu. Acest lucru vă va ajuta să vă înțelegeți mai bine publicul.

În cele din urmă, nu uitați să valorificați informațiile din rețelele sociale. Fiecare platformă colectează un fel de valori care vă pot ajuta să vedeți cât de eficiente sunt campaniile dvs.

5. Reglați în consecință

După ce ați verificat datele, utilizați-le pentru a crea evenimente și mai puternice în viitor. Adaptați totul pentru a satisface nevoile membrilor publicului dvs. și pentru a le îmbunătăți experiențele.

În special în timpul acestei pandemii, utilizați tehnologia și găzduiți evenimente virtuale prin platformele sociale sau site-ul dvs. O conexiune este totuși posibilă, dar trebuie să o creați ținând cont de interesul publicului.

Cel mai important, nu te descuraja. Marketingul pentru evenimente este o provocare și necesită timp pentru a perfecționa. Fiind o afacere mică, trebuie să vă acordați timp pentru a învăța și a vă adapta. Odată ce aveți date despre cum s-au desfășurat primul (și al doilea și al treilea) evenimente, puteți crea evenimente mai mari și mai bune cu mai multă încredere.

În această perioadă fără precedent, este mai important ca niciodată pentru întreprinderile mici să creeze planuri de marketing pentru evenimente bazate pe date. Pe măsură ce lumea avansează într-o nouă normalitate, fiți gata să mergeți împreună cu ea. Anticipați de ce au nevoie membrii audienței și oferiți-le această experiență în mod corect.

Chad Reid este VP de marketing și comunicare la JotForm. De asemenea, este un colaborator frecvent la diverse publicații de tehnologie și de afaceri și un vrăjitor absolut cu un Vitamix.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *